Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875669 Прегледи
Re:синастрия
« Отговор #900 -: Юли 26, 2010, 02:59:28 pm »
Наистина такова нещо не бях виждал..
Лилит  :soe: Луна и СЛВ в 7-ми дом и то до DC
тц тцц :-\   много интересно  сигурно трябва да ви протичат много транс енергийно отношенията, и тези трите специално Луна и СЛВ са много кармични, лупсва само Сатурн   ;D 

протичат отношенията толкова енергийно че и 1 път да го виждам седмично после съм неаекватна 1 ден и още 5 мисля за това и така до безкрай  :rolleyes:
въпросът е той дали осъзнава същото, което и аз  :lol: хихих все пак аз съм една крачка напред заради астрологията  :mellow:

*

Divna

« Отговор #901 -: Юли 26, 2010, 03:37:54 pm »
Скорпионка, комуникацията между вас е много добра (двата Меркурий в секстил). Твоят Сатурн също е в секстил с неговия Меркурий, което ще рече, че той приема думите ти на сериозно, в смисъл, че ти има доверие. Определено харесва начина ти на мислене и те приема като една зряла жена.
От скоро ли се познавате? При тази силна синастрия вероятността да бъдете един ден заедно е много голяма.
Не е лошо да поставиш композитната ви карта с транзитите. Добре е да се видят също и наталните ви карти. Забелязвам, че неговия Марс е зле поставен (слаб по знак и по дом), което ще рече, че не от типа мъже които действат директно и смело в любовните отношения. Управителят на 8ми я му дом (Меркурий) се намира в 11 дом, което пък означава, че със сексуалния партньор трябва да има силни приятелски взаимоотношения. Първо е приятелството и след това играта под завивките  ;). Твоят Марс умело би провокирал неговия сексуален апетит (Марс съвпад Меркурий). Проблемът при теб е, че Хирон в 11 я ти дом може би трудно създава приятелства. Имайки предвид, че управителя ти на 11 дом (Меркурий) е в съвпад със Сатурн това още повече усложнява нещата. Ти или си много мнима към приятелите ти или с поведението си създаваш усещането за една по-студена и затворена личност. За този мъж приятелството е нещо много важно (У11 на трон по знак). Покажи му, че можеш да бъдеш негова истинска приятелка. Освободи се от задръжките и се опитай разговорите да са по-интимни. Ти си тая, която трябва да провокира у него желанието да отидете по-далеч.

Не се притеснявай! Планетите ти аспектират негови важни точки, така че и той би трябвало да усеща интуитивно силна привързаност към теб.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #902 -: Юли 26, 2010, 04:14:18 pm »
Забелязъл, че има ли допиране по осите отношенията са много гладки.  :-\

Имаш предвид синастричните съвпади на партньорските планети с осите на другия?
Далеч не винаги отношенията са хармонични в такъв случай, познавам много конфликтни двойки с огледално застъпване на осите в синастриите от планетите на партньора. Дори може би това са най-конфликтните синастрии, които съм виждала. Но определено това е факторът, който ги държи сплотени, заедно, независимо от трудностите и конфликтите, срещу които се изправят.
А ако имаш предвид някакво застъпване на осите на единия с осите на другия, не знам. Осите са си оси, но е важен и "пълнежът" - планетите.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #903 -: Юли 26, 2010, 04:23:58 pm »
Ами говоря принципно, затъпване на осите.. АС/МС, IC/DC, но не съм се ровил да видя кой как при кой...  ;D
това което на пръв поглед съм виждал, дори в между приятелски отношения жена/жена и тн..

между мен и бившия ми съпруг имаше такова застъпване. дори и застъпване на домовете - моят асцедент е на 26,34* водолей, а неговият на 29 и нещо * водолей. ми да ти кажа как не се изтрепахме не ми е ясно. имали сме моменти на кристални отношения, но повечето случаи са били тотален крах... много зависи кой как отработва планети и знаци - това е от първостепенна важност според мен  :rolleyes:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Divna

« Отговор #904 -: Юли 26, 2010, 04:39:14 pm »
Ами говоря принципно, затъпване на осите.. АС/МС, IC/DC, но не съм се ровил да видя кой как при кой...  ;D
това което на пръв поглед съм виждал, дори в между приятелски отношения жена/жена и тн..

между мен и бившия ми съпруг имаше такова застъпване. дори и застъпване на домовете - моят асцедент е на 26,34* водолей, а неговият на 29 и нещо * водолей. ми да ти кажа как не се изтрепахме не ми е ясно. имали сме моменти на кристални отношения, но повечето случаи са били тотален крах... много зависи кой как отработва планети и знаци - това е от първостепенна важност според мен  :rolleyes:

Съвпадите на главните оси (АЦ/АЦ) често водят до бързото изчерпване на взаимоотношенията.
Въобще в синастрията многото еднаквости не са за препоръчване. Така партньорите започват да се оттегчават много бързо един от друг. В началото е добре да чувстваш партньор, който мисли точно като теб, но в последствие се появява скука.

