При мен има нещо което съм забелязала. Живяла съм само с двама мъже и при двамата съм имала повтарящи се аспекти - Марс (мой) опозиция Луна, СЛВ (мой) опозиция Луна. С единия нямахме даже никакви аспекти м/у Сатурн и светилата, а живяхме заедно 17 години. Нямахме аспекти и м/у луните и слънцата.
Това са едни от най-силните "свръзки" в синастрията.
Луна/Марс и Възел/Лична планета, макар че аспектите с възлите не винаги са лесни, но зависи как протича енергията, т.е. от цялата синастрия. И макар че съвпадите със СЛВ в модерната астрология се приемат за по-перспективни, т.е. свързани с настоящето и бъдещето, а с ЮЛВ се считат за стагниращи, възпиращи, свързани с миналото, в Джйотиш не е съвсем така. Ако се абстрахираме от "кармичността" на възлите, съпадите по нодалната ос в синастрията са много енергизиращи. И не съм много съгласна, че СЛВ дърпа напред, а ЮЛВ назад. Дори привличането по ЮЛВ може да бъде в пъти по-силно от това по СЛВ. По Кету привличането е на субтилно, подсъзнателно ниво, докато Раху действа на принципа на Уран - бързо, светкавично. Кету е лепкавата паяжина, в която неусетно се оплиташ и потъваш, потъваш...
Когато не можеш да си дадеш никакво логично, рационално обяснение с какво те е привлякъл даден човек, това е Кету.
Имала съм връзки и по Раху, и по Кету. Две от трите най-важни в живота ми дотук, които наистина са оставили следа. В първата Луната на партньора бе в съвпад с моя СЛВ - трудна, продължителна и не особено удовлетворяваща. Втората връзка - "голямата любов" - моето Слънце в съвпад с ЮЛВ, Венера и Меркурий на партньора. Макар и по-краткотрайна, беше много по-разтърсваща за мен, също проблематична, но заредена със силен магнетичен и емоционален заряд. Тук наистина може да се говори за силни чувства. Когато си отиде, отнесе със себе си част от мен. Минаха вече 7 години /сатурнов цикъл

/, но оттогава не съм обичала никой така, към бившия изпитвах смесени чувства, като към близък приятел, роднина, брат. Изобщо не може да се сравни с онова чувство, но пък ми беше спокойно, всичко мина без големи сътресения и драми.