Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877654 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:синастрия
« Отговор #920 -: Юли 29, 2010, 09:58:42 pm »
И за астероиди и възли ли ?

Що се отнася до възлите, има друга тънкост.  ;) Гледаш позициите по сидерал, защото по някаква "случайност" може да се окаже, че някоя партньорска планета, разположена в предходния или в следващия знак, се намира в същия знак /и накшатра/, в която са и възлите ти. Някои накшатри обхващат по два съдедни знака - прихващат по малко от единия и от другия.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #921 -: Юли 29, 2010, 10:10:44 pm »
И за астероиди и възли ли ?

Що се отнася до възлите, има друга тънкост.  ;) Гледаш позициите по сидерал, защото по някаква "случайност" може да се окаже, че някоя партньорска планета, разположена в предходния или в следващия знак, се намира в същия знак /и накшатра/, в която са и възлите ти. Някои накшатри обхващат по два съдедни знака - прихващат по малко от единия и от другия.  :blink:

Кой ти разбира от накшатри, но от любопитство, ей сега ще завъртя колелото.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #922 -: Юли 29, 2010, 10:30:05 pm »
Навремето имах такава синастрия и се чудех на какво ли се дължи при условие, че планетите са в в съседни знаци. Накрая се оказа, че са близо до възлите ми, след като отчетох прецесията. И моята ведическа астроложка цъкна с език и каза "Лошо, Лили, лошо, дойде сляпата неделя".  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

angy

• *
  • 105
« Отговор #923 -: Юли 29, 2010, 10:54:01 pm »
Стана доста сложно за моите за сега оскъдни знания но си разглеждам синастрия с един човек, който много ме привлича и имам чувството все едно го познавам от 100 години а познанството ни е съвсем от скоро. И да кажа мой СВ точен съвпад с негов ДС и мой ЮВ на АС съвпад с негов Плутон, мое Слънце в съвпад с негов Уран в 1 дом, мой Нептун съвпад с негов СВ, моя Венера съвпад с негов Нептун, Мой Сатурн съвпад с негов Юпитер в 7 дом, мой стелиум в негов 12 дом и още други неща. някой може ли да каже нещо повече. Аз качвах картат някъде назад но мога пак да я кача.

« Отговор #924 -: Юли 30, 2010, 08:58:49 am »
Навремето имах такава синастрия и се чудех на какво ли се дължи при условие, че планетите са в в съседни знаци. Накрая се оказа, че са близо до възлите ми, след като отчетох прецесията. И моята ведическа астроложка цъкна с език и каза "Лошо, Лили, лошо, дойде сляпата неделя".  :rolf:

Добре, аз да попитам по-опитните от мене, възлите на хора с разлика 9 години във взъзрастта са обърнати - тоест ЮЛВ на едния е в съвпад със СЛВ на другия, мисля че в този форум го четох това. Ако е така, то с всеки парнъор с 9 години по-голям ще имаме кармична връзка и преопределеност да сме заедно..Изобщо тези възли са ми голяма мъгла, както и Лилит, и особено Лилит съвпад със светилата на партнъора - на кой как му влияе такъв съпвад/ на човека с Лилита или на човека със Светилото му е по-гадно/...уффф, никаква ме няма в кармичната астрология  :-\

*

Kaya

• 2893
« Отговор #925 -: Юли 30, 2010, 09:08:18 am »
 ами напротив:) разсъждаваш
естествено, че няма с всеки  на тази земя роден в тези 2-3 месеца да си "кармично обременена"
лилит и аз я оценявам, но ако можете да видите другите аспекти с традиционните планети пак стига)

картата в цялост дава "правилното" наместване,ако се появи такъв индивид, а много важен се оказва и момента на запознанството (ако можете да го проследите)- ако е любовно запознаването ще има определени маркери в тарнзитите, които ще "закачат" ваши неща по осите, отговарящи за взаимоотношенията
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Asol

• 4140
« Отговор #926 -: Юли 30, 2010, 09:30:10 am »
В синастриите следва да се обърне внимание освен на възлите, а и на Сатурн, също ако има партньорска планета която задвижва някаква конфигурация.  :blink:

*

Uran

• 6041
« Отговор #927 -: Юли 30, 2010, 09:42:06 am »

Добре, аз да попитам по-опитните от мене, възлите на хора с разлика 9 години във взъзрастта са обърнати - тоест ЮЛВ на едния е в съвпад със СЛВ на другия, мисля че в този форум го четох това. Ако е така, то с всеки парнъор с 9 години по-голям ще имаме кармична връзка и преопределеност да сме заедно..Изобщо тези възли са ми голяма мъгла, както и Лилит, и особено Лилит съвпад със светилата на партнъора - на кой как му влияе такъв съпвад/ на човека с Лилита или на човека със Светилото му е по-гадно/...уффф, никаква ме няма в кармичната астрология  :-\
На човека със светилото. Обсебен е от Лилит и не знае от къде му е дошло. :blink:

