Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875132 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re:синастрия
« Отговор #1640 -: Януари 01, 2011, 03:20:01 am »
За мен Нептун е хлъзгав. Както е висша октава, така е и дълбока самозаблуда.

*

Feia

« Отговор #1641 -: Януари 01, 2011, 03:21:13 am »
Не мисля, че Нептун е любовна планета. Нептун може дълго време да дава розови очила, да ни кара да идеализираме партньора си. Нептун може да ни кара да останем в една недобра за нас връзка дълго време само от състрадание или идеализиране на другия. Добре е да има положителни аспекти на Нептун в синастрията, много е добре. Негативните обаче замъгляват трезвото мислене и ни карат да "търпим" прекалено дълго недостатъците на партньора си. Нещо от рода: "Целият свят го вижда какъв е простак, ама тя си го харесва и си стои при него!" и никой не може да и помогне.

Освен това Нептун може да даде желание у единия да бъде спасител за другия. Отново илюзия!

*

Divna

• 2478
« Отговор #1642 -: Януари 01, 2011, 03:25:44 am »
Да, особено ако се намира в 7ми дом. Постоянно ще се спасяват партньорите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1643 -: Януари 01, 2011, 03:37:46 am »

Една планета , която да не е дуална....?! :rolleyes: :-\ Коя?
Една планета , която няма  противоречиви характеристики....
Само една ми посочи! :blink: ;) :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #1644 -: Януари 01, 2011, 03:42:06 am »

Ами нали това съм написала по-горе.  :blink: Висша октава, но и самозаблуда. Няма планета, която да е само светец.  ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #1645 -: Януари 01, 2011, 03:49:30 am »
Нептунова двойка

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #1646 -: Януари 01, 2011, 03:52:13 am »

Ами нали това съм написала по-горе.  :blink: Висша октава, но и самозаблуда. Няма планета, която да е само светец.  ;)

Висшата октава не е като венера и луна...и за това е висша.....,защото е обединила , приела и усвоила всички онези качества присъщи на планетите , които са нейна по-нисша форма..... ;) ;) ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1647 -: Януари 01, 2011, 03:54:55 am »
Мисля, че прекалено се преекспонират тези "октави", чела съм ги, но не ги ползвам. А дуалността идва от природата на аспектите. Лично аз имам Венера в Риби под владението на Нептун, така че трудно отделям Венерините от нептуновите влияния.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #1648 -: Януари 01, 2011, 03:55:18 am »

Висшата октава не е като венера и луна...и за това е висша.....,защото е обединила , приела и усвоила всички онези качества присъщи на планетите , които са нейна по-нисша форма..... ;) ;) ;) :blink:

Никой не би могъл да гарантира, че винаги една планета ще се прояви във висшата си октава, пък най-вече, когато тази планета е Нептун.  ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1649 -: Януари 01, 2011, 03:56:58 am »

Никой не би могъл да гарантира, че винаги една планета ще се прояви във висшата си октава, пък най-вече, когато тази планета е Нептун.  ;)

Естествено , но тя е описана като ВИСША.....,ТОВА Е НЕЙНОТО ПРАВО И ОТГОВОРНОСТ....,а как ще се прояви е въпрос на осъзнаване и прочит! :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #1650 -: Януари 01, 2011, 04:01:41 am »
Според мен как ще се прояви една планета е въпрос на това как е поставена тя в радикса /дом, аспекти .../. И в даден период от време според това от коя друга планета е докосната и как, тя се проявява по определения за нея начин. Ако планетата не е осъзната от натива му се дава възможност да го направи, а ако е осъзната берем нейните плодове.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1651 -: Януари 01, 2011, 04:05:31 am »
А дуалността идва от природата на аспектите.

Дуалността е обусловена от нашите възприятия. Светът, в който живеем, също е дуален. Не са дуални планетите сами по себе си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1652 -: Януари 01, 2011, 04:16:06 am »
Аз си падам по Нептунови отношения, в други не бих могла да вирея, задушавам се в чисто прагматични връзки.

Моят мил явно си е отработил квадратурата на Венера с Нептун и непрекъснато си я отработва. Помолих го да ми свърши една работа, понеже аз бях изключително много заета в края на годината с отчитането на един проект на фондацията и ми трябваше нужда от помощ, като разбира се му казах, че за положения труд ще му се заплати. Той се съгласи, свърши работата и накрая отказа да вземе парите. Каза, че това е безвъзмездния му труд за тази година и че аз не трябвало да се напъвам да го разбера, и че това било важно повече за него, отколкото за мен. Той го правел за себе си, понеже човек не трябвало само да получава, а и да дава. Каза, че се бил отвратил от благотворителни кампании, при които много малка част от парите стигали до предназначението си и, че това било "неговото смс-че" за тази година....един вид обществено-полезен труд.

Нашата синастрия е силно Нептунова
1. И двамата имаме Венера в Риби. При него Венера е в квадрат с Нептун, а при мен са в тригонални знаци.
2. Моят Нептун е съвпад с негов Асцендент и в голям воден тригон с негова Венера и Сатурн
3. Негов Нептун е в тригон със стелиума му в Овен, включващ Слънце, Луна и Меркурий.
4. Негов Нептун в моя 12-ти дом в секстил със светилата ми.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1653 -: Януари 01, 2011, 04:16:48 am »
Според мен как ще се прояви една планета е въпрос на това как е поставена тя в радикса /дом, аспекти .../. И в даден период от време според това от коя друга планета е докосната и как, тя се проявява по определения за нея начин. Ако планетата не е осъзната от натива му се дава възможност да го направи, а ако е осъзната берем нейните плодове.

Именно , за това говоря за прочита... :blink:, но висшата октава си е висша....

*

Stella

• 7765
« Отговор #1654 -: Януари 01, 2011, 04:17:57 am »
А дуалността идва от природата на аспектите.

Дуалността е обусловена от нашите възприятия. Светът, в който живеем, също е дуален. Не са дуални планетите сами по себе си.

да, права си, не се изразих правилно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1655 -: Януари 01, 2011, 04:24:20 am »
Аз си падам по Нептунови отношения, в други не бих могла да вирея, задушавам се в чисто прагматични връзки.

Моят мил явно си е отработил квадратурата на Венера с Нептун и непрекъснато си я отработва. Помолих го да ми свърши една работа, понеже аз бях изключително много заета в края на годината с отчитането на един проект на фондацията и ми трябваше нужда от помощ, като разбира се му казах, че за положения труд ще му се заплати. Той се съгласи, свърши работата и накрая отказа да вземе парите. Каза, че това е безвъзмездния му труд за тази година и че аз не трябвало да се напъвам да го разбера, и че това било важно повече за него, отколкото за мен. Той го правел за себе си, понеже човек не трябвало само да получава, а и да дава. Каза, че се бил отвратил от благотворителни кампании, при които много малка част от парите стигали до предназначението си и, че това било "неговото смс-че" за тази година....един вид обществено-полезен труд.

Нашата синастрия е силно Нептунова
1. И двамата имаме Венера в Риби. При него Венера е в квадрат с Нептун, а при мен са в тригонални знаци.
2. Моят Нептун е съвпад с негов Асцендент и в голям воден тригон с негова Венера и Сатурн
3. Негов Нептун е в тригон със стелиума му в Овен, включващ Слънце, Луна и Меркурий.
4. Негов Нептун в моя 12-ти дом в секстил със светилата ми.

Това е достатъчно! ;D

И аз съм така..... ;D ;)

*

tadj-all

« Отговор #1656 -: Януари 01, 2011, 04:25:58 am »
Тъкмо понечих да ходя да се бръсна, че ще ходя да посрещам на площада Н.Г (вие тука няма ли да ходите да посрещате някъде? Я на купон, я на масова разпивка, я...който, каквото е намерил?) и поне, като съм безпаричен, поне бръснат да посрещна Н.Г и к'во да видя - пак Нептуни се размятат и се твърди, че бил висШа октава на любовта ;D

Ей, сал една Луна и Венера не ви стигнаха, та и Нептун го причислихте към тях.
Между другото - точно тия дни имах много интересен казус за това, че светата троица Уран, Нептун и Плутон не "внасят" нищо интересно и прочее, ако до рамките на Сатурн няма заложба.
Ще рече, че стегнат ли си от Сатурн по рождение, какъвто и ще Нептунов, Уранов аспект да имаш натален или транзитен, не ти ли е заложено да се "бориш" със Сатурн и да го осъзнаваш, един аспект на Нептун, бил той и транзитен може да ти донесе такава болка и драма в живота, че никога да не я приемеш за най-чистата любов...

п.п: Ако един човек има рожден съвпад на Луна и Сатурн и спрямо целия хороскоп Сатурна държи та се къса един Нептунов аспект към Венерата по транзит може да обещава много голяма любов, както гледам бихте разтълкували, но би могъл да донесе и много проблеми и обърквания в личността на човека. И всичко зависи от това, къде и как са разположение планетите и най-вече...Юпитер.

За любов, била висша или нисша - гледайте Луна. Тя има нужда да получи "внимание" под формата на лъчи от Слънцето, да бъде стоплена, да отразява, щото т'ва има нужда...

За партижон и пишка-парти - гледайте Венера. Тя обича да дава, за да..вземе накрая ;)

За великите драми в живота, нещата, които Ферхундето, дори не може да изиграе, гледайте (не по Тв-то, разбира се!) Сатурн/Нептун двойката, какво дава като материален и извън материален шанс за постигане, разделяне...

Ай весело посрещане на....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1657 -: Януари 01, 2011, 04:28:37 am »
Сетих се, че някой беше казал, че планетите са неутрални.
И като се замисля за най-трудните транзити и най-неприятните събития, свързани с тях, в повечето случаи впоследствие стигам за извода, че е било за мое добро това, което се е случило, макар и да ми е причинило огромна болка. И обикновено освобождение от оковите има по време на някой сатурнов или плутонов транзит - планети, които се считат за най-големи беладжии в астрологията.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1658 -: Януари 01, 2011, 04:30:43 am »
Тъкмо понечих да ходя да се бръсна, че ще ходя да посрещам на площада Н.Г (вие тука няма ли да ходите да посрещате някъде? Я на купон, я на масова разпивка, я...който, каквото е намерил?) и поне, като съм безпаричен, поне бръснат да посрещна Н.Г и к'во да видя - пак Нептуни се размятат и се твърди, че бил висШа октава на любовта ;D

Ей, сал една Луна и Венера не ви стигнаха, та и Нептун го причислихте към тях.
Между другото - точно тия дни имах много интересен казус за това, че светата троица Уран, Нептун и Плутон не "внасят" нищо интересно и прочее, ако до рамките на Сатурн няма заложба.
Ще рече, че стегнат ли си от Сатурн по рождение, какъвто и ще Нептунов, Уранов аспект да имаш натален или транзитен, не ти ли е заложено да се "бориш" със Сатурн и да го осъзнаваш, един аспект на Нептун, бил той и транзитен може да ти донесе такава болка и драма в живота, че никога да не я приемеш за най-чистата любов...

п.п: Ако един човек има рожден съвпад на Луна и Сатурн и спрямо целия хороскоп Сатурна държи та се къса един Нептунов аспект към Венерата по транзит може да обещава много голяма любов, както гледам бихте разтълкували, но би могъл да донесе и много проблеми и обърквания в личността на човека. И всичко зависи от това, къде и как са разположение планетите и най-вече...Юпитер.

За любов, била висша или нисша - гледайте Луна. Тя има нужда да получи "внимание" под формата на лъчи от Слънцето, да бъде стоплена, да отразява, щото т'ва има нужда...

За партижон и пишка-парти - гледайте Венера. Тя обича да дава, за да..вземе накрая ;)

За великите драми в живота, нещата, които Ферхундето, дори не може да изиграе, гледайте (не по Тв-то, разбира се!) Сатурн/Нептун двойката, какво дава като материален и извън материален шанс за постигане, разделяне...

Ай весело посрещане на....

Брутален и вулгарен както винаги и като мен.... ;D ;D
Аз имам обяснение , защо за форума е трудно да го разбере.... ;D
ИМА ВРЕМЕ , ЩЕ ПОРАСНЕШ , АЗ НЯМА ДА СТАНА ПО-МЛАДА....НА ГОДИНИ...,НО....ИМА ОЩЕ НЕЩО.....НАРЕЧЕНО СИНАСТРИЯ....ГОРЕЩИ ВЪГЛЕНИ , КОИТО ПАЛЯТ ОГЪНЯ НА КОМПОЗИТА- НИКОГА НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ! ;D ;D :wub: :wub: :wub:
бегай да се бръснеш..., айдеееее...., малко остана...и поздрави на площада от мен.... :wub: :wub: :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1659 -: Януари 01, 2011, 04:38:46 am »

Ами ние си отпразнувахме малко по-рано от обикновеното - от обяд сме почнали  и се отказахме да ходим на площада, понеже приятелката ми я заболя корема.