Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875943 Прегледи
Re:синастрия
« Отговор #1300 -: Септември 28, 2010, 03:39:52 am »
и сега вече аз нищо не разбирам..бях толкова убедена, че има нещо върху луната ми,

Е, че малко ли е АСто му да е в съвпад с Венерата ти?!  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1301 -: Септември 28, 2010, 03:48:31 am »

Е, че малко ли е АСто му да е в съвпад с Венерата ти?!  :-[

в абсолютно точен съвпад с юлв е, съответно дсц. в със слв, венера и марс мърдат с по градус и половина в 1-ви и седми..ама как така няма нищо в телец.??!!ами моята луна защо се чувства добре, не трябва ли нещо да и ''угажда'' там??..моята луна рядко се чувства добре, мислех да не е в тригон с марса му, ама не е , на 131 градуса е..сескиквадрат ли е това, какво е, ама сигурно е разходящ, защото зетката не го точита..и без това не знам какво означава, та все тая..абе сигурно не му е това часа!!18, много кръгъл!! :-\

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1302 -: Септември 28, 2010, 03:51:14 am »
Конкретно по Луната - имаш секстил с негов Юпитер. Това е доста доволен аспект.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #1303 -: Септември 28, 2010, 03:55:07 am »
Конкретно по Луната - имаш секстил с негов Юпитер. Това е доста доволен аспект.  :P

58 градуса, ама и него не го отчита зет..трябва ли да гледам и разходящите!??ми те така стават много!! :-\
аз съм дала да отбелязва само сходящите, че иначе става голямо мазало от аспекти, а нали и вие казвате, че не се гледат разходящите, или пак аз не съм разбрала нещо?? :-[

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1304 -: Септември 28, 2010, 04:00:24 am »
Виждам, че с тоя тип/колегата включително имате негова Луна в съвпад с твое Слънце, не може да не ти харесва това.

Както и този си пост да ти припомня, че има още по-голямо отношение сега, предвид, че и Асц му е там.

Вижън, като се замисля по описанието си е Лъв, с такива Асц имам известен брой познати от мъжки пол, обичат особено вниманието, да не говорим от страна на нежния пол.  

58 градуса си е аспект. Точният секстил е 60 градуса. Кое те притеснява? Тук незнам колко е, тъй като градуси точни не виждам, но аспект има.

Иначе незнам кой е казал само сходящите, да не се бъркаш нещо от хорарите.  ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #1305 -: Септември 28, 2010, 04:09:01 am »
Виждам, че с тоя тип/колегата включително имате негова Луна в съвпад с твое Слънце, не може да не ти харесва това.

Както и този си пост да ти припомня, че има още по-голямо отношение сега, предвид, че и Асц му е там.

Вижън, като се замисля по описанието си е Лъв, с такива Асц имам известен брой познати от мъжки пол, обичат особено вниманието, да не говорим от страна на нежния пол.  

58 градуса си е аспект. Точният секстил е 60 градуса. Кое те притеснява? Тук незнам колко е, тъй като градуси точни не виждам, но аспект има.

Иначе незнам кой е казал само сходящите, да не се бъркаш нещо от хорарите.  ;)

явно съм се объркала от хорарите..нали разходящ означава, че се разпада..мислех, че тези нямат голямо значение.. ;D

сега знаеш ли кое ме вълнува..това, че марса му ми попада в 4-ти дом..нали не означава, че има опасност да прояви агресия към мен?? :-\..защото е по- силен и няма да мога да го набия..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1306 -: Септември 28, 2010, 04:13:45 am »
Няма страшно пък ти, имаш Сатурн в аспект с неговия и без това послушен Марс, тъй че, ако не припалите по другите еротик моменти няма да те бие, обещавам.  ;D :P 

*

Vision

• 3523
« Отговор #1307 -: Септември 28, 2010, 04:18:33 am »
Няма страшно пък ти, имаш Сатурн в аспект с неговия и без това послушен Марс, тъй че, ако не припалите по другите еротик моменти няма да те бие, обещавам.  ;D :P 

имам куинконкс на моя сатурн с неговия марс, а Лили каза, че това означава, че не се виждат..как ще го спре сатурна, като той не го вижда?? :-\

не става въпрос да ме бие, а за друга агресия, сети се..ама ще разчитам на благотворните аспекти, добре.. :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1308 -: Септември 28, 2010, 04:26:40 am »
Куинконса си е действащ аспект, обяснението за това, че не се виждат идва от схващанията по класическите методи, където той и други не се разглеждат, макар, че някои ги имат предвид, въпреки това.

