Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878095 Прегледи
Re:синастрия
« Отговор #380 -: Май 02, 2010, 10:18:04 am »
Ако ти се иска да сте подходящи очевидно точно от моето становище нямаш нужда.  ;) Няма никакво значение дали математически има аспект. ВАжното е планетите да са съвместими по знак и енергия.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #381 -: Май 02, 2010, 10:20:33 am »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Santi

« Отговор #382 -: Май 02, 2010, 10:22:13 am »
Ако ти се иска да сте подходящи очевидно точно от моето становище нямаш нужда.  ;) Няма никакво значение дали математически има аспект. ВАжното е планетите да са съвместими по знак и енергия.

Е просто попитах, не съм много наясно  :blink:.

Kaya Имам Дц в Лъв - не се понасям с Лъвове изобщо м/удругото .

« Отговор #383 -: Май 02, 2010, 10:32:42 am »
Е просто попитах, не съм много наясно  :blink:.

Не те хокам  :P Аз так си пиша. Иначе, скорпионското очарование е в загадъчността, която буди близнашкото ти любопитство.  ;)

напоследък ми прави впечатление, че много мъже не понасят знака на дсц. си..но не знам на какво се дължи това..  :lol:

а при жените не помня да съм го виждала някога това..

Права си. И на мен ми прави впечетление или по IC.

Аз нямам проблем със знака си по ДЦ  :-\ Може би защото У7ми и У1 ви са в съвпад  :rolleyes:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #384 -: Май 02, 2010, 10:48:55 am »
от тази дискусия стана ясно,че съм мъж  ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #385 -: Май 02, 2010, 10:53:48 am »
 В такъв случай, имате ли наблюдения с какви хора общувате по 3 и 11 дом?

« Отговор #386 -: Май 02, 2010, 10:56:52 am »

На 3ти Везни, на 5-ти Стрелец, на 11-ти Близнаци - определено при мен огнено-въздушния елемент в приятелствата преобладава.

*

Uran

• 6041
« Отговор #387 -: Май 02, 2010, 11:00:22 am »
 По отношение на любовите 5-ят ми дом хич не е показателен ;D. Инстинктивно съм се пазела от мъже плутонианци.Останалите домове като стихии- работят.

« Отговор #388 -: Май 02, 2010, 11:05:23 am »
   Трети дом ми е Лъв, а 11 - Риби с интерсептиран Овен вътре. Общувам изключително добре и с двата знака, но Овен не ми е много интересен...явно съм натрупала достатъчно опитности с него, както и с интерсептираната Везна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #389 -: Май 02, 2010, 11:44:12 am »
При мен има нещо което съм забелязала. Живяла съм само с двама мъже и при двамата съм имала повтарящи се аспекти - Марс (мой) опозиция Луна, СЛВ (мой) опозиция Луна. С единия нямахме даже никакви аспекти м/у Сатурн и светилата, а живяхме заедно 17 години. Нямахме аспекти и м/у луните и слънцата.

Това са едни от най-силните "свръзки" в синастрията.
Луна/Марс и Възел/Лична планета, макар че аспектите с възлите не винаги са лесни, но зависи как протича енергията, т.е. от цялата синастрия. И макар че съвпадите със СЛВ в модерната астрология се приемат за по-перспективни, т.е. свързани с настоящето и бъдещето, а с ЮЛВ се считат за стагниращи, възпиращи, свързани с миналото, в Джйотиш не е съвсем така. Ако се абстрахираме от "кармичността" на възлите, съпадите по нодалната ос в синастрията са много енергизиращи. И не съм много съгласна, че СЛВ дърпа напред, а ЮЛВ назад. Дори привличането по ЮЛВ може да бъде в пъти по-силно от това по СЛВ. По Кету привличането е на субтилно, подсъзнателно ниво, докато Раху действа на принципа на Уран - бързо, светкавично. Кету е лепкавата паяжина, в която неусетно се оплиташ и потъваш, потъваш... Когато не можеш да си дадеш никакво логично, рационално обяснение с какво те е привлякъл даден човек, това е Кету.

Имала съм връзки и по Раху, и по Кету. Две от трите най-важни в живота ми дотук, които наистина са оставили следа. В първата Луната на партньора бе в съвпад с моя СЛВ - трудна, продължителна и не особено удовлетворяваща. Втората връзка - "голямата любов" - моето Слънце в съвпад с ЮЛВ, Венера и Меркурий на партньора. Макар и по-краткотрайна, беше много по-разтърсваща за мен, също проблематична, но заредена със силен магнетичен и емоционален заряд. Тук наистина може да се говори за силни чувства. Когато си отиде, отнесе със себе си част от мен. Минаха вече 7 години /сатурнов цикъл  ;D/, но оттогава не съм обичала никой така, към бившия изпитвах смесени чувства, като към близък приятел, роднина, брат. Изобщо не може да се сравни с онова чувство, но пък ми беше спокойно, всичко мина без големи сътресения и драми.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #390 -: Май 02, 2010, 11:54:05 am »
Принципно за мен жени Скорпи като са ме питали първо - " Коя зодия си ? И чуят Близнаци и си викат ужас.

Вярно е това.  ;D
Не съм Скорпион, но съм плутонианка. И Близнаците, както казвам, са ми в черния списък.
Впрочем за Везните важи същото. Надявам се никой да не се обиди сега.  :blink:
От трите въздушни знака най-близък усещам Водолея. Да не говорим, че сред моите близки и приятели е пълно с водолейски изчадия. Знам им номерата.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #391 -: Май 02, 2010, 11:57:50 am »
напоследък ми прави впечатление, че много мъже не понасят знака на дсц. си..но не знам на какво се дължи това.. 

