Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 879090 Прегледи
*

Freya

• **
  • 1178
Re: синастрия
« Отговор #3780 -: Ноември 03, 2012, 10:05:19 am »
Някой ще може ли да каже мнение по синастрията на моята приятелка по-горе?  :rolleyes:

« Отговор #3781 -: Ноември 03, 2012, 06:23:00 pm »
Имам известни подозрения относно доколко той е верен на партньорките си и доколко е готов да влезе в сериозни отношения. В нейната карта при транзитен Сатурн върху АС, който идва от квадратура с Венера (У7), предполагам, че тази тема й е приоритетна към момента - сериозна, стабилна връзка/брак. Мисля, че синастрията им е ОК. Опозицията на Марсовете е възможно да създава условия за съревнования помежду им. Но разменените хармонични аспекти Луна/Юпитер и тригонът на Луните се надявам, че компенсират това и създават атмосфера на разбирателство и взаимна подкрепа.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3782 -: Ноември 03, 2012, 08:41:42 pm »
И на мен ми изглежда, че е малко несериозен за нея, малко ми липсва и провокация в синастрията им, може би ще са по-добри другарчета, отколкото гаджета

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #3783 -: Ноември 03, 2012, 10:06:00 pm »
Синастрийката не изглежда зле, като за другарчета е о.к/Луната и Венерата на момчето са слабо засегнати/, но вглеждайки се в неговата карта ми се струва, че не се задържа особено в някоя връзка - силна доза придирчивост и непредсказуемост виждам в него в този аспект .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #3784 -: Ноември 04, 2012, 06:33:30 pm »
Благодаря ви за коментарите!  :58:

« Отговор #3785 -: Ноември 06, 2012, 07:37:33 pm »
Здравейте, бих искала да ви помоля да погледнете синастрията ми с мъж, когото много харесвам, а знам че и той има интерес, но нещо се колебае. Предварително благодаря за всички коментари  ;D

Дали някой ще може да ми каже 2 думи и за тази синастрия която постнах по-рано  :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #3786 -: Ноември 06, 2012, 07:52:46 pm »
Ясно е защо ти харесва-твоят марс в съвпад с негово слънце и луната ти-с негов уран. Изглежда ти загадъчен, интересен, провокира те-в добрия смисъл
Но ще ти е много трудно да живееш с него, той ще те назидава, ти ще го назидаваш, ще има борба за надмощие, и дори когато всичко уж е ок, ще усещаш студенина и липса на подкрепа

« Отговор #3787 -: Ноември 06, 2012, 07:59:40 pm »
 :( Това не беше отговора на който се надявах, но много благодаря Papy, поне е хубаво да си знам  ;D а можяш ли да кажеш дали аз му харесвам все пак?

*

Papy

• 4343
« Отговор #3788 -: Ноември 06, 2012, 08:06:25 pm »
Да, мисля, че те харесва, неговата венера е в съвпад със слънцето ти, има и съвпади с възлите, пък и квадрата от твоя сатурн към неговата луна вероятно в началото ще се усеща като голямо доверие в теб.

Пък и в крайна сметка ти си вярвай на интуицията и сърцето :)

« Отговор #3789 -: Ноември 06, 2012, 08:28:32 pm »
Благодаря ти, много красиво го каза  :-[ Ще видим какво ще стане, обещавам да дам обратна връзка ако има развитие  ;D

« Отговор #3790 -: Ноември 17, 2012, 02:30:47 pm »
Здравейте, имам теоретичен въпрос  - възможно ли е да просъществува любовната  връзка в тази синастрия,....визирам факта,че няма аспекти между светилата..часа на раждане на мъжа не е известен ..иначе пък има други хубави аспекти..
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #3791 -: Ноември 17, 2012, 03:38:43 pm »
Мисля, че мъжът се чувства физически привлечен от жената и докато се чувства сигурен в нея няма защо да прекратява връзката. И двамата имат напрегнати аспекти Венера/Сатурн в картите си - и двамата трудно се доверяват в любовта и трудно получават удовлетворение от връзките си. Това важи в още по-силна степен за мъжа, който е много взискателен към евентуалните си партньорки, тъй като в картата му и Меркурий (У7) е в квадрат със Сатурн.
Сатурнът на мъжа тригонира светилата на жената, което я кара да се чувства сигурна с него, именно поради голямата му взискателност - "щом е с мен, значи трябва да бъде трайно, след като той толкова трудно се решава да бъде с някоя". Мъжът изглежда уравновесен и праволинеен (тригон между светилата, Сатурн в 1-ви дом), силно кариерно-ориентиран, търсещ стабилност (Сатурн в квадрат със Слънце на MC, земни светила, Луна във 2-ри дом, У2 в 1-ви дом). Но заради квадратурата Марс/Плутон и Стрелец на АС в никакъв случай не бих го нарекла скучен. И той си има "настроения". Хубавата новина е, че женските Марс, Сатурн, Уран и Плутон не сключват напрегнати аспекти с мъжкия Марс, за да го провокират към изблици на гняв. Плутонът на жената образува аспекти със светилата на мъжа - съвпад със Слънце и тригон с Луна. Мъжът би трябвало да е запленен от жената.
В композита има предпоставки за взаимно разбирателство, подкрепа, партньорство. Но и за емоционална нестабилност и борби за контрол и надмощие. Те ще изберат дали ще се наслеждават един на друг или ще си играят на недостъпни и "аз ще командвам парада". Сатурн, транзитирайки към момента в Скорпион и в 1-ви дом на композита, тригонира композитни У1 Венера, Слънце и Меркурий и Луна в 5-ти дом. Теоритично, добра предпоставка за начало на връзка.