*

Divna

« Отговор #928 -: Юли 30, 2010, 02:06:45 pm »
Аз бих казала, че и при двамата се чувства. Чувството не е на неудоволетвореност или болка, чувството е по-скоро на сексуално ниво (силно сексуално привличане), особено ако съвпада се случва в домовете 5,8,11 с лек фатален ефект. Трябва добре да се погледне кои планети правят връзка с партньорската лилитка, ако това са планети управляващи любовните домове, тогава и те се отчитат, но като цяло най-силно влияние имат Слънце, Луна, Венера и Марс. Необходимо е да се вземе под внимание ролята на Лилит в радикса също, дали тя прави съвпад с лична планета, в кой дом се намира, кой е нейния управител ...
За това кой ще охладнее пръв във връзката се гледат аспектите между Сатурн и Марс. Ако Сатурн прави каре с Марс, то това значи, че притежателя на Сатурн ще се отдръпне пръв и този с Марс може да остане наранен (зависи до каква степен марса му е силен в радикса), но какъвто и да е марса, то той ще се чувства ограничен за действия (като замразен).

Скорпионка, има доста информация за Лилит в интернет. Прочети историята на Лилит и нещата ще ти се изяснят.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #929 -: Юли 30, 2010, 03:59:25 pm »

На човека със светилото. Обсебен е от Лилит и не знае от къде му е дошло. :blink:

Баш така си е..
Имам опит с чужда Лилит върху Слънце,Венера,Луна.Само да си не помислите,че търся мъжове да им експериментирам с планетите,кво да се прави ,пуста любов ми е проблемна тема..Та най-гаден беше случая, когато беше в съвпад с Луната
,сигурно защото съм със силна такава..
Сега съм харесала един сладур,ама като гледам как хубаво имаме огледален съвпад на Луни и Сатурни,голямо късане на нерви ще е..Поне Лилитите са вън от играта..:)
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 04:09:15 pm от Mims »

*

Nebesna

« Отговор #930 -: Юли 30, 2010, 04:50:36 pm »
Дейзи, ще ти преместя картата в темата за синастрия.

Имате двойно подчертаване Сатурн-Луна. Това са едни от най-трайните кармични връзки,
но не се свързва изобщо с любов и страст, а с консервативна семейна карма. Аз имам с моя мъж такъв аспект и въпреки, че не се разбирахме бракът ни продължи 16 години.

Квадратурата на марсовете говори за напрегнат сексуален живот и много често разминаване в сексуалните нагласи и настроения, там е и Венера, която подсилва еротизма. За квадратът на марсовете мога да кажа, че когато на единия му се прави секс, на другия може да не му е до това, но никога не е скучно. Този аспект нагнетява страстта, но рядко се постига истинско удовлетворение.

Не може мъж да посяга на жена си...не са хубави тея работи. Добре си направила, че си я защитила, защото тя е човек преди всичко...ама много самарянско, беее! Защо си се отдръпнала? Не е било нужно да го правиш. Трябвало е той да реши с коя жена да остане...Така щеше да ти бъде по-лесно сега.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #931 -: Юли 30, 2010, 04:59:19 pm »
картата е много интересна и явно с много силни аспекти.....не бях вижадала такава  :lol:
може би трябва да смалиш орбисите на аспектите, което ще рече 60-70% в astro.com....за синастриите по принцип са по-тесни...предполагам знаеш...аз гледам аспекти до 5* орбиса най-много в синастрията....
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 05:06:28 pm от vanilla »

« Отговор #932 -: Юли 31, 2010, 11:06:47 am »
 :58: Небесна, винаги си се отнасяла с разбиране, искрено ти благодаря!

Но искам да кажа за сексуалния живот - не знам от какво е, никога сме нямали проблем в това отношение. Винаги ме е желал, както се вика от вратата и за краката...Наистана са били диви страсти, но в последствие със секса сме намирали себе си...За физическо удовлетворение няма да говоря, но за душевно да - Нирвана - знам кво е да си в безтегловност....Единственият мъж, който ме е водил за ръка. Всъщност ръцете ни съвсем несъзнателно се търсят и като се хванем така, забравяме за време и пространство и имам чувството, че ще пребродим целия свят. Иииии, неговото желание да умре в моите ръце...Любов по Нептун и Венера....
  Но за напрегнатия сексуален живот, в който има разминавки - твърдя, че се получава при кунконс на Марсовете...
  И за синастрията, когато видите в картите си Тао-квадрат - покрит от Тао-квадрат на партньора - да знаете, че ще има бурен обмен на енергии - иии много трудно откачане от такава връзка.