С ДС в Телец съм и Телците са ми голяма слабост, както и всички лични планети в този знак. Може би и Юпитер си казва думата.
Двамата ми първи братовчеди са Телци, а първата ми братовчедка е с акцентиран втори дом - Слънце, Меркурий, Венера и Юпитер /последният е на границата/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #392 -: Май 02, 2010, 12:02:15 pm »

Имам Козирог на К3 и интерсептиран Водолей. Наистина, пълно е с водолейчовци при мен.
Везни на К11 и Плутон там. Една от двете ми най-близки приятелки от училище бе Везна, но тя по-скоро е към изключенията. С Везни нямам никакви вземания-давания и не държа да имам.  ;D Тук присъстващите не влизат в категоричното ми становище.

Цитат
още в гимназията зад мен седеше един сладък козирог с вид на мулат, който редовно ми разкопчаваше сутиена отзад

Хаха, Вижън, и аз имах такива изживявания в училище, зад мен седеше един Лъв с Луна в Близнаци и все ми дърпаше презрамките на сутиена. Накрая обаче "изгоря" /на абитуриентската/. Както се казва, не дърпай дявола /скорпиона/ за опашката.  :97:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #393 -: Май 02, 2010, 12:08:33 pm »
С Везни нямам никакви вземания-давания и не държа да имам.  ;D Тук присъстващите не влизат в категоричното ми становище.

Може би, защото нямаш вземане-даване  :P ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #394 -: Май 02, 2010, 12:11:40 pm »
Ти си уранясала Везна, сигурно правиш изключение.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #395 -: Май 02, 2010, 12:11:55 pm »
И аз си обичам знака на ДЦ. Моята слабост към Телците е пословична и всеизвестна.  ;D Така е и към земните като цяло, вероятно защото, ако нещо ми липсва в картата е повечко земя, макар че са ми сравнително уравновесени стихиите. Най-креативно ме зареждат огнените, с водните просто се разбирам емоционално, ако не са от тия на злобна вълна, а към въздушните само имам определени резерви /споменатите Близнаци и Везни/, но пък общуването ми с тях е доста пълноценно без да е нужно да сме така близки, с Водолеите е вече още по-плодотворно и много от приятелите/познати имат такъв акцент съм забелязала.    
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #396 -: Май 02, 2010, 12:13:43 pm »
  май и аз ще почна като Lillie - хороскопа  не ми работи поне за другарчета

« Отговор #397 -: Май 02, 2010, 12:26:42 pm »
Цитат
напоследък ми прави впечатление, че много мъже не понасят знака на дсц. си..но не знам на какво се дължи това..  

дали защото имат затруднения да осъзнаят идеята за Другия, или усещат слабост, когато общуват с него,а не искат да са слаби..??

Аз май съм изключение от правилото защото не понасям мъже пък и жени със Слънце в близнаци може би защото гоподаря на АС ми е в падение в близнаци може би защото съм си патила от двуличните им игри незнам но не ги харесвам!На к3 имам водолей и итерсептирани риби мога да кажа че добре се разбирам с представителите и на двете зодии.На к5 имам телец и жените ото тази зодия са ми най-добрите приятелки но за мъжете не мога да кажа същото и за жъжете прекалено стиснати ми идват за мойта Венера във втори дом.На к11 имам скорпион винаги съм си мислела че мъж от тази зодия  ще е най-поджодящия за мен но в 11-ти дом имам Уран и да не дърпам дявола за опашката защото скорпионското обсебване ще ми дойде в повече!
Докато дишаш...надявай се!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #398 -: Май 02, 2010, 12:29:42 pm »
Обаче сега направих статистика на най-добрите ми приятелки и какво се оказа:
Плутон в 11 дом - най-добрата ми приятелка от гимназията бе със Слънце в Скорпион
Везни на К11 - втората ми близка приятелка бе със Слъце във Везни
Интерсептиран Водолей в 3 дом - имам много познати и приятели със Слънце или АС във Водолей
У11 в съвпад с Меркурий - една от най-близките ми приятелки понастоящем е със Слънце в Близнаци /АС Водолей/, а в първия ВУЗ имах колежка, която може да се сметне за "почти" приятелка, със Слънце във Водолей и Луна в Близнаци
Най-добрата ми приятелка от студентските години - Слънце и Луна в Телец /ДС в Телец при мен/, Слънцето й бе в съвпад с моя Юпитер
Козирог на К3 /последния градус/ - приятели Козирози нямам
У3 в Лъв - имам две приятелки със Слънце в Лъв, а в детството най-добрата ми приятелка беше със Слънце в Лъв.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #399 -: Май 02, 2010, 03:08:36 pm »
 това, което можеш да гледаш, както казва lilie e разположението по знак, стихия на съответните планети, в мунданно отношение
а що се отнася до  дълготрайността  и сатурн - пак разгледай, но не непременно директните

тези дни разглеждах синастрично карти на братя, сестри и т.н. - ако излезем от буквалната рамка за "съвместимост" има страшно много "геометрични" положения, които се повтарят, допълват и т.н.

Благодаря ти Кауа!

Както и да гледам и моя Сатурн и неговия (на бившия ми съпруг) си остават слаби в синастрията. Ако трябва да се хвана за нещо, то ще е само в това, че се намират в кармични домове. Моят Сатурн попада в неговия 12 дом (Близнаци), където някъде в далечината се намира асцендента му, а неговият Сатурн попада в моя 6 (Овен), където отново някъде в далечината е моят Хирон.

Сега забелязах, че моят Марс и неговия Меркурий са в творчески аспект.
« Последна редакция: Май 02, 2010, 03:38:12 pm от Divna »