Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878100 Прегледи
*

dst

Re:синастрия
« Отговор #1400 -: Октомври 28, 2010, 07:58:11 pm »
Много благодаря за помоща! Неволята учила, няма как.

« Отговор #1401 -: Октомври 28, 2010, 08:48:52 pm »
Здравейте, може ли да ви помоля за кратко тълкуване на синастрията м/у мен и дъщеря ми? От сега си личи, че е силно привързана към мен - предполагам съвпада ни с моя Сатурн и нейните Слънце и Луна. По принцип нейния хороскоп е малко тежък, в смисъл мн квадратури и опозиции - в конфигурация кръст в 1,4,7 и 10 дом, повечето планети са след 20 гр. на знака.
Благодаря!
  Детенце ти е много малко и е нормално.Всички малки деца са привързани към майките си защото те се занимават предимно с тях.Родена е с новолуние в Лъв,което е позиционирано в 12 дом.Това ще и придаде по-голяма чувствителност.Венерата във воден знак също.Освен твоя Сатурн в съвпад с нейните светила предполагам си обърнала внимание че нейнияСЛВ е на асцендента ти.Това също е обвързващ аспект.По принцип знам ,че се избягва да се правят хороскопи на деца до 7 год.Не се сърди,може би това е причината никой да не ти обърне внимание.                               
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

*

Divna

« Отговор #1402 -: Октомври 28, 2010, 08:55:00 pm »
DST, в синастрията с дъщеря ти явно личи силната връзка, която има между вас. Ти даваш нужната сигурност на дъщеря ти. Добре ще отработиш родителските си задължения. Дъщеря ти би могла да е доста свободолюбива по отношение на лъвското си новолуние, но Сатурн ще й дава много правилни и мъдри насоки и ще увладява буйната й натура. Луната ти попада в 6ти дом на дъщеря ти - ще разбираш нейните всекидневни нужди. Какво по-хубаво от това?!

Не бива да се притесняваш от опозициите и квадратурите в радикса на дъщеря ти.
Много често най-тежките обрати в живота на хората се случват когато те са с хармонични карти. Парадокс е, но е често явления. Специалистите дават обеснение на всичко това, че съдържателя на радикса с хармонични аспекти не е свикнал с енергията на нехармоничните и когато един транзит направи твърд аспект с дадена планета от картата, то тогава енергията е много осезаема. Така че се успокой, дъщеря ти ще преминава по-леко "ударите на съдбата" поради усвоената вече в радикса енергия.

*

dst

« Отговор #1403 -: Октомври 28, 2010, 09:11:32 pm »
Благодаря ви много Demmetra и Divna!
Чувала съм, че не се прави на толкова малко дете, ама как да не го разнища?! Иначе сте прави, че има буйна натура - не се спира за секунда. Спомням си от кармичната астрология, че този Сатурн предполага учител, водач, наставник, така може би ще си изпълня родителските задължения, но се страхувах да не огранича нейните емоции и жизненост.
А това вероятно вече зависи от отработката на моя Сатурн.
Чудесно, имах нужда от тези насоки. Накарахте ме да се замисля върху някои проблеми.
Благодаря още веднъж!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1404 -: Октомври 31, 2010, 03:46:59 am »
Кажете ми ,съвпада на мъжки марс с моя стелиум от венера,луна,марс носи ли сексуално привличане?
Имаме и други:
Слънцето на мъжа съвпад с моя сатурн?
Моя северен възел с неговия юпитер?
Неговия хирон съвпад с моя нептун?
Неговата натална венера съвпад с моите прогресивни марс и венера ?
« Последна редакция: Октомври 31, 2010, 03:11:49 am от Milkyway »

*

Santi

« Отговор #1405 -: Октомври 31, 2010, 03:50:26 am »
Цитат
Кажете ми ,съвпъда на мъжки марс с моя стелиум от венера,луна,марс носи ли сексуално привличане?

Носи и би трябвало да е силно, но и зависи кои домове управляват и планетите и къде се намират .

Цитат

Не е нещо случайно значи .

*

Asol

• 4140
« Отговор #1406 -: Октомври 31, 2010, 03:04:01 am »
Кажете ми ,съвпъда на мъжки марс с моя стелиум от венера,луна,марс носи ли сексуално привличане?

Да, не е задължително, но все пак в синастрията между мъж и жена тези аспекти се вземат под внимание.

Цитат

Цитат

Не е нещо случайно значи .

Относно неслучайността имам известни съмнения. ;D
Има смисъл да се разглеждат аспектите в синастрията и поотделно динамиката на всяка една от наталните карти.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1407 -: Октомври 31, 2010, 05:04:06 am »
Интересно ми е синастрически съвпад Луна-Плутон до какви ексцесии може да доведе. Чела съм, че бил много труден, но благодатен аспект. Но може би за извисени хора.
Засега дава голямо привличане. Връзката е в начална фаза и няма усложнения. Луната е мъжка, а Плутона си е мой :)
Имате ли лични наблюдения и преживян опит?

