Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877621 Прегледи
*

Santi

Re:синастрия
« Отговор #360 -: Май 01, 2010, 08:22:16 pm »
По-добре нямаше как да я опишеш  :blink: . Иначе съм поласкан от това, че съм от тези малко люде, дето не гледат дали "опаковката отвън изглежда добре - натруфена, лачена, шикозна/да става за разнасяне по улицата, за престиж и покриване на комплексите" само, а това какво се крие в нея - затова и не се отказах от чувствата си, въпреки многото пречки, които се появяват . Ще се радвам много да продължите да изразявате мнение относно ситуацията  :blink:.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #361 -: Май 01, 2010, 09:17:16 pm »
И какви са тези пречки, наистина ли са непреодолими?
И ако има такива, мислиш ли, че случайна е появата им? Добрата страна на изникващите пречки е, че предоставят време за размисъл.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #362 -: Май 01, 2010, 09:22:21 pm »
Не са непреодолими, но са пречки и имам чувството, че нещата ту се подреждат, ту се объркват  ;D.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #363 -: Май 01, 2010, 09:28:44 pm »
Щом по ретро Меркурий си тръгнал да ги подреждаш, да не те изненада ефектът след обръщането му в директна посока.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Santi

« Отговор #364 -: Май 01, 2010, 09:35:58 pm »
Въпроса е че в момента не ги подреждам  ;D, щото мерка оплеска и други работи, които не търпят отлагане .

*

Divna

« Отговор #365 -: Май 01, 2010, 10:36:52 pm »
Санти, ти си „вулкан” от емоции (Луна в Овен), които за щастие умееш да владееш (Луна тригон Сатурн). Трудно намираш начин да ги изразиш (Луна каре Марс), но когато го правиш го правиш по най-деликатния начин, с такт и търпение (Марс в Рак). Когато си емоционално ангажиран с някого имаш словесни затруднения, т.е. трудно ти е да облечеш с думи мислите, чувствата и емоциите си (Луна каре Меркурий в 5 дом). В любовта обичаш да действаш, а не да говориш (Марс тригон Плутон – 5/8 дом), т.е. изразяваш любовта си чрез действия.
Жената, която е подходяща за теб, трябва да е нежна, крехка и романтична (Юнона в Риби) и в същото време царствена (Дц. в Лъв). Мълчаливите „куклички”  не са ти присърце. Определено твоята принцеса трябва да има дар слово ( Венера в Близнаци) и да не е страхлива (Луна в Овен).
Според теб виждаш ли всичко това в нея? И дали ти можеш да и предложиш това от което тя има нужда (погледни предишния ми пост)?

*

Santi

« Отговор #366 -: Май 01, 2010, 11:19:57 pm »
Какво искаш да кажеш с царствена ?

Еми по-принцип отговаря на това описание - разговорите с нея са много приятни/много ми харесва начинът и на мислене и на изразяване- определено ми въздейства разтоварващо и успокояващо, като знам какъв съм неспокоен и винаги ме изслушва внимателно. Определено е нежна, крехка и харесва романтиката, сега за смелост не знам, забелязал съм че е предпазлива . За мен какво да кажа- определено съм експанзивен човек и каквото си наумя го правя веднага и трудно може да се разобедя, активен тип човек, не обичам да си премълчавам нещата и си ги казвам без да ме инересуват последствията; определено като говоря се изразявам добре/богат речник/ и говоря доста увлекателно/със сестра ми сме голям цирк като се съберем/ . Досега, каквото и да ме е помолила и аз съм правил за нея е ставало по най-бързия начин и с много старание, независимо с какво време съм разполагал . За останалото звездите ще кажат дали "стават" нещата или не за нас, въпреки че според най-добрия ми причтел тя не е за мен, но аз внимание не му обръщам .
« Последна редакция: Май 01, 2010, 11:24:04 pm от Santi »

*

Divna

« Отговор #367 -: Май 01, 2010, 11:35:05 pm »

Обаятелна личност. Да се държи като царица (ДЦ в Лъв). Царят на животните - лъв.
А иначе , в картата добре се вижда, че кипиш от енергия  ;D.
Слънце ти е в Близнаци - ясно е, че не си от мълчаливите. Но когато стане въпрос да изразяваш емоциите си (в любовно отношение), тогава срещаш трудности - предпочиташ да действаш, а девойката изпитва несигурност. Значи трябва да се опиташ да я предразполагаш, посредством разговори, т.е. да изразяваш емоциите си (любовта си) чрез думи. Трябва да я убеждаваш с думи, за да й дадеш нужната сигурност. Не казвам да се превръщаш, в това което не си (романтик), защото тя харесва смелите натури, но трябва да помислиш върху този въпрос. Предполагам, че ме разбираш.