Да, важно е дали и двамата партньори ще се развиват(обработват планетите), защото ако единия остане с мисленето си отпреди години, а другия продължи своето развитие и духовно израстване нещата загрубяват и неудоволетвореността се почявява често и при двамата. "Зациклящият" партньор е в много случаи губещия, тъй като той бива изоставения.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #905 -: Юли 26, 2010, 04:41:34 pm »
Съвпадите на главните оси (АЦ/АЦ) често водят до бързото изчерпване на взаимоотношенията.
Въобще в синастрията многото еднаквости не са за препоръчване. Така партньорите започват да се оттегчават много бързо един от друг. В началото е добре да чувстваш партньор, който мисли точно като теб, но в последствие се появява скука.

Да, важно е дали и двамата партньори ще се развиват(обработват планетите), защото ако единия остане с мисленето си отпреди години, а другия продължи своето развитие и духовно израстване нещата загрубяват и неудоволетвореността се почявява често и при двамата. "Зациклящият" партньор е в много случаи губещия, тъй като той бива изоставения.

добре го каза  ;D

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Divna

« Отговор #906 -: Юли 26, 2010, 04:57:27 pm »

Крис, една синастрична карта между мъж и жена се разглежда по друг начин ако е между двама мъже или две жени или дете/родител. Има разлика. Например: Опозицията на Луна/Марс, която действа силно сексуално между мъж/жена ще действа силно негативно ако същата тази опозиция я видим в синастрията между жена/жена или шеф/подчинен.

*

Divna

« Отговор #907 -: Юли 26, 2010, 05:19:54 pm »
Добре няма ли универсални аспекти примерно съвпад Слънце/Юпитер?
Това в каквито и да са отношения мисля че е добрър аспект.. или бъркам  :-\
А и аз говорех конкретно за осите, защото в тази синастрия има застъпвания и то сега виждам, че са тикива за каквито аз говорех и които съм виждал често.

Зависи кои домове управляват планетите. Всичко е комплексно или аз поне така гледам нещата. Сами по себе си осите понякога не могат да ни дадат конкретната информация. Често техните управители ни я предоставят. Но не е маловажно, къде и какво аспектират тези оси в партньорската карта. Абе сложно е. Говорим за преплитане на енергии и е важно да се знае кой до каква степен може да приеме отсрешната енергия, дали ще я трансформира в нещо положително и т.н. За това преди синастрията е добре да се проучат подробно и двата радикса. Аз все се заричам да не поглеждам синастрия без да съм разгледала предварително наталните карти, но продължавам да го правя, опитвайки се в същото време да проучвам и радиксите едновременно, но е трудно така, защото липсват градусите.

*

Divna

« Отговор #908 -: Юли 26, 2010, 05:55:02 pm »
Да де само не мога да разбера защо си милиш, че аз не гледам комплексно на нещата..  ;D
Просто това ми е направило впечатление с тези оси, ясно е че зависи от планети, домове аспекти и тн.
Но само от осите нищо конкретно.

Крис, аз не съм казала, че ти не разглеждаш комплексно нещата. Споменах само, как аз ги разглеждам. Съжалявам ако си ме разбрал погрешно.

« Отговор #909 -: Юли 26, 2010, 09:17:35 pm »
Към Дивна:

Мерси за изчерпателния анализ :)

Този човек ми е клиент в работата..с особен статут :) Просто защото за него правя всичко по всяко време, все едно е брат ми или баща ми..супер много го обгрижвам, а той от своя страна ми заплаща с уважението си, с точността си в работата с мен..и с по някой бакшиш хехе  Определено ако кармата ни е да сме добрили приятели, то за една година познанство сме развили това мноого добре! В моите работни задължения не влизат 1/5та от нещата, които правя за него. И ги правя от сърце, от душа. Изобщо сработили сме се отлично като бизнес отношения. имаме си доверие и то голямо, както и уважение.Иначе аз съм тази дето го бъзика и дето го сваля, защото той като ме види освен да се прехласне и да гледа замаяно /Луна в Риби, тригон с Венера - прехласва се/, друго не може да направи :)

Честно казано моите притеснения около него са свързани с това, да не е от лекия тип мъже  - по Марс в 12ти май не са му непознати сексуалните произволни отношения.
Иначе за него наталаната карта си върви по план - от квадрата Венета Сатурн още не е семеен/ на 33г е/, освен това първата любов голяяма го е изоставила, което четох в този форум е по Юнона в 12ти - първия брачен или бизнес партнъор на тези хора ги унищожава. Има много добра кариера, наследена от баща му, посветен е на дейност, с която се е занимавал баща му /Сатурн в 10ти дом в Лъв/, много социален, ръководи големи групи хора - Слънце и Плутон в 11ти...Интересно е съшпадът на Упр на 7ми - Венера с Уран в натала му..това спонтанен брак ли ще даде?