« Отговор #1408 -: Октомври 31, 2010, 05:07:35 am »
Аз имам наблюдение на синастрична връзка Плутон / светила, но е родител-дете и това едва ли те интересува  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1409 -: Октомври 31, 2010, 05:12:53 am »
Аз имам наблюдение на синастрична връзка Плутон / светила, но е родител-дете и това едва ли те интересува  ;D

Емиии, не. Мисля си за по-друг тип отношения  :blink:

« Отговор #1410 -: Октомври 31, 2010, 05:17:35 am »
Интересно ми е синастрически съвпад Луна-Плутон до какви ексцесии може да доведе.

Бях чела, че може да дава сцени на ревност и раздяла, за да се види, каква ще е реакцията на партньора...

« Отговор #1411 -: Октомври 31, 2010, 02:37:22 pm »
Интересно ми е синастрически съвпад Луна-Плутон до какви ексцесии може да доведе.

Бях чела, че може да дава сцени на ревност и раздяла, за да се види, каква ще е реакцията на партньора...
Напълно съгласна. Намерих това в чичко Google http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080420042617AAr1XzB:

Moon conjunct Pluto in synastry indicates a strong karmic connection from past lives, whether for better or for worse. Pluto can be possessive & sometimes needlessly jealous, arousing resentment in the Moon individual. Also, Pluto here suugests the unearthing of secrets which the Moon would rather keep private.Nevertheless, this conjunction will still ensure that the Moon individual benefits from the way Pluto enhances its creativity, imagination & viewpoints of life. This aspect creates a powerful physical attraction between the 2 lovers.

« Отговор #1412 -: Октомври 31, 2010, 02:56:47 pm »
Здравейте! Бих искал да се консултирам с вас за тази карта:

Колко време според вас ще продължи връзката на тези хора и евентуално кой ще има по-голяма роля в раздялата. Според мен краят ще настъпи или пролетта, или началото на лятото, а причината ще дойде от мъжа, заради съмнения/разногласия. Вие как мислите?

Tornquist, сега погледнах картата, да ти кажа какво виждам и аз. Синастрията  е  хубава и доста лека с толкова много благоприятни аспекти. Тези в червено са малко слава богу. НО .. има потенциал за раздяла, който идва от квадрата на Слънцето с Уран. Вероятно ще се изрази в раздели, инициирани по-често от този, чийто е Урана, които  обаче по-скоро са временни, впредвид на многото положителни аспекти, които ги държат заедно.  Квадратът на Меркурий с Нептун дава лъжи между партньорите или неразбирателства, недоразумения. Най-вероятно ще има от всичко това ( освен ако не  решат съзнателно да са безкрайно честни помежду си и да разговарят и се изясняват честичко, за да избягват недоразуменията) такова е действието на този аспект. Луната и Венера в опозиция не е застрашаващ връзката аспект, но непременно трябва да се обърне внимание на опозицията Юпитер - Нептун, кято отново акцентира върху доверието, но този път тук се засягат и ценностните системи и вярванията като цяло. С две думи тази връзка я застрашават единствено евентуалните лъжи или манипулациите, ако партньорите допуснат такива. Там е слабото място. Като изключим съвпада на Северен Лунен възел със Слънце, аз не виждам обаче чак такава съдбовност в тази връзка ( няма аспекти на Плутон и Сатурн със светилата и между самите тях). По-скоро това е връзка лека и приятна, партньорите  много се харесват, но не знам дали и физическото привличане е  голямо, ако изобщо го има. Аз  не виждам такова. Честността е урокът тук според мен.

*

Santi

« Отговор #1413 -: Октомври 31, 2010, 04:25:01 pm »
Не виждам и аз силно физическо привличане по картата . Мисля си , че нещата няма да се задълбочат .

*

Divna

« Отговор #1414 -: Октомври 31, 2010, 05:17:59 pm »
Интересно ми е синастрически съвпад Луна-Плутон до какви ексцесии може да доведе. Чела съм, че бил много труден, но благодатен аспект. Но може би за извисени хора.
Засега дава голямо привличане. Връзката е в начална фаза и няма усложнения. Луната е мъжка, а Плутона си е мой :)
Имате ли лични наблюдения и преживян опит?

Съвпадът Луна/Плутон индикира, че чувствата, каквито и да са те /любов, омраза, ревност .../, ще се изживяват с голям интензитет.
Според това как е поставена Луната в радикса /дали е наранена, слаба или силна по дом и знак.../, както и в кой синастричен дом е аспекта може да се определи и влиянието му. В случая обаче Луна е силно засегната.
Това е един от синастричните аспекти, който може да се нарече, че е "нож с две остриета".