*

Divna

« Отговор #368 -: Май 01, 2010, 11:36:34 pm »

Еми по-принцип отговаря на това описание - разговорите с нея са много приятни/много ми харесва начинът и на мислене и на изразяване- определено ми въздейства разтоварващо и успокояващо, като знам какъв съм неспокоен и винаги ме изслушва внимателно. Определено е нежна, крехка и харесва романтиката, сега за смелост не знам, забелязал съм че е предпазлива . За мен какво да кажа- определено съм експанзивен човек и каквото си наумя го правя веднага и трудно може да се разобедя, активен тип човек, не обичам да си премълчавам нещата и си ги казвам без да ме инересуват последствията; определено като говоря се изразявам добре/богат речник/ и говоря доста увлекателно/със сестра ми сме голям цирк като се съберем/ . Досега, каквото и да ме е помолила и аз съм правил за нея е ставало по най-бързия начин и с много старание, независимо с какво време съм разполагал . За останалото звездите ще кажат дали "стават" нещата или не за нас, въпреки че според най-добрия ми причтел тя не е за мен, но аз внимание не му обръщам .

Слушай сърцето си Санти, а не какво ти казват останалите.

*

Santi

« Отговор #369 -: Май 01, 2010, 11:50:34 pm »
Не е проблема в това, че не мога да си изразя чувствата чрез думи - проблема е че тя се е стегнала, имаше момент когато тя започна да се отпуска, но аз оплесках работата с моето нетърпение/прекалено много я притиснах и едва ли ултиматуми и поставих/ . Сега виждам, че е доста предпазлива и не иска и нещата с мен да станат като в досегашните и връзки, защото се познаваме отдавна и сме близки . Просто и трябва време най-вече да се убеди, че намеренията са ми истински и нещата ще са различни .

« Отговор #370 -: Май 02, 2010, 12:12:04 am »
Санти, сега загледах картите и не знам колегите какво са писали. Извинявай, ако повтарям.

Венерите в опозиция, Марсовете в квадрат, Луните и Слънцата нямат хармонични връзки помежду си. И двамата имате един повтарящ се аспект в хороскопите - Марс съвпад с МЕркуриий и те са в квадрат в кардинални знаци. Като сложим нейната Луна в Дева и твоята в Овен това ме навява на следния сценарий - много ще се обяснявате за подробности. Луната й ще ти се струва, че все намира за какво да се оплаква, а твоята ще й се струва, че е бързо се пали, след това губи интерес и не е съпричастна. Картите ви не ми се струват хармонични, но ти си знаеш най-добре какво ви привлича. Тя те привлича, защото въпреки, че е воден знак има достатъчно огън и въздух, за да се хармонизира с твоята въздушна венера и огнена Луна.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Divna

« Отговор #371 -: Май 02, 2010, 12:52:01 am »
Слънцата им са в тригон.
Опозициите в синастрията не бива да се отчитат като лоши аспекти. Синастричната карта, не се чете както наталната.
Виждаме, че има квадрат м/у двата марса, което много хора биха го отчели като сексуална несъвместимост, да но когато потърсим управителите на 5 и 8 дом или на двата 8-ми и видим, че правят добри аспекти помежду си разбираме, че всъщност има сексуална съвместимост м/у партньорите. Аз всъщност виждам доста хубави аспекти и не мисля, че момчето трябва да се отказва. Има в/у какво да се работи, затова и се опитах да опиша нея и него с няколко думи (поглеждайки наталните карти), за да се види основния проблем и да се работи над него.
Ако желанието е силно, то тогава няма непостижими неща. Има само доста работа.
По-горе Лили е описала една от връзките си - изключителна несъвместимост м/у планетите, но в крайна сметка е била най-продължителната й връзка. Аз мога да кажа същото за себе си. С приятеля ми имаме едни от най-напрегнатите аспекти в синастрията (Луна каре Слънце, Луна каре Луна, Сатурн опозиция Меркурий), имало е доста напрежение понякога м/у нас, но все още се обичаме и сме заедно. 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #372 -: Май 02, 2010, 01:18:35 am »
В синастрията има един ключ, който следва да се взема под внимание, ако искаме да определим не само съвместимостта между партньорите, а и евентуалната продължителност на връзката.
Луната на мъжа да хармонизира със Слънцето на жената. Аспектите, които най-често се срещат, са съвпад, опозиция и тригон. Разбира се, винаги се намират изключения.
Две от най-трайните ми връзки бяха такива - Луна срещу моето Слънце /опозиция/ и Луна в тригон с моето Слънце. Много силни чуства обаче е имало в друга, без такъв аспект, но тя се оказа нетрайна. Само да отбележа, че Слънцето му е било в знака на моя Марс, без да има съвпад.
В женски карти забелязвам, че не толкова знакът на Слънцето, колкото знакът на Марс е определящ за типа партньор. Не е задължително обаче Слънцето на партньора да бъде в този знак, а самият архетип да е такъв. В класическата астрология има разделение при сигнификаторите в зависимост от това дали раждането е дневно или нощно, но тук говорим за модерна астрология.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #373 -: Май 02, 2010, 01:28:23 am »
Що се отнася до съвместимостта по лунен знак, наистина Луна в Овен в квадрат и рецепция с Марс малко трудно ще се спогажда с Луна в Дева, ако говорим за рутинни ежедневни дейности, но това се усеща на доста по-късен етап от връзката, след като партньорите заживеят заедно. От друга страна пък е налице огледално активиране на 7 дом от Луната на партньора, т.е. Луната на Санти попада в 7 дом на девойката, а нейната Луна попада в неговия 7 дом. При това и възлите са по оста АС/ДС, затова си мисля, че има върху какво да работят в тази насока. Позицията на синастрична Луна в 7 дом на партньора посочва именно това - да се научим да разбираме, посрещаме и приемаме емоционалните потребности на отсрещния човек.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #374 -: Май 02, 2010, 01:50:33 am »
В синастрията има един ключ, който следва да се взема под внимание, ако искаме да определим не само съвместимостта между партньорите, а и евентуалната продължителност на връзката.
Луната на мъжа да хармонизира със Слънцето на жената. Аспектите, които най-често се срещат, са съвпад, опозиция и тригон. Разбира се, винаги се намират изключения.
Две от най-трайните ми връзки бяха такива - Луна срещу моето Слънце /опозиция/ и Луна в тригон с моето Слънце. Много силни чуства обаче е имало в друга, без такъв аспект, но тя се оказа нетрайна. Само да отбележа, че Слънцето му е било в знака на моя Марс, без да има съвпад.
В женски карти забелязвам, че не толкова знакът на Слънцето, колкото знакът на Марс е определящ за типа партньор. Не е задължително обаче Слънцето на партньора да бъде в този знак, а самият архетип да е такъв. В класическата астрология има разделение при сигнификаторите в зависимост от това дали раждането е дневно или нощно, но тук говорим за модерна астрология.