Между другото Лили има една чудесна статия за аспектите, във връзка с това, може би не си я чела, защото тя не твърди, че не действа, намери я в обзорните, наистина е полезна щом ще се вглеждаш навътре в синастрията ви и не само.

Ама ти сериозно обаче си се хванала да анализираш нещата, какво толкова те е умислил този тип. Лъв - перчи се, нормално, в 7 дом има планети, които показват, че е доста комуникативен, както виждаш. С теб му е интересно и докато го допускаш ще е налице ситуацията, важното е да знаеш, че държиш нещата под контрол. Нещо тревога усещам, но недей - излишно е.  ;)

*

Vision

• 3523
« Отговор #1309 -: Септември 28, 2010, 04:37:55 am »
Куинконса си е действащ аспект, обяснението за това, че не се виждат идва от схващанията по класическите методи, където той и други не се разглеждат, макар, че някои ги имат предвид, въпреки това.

Между другото Лили има една чудесна статия за аспектите, във връзка с това, може би не си я чела, защото тя не твърди, че не действа, намери я в обзорните, наистина е полезна щом ще се вглеждаш навътре в синастрията ви и не само.

Ама ти сериозно обаче си се хванала да анализираш нещата, какво толкова те е умислил този тип. Лъв - перчи се, нормално, в 7 дом има планети, които показват, че е доста комуникативен, както виждаш. С теб му е интересно и докато го допускаш ще е налице ситуацията, важното е да знаеш, че държиш нещата под контрол. Нещо тревога усещам, но недей - излишно е.  ;)

ще я намеря статията..

ами точно това е въпроса- държа ли ги нещата, или не ги държа..разчитам на това, че виждането, което дава астрологията би могло да е едно предимство за мен в държането на нещата под контрол, ама много не мога да разчитам на това..но не мисля да напускам работа заради него..всеки ден се виждаме по хиляда пъти, често се налага да си сменям стратегиите..голям е кавалер, а човек лесно свиква с хубавото..а не трябва, защото като се отвори портичката за едно, ще нахлуят още сто..нали трябва да мисля поне три хода напред.. :-[
пък и вие нали сте приятелки, ще помагате.. :58:

нали?? :-[

*

Vision

• 3523
« Отговор #1310 -: Септември 28, 2010, 05:12:29 am »
Сънрейн, за това ли говориш??

''Наред с другите съществува един допълнителен аспект, който играе важна роля при приятелствата, любовните връзки, отношенията между майка и син и баща - дъщеря. Тук се говори за квинконкса (150° аспект). Поначало неговото значение не е нито позитивно, нито негативно. Той показва това, което е в процес на създаване, което тепърва ще се развива.

Квинконксът има задачата да наблегне на връзката между два знака, която има в някакъв вид кaрмичен характер и настойчиво да ги накара да придобият зрялост. Във връзка със знаците, свързани с такъв аспект, се говори за така нареченото "отзвучаване" (Ausklang). Тук се движи енергиен поток от единия знак към другия."

Близнаци отзвучава в Козирог

При срещата на тези знаци единият е разговорлив, предприемчив и обичащ контактите, а другият - сдържан и затворен. Явно е, че Близнакът може да даде на Козирога повече жизненост и подвижност. И обратно - за Близнака е важен константният и спокоен живот на Козирога, за да се справи със собственото си непостоянство и разкъсаност. Близнакът се нуждае от силата на концентрацията на Козирога, за да има успех в живота, а Козирогът бива духовно оживен от Близнака. Изобщо това е една много позитивна връзка, инициирана обикновено от Близнака.

Козирог отзвучава в Лъв

Козирогът е един от най-амбициозните, той иска да стигне в работата си нависоко. Зад стремежа му към успех се крие отчаяно търсене на лично признание. Тайно той желае да е в центъра на вниманието като един Лъв. Лъвът го очарова, Козирогът обича неговата подкупваща същност и вроденото му самочувствие. Даже самото присъствие на Лъва дава жизнерадост на Козирога. Козирогът може отчасти  да преодолее чрез Лъва сатурновата си сериозност, недоверието и страховете си. А Лъвът, който понякога е склонен да мързелува като хищна котка, се учи от Козирога какво се казва работа. Парадокс е, че иначе така сдържаният Козирог прави първата стъпка при запознанството. Съвместният им път може да бъде необичайно дълъг, докато изведнъж се получат несъгласия и всичко приключи.

