Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875611 Прегледи
*

tadj-all

Re:синастрия
« Отговор #1480 -: Ноември 13, 2010, 03:34:16 am »
В астропсихологията.
Има немски астролози, които й отделят специално внимание.
Divna ако се включи, може да я питаш нея. Има повече опит в анализа на влиянието на тази точка.

Какво желаете да знаете за Лилит?

Как работи? И най-вече ЗАЩО така работи.

*

Divna

« Отговор #1481 -: Ноември 13, 2010, 03:54:53 am »
В астропсихологията.
Има немски астролози, които й отделят специално внимание.
Divna ако се включи, може да я питаш нея. Има повече опит в анализа на влиянието на тази точка.

Какво желаете да знаете за Лилит?

Как работи? И най-вече ЗАЩО така работи.

В западната астрология свързват Лилит с кармата. Това е една силно кармична точка, която според знака, дома и аспектите, които получава в радикса можем да разберем с каква карма сме дошли в този си живот. Свързва се с Луна и Плутон /дълбоко неосъзнатото/.
Лилит говори къде е нашият дефицит.

Цикълът й е 8 год. 10 месеца и 39 часа. Значи почти за 9 години обикаля зодиака.

Лилит, може почти да не се усеща ако в радикса е добре аспектирана. Но ако получава твърди аспекти /съвпад, опозиция или квадратура/, тогава проявлението й е осезаемо.

Наблюдавам Лилит от около година и смея да кажа, че когато има някакви големи събития, в моят радикс и в радиксите на близките ми, тя винаги взима дейно участие. За съжаление събитията не са от най-позитивните.  :-[

*

tadj-all

« Отговор #1482 -: Ноември 13, 2010, 04:13:06 am »
Цитат на: Divna

В западната астрология свързват Лилит с кармата. Това е една силно кармична точка, която според знака, дома и аспектите, които получава в радикса можем да разберем с каква карма сме дошли в този си живот. Свързва се с Луна и Плутон /дълбоко неосъзнатото/.
Лилит говори къде е нашият дефицит.

Цикълът й е 8 год. 10 месеца и 39 часа. Значи почти за 9 години обикаля зодиака.

Лилит, може почти да не се усеща ако в радикса е добре аспектирана. Но ако получава твърди аспекти /съвпад, опозиция или квадратура/, тогава проявлението й е осезаемо.

Наблюдавам Лилит от около година и смея да кажа, че когато има някакви големи събития, в моят радикс и в радиксите на близките ми, тя винаги взима дейно участие. За съжаление събитията не са от най-позитивните.  :-[

Като чуя "кармично" и получавам масивен сърцетуп! Съвсем сериозно.

Кое, в хороскопа, не е кармично?

Ако Лилит е нашия дефицит, то Юпитер, като излишък, значи ли, че двойката Юпитер/Лилит може да се разглежда, като двойка на имане-нямане? Или поне подобно?

Като наблюдаваш Лилит от година - дай ми някаква синастрия в която да е активирана и силно акцентирана там. И ми, кажи до какво смяташ, че Лилит води там, пък аз, като помисля малко върху картите, ще ти кажа, какво мисля и откъде идва, според мен.

Съгласна?

П.п: Някой спомена, че имало ограбване при Лилит на Асц или някаква друга комбинация. Защо?

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1483 -: Ноември 13, 2010, 04:28:35 am »
Най-правдоподобното обяснение на Лилит, което съм срещала, е че тя е най-голямото изкушение в хороскопа - дяволчето, което ни нашепва колко сме велики (според качествата на знака, дома и аспектите). Ние можем да се поддадем, да си навирим носа и съответно някой да ни развали физиономията (може и не директно). Кармичен фактор е, не се разглежда в психологическата астрология.
Когато Лилит има хармонични аспекти, човек не се усеща за влиянието й. А когато аспектите й са твърди, е по предпазлив и не се поддава.
Сега погледнах синастрията с последното ми почти гадже - неговата Лилит е в точен съвпад с моя мидпойн Слънце/Луна. А моята Лилит е в мидпойнта му Слънце/Юпитер. Той наистина ме изкушава с подаръци, комплименти, величаене. А всъщност изобщо не знам какво иска, нещо ми е хлъзгав. А той мен ме вижда като начин да си увеличи егото. Или обратно трябва да се тълкува.
А едно мое бивше гадже имаше съвпад на Слънце с Лилит - голям психар беше.

*

Divna

« Отговор #1484 -: Ноември 13, 2010, 04:43:09 am »
В астрологията има някаква йерархия на кармичност. Като най-кармични отбелязват Луна, Сатурн, Плутон, нодалната ос и ретроградните планети. Някой автори /които са изследвали Лилит/ поставят и нея наред с останалите.

Много има писано за Лилит. Основно черпя информация от интернет. Ако желаеш можеш да потърсиш и да започнеш да изследваш тази точка в своя си радикс. Необходимо е да се знае как Лилит действа в радикса и едва тогава да се разглежда в синастрията.