Построих ведическата карта на мъжа, в която Сатурн от 1-ви дом аспектира Луната, 7-мия му дом и У7 Венера. Марс е в 7-мия му дом. Имам чувството, че връзките му са белязани от разногласия и борби за надмощие, след което следва изстиване от негова страна и отдръпване.

« Отговор #3792 -: Ноември 17, 2012, 08:42:49 pm »
..уау,Мирабел, благодаря за изчерпателната интерпретация..действително този мъж е опора за нея и тя е спокойна,когато са заедно....но не знам доколко духовността е заложена в тази синастрия/без участие на светилата в нея,като изкл женския Плутон с мъжките светила/......но пък мъжкия сатурн стабилизира женските светила....не знам....предстои развитието...ще наблюдавам с интерес...виждала съм други синастрии без участие на светила,но тук касае духовност все пак..не само секс.... :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3793 -: Ноември 18, 2012, 01:30:22 pm »
Разбрах, че обърках темата, като пуснах синастрична карта в обзорна тема за приятелството. Затова реших да пусна в тази тема една синастрична карта между мен и един приятел, с когото наистина имаме много общи неща, интереси, хобита, сходни мнения по много въпроси, разбираме се добре и общуваме често (въпреки че повечето сте свикнали да гледате само синастрии, в които става дума за любов,секс, и т.н.). Интересно ми е какво ще кажете, истинско приятелство ли е това според вас (отговора си го знам за себе си, но ми се иска да чуя какво показва и синастрията)? При това, според мен, не е използвач, на каквито обикновено случвам, помагал ми е много пъти, както и аз на него. И дали едно такова приятелство би издържало дълго време? (баща ми например, има приятели, които и до сега го търсят да си пият ракията заедно и да ходят насам-натам).

Вътрешният кръг съм аз.

ПП: Изтрих мнението от темата за приятелството.

« Отговор #3794 -: Ноември 18, 2012, 06:10:14 pm »
Ти си Стрелец, той е Близнак - допълвате се. Той е по-отвореният и отраканият от двама ви. Ти се опитваш да му даваш съвети и да го напътстваш. С опозицията на Меркуриите ви не изглежда да скучаете заедно. Постоянно се стимулирате интелектуално. Имате хармонични разменени аспекти Луна/Юпитер между картите си. Това потвърждава взаимната подкрепа, която си давате един на друг.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3795 -: Ноември 18, 2012, 06:15:01 pm »
Благодаря ти много, Mirabella!  :58:  Забелязах, че имаме и тригон на мойта Венера с неговата, този аспект ли показва сходните интереси и начин на прекарване на свободното време?
Малко ме притеснява тоя негов Сатурн на моя асцендент, сега това, че моя Сатурн е в квадрат с Луната му, ми е ясно какво показва...
« Последна редакция: Ноември 18, 2012, 07:07:55 pm от Veselin »

« Отговор #3796 -: Ноември 18, 2012, 06:28:50 pm »
Да, точно - сходни вкусове. Петият дом отговаря за хобитата и свободното време. Петите ви домове се управляват съответно от Меркурий (ако добре виждам, К5 ти попада в края на Близнаци?) и Сатурн, които са в секстил. Това допълва хармонията между Венерите ви. Уран и Нептун са в 5-тия му дом - творене на изкувство посредством модерни технологии? Нещо общо има ли това с хобитата му?
За твой Сатурн в квадратура с негова Луна имах предвид, че го поучаваш с тенденцията да се опитваш да го предпазиш от допускане на грешки, като един от подходите за това може да е опит за ограничаване и наставническо отношение на моменти. Негов Сатурн в съвпад с твоя АС може да действа по подобен начин спрямо теб. Изобщо, аспектите на Сатурн в синастрията създават условия за привързване един към друг. Ако са напрегнати, взаимоотношенията могат да придобият твърде сериозен характер от сорта на учител-ученик, при което учителят да не се чувства комфортно в ролята си, а ученикът да възприема уроците без желание (но в последствие се уверява в мъдростта на учителя си на собствен гръб).

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3797 -: Ноември 18, 2012, 06:53:53 pm »
Да, Mirabella, К5 ми е в края на Близнаци. А това, че твори с помощта на модерни технологии също е вярно, обича да прави миксове, един вид като диджей, дори напоследък го насърчих да се опита да направи дублажи на филми, понеже има хубав глас (според мен и според мнението на други хора), в началото не си вярваше много, но после се получи, дори вече преведе и дублира 3 филма така, които нямат български превод досега.
Това за Сатурн не знаех, че може да действа по подобен начин.  :unsure: Много често аз съм му давал добри съвети, както и той ми е давал на мен, и все не сме се вслушвали, и естествено, после сме си патили...
Още веднъж ти благодаря, Mirabella!

« Отговор #3798 -: Ноември 18, 2012, 07:36:42 pm »
За гласа бих погледнала Меркурий и У3. Меркурий е в собствен знак заедно с У3 Венера. Двете планети са изгорени от Слънцето, но съм чела, че съвпад Слънце/Меркурий/Венера може да даде голяма доза чар, съответно и в гласовите данни. Още повече, ако е в ъглов дом. В 10-тия дом, както при него, може да определи професионланата му насоченост - да се занимава с изкувство (Меркурий е и У10) или поне да му помага да пробие по-лесно на пазара на труда. Луната му е Лъвска, което наред със съвпада Слънце/Меркурий/Венера и Нептун в 5-ти дом го прави артистичен. Луната е в 12-ти дом в опозиция със Сатурн. Съгласявам се, че има известна доза неувереност в него. Юпитер на АС в квадрат със стелиума в 10-тия му дом. Има позитивен подход към нещата от живота и чувство за хумор.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #3799 -: Ноември 18, 2012, 07:51:26 pm »
Всичко това е точно така и според мен. Много си добра, Mirabella, наистина!  :clap: