Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876487 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:синастрия
« Отговор #1860 -: Януари 28, 2011, 09:43:58 pm »
Моите наблчдения са , че най трудно се преработват енергиите на Луната.   
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

tadj-all

« Отговор #1861 -: Януари 28, 2011, 09:51:29 pm »

Луна не се преработва, ако не е чукната от Сатурн.

Даже...нищо не се преработва, ако не е Сатурнясало.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1862 -: Януари 28, 2011, 09:51:51 pm »
то малко като при животните и човека се получава...
човека като съзнателно същество трябва да прояви разбиране с животните и да се пази от тях....
а те няма как да го усетят това даже....
Луната при мен е double trouble ....в Скорпион и в съвпад с Плутон.. :blink:
ух как наспамих темата....извинявам се, за което.... :-[
 :blink:

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #1863 -: Януари 28, 2011, 09:57:32 pm »

Венерата значи ще оправям.......и Юпитер... :-\

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1864 -: Януари 28, 2011, 10:14:58 pm »

Исках да каже, че всяка Планета има ниво на отработка. И от нивото на отработване зависи как ще я изявим.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1865 -: Януари 28, 2011, 10:17:49 pm »
много е интересно това че чрез другите преработваме собствените си аспекти от натала и то конкретно сатурн.

аз имам сатурн в съвпад с асцедента и след първото ми сатурново завръщане в живота ми се появиха двама души с които имам такъв аспект в синастрия.

моят сатурн съвпада с асцедента на дъщеря ми, а срещнах мъж чийто сатурн съвпада с моя асцедент.

аз лично обаче не смятам че имам проблем с отработването на наталния си аспект, напротив - харесвам си го и не съм имала проблем с ограничения и самовглъбяване. може би защото съм със слънце в риби, може би защото сатурн е в 12-ти дом

*

tadj-all

« Отговор #1866 -: Януари 28, 2011, 10:24:55 pm »

Исках да каже, че всяка Планета има ниво на отработка. И от нивото на отработване зависи как ще я изявим.

Как си го представяш това?

Дай някакъв пример.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #1867 -: Януари 28, 2011, 10:27:48 pm »
бЕЗ САТУРН НЯМА СИНАСТРИЯ... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1868 -: Януари 28, 2011, 10:30:12 pm »

Как си го представяш това?

Дай някакъв пример.

Примери много имаше даже някъде тем за това преди време, чакай ще я потърся .
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1869 -: Януари 28, 2011, 10:32:44 pm »
Ще си позволя да цитирам Марая

етапи на развитието:
1 етап:-субектът се учи чрез дела,страдания,трудности,успехи,събития,резултати.

2 етап:-ученик,събуждане на душата,разширение и чистене на съзнанието.

3 етап:-посвещение,високо самосъзнание,прояви на висшето "ЕГО" и "Божествения промисъл".

на първо ниво са деканите: 1-10гр.-материален ,физически свят 10-20 гр.-душевно развитие  20-30гр. духовна трансформация.

на второ ниво-увеличена способност за възприемане на определени житейски истини,духовност,целенасочени действия,осъзнаване.

на трето ниво-човек преминал през първа и втора степен,осъществява разумна връзка с "Акаши"-информационната сфера и висшите учители,като с воля, управлява съдбата си.

на четвърто ниво той вече е "Адепт",възприемайки чиста космическа енергия и действайки чрез интуиция и телепатичен контакт.това е 4-то ниво на завършване на еволюционното развитие.
за домовете изчисленията са по-сложни и отразяват движението на Възрастова Точка съгласно теорията на Бруно Хуберт.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1870 -: Януари 28, 2011, 10:36:38 pm »
Ето я и темета за да не оспамваме синастрията
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3107.40.html
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1871 -: Януари 28, 2011, 10:37:50 pm »

Да Сатурна е важен, но за да му пука на човека за теб, да се чувствува едно цяло с теб, а не само да присъства, трябва Плутон.
Един активиран Плутон в една синастрия е ключът към т.нар. залепен за теб. Е , Ако Плутона е на ниско ниво, може да се изрази в безпочвена ревност.
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 10:43:53 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #1872 -: Януари 28, 2011, 10:47:31 pm »

Да Сатурна е важен, но за да му пука на човека за теб, да се чувствува едно цяло с теб, а не само да писъства, трябва Плутон.
Няма връзка без Сатурн.... ;D
Какъвто и да е Плутона , първо е нужен Сатурн.... ;) :blink:

Как коментираш синастричен Плутон тригон Венера? И синастричен Сатурн в тригон с Венера?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

tadj-all

« Отговор #1873 -: Януари 28, 2011, 10:55:31 pm »
Ще си позволя да цитирам Марая

етапи на развитието:
1 етап:-субектът се учи чрез дела,страдания,трудности,успехи,събития,резултати.