« Отговор #933 -: Юли 31, 2010, 12:26:23 pm »
   Ето да ви постна семейната синастрия, пак казвам осите, може и да не са верни....Та и те между тях си имат доста ръбове за изглаждане и аз съм катализатора - да се открият един друг...Мнооого кармична синастрия...
« Последна редакция: Юли 31, 2010, 12:51:40 pm от daisyline »

*

Divna

« Отговор #934 -: Юли 31, 2010, 03:52:21 pm »
Дейзи, нуждата да има партньор до себе си при мъжа е много силна (Луна в 7ми дом). Този мъж надали може да живее с мъсълта, че може да бъде някога без семейство (Слънце в 4ти дом). Домът за него е важен и акцентът е да намери идеалния партньор (Слънце тригон Нептун). В същото време явно или се е разминал с този идеален партньор или е загубил близък човек в семейството си (Слънце опозиция Плутон). Незаслужената болка е в дома му (Хирон в 4ти дом) и в настоящия си живот има много работа там, но както гледам това е един мъж, който много пътува и не му липсват любовници (акцентиран 3ти дом, включително и Венера която е там в съвпад с ЮЛВ. Луна опозиция Нептун допълва картината).
За жената какво да кажа. Тя явно си живее с идилията за идеално семейство (Нептун тригон Юпитер). Самия факт, че Нептун е в 4я й дом говори за силна връзка с родителите и/или децата, но така също, че е мамена от съпруга си. Не мога да проследя какви аспекти прави Нептун с планетите й.

Съпрузите се чувстват и усещат от разтояние (Нептун тригон Слънце, Нептун тригон Меркурий). Мисля, че и жената мами съпруга си (Нептун квадрат Марс).
Но жената е невероятен провокатор. Марс, който е управител на нейния МЦ се намира в двойствения знак Близнаци и задейства тежката опозиция на мъжа Слънце/Плутон по оста 4/10. Би трябвало на моменти да му идва в повечко. Задейства и опозицията му Луна/Нептун. Иначе за кармичните аспекти не знам какво да кажа. Силно са задействани нодалните оси, като ясно се вижда, че двойката по-скоро трупа карма за следващ живот отколкото да чисти.

« Отговор #935 -: Август 01, 2010, 12:00:39 am »
    :wub: Дивна, моите адмирации  :08: Даааам, точно така седят нещата. Живеят вкопчени в няква идея за семейство...Мъжът, наистина пътува много. Дълги години от 1995-2005 са живяли разделени, той в Германия, тя в Турция, където благопристойно се е грижела за децата, които вече са големи и са поели по своя път. Той наистина никога не е оставал без жени, системно и редовно си е изневерявал, преди аз да ида при него в Германия, той е живял около 1 година и половина с друга жена, която като чула че аз идвам, прибрала си нещата и забегнала...С мен когато е бил пак го е правил с други жени...Само че за всички други жена му си затваря очите, но когато стане въпрос за мен - нещата стават на живот и смърт...И двамата много държат на семейните ценности. Де юре са разведени, но заради други съобръжения...Де факто са си мъж и жена.
Съпрузите се чувстват и усещат от разтояние - абсолютно точно. Понеже по случайностите на съдбата сме и комшии в града, макар че тук е междинната спирка, миналия месец - когато нашия хубавец затъжен и чувстващ се свободен ме потърси, за да си излее душата и да констатира, че е било грешка да се разделяме, срещнах случайно жена му в града, която като ме видя щастлива и цъфтяща...явно жетона й падна. Набързо заминала, преровила телефони, пак поставила ултиматума ....И моя възлюбен си свил крилцата и заглъхна. Е, и аз не издържах звъннах и естествено му турих майните...
  До сега не бях се замисляла за това, че трупат карма...Те имат огледална опозиция на Венера и Слънце, а ние с него огледален съвпад на Луна и Сатурн - за себе си съм прозряла, че нося някаква неразрешена карма от миналото, за това толкова пъти зациклям се връщам и повръщам, просто искам да я изчистя. Първата ни среща е станала, когато той е имал Сатурнов възврат - точен съвпад, което ще рече че автоматично се е задвижил моя Тао-квадрат - съвпад с Луна и квадрат със Сатурна ми...Мислех, че съм го развързала този кармичен възел, споделяла съм го вече....
  Мисля, че и жената мами съпруга си (Нептун квадрат Марс) - няма как да се разбере, въпреки че години са живели разделени, той безрезервно й вярва.
  Е, утехата за мен е, че знам че съм обичана и образа ми ще го преследва вероятно до края на живота му...пък и ми е дал свободата, което е най-ценното нещо.

