Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878396 Прегледи
Re:синастрия
« Отговор #1100 -: Август 07, 2010, 02:27:51 pm »
Ами той много искаше да изглегда силния /особено пред хора/ но в същност ставаше винаги на нейното-тя движеше връзката-той е доста пасивен

« Отговор #1101 -: Август 07, 2010, 02:29:13 pm »
има и проблеми с алкохола /той/ а не тя въпреки нептуна си  в 5дом

*

Divna

« Отговор #1102 -: Август 07, 2010, 02:56:04 pm »
На мен по-скоро ми се връзва Нептун в 6ти да консумира ежедневно алкохол и ако е подкрепен с твърди аспекти може и до цероза на черния дроб да стигне след време  ;D.

« Отговор #1103 -: Август 07, 2010, 03:16:31 pm »
На мен по-скоро ми се връзва Нептун в 6ти да консумира ежедневно алкохол и ако е подкрепен с твърди аспекти може и до цероза на черния дроб да стигне след време  ;D.
[/quo
te]
В случая е така

« Отговор #1104 -: Август 07, 2010, 08:54:16 pm »
аз не познавам човек с Нептун в 5 дом дето да не пие... ммм дааа  ;D ;D ;D

Ми моя Нептун е в 5ти ама не близвам алкохол, абсолютния трезвеник съм! ;)) Така че това не е задължително, според мене определящи са аспектите Луна - Нептун по въпросите с алкохолизма  ;)

« Отговор #1105 -: Август 07, 2010, 09:08:28 pm »
Аз бих казала, че и при двамата се чувства. Чувството не е на неудоволетвореност или болка, чувството е по-скоро на сексуално ниво (силно сексуално привличане), особено ако съвпада се случва в домовете 5,8,11 с лек фатален ефект. Трябва добре да се погледне кои планети правят връзка с партньорската лилитка, ако това са планети управляващи любовните домове, тогава и те се отчитат, но като цяло най-силно влияние имат Слънце, Луна, Венера и Марс. Необходимо е да се вземе под внимание ролята на Лилит в радикса също, дали тя прави съвпад с лична планета, в кой дом се намира, кой е нейния управител ...
За това кой ще охладнее пръв във връзката се гледат аспектите между Сатурн и Марс. Ако Сатурн прави каре с Марс, то това значи, че притежателя на Сатурн ще се отдръпне пръв и този с Марс може да остане наранен (зависи до каква степен марса му е силен в радикса), но какъвто и да е марса, то той ще се чувства ограничен за действия (като замразен).

Скорпионка, има доста информация за Лилит в интернет. Прочети историята на Лилит и нещата ще ти се изяснят.

Мерси, Дивна! Намерих и доста инфо за Лилит и в темите от отзи форум :)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1106 -: Август 08, 2010, 12:37:13 pm »
Ива , искам да попитам има ли по-възрастен партньор във връзката?
иначе си мисля ,че единия гледа по-сериозно и отговорно на отношенията. Като цяло мисля ,че ще е продължителна! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1107 -: Август 08, 2010, 01:02:19 pm »
Не, на една възраст са... По какво се разбира от картата, че "единият гледа по-сериозно"? А също къде се гледа за индикации за продължителност на връзката, брак или съжителство....и има ли изобщо такова разграничение "с подпис" и без в астрологията?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1108 -: Август 08, 2010, 06:31:58 pm »
Не, на една възраст са... По какво се разбира от картата, че "единият гледа по-сериозно"? А също къде се гледа за индикации за продължителност на връзката, брак или съжителство....и има ли изобщо такова разграничение "с подпис" и без в астрологията?

Сатурн съвпад Венера....и пак Сатурн /договора/и Юпитер/закона/ са тези които определят брачните отношения....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #1109 -: Август 09, 2010, 01:05:22 pm »
съвпада на нейния сатурн с неговата венера ли говори за продължителност на връзката или за брак?

а ще ми кажете ли какво означава в тази синастрия близостта на някои от планетите на единия до планетите на другия: слънцата, луните, меркурий, плутон ,уран и нептун...и какви могат да бъдат потенциалните трудности при едно евентуално съжителство?

*

Asol

• 4140
« Отговор #1110 -: Август 09, 2010, 01:46:07 pm »
Значи по един синастричен съвпад не може да се съди за бъдещето на връзката, по скоро как се напасват и спогаждат като характери. Ива, гледат се наталните карти на всеки поотделно, по отношение на това което те интересува.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1111 -: Август 14, 2010, 08:37:39 am »
ето я синастрията с приятеля ми....
в момента сме скарани и не мога да разбера в мен ли е грешката....