2 етап:-ученик,събуждане на душата,разширение и чистене на съзнанието.

3 етап:-посвещение,високо самосъзнание,прояви на висшето "ЕГО" и "Божествения промисъл".

на първо ниво са деканите: 1-10гр.-материален ,физически свят 10-20 гр.-душевно развитие  20-30гр. духовна трансформация.

на второ ниво-увеличена способност за възприемане на определени житейски истини,духовност,целенасочени действия,осъзнаване.

на трето ниво-човек преминал през първа и втора степен,осъществява разумна връзка с "Акаши"-информационната сфера и висшите учители,като с воля, управлява съдбата си.

на четвърто ниво той вече е "Адепт",възприемайки чиста космическа енергия и действайки чрез интуиция и телепатичен контакт.това е 4-то ниво на завършване на еволюционното развитие.
за домовете изчисленията са по-сложни и отразяват движението на Възрастова Точка съгласно теорията на Бруно Хуберт.

Благодаря.

Сега по-същество.

Това е малко тип информация за усредняване на знаците. Има още поне 3 вида разделяния на всеки знак, без да се правят такива генерални обобщения.
Индийците дори обхващат 2 знака - един активен и един пасивен, където в рамките на 60-те градуса разделен на не помня точно колко броя сектора, но мисля, че бяха 4-5 за знак, където човек от бебе става юноша, младеж, зрял мъж, старец, старец, зрял мъж, младеж, юноша и пак бебе.

Така, че точно тоя тип информация може да послужи за разни схематични рамки, но не и за нещо конкретно.

И никъде не става дума за Сатурн?

А без него - няма дялане, няма проблем, няма страх, няма търсене на подсигуряване, няма развитие.
Останалите планети, дето не се джаскат с него се развиват "паралелно" със Сатурновите планети.

Това поне е моето виждане на база мислене, анализ и проверка.

п.п: естествено - допускам, че може и да има много повече вярно в това, което копира от Марая, но и до ден днешен не съм виждал някой активно да го използва.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1874 -: Януари 28, 2011, 10:56:15 pm »

Да Сатурна е важен, но за да му пука на човека за теб, да се чувствува едно цяло с теб, а не само да писъства, трябва Плутон.

Как коментираш синастричен Плутон тригон Венера? И синастричен Сатурн в тригон с Венера?

Да права си, но кой се задоволява с посредствени връзки ?
А за тригоните, какво да ти кажа.
Не е възможно да се определи генерално какво точно дават, защото има индивиди, които не биха обърнали внимание на тригон Венера/Плутон или тригон Сатурн / венера.  Повечето хора рърсят нещо разтърстващо, запомнящо се........и биха се впечетлили от по хард аспекти между горе споменатите.
А иначе тригона Сатурн / Венера е по-отговорен.
Докато тригон Венера / Плутон е дава лекота
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1875 -: Януари 28, 2011, 11:00:03 pm »
Тадж, изчакай малко да прочета по-предните ти постове, че нещо май говорим за различни неща.
Момент така  :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1876 -: Януари 28, 2011, 11:11:02 pm »

Много съм любопитна въобще какво трябва да значи "преработена" Луна според теб? Нищо нямам предвид, сериозно питам. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1877 -: Януари 28, 2011, 11:13:38 pm »
Да, разбрах Тадж  :72:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

tadj-all

« Отговор #1878 -: Януари 28, 2011, 11:15:51 pm »

Много съм любопитна въобще какво трябва да значи "преработена" Луна според теб? Нищо нямам предвид, сериозно питам. 

Била си срамежлива на младини, подтисната, неуверена в себе си - с годините това се "обработва" и човек добива повечко опит, премеждия, трудности, битки(все по Сатурн) с които оформя по-силна стена, маска, увереност, отпуснатост, наслаждение и т.н.

Говоря принципно.

Щото има деца - мисля, че много добре го знаеш - които се раждат с готов хъс и увереност в себе си и с не толкова големи "проблеми".

Това за мен е "проработване".

Капиши? Ако не - пиши ;)

*

Марая

• 28287
« Отговор #1879 -: Януари 28, 2011, 11:22:22 pm »

Да права си, но кой се задоволява с посредствени връзки ?
А за тригоните, какво да ти кажа.
Не е възможно да се определи генерално какво точно дават, защото има индивиди, които не биха обърнали внимание на тригон Венера/Плутон или тригон Сатурн / венера.  Повечето хора рърсят нещо разтърстващо, запомнящо се........и биха се впечетлили от по хард аспекти между горе споменатите.
А иначе тригона Сатурн / Венера е по-отговорен.
Докато тригон Венера / Плутон е дава лекота

Няма посредствени връзки при аспекти на Сатурн.... ;D

Една синастрия , за да работи следва да има валанс. Наличието на хард аспекти не носи много трайни връзки...Нужен и хароничен привкус.... ;D