*

Феникс

« Отговор #936 -: Август 01, 2010, 09:47:51 am »
Цитат
Е, утехата за мен е, че знам че съм обичана и образа ми ще го преследва вероятно до края на живота му...пък и ми е дал свободата, което е най-ценното нещо.
На това казваш утеха?
И за каква свобода говориш,момиче-това е самота,не свобода
Направила съм много грешки в живота си,и ако нещо съм разбрала то е че не може да се гради щастие върху чуждо нещастие и ако желаеш мъжа на ближната си рискуваш цял живот да бъдеш сама и нещастна.Изобщо не ти го пожелавам,опитвам се да те разтърся да се осъзнаеш колко си субективна и как напразно се измъчваш
извинявай ако е било грубо изказването ми нямам за цел да те обиждам

« Отговор #937 -: Август 01, 2010, 11:39:15 am »
  Не мила Феникс, няма как да ме обидиш. Колкото повече мнения толкова по-добре, аз просто търся отговори, за да си направя сверката, че някъде наистина греша. Има доста подробности, които не искам да излагам, щото ще стане много искрено и лично  :blink:. Аз съм й казала, че каквото и да е имало между нас, не съм искала да я наранявам или да руша семейството й, на което тя ми каза: "Да, ама ти го правиш още от тогава"...А това тогава, беше в началото на връзката ми с него, като аз избягах, за да не се навирам между шамарите и в продължение на 10години не съм имала контакт с него...Нищо не казах, но в главата ми светна лампичка, просто й пожелах дълъг и щастлив семеен живот и си тръгнах...Дали са щастливи ? Ако успее да му прости душевната изневяра - може и да успеят...
  Честно казано бих искала да бъда субективна, в емоциите съм, но хвърчащата ми Луна - винаги ми дава поглед върху нещата - обективна картинка....
  Моля за голямо извинение, че ангажирам вниманието ви с мои лични проблеми.

*

Uran

• 6041
« Отговор #938 -: Август 01, 2010, 11:49:59 am »
Kakво значи да желаеш мъжа на ближната си? За тези неща са необходим двама, както и свободна воля. Никой никому не принадлежи.Емоционалното изнудване -"Заради децата", "да запазим семейството и брака.." много повече вредят, а и изнудвача си плаща ако и да не го разбира.
Поради каква причина една жена настоява да е част от живота на мъж, който дори и на снимка не иска да я вижда? Защото видиш ли много го обича?Сериозно?! Това са едни женски войни, които по-наивните мъже обсебени от чувство за вина без да искат допълнително разпалват.
Оставайки при жена, която вече не обичаш си по-добър родител?Даваш личен пример на децата си що е отговорност и дълг?
п.п.По отношение на "грешната" връзка на Дейзи съм абсолютно сигурна, че в момента в който Тя Дейзи окончателно хлопне врата на отношенията си с този мъж, на съпругата му ще и се стъжни животът.

*

abroad

« Отговор #939 -: Август 01, 2010, 12:11:32 pm »
Дейзи, няма нужда да се извиняваш за каквото и да е  ;)
Прочетох те внимателно, но мисля че тези теми са единствените, по които няма готов отговор/и, и в този смисъл няма вариант за взаимопомощ...
Достатъчно е да кажа, че те разбирам прекалено добре. Ще се опитам да бъда максимално балансирана в мнението си, отчитайки любимата на мнозина натална Венера във Водолей ;D и още по-сладкия Сатурн в 7ми ;D.
Малко като в оня случай дето подкупили съдията поравно и от двете страни, отсъдил с решение "и ти си прав/и той е прав".
Опитвам се да кажа, че виновни тук няма и не следва да се търсят такива, пък кой както ще да го извърта. Освободи се от чувството за вина. Луната във Водолей би трябвало да си има нейна рамка за семейни отношения, различни от общоприетите. Приеми я.
Но по-важното тук е да разбереш за себе си, какво точно провокира у теб този мъж, толкова години. Струва ми се субективно мнението ти за него....Какво толкова ти дава, дето друг свободен не може да ти даде? Дали не ти харесва повече да си страдаш, идеализирайки любовта, а в същото време радвайки се и на свободата си? Задоволяваш едновременно Нептун и Уран.
Стрелям на посоки, не ти помня картата, но при всички случаи отговорът е някъде там, макар че добре разбирам влечението към по-лесния вариант за дълбаене в чуждата синастрия :blink:
И също знам, колко лесни звучат съветите на теория.

п.п. извинявай, ако съм писала глупости на моменти, температурата ми мина 38.