Момичето, което мисли, че Лилит е вероятно причината за грабежа не пожела да посне картата. Така че така наизуст не бих могла да дам какъвто и да е отговор /конкретно по нейната карта/. Както по-горе споменах, необходимо е добре да се разгледа Лилит първо в радикса и едва тогава да се премине към синастрията.
Лилит се разглежда също както разглеждаме и планетите. Знакът, в който се намира, дома и аспектите, които получава от останалите планети може да ни даде информация с какво е свързан лимита на човека, къде и върху какво е необходимо да се обърне внимание...

Когато Лилит в синастрията е в съвпад с лична планета първоначално имаме силно привличане, в зависимост коя е планетата и на кой дом е управител можем да разберем какъв тип е привличането. След което можем да погледнем къде е Лилит в композитната карта, за да видим и там как стоят нещата. Но ако тръгна да обяснявам ще трябва да пиша до утре.

Мога да дам пример само със синастрии за себе си. Но не мисля да го правя във форума. Все пак не бих желала личния ми живот да бъде обществено достояние.
Ако желаеш сложи синастрия, която бихме могли да разгледаме. За мен ще бъде удоволствие.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1485 -: Ноември 13, 2010, 04:55:46 am »
Кармичен фактор е, не се разглежда в психологическата астрология.

Позволи ми все пак да не се съглася.  :blink:

Лилит като кармичен фактор се отчита сред последователите на руската школа.

Но явно някои не са запознати с немската школа - при тях Лилит се разглежда и от астропсихологическа гледна точка (двойката фактори Лилит/Приап, ако сте чували).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #1486 -: Ноември 13, 2010, 05:01:14 am »
(двойката фактори Лилит/Приап, ако сте чували).

http://astrosite.org/forum/index.php?topic=627.100;wap2

*

luna

• *
  • 106
« Отговор #1487 -: Ноември 13, 2010, 05:03:27 am »

Позволи ми все пак да не се съглася.  :blink:

Лилит като кармичен фактор се отчита сред последователите на руската школа.

Но явно някои не са запознати с немската школа - при тях Лилит се разглежда и от астропсихологическа гледна точка (двойката фактори Лилит/Приап, ако сте чували).

Да бях учила немски като ми казваше мама, а аз - английски, да разбирам текстовете на песните  ;D
Много искам да се запозная с немската школа, но за съжаление няма нищо на български и английски. Особено за мидпойнтите. Поне Ебертин да бяха превели.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1488 -: Ноември 13, 2010, 04:01:46 pm »
Kaya, Uran,
Случвало ли ви се е да попаднете на синастричен огледален съвпад с вашето пълнолуние, т.е. ако Слънце/Луна са в Скорпион/Телец, на партньора са съответно Телец/Скорпион
или
пълнолунната ос да попада върху оста АС/ДС на отсрещния
впечатления

Имам такова със сина си. ;D Той също е роден на пълнолуние и имаме огледален съвпад Слънце/Луна в/у моите асц./десц.

« Отговор #1489 -: Ноември 14, 2010, 04:51:13 pm »
Divna извинявай,но да те питам нещо.Само съвпад на Лилит ли дава силното привличане?При мене няма такова с негова лична планета,има опозиция.А привличането от моя страна беше голямо.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #1490 -: Ноември 14, 2010, 05:11:21 pm »
Kaya, Uran,
Случвало ли ви се е да попаднете на синастричен огледален съвпад с вашето пълнолуние, т.е. ако Слънце/Луна са в Скорпион/Телец, на партньора са съответно Телец/Скорпион
или
пълнолунната ос да попада върху оста АС/ДС на отсрещния
впечатления

Имам такова със сина си. ;D Той също е роден на пълнолуние и имаме огледален съвпад Слънце/Луна в/у моите асц./десц.

интересно би било, ама твърдо "нье"

имам близка  приятелка със слънце до моята луна и плутон до мое слънце- не се усеща баш хармония ;D; имах приятелка родена на моя ден - доста сме различни;

като партньор;
мъж- луна на мой Ац, плутон на слънце-опозе луна;
един съученик, с който бяхме залепени със слънце на кету, но сме само другарчета

май няма...

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

abroad

« Отговор #1491 -: Ноември 14, 2010, 05:26:23 pm »
ех, жалко ;D
откак ппрогресивна Луна силно е включена все такива ги целя, та ми стана интересно, досега и аз не бях попадала

*

holanda

« Отговор #1492 -: Ноември 14, 2010, 05:35:39 pm »
Divna извинявай,но да те питам нещо.Само съвпад на Лилит ли дава силното привличане?При мене няма такова с негова лична планета,има опозиция.А привличането от моя страна беше голямо.

чек ся,секунда, ;D че точно ставам и още ме държи либовно..от коя страна ,казваш,било привличането и кой беше с Лилита,кой с асцендента?
  :unsure: ;D

*прочетох старите ти постове,значи Лилит е на момчето и ти бил на асцендента,така ли? ТочNо както беше в моята синастрия,но Лилита е мой..идеално ще ми дойде  ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=3_iQZiVD_zA&feature=related  ;D
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 05:57:29 pm от жълтолилава »

*

nerealna

« Отговор #1493 -: Ноември 14, 2010, 05:48:43 pm »
според мен този, на който е лилит, се вманиячава по другия- с личната планета.

*

Uran

• 6041
« Отговор #1494 -: Ноември 14, 2010, 06:25:05 pm »
ех, жалко ;D
откак ппрогресивна Луна силно е включена все такива ги целя, та ми стана интересно, досега и аз не бях попадала
Като изключим сина ми..все пак ми е син ;D чужди планети на асцендента ми ми действат зле. Същото важи и за възли. Интерсното е, че имам приятелки чиито Слънца попадат в/у мой Марс и по този начин квадратират и двете ми светила, но нещата са ОК.

« Отговор #1495 -: Ноември 14, 2010, 06:38:03 pm »
Ето ви синастрия с Лилит на Асц.  :blink:

*

holanda

« Отговор #1496 -: Ноември 14, 2010, 06:59:02 pm »
ха,тук освен Лилит на Асц има и Juno на ДС,каква ще да е била тази връзка? Имало е силно привличане,нали? Марс попада в 8 д на единия и опозира Меркурии U12 дом,който е в съвпад с Ерос..Луната и тя в 7 дом,въздушна и тригонираща партньорската..ох,добре е..
тук не правя тълкуване,просто се впечатлявам на аспектите.. ;D Венерите в куuнkонс предполагам са добре поставени,затова може да смятаме,че влиянието на куuнkонса е положително и е показател за нерешени любовни взаимоотношения в предишна инкарнация..въпреки,че няма акцент на Сатyрните-не може да смятаме,че връзката е довела до брак (за което се надявам,ще ме опровергаеш ,защото ми е писнало да чета,че нема ли Сатyрн,нема сватба ;D)

пиши как се е отразявала тази Лилит на АЦ ако си успяла да и хванеш спатиите

« Отговор #1497 -: Ноември 14, 2010, 07:30:52 pm »
Лилавка,картата наистина е много интересна  ;) Освен,че Лилит е на Асц. и Юнона на ДСЦ. женския Хирон е в точен квадрат с тях(което изобщо незнам как да го тълкувам) И да,привличането е неустоимо....(не само в сексуален аспект)   ;D  Възлите на жената в квадрат с негови Слънце/Сатурн,дават още повече кармичност на тази връзка,поне според мен,но незнам как би могло да се отработи това

*

Divna

« Отговор #1498 -: Ноември 14, 2010, 07:59:12 pm »
Eх, тая Лилит не ви дава мира!  ;D

По синастрията, която Каризма е постнала.
На пръв поглед се вижда, че връзката е доста динамична и не осбено лека. Има емоционално и сексуално сходство, но може да се каже на ниво интелектуално, че нещата "куцат". Има разминаване на общите възгледи.
Ако приемем, че вътрешната карта е на мъжа, то тогава жената е магнетично привлечена /Лилит съвпад АЦ/ и въпреки това тя често не може да разбере поведението на мъжа. Възможно е тя да го намира доста мистериозен. Явно той я "хвърля" често в недоумения. От своя страна мъжа вероятно чувства, че тази връзка е специална. Жената е в състояние да отблокира доста лимити, свързани с личността на мъжа. Ако например в друга връзка той не е смеел да се държи провокативно, то тук той си позволява това и обратно, ако в другите си връзки той е бил недотам сериозен, то тук нещата за него са доста сериозни /всичко зависи от това как е поставена Лилит в радикса на мъжа/.
При всички случаи Лилит не е никак проста за тълкуване /поне аз на тоя етап все още имам затруднения/.
Опитайте се да гледате планетните конфигурации и едва накрая се спирайте върху Лилит. Ако в радикса си не чувствате силно действието на Лилит, тогава няма защо да се притеснявате от нея.
В случая, Лилит е акцентиран в мъжкия радикс, защото е в съвпад с асцендента и с планета /Юпитер/. Тук притежателя на Лилит трябва добре да осъзнае с какво са свързани неговите блокажи и лимити и да приеме, че всяка връзка, в която Лилита получава партньорски аспект /най вече от светилата и лични планети/ ще бъде от същественно значение за него.

ПП: Не съм разглеждала подробно синастрията. Ще оставя на останалите да проследят планетните и домовите конфигурации.
« Последна редакция: Ноември 14, 2010, 08:59:41 pm от Divna »

*

holanda

« Отговор #1499 -: Ноември 14, 2010, 08:01:57 pm »
хмм..значи баткото е носител на Лилит и Juno  :rolleyes:
а тези отношения продълjaват ли още или са били..
има ли ''взаимност'' ( ;D)в привличането или е повече едностранно-т.е. дамата се предава пред Лилит ,падащ на АC и и Junо на DSC..?