сега какво да разбирам, че моя сатурн отзвучава в неговият марс, а неговият марс отзвучава в моите хиляда неща в лъв ли??а моите неща в лъв отзвучават в неговия юпитер в риби, неговия юпитер отзвучава в моя уран във везни и така нататъка..докога да следвам тази нишка, до началото ли пак?? :lol:
ама какво се разбира от това, сигурно между всеки двама човека, взети произволно е така..това е кое как активирав картите, ама не ми дава инфо как ще се развият нещата, за да се подготвя как да реагирам ако не ми харесва евентуалното развитие, сещаш ли се..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1311 -: Септември 28, 2010, 05:20:12 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3385.0.html

В тази тема първата, но не съм сигурна, сякаш имаше още една така подробно обяснена. И това, което си намерила също може да ти послужи предполагам, хапвам, после като видя по-конкретно ще пиша, ако някой не се е включил по въпроса.  :blink:

« Отговор #1312 -: Септември 28, 2010, 05:28:47 am »
Вижън аз виждам поне 3-4 аспекта между едни и същи планети което е двойно подчертаване-добро условие за съвместимост при синастрия но ще те оставя сама да ги намериш и да си отговориш на някои въпроси вътре в теб.Слънцето У1 при него е в твоя 5-ти дом и с тази Венера в съвпад с АС той определено те харесва.Теб те притеснява Марса му в 4-тия ти дом а пък мен повече ме притеснява твоя марс в негов 7-ми в съвпад с ДС но пък и твоа СЛВ е там а и управителя на АС ти е във 2-рия му дом мисля че наистина си се появила точно навреме в живота му за да му предадеш някои уроци а и взаимно може да се научите как да сте солидарни и коректни с партньора до вас.Много е странно и това с възлите негов СЛВ в съвпад с 4-тия ти дом а твоя СЛВ в съвпад с ДС му-ти би го научила как да има един хубав и уреден дом в който да има уют и разбирателства а той как да си по-толерантна с партньора си познавайки човека до себе си и как да правиш компромиси и да уважаваш партньора си.Намали малко лъчите си че с това Слънце в 1-вия му дом на моменти го заслепяваш а и този Сапурн в 10-тия му дом спираш го някак си да израства.Негов Юпитер в твой 7-ми твоя Юпитер в негов 4-ти отново са задействани ъглите много странна синастрия но пък вие добре заедно...
ПС.интерпретциите са си лично мои но ми е интересно  :88:
Докато дишаш...надявай се!

*

Vision

• 3523
« Отговор #1313 -: Септември 28, 2010, 05:43:02 am »
Вижън аз виждам поне 3-4 аспекта между едни и същи планети което е двойно подчертаване-добро условие за съвместимост при синастрия но ще те оставя сама да ги намериш и да си отговориш на някои въпроси вътре в теб.Слънцето У1 при него е в твоя 5-ти дом и с тази Венера в съвпад с АС той определено те харесва.Теб те притеснява Марса му в 4-тия ти дом а пък мен повече ме притеснява твоя марс в негов 7-ми в съвпад с ДС но пък и твоа СЛВ е там а и управителя на АС ти е във 2-рия му дом мисля че наистина си се появила точно навреме в живота му за да му предадеш някои уроци а и взаимно може да се научите как да сте солидарни и коректни с партньора до вас.Много е странно и това с възлите негов СЛВ в съвпад с 4-тия ти дом а твоя СЛВ в съвпад с ДС му-ти би го научила как да има един хубав и уреден дом в който да има уют и разбирателства а той как да си по-толерантна с партньора си познавайки човека до себе си и как да правиш компромиси и да уважаваш партньора си.Намали малко лъчите си че с това Слънце в 1-вия му дом на моменти го заслепяваш а и този Сапурн в 10-тия му дом спираш го някак си да израства.Негов Юпитер в твой 7-ми твоя Юпитер в негов 4-ти отново са задействани ъглите много странна синастрия но пък вие добре заедно...
ПС.интерпретциите са си лично мои но ми е интересно  :88:

аз съм сама, а той е женен с дете и сваля мен и моите приятелки едновременно..а аз не искам да ме свали мен..искам да изляза от ситуацията незасегната емоционално, затова чопля тука като къртица..иначе че има привличане, има, ама това не ме интересува..той ако не беше женен, досега да съм го...така де- отработила напрежението конструктивно, ама в сегашната ситуация няма да си позволя, ако ще турско да стане, а не искам да се махам физически, защото си харесвам работата..бе много е куцо отвсякъде..а директен разговор няма да помогне, вие ми го казахте, че водолея ще се направи на умряла лисица, е  няма да му доставя това удоволствие, още повече, че нищо конкретно нямам засега, нали така само се сприятелявал, пак вие това ми казахте..мен не ме интересува той какво прави, интересува ме само аз да постъпя правилно..
иначе защо те притеснява мой марс на негов десц.?? аз определено няма да му скоча, за какво друго може да става въпрос??

« Отговор #1314 -: Септември 28, 2010, 05:53:49 am »
Vision, не само Луната му се е лепнала за твоите планети, ами и АС му. Перфектно! Тука има химия. Ако твоята Венера действително е толкова близо до неговия АС, нищо чудно от пръв поглед да сте си допаднали. Това обеснява и защо не можеш да не си мила с него. Бях чела някъде, че човекът, на когото е Венерата, се страе всячески да покаже най-добрата си страна на човека с АС. Марсът ти пък докосва неговия DC - окуражаваш го да бъде по-смел, по-открит. Направи си синастрия с него в WOW Astrology for Lovers. Даже си мисля, че ти цитирам от там интерпретациите. Защото вашата синастрия ми напомня малко за една моя, която правих в тази програма.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1315 -: Септември 28, 2010, 06:00:27 am »
Сега видях това по тема за кармичните връзки си го открила. Интересен е анализа.
То без да се прави детайлен такъв ти явно си усетила, което е налице между вас.

Все си мисля, че ти му отдаваш по-голямо значение, отколкото трябва, а може би точно така трябва. Може би си на етап изследване на човешките взаимоотношения и търсиш отговорите за себе си. Кавалери са да, умеят да очароват, но ти просто си следвай посоката, щом не желаеш нищо повече, няма какво да се случи, след като си поставила границата в ума си, всичко започва от там, да, освен в моментите, в които страстта е по-силна от всичко, но не всички са устроени така, че да действат първосигнално. За осъществяването на тази силна страст също се иска и любов, иска се и среда да разцъфне, а когато няма такава, тя просто преминава. Оказва се, че е била едно моментно увлечение, за което после можем да открием смисъла впоследствие. Според мен, ако търсиш отговори, те са в твоята карта, а после в комбинацията с други, които срещаш и те карат да си задаваш тия сложни въпроси. Най-разумното сега е да се оставиш на времето и да си живееш с увереността кое е добре за теб и кое не, приеми го като някакъв тест, на който ще научиш резултата най-вероятно не веднага, но ще го научиш и само дето се плашиш. ;)

П.П. Да не го цитираш този дълъг пост, че ще ми избоде очите.  :P

*

Vision

• 3523
« Отговор #1316 -: Септември 28, 2010, 01:51:21 pm »
освен в моментите, в които страстта е по-силна от всичко, но не всички са устроени така, че да действат първосигнално.

ами точно това е, че на мен понякога ми пада пердето и действам първосигнално..помниш ли като ти казах за осмия ми дом, че започва в овен..но освен него и опозицията марс- венера сигурно, да не говорим за плутон в първи дом..
това са точно тези ситуации, за които писах, че някой ме ''отнася'', използвайки слабите ми страни..в тези ситуации никога не съм била истински щастлива..все се чудя защо хората искат да изживеят силна страст, аз мога да им подаря няколко вагона с такава..тя не прави човек щастлив..как да се научи човек на сила, като тогава не е с този акъл, с който е сега..затова питах за марса му в 4-тия ми дом, защото ако се стигне до тази ситуация не знам какво съм научила..за 7 години научих, че съм много ценна и заслужавам най- доброто, а това не е най- доброто..дано да се сетя за това, ако се стигне до там..
благодаря, че се ангажираш с моите простотии, знам колко е досадно някой като говори все за едно и също нещо, оценявам търпението ти.. :blink:

Vision, не само Луната му се е лепнала за твоите планети, ами и АС му. Перфектно! Тука има химия. Ако твоята Венера действително е толкова близо до неговия АС, нищо чудно от пръв поглед да сте си допаднали. Това обеснява и защо не можеш да не си мила с него. Бях чела някъде, че човекът, на когото е Венерата, се страе всячески да покаже най-добрата си страна на човека с АС. Марсът ти пък докосва неговия DC - окуражаваш го да бъде по-смел, по-открит. Направи си синастрия с него в WOW Astrology for Lovers. Даже си мисля, че ти цитирам от там интерпретациите. Защото вашата синастрия ми напомня малко за една моя, която правих в тази програма.