Благодаря ти Лили. Информацията наистина е полезна.
Може ли да се приеме тогава съвпада, опозицията и тригона м/у женски Марс и мъжка Луна като положителен фактор в синастрията? Не говоря само от гледна точка на сексуално привличане.
При мен има нещо което съм забелязала. Живяла съм само с двама мъже и при двамата съм имала повтарящи се аспекти - Марс (мой) опозиция Луна, СЛВ (мой) опозиция Луна. С единия нямахме даже никакви аспекти м/у Сатурн и светилата, а живяхме заедно 17 години. Нямахме аспекти и м/у луните и слънцата.
« Последна редакция: Май 02, 2010, 02:16:06 am от Divna »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #375 -: Май 02, 2010, 09:02:11 am »
  това, което можеш да гледаш, както казва lilie e разположението по знак, стихия на съответните планети, в мунданно отношение
а що се отнася до  дълготрайността  и сатурн - пак разгледай, но не непременно директните

тези дни разглеждах синастрично карти на братя, сестри и т.н. - ако излезем от буквалната рамка за "съвместимост" има страшно много "геометрични" положения, които се повтарят, допълват и т.н.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #376 -: Май 02, 2010, 09:45:47 am »
Слънцата им са в тригон.

Неговото е в Близнаци, нейтото - в Скорпион. Не са в тригон.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #377 -: Май 02, 2010, 09:49:09 am »
 забелязала съм, че "интелектуалните" знаци деви-близнаци правят впечатление на скорпионоподобните: интелигентни са, имат поне на 1 поглед някаква задълбочена информация по някакъв въпрос и изглеждат донякъде сериозни (предимно девите пък и те си падат по дисекциите като бате скорпи), а близнаците действат като тригери "тизъри" да се стартита бавната  емоционална сграда на скорпиона
реално в общуването си пускат ток взаимно...... за секса малко ме съмнява тока, ако няма други неща между планетките ;D

*

Santi

« Отговор #378 -: Май 02, 2010, 10:14:31 am »
Слънцата им са в тригон.

Неговото е в Близнаци, нейтото - в Скорпион. Не са в тригон.  :blink:

Е математически погледнато са точно в тригон и в картата се вижда "сходящ" аспект м/у тях, вече ако така се гледа незнам  :blink: . Принципно за мен жени Скорпи като са ме питали първо - " Коя зодия си ? И чуят Близнаци и си викат ужас . И след няколко разговора са казвали, че аз съм различен, не съм като другите близнаци, които са познавали" така, че е много показателно си мисля, пък и най-добрите ми приятели са Скорпи- много точни хора и винаги казват истината, колкото и да е гадна но именно такова качество е безценно .Дали Слънце в 4-ти, Марс/Мерк в Рак нещо не обръщат работата ?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #379 -: Май 02, 2010, 10:17:21 am »
Santi,  какво имаш в лъв?