*

Nebesna

« Отговор #910 -: Юли 26, 2010, 09:30:59 pm »
Не знам това до колоко окзава влияние, но ми прави впечатление.

Важните, съдбоносни и продължителни връзки имат допиране по главните оси - било то служебни, приятелски или любовни - асцендентите са в един и същи знак, в противоположни знаци или в квадратура.

« Отговор #911 -: Юли 26, 2010, 09:40:40 pm »
Не знам това до колоко окзава влияние, но ми прави впечатление.

Важните, съдбоносни и продължителни връзки имат допиране по главните оси - било то служебни, приятелски или любовни - асцендентите са в един и същи знак, в противоположни знаци или в квадратура.

така е, иначе привличането няама как да е толкова силно, не са ли активирани осите :) не би имало екшън..  ;D

*

Divna

« Отговор #912 -: Юли 27, 2010, 01:34:36 am »
Скорпионка, нямам радикса на мъжа, за да се изказвам конкретно, а така от синастричната карта ми е трудно (любител съм все пак, а не професионалист).
Марс в 12 дом на мен не ми говори за безразборни сексуални отношения. Марс е управител на 6ти дом все пак, а не на 8ми. Управителят на 8ми е в 11 дом и е силен по знак. Не виждам някакви отклонения в сексуалното мислене. Марс в 12 дом не е "ловец". Аз бих тълкувала по-скоро Марс като индикатор за някакво наследствено заболяване (У6 в 12 дом), а и Хирон е в 6 дом, но пак споменавам, че от синастричната карта не бих могла да правя някакви по-смели коментари относно радикса.
Юнона показва от какъв партньор се нуждаем. За него би било добре да има до себе си една духовна личност, която напълно да му се отдаде и да го обгрижва (Юнона в 12 дом), както и партньор с подчертани изискани маниери (Юнона във Везни).
Мъж на 33 е все още твърде млад за мен, за да се задомява. Ако е решил да прави кариера и след това да създава семейство, нормално е да не е семеен. Лилит върху ДЦ може да доведе до евентуален по-късен брак, но определено съжителство би трябвало да има (Луна в 4ти дом го изисква). Мъжът ще търси определено стабилна партньорка със сериозни отношения към семейството (ДЦ в Телец). В любовта би трябвало да е романтичен (У5 Нептун). Това на кратко. Би могла да поставиш композитната ви карта. Тя би дала по-конкретен отговор за вашите взаимоотношения.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #913 -: Юли 27, 2010, 03:16:54 pm »
Извинявам се, че така влизам в темата, но имам запитване за Марс в мъжки радикс.
Марс в 10 дом в близнаци, Марс - упр. 8 дом, там са също Юпитер и Хирон.
Може ли да се говори за мъж - флиртаджия?

Не е нужно да е флиртаджия задължително. Марс в Близнаци в 10 дом предполага деен, активен мъж. Професията му може да е свързана с някакъв занаят, сръчност. Зависи как е поставен упраителят на МС. МС също ли е в Близнаци?
Ако Марс е в съвпад с Юпитер, това добавя и предприемчивост, умение да бъде убедителен, да впечатлява. Но това е абстрактна интерпретация на отделен фрагмент, изкаран от контекста на картата. Има значение целият хороскоп, а не само Марс в Близнаци в 10 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #914 -: Юли 27, 2010, 07:28:18 pm »
Доколкото знам е IT специалист.

Меркурий във Водолей в тригон с Марс в Близнаци? Има логика наистина.
А Уран и Сатурн в кои знаци са, аспектират ли Марс и/или Меркурий?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #915 -: Юли 27, 2010, 09:37:06 pm »
Чудех се дали няма Меркурий в тригон с Марс и Уран едновременно. Това обяснява нещата.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #916 -: Юли 29, 2010, 08:41:40 pm »
До колко градуса е допустимо да се приемат аспектите в синастрията, особено съвпадите? Моля ако някой е така добър да каже.

*

Divna

« Отговор #917 -: Юли 29, 2010, 08:45:38 pm »
10*

*

Santi

« Отговор #918 -: Юли 29, 2010, 09:30:22 pm »
И за астероиди и възли ли ?

*

Nebesna

« Отговор #919 -: Юли 29, 2010, 09:47:44 pm »
И за астероиди и възли ли ?

За всички фиктивни точки допустимата орбиса е до 1 гр., обаче аз допускам за възлите до 3 градуса, закото съм установила, че са важни влияния, които се усещат. Астероидите имат по-слабо влияние - така ,че 1-3 градуса, макар да са материални тела.