*

Divna

« Отговор #1112 -: Август 14, 2010, 09:00:20 am »
Ванила, синастрията ви е обещаваща. Има романтика, страст, емоции. Твоите планети попадат във важни негови домове (4 и 5). Неговата нодална ос попада върху твоята партньорска точка и в същото време прави съвпад с управителя на 5ят ти дом (Меркурий).
Недей да си мислиш, че в теб е вината. Една скорпионска Луна е по-малко опасна, та даже и Плутон да й е отгоре отколкото едно скорпионско Слънце с лъвски асцендент и козирожка Луна. На всичкото отгоре Меркурий във Везни в квадратура с Луна (Козирог) трудно можеш да го контрираш. Там неговата дума трябва да тежи. Сам може да започне спора и сам да си го приключи, а ти най-вероятно с тоя рачешки меркурий само кимаш с глава  ;D. Не е лесен приятеля ти.

*

Divna

« Отговор #1113 -: Август 14, 2010, 09:08:07 am »
Откога се познавате и кога се скарахте? Скоро ли беше?
Между управителите на петите ви домове има връзка. Е, вярно, че е напрегната (квадратура), но по-добре напрегната, отколкото никаква.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1114 -: Август 14, 2010, 09:22:19 am »
Цитат
На всичкото отгоре Меркурий във Везни в квадратура с Луна (Козирог) трудно можеш да го контрираш. Там неговата дума трябва да тежи. Сам може да започне спора и сам да си го приключи, а ти най-вероятно с тоя рачешки меркурий само кимаш с глава 
това е вярно...той е такъв неговат дума трябва да тежи и да го уважават....аз не си мълча, но нямам особен успех дори и да се разправям....
ами от 2006 сме заедно.....вчера се скарахме... :(
и много обича да ме наказва, когато стане така....веки път аз трябва да се предавам.....и да правя компромиси....ама аз не искам да съм подчинена....той да казва какво да се прави и аз да изпълнявам....така е и дребните неща...например за готвенето...аз започвам да правя нещо или предлагам да сготвя нещо и той вече започва да ми нарежда как да ги направя нещата.... :(

*

Divna

« Отговор #1115 -: Август 14, 2010, 09:40:51 am »
Ванила, приятелят ти има много натоварен 4 дом. Някаква драма ли е имало в семейството му? Да не би да е загубил родител като по-млад? Или бащата да е бил твърде строг към него? Може би му е липсвала родителска подкрепа (Сатурн каре Луна).
Определено те чувства близка с тоя хубав тригон м/у слънцата ви и със съвпада на слънцето му с луната ти. Има топли чувства помежду ви (съвпада Нептун/Венера).
Живели ли сте заедно? Добави ако желаеш и композитната ви карта.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1116 -: Август 14, 2010, 09:48:53 am »
техните са разведени...това е станало като е бил малък....баща му наистина е бил строг...
от 2 месеца живеем заедно в тях....но след декември ще се прибирам в нас....определено не е лесно, защото и брат му е в тях...а с него е трудно да се разбереш...това е друго нещо заради, което се караме...

*

Divna

« Отговор #1117 -: Август 14, 2010, 10:08:03 am »
Ох, разбирам те! Не е лесно, когато има допълнителни външни елементи, които да вкарват напрежение и то особено в началото на съвместното съжителство. Няма ли начин да сте си само двамамта?
Иначе композитната ви карта ви описва като двойка на която се гледа доста сериозно. Хората около вас ви приемат като семейство (Сатурн в 7ми дом). Връзката ви е започнала много спонтанно и бързо. Не сте губили много време в приказки  ;D. Борбена двойка сте. Връзката като цяло би трябвало да е продължителна. Сатурн е добре поставен в картат и прави хубав аспект със Слънце, който е управител на ИЦ (краят на връзката) и се намира в собствения си дом (5ти). Определено има противоречия между вас, но къде ли ги няма и с времето ако и двамата работите над себе си противоречията ще се изгладят. Има карма и в синастрията и в композита. Мислили ли сте да си имате дечица?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1118 -: Август 14, 2010, 10:19:21 am »
ами говорим си за деца, но все още сме на никъде....това с жевеенето заедно за сега е пробно и само за няколко месеца...аз май още не съм готова за деца....
връзката ни започна за една вечер....разбира се с малко помощ преди това от страна на приятели...човекът, който ни запозна негов приятел почина .....за кармата съм сигурна, защото го усещам все едно го познавам цял живот и не мога да си представя живота за напред без него...някак вътрешно знам, че ще сме заедно.....да не казвам завинаги, но...усещам го като част от мен ......все едно сме едно цяло....незнам кой друг би ме разбирал по този начин.....
мерси Дивна, даде ми положителен тласък...
мерси за отделенето време и усилия...

« Отговор #1119 -: Август 14, 2010, 10:36:30 am »
  Само искам да допълня - когато има синастр. съвпад между Венера и Нептун /Нептун е силно кармична планета/ - това е признак на Вечната и незабравима любов или Голямата илюзия за такава. Колкото е по-точен съвпада, толкова по-силно действа. Макар че вашите са в различни знаци, пак се брои за съвпад. Имай го впредвид.