не точно че се старая да покажа най- добрите си страни, колкото че те някак естествено се получават, защото има някаква лекота и игрови момент, а венерата ми е в лъв мноо разцъфва, горката в такива ситуации..и наистина не мога да не съм мила и да стана лоша..ако някой друг го разказваше това, сигурно щях да кажа- абе къф е тоя пендел бе!! но ето, влиза под кожите на хората, не само на мен, като заразно зло е..но не е зло де..абе ще видим, явно пак ще уча по най- трудния начин..в точно такова положение не бях изпадала, в други видове да, най- различни..например- за да се пребориш с изкушението му се отдай напълно..но в случая не може да стане, защото морала ми е засегнат..а и Дейзи ми е пример, не искам след 18 години да пиша тук нещата, които пише тя сега..
Дейзи, извинявай, че ти намесвам ника, ама е истина това.. :88:

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #1317 -: Октомври 05, 2010, 09:37:06 pm »
Здравейте!!!! :))) Бих искала да ви попитам какво ще кажете за взаимоотношенията между мен и моя приятел :)) какво показват планетите и аспектите, ще има ли бъдеще тази връзка,и изобщо каквото интересно видите :))) ето синастричната карта ;))
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 11:28:26 pm от xtz »
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Vision

• 3523
« Отговор #1318 -: Октомври 06, 2010, 04:43:41 am »
Здравейте!!!! :))) Бих искала да ви попитам какво ще кажете за взаимоотношенията между мен и моя приятел :)) какво показват планетите и аспектите, ще има ли бъдеще тази връзка,и изобщо каквото интересно видите :))) ето синастричната карта ;))

много уважавам това, че си упорита!!  ;D

ти би трябвало да знаеш основното- че слънцата ви са в една стихия, имате огнен тригон, асц/десц са ви наобратно /Зъболекар май каза, че това не е кой знае колко добре/, за щастие вашите не са съвсем точни, разминават се доста..имате секстил между марсовете, енергията ще протича леко и т.н...прочети темата и постепенно ще научиш това онова, и като разбереш нещо, питай дали правилно си разбрала, вложи нещо и ти..за да има обмен.. ;)

*

kris

• 2298
  • (:
« Отговор #1319 -: Октомври 06, 2010, 05:08:40 am »
Искам само да вметна нещо повече за разглеждането на партъорските отношения.

1.Синастрията -  това са аспектите, синастрията(една карта върху друга в западната астрология) ни показва с голяма точност какви са съвпадите и аспектите, показва какво е активирано, как ни възприемат, какво предизвикваме в мислите на другите, какво се върти в главата на отсрещния човек.

2. Накшатрите - показват какво е отношението, как си взаимодействат планетите, Луна/Луна, Марс/Марс. (накшатрите са 27 на брой и за мен са от огромно значение)

3.Индивидуалността - първите 2 са на основата на това, индивидуалността е най-важната част, защото взаимоотношенията на хората са базирани на живота им.
Какво и КАК го възприемат, на кого могат да се доверят. Някои астролози казват "имаш добри аспекти с еди си кой, хубава съвместимост"..  едно от нещата, които трябва да проумеем е, че добрата съвместимост може да значи много неща. Ако човек на индивидуално ниво няма намерение да привлича нещо добро, да се стреми към него или да желае да бъде с някой, то той може да има добра синастрия с еди си кой, но да не го иска. Много пъти, ако човек има добра синастрия с някой, то вероятно може да бъде с него, защото ние през цялото време имаме привличане към някой, с който имаме добра съвместимост, и в много от случаите тези хора могат да ни бъдат добри партнъори, НО ние не искаме.
И защо е така?!
Затова трябва да погледнем дълбоко в индивидуалността и да разберем какво всъщност иска човек, какво го движи в партъорските взаимоотношения, какво го подтиква. Така, че винаги се започва първо с индивидуалността, първо натала, после синастрията.