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1415 -: Октомври 31, 2010, 09:47:39 pm »
това е и аспект с твърде много хора родени в период от 1 година- кажи какви други аспекти има
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1416 -: Октомври 31, 2010, 10:37:05 pm »
Момичета, благодаря ви за отзивите  :wub:. Прочетох и линка от Мирабелла, за което също й благодаря (защо не виждам букетчета в емотиконите?)
Оформя се идеята за скорпионова любов, с всичките положителни (духовни и  възраждащи) последици, и главно негативни (огромен натиск върху Луната).
Историята е следната: от първия миг на запознанството има невероятно привличане, на всякакво ниво, голяма симпатия, нещо като магия. Нямаме връзка, а и вероятно няма да имаме, поради разстоянията (той е в чужбина), но тази магия продължава вече трета година, и от двете страни. Той ме нарича своята жена-мечта, държи си моя снимка на десктопа, а аз сравнявам всички мъже, които срещам с него. Няма някакви драматизми, но подозирам кармична връзка - той на два пъти се появява в живота ми съвсем безобидно, но ми повлиява положително в измъкване от невероятни каши - не че е направил нещо специално, просто ми вдъхва огромна сила.
Освен съвпада Луна-Плутон (с точност 20мин) имаме и квадрат на възлите и негов Сатурн квадрат мое Слънце и опизиция на Венерите.
А неговата Луна е ужасно стресирана - връх на тау-квадрат с Марс и Нептун и съвпад със Сатурн. Може би моя Плутон я стабилизира  :-[ Синастрическия съвпад е в негов 2 дом и в мой 8дом, а и мойта Луна попада в осмия му дом. Изобщо много Плутон, много осми дом, а не само голямо привличане, а и много леко общуване. А синастрията очевидно е катастрофална.

« Отговор #1417 -: Ноември 01, 2010, 06:19:28 am »
Tornquist, сега погледнах картата, да ти кажа какво виждам и аз. Синастрията  е  хубава и доста лека с толкова много благоприятни аспекти. Тези в червено са малко слава богу. НО .. има потенциал за раздяла, който идва от квадрата на Слънцето с Уран. Вероятно ще се изрази в раздели, инициирани по-често от този, чийто е Урана, които  обаче по-скоро са временни, впредвид на многото положителни аспекти, които ги държат заедно.  Квадратът на Меркурий с Нептун дава лъжи между партньорите или неразбирателства, недоразумения. Най-вероятно ще има от всичко това ( освен ако не  решат съзнателно да са безкрайно честни помежду си и да разговарят и се изясняват честичко, за да избягват недоразуменията) такова е действието на този аспект. Луната и Венера в опозиция не е застрашаващ връзката аспект, но непременно трябва да се обърне внимание на опозицията Юпитер - Нептун, кято отново акцентира върху доверието, но този път тук се засягат и ценностните системи и вярванията като цяло. С две думи тази връзка я застрашават единствено евентуалните лъжи или манипулациите, ако партньорите допуснат такива. Там е слабото място. Като изключим съвпада на Северен Лунен възел със Слънце, аз не виждам обаче чак такава съдбовност в тази връзка ( няма аспекти на Плутон и Сатурн със светилата и между самите тях). По-скоро това е връзка лека и приятна, партньорите  много се харесват, но не знам дали и физическото привличане е  голямо, ако изобщо го има. Аз  не виждам такова. Честността е урокът тук според мен.

И аз тъй си мисля за честността. До сега само с лъжи си е градила живота момата, явно ще й се наложи да се понаучи на искреност макар, че имам страхотни съмнения за това, че ще си научи урока. То затова и не им давам много време заедно. За физическото привличане - аз си мислех до сега, че само заради това са заедно :D. То ако това го няма вече съвсем ми е чудно що аджеба са се събрали.
I will never drag myself out of this, the shadows of my past bogging me down.
Feeling lost in turmoil and crisis, my face forever set in an endless frown.

« Отговор #1418 -: Ноември 01, 2010, 01:21:16 pm »
Ако знаеш, че от злоба питаш, нямаше да отговоря. :(

Само за уточнение, човек може да не е лъжец по природа, но когато има напрегнат аспект на Нептун с Муркурий на  друг човек се появява тенденция за лъжи ,неразбирателства, недоразумения между пратньорите, дори и когато те са честни хора поотделно. Не е изключено този аспект да се преодолее с осъзнатост.
« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 11:07:54 pm от Ropotamo »

« Отговор #1419 -: Ноември 01, 2010, 04:31:39 pm »
Ако знаеш, че от злоба питаш, нямаше да отговоря. :(

Само за уточнение, човек може да не е лъжец по природа, но когато има напрегнат аспект на Нептун с Муркурий  друг човек се появява тенденция за лъжи ,неразбирателства, недоразумения между пратньорите, дори и когато те са честни хора поотделно. Не е изключено този аспект да се преодолее с осъзнатост.
Той пита за бившата си и нейния настоящ. Нормално е обективната му преценка да е емоционално повлияна.
Така е, в картата няма индикации за физическо привличане и страстна любов. Но може и двамата партньори да не търсят това по принцип в една връзка. Има един секстил Венера-Уран, който дава мигновено привличане, но само той не може да поддържа връзката.
« Последна редакция: Ноември 01, 2010, 04:37:48 pm от Mirabella »