Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877951 Прегледи
*

Divna

• 2478
Re:синастрия
« Отговор #2120 -: Март 11, 2011, 01:22:11 am »
Всичко е до навик, Стела.
Не, работя с Астрофеникс и тя ме устройва напълно.  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #2121 -: Март 11, 2011, 01:40:26 am »
Всичко е до навик, Стела.
Не, работя с Астрофеникс и тя ме устройва напълно.  :blink:

Не те упреквам, казах само да не маха тази карта.
Астрокомските не дават табричката с градусите на планетите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2122 -: Март 11, 2011, 01:42:52 am »
Мили дами, на хоризонта се появи един мъжки интересен индивид...
с много противоречащи ми показатели в радикса... Нептун в 1 дом, стелиума в Скорпион - който си е факт и на практика  ;D и не дотам одобрявания от мен ДСЦ в Близнаци с У в 11 дом в "стелиума". И една хубава, романтична, изгряваща Луна.
Проблемът идва в синастрията. За нея съм питала на праче.
Венерите в опозиция в домовете не сме ги отработили на практика все още.
Факт са квадратурите на неговия Марс с моята Венера - действията са му блокирани на мах. Както и моят Марс с неговия Меркурий - всичко ни е в писаното слово, очи в очи няма никой  ;D
не пропускам и опозицията на светилата
При нас се нагорещява, аз нямам идея защо отново Скорпион се омота около мен, но ми е хубаво. Вие как мислите?

Ако това ти е въпросе в случая ,мисля,че ги привличаш по прогресии и дирекции.Не ти знам картата ,но сигурно пр.АС и дир.Плутон са ти в Скорпион.Виж си и пр. Луна къде е .
 В натала виждам ,че имаш съвпад на Венера с Хирон в 7-ми дом, така ,че имаш да отработваш партньорства и любови.Скорпиона се явява опозиционна точка.

да, там са, но пък Луната е в Близнаци  :blink: да, отработвам партньорства, У7 ми съвпада със СЛВ, в този живот явно нещата са такива  :(

Дивна, не е само физическо привличане, защото всичко започна на приятелска основа, с разговори. Но пък може и само това да си остане... бррррррр. Язък, щом виждате предимно това... Все ми се надяваше да е нещо повече...  ;D чакам си реализация на настоящите аспекти явно
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #2123 -: Март 11, 2011, 01:50:34 am »
Stella,благодаря за вниманието.Интересно ми е,как можем да интерпретираме Хирон на мъжа съвпад с Луна,Сатурн и Венера на жената.

Не питай мен за Хирон, нямам наблюдения.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #2124 -: Март 11, 2011, 02:05:10 am »
ЯЯ, не знам защо реши, че ... еди какво си. Нищо лошо няма от силното сексуално привличане. То помага много при определени двойки, а за въпросния Скорпион това е задължително условие. Като изключим силната страст, веднага след това акцента е върху любовта. Тук мислите,чувствата и емоциите могат действително да са кулминационни и при двамата. Всеки знае какво иска и какво може да даде.
Определено това е мъж, с когото не може да се играе. Той ще е като ренген и нищо няма да е скрито, дори ще е в състояние да чете мислите ти, още преди да си казала каквото и да е било. Вижда се, че ти действа много силно.
На какъв етап са ви отношенията?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2125 -: Март 11, 2011, 02:24:08 am »
здрасти, Дивна. Отношенията започнаха като игра на котка и мишка от първия момент, после се запознахме, после се разговорихме, опознахме и се появи и привличането - непрекъснати, натрапчиви мисли и при двамата  ;) вярвам му, като го казва, независимо от съвпада на Мерк, Венера и Уран в Скорпион. Да, страстта е забележителна. Засега обаче и двамата овладяваме комуникацията, успяваме да не премълчим и да споделим, като той е предимно движещата сила за това, и изненадващо за мен въпреки квадратите на Меркурий.  Проблемът ни е, че първоначално взаимно се "спичаме" и е необходимо да положим усилия за да се отпуснем в компанията на другия - тоест, като спреш да се замисляш, че си с другия и се разговориш на неутрални теми, се получава всичко, но като се погледнем изведнъж и се сетим, че сме заедно, се наелектризира въздухът  ;D и, да, разбираме се чудесно, усещаме се, но трудно говорим, лесно пишем. Да живее скайпа  ;D , нищо, че сме на 5 метра един от друг

колкото до Хирон, който Деметра спомена - аз съм чувала, че лечителят се свързва с болести, свързани с дома и знака - тоест, при мен съвпадът с Венера следва да означава гинекологични проблеми... дали съм права?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
« Отговор #2126 -: Март 11, 2011, 02:40:52 am »
ЯЯ, не е възможно да не се разбирате при положение, че планетите, свързани с комуникацията ви е приятелски знаци /една стихия/. Твойто Слънце и неговия Меркурий са в тригон, също доба предпоставка в синастрията за взаимно разбиране.
Внимавай много да не го задълбаваш в разговори, в които се налага да "бръкне" по-дълбоко в душата си. Говоря за квадратурата твой Меркурий/негова Луна.
Иначе, мъжът е склонен към сериозни разговори /Меркурий в Скорпион/, но ако разговорите са насочени конкретно към неговата вътрешна душевност, тогава вече може и да се раздразни и квадратурата да се задейства.
Не виждам да е проблем за теб да го разбираш, когато започне да действа квадратурата, тъй като емоционално си настроена на неговите честото /Луните са в приятелски знаци/, така че спокойно може да се каже, че с течение на времето, когато се опознаете по-добре, тази квадратура ще се приглуши. Не виждам някакъв проблем. Въпрос на време и на повече такт от твоя страна.
« Последна редакция: Март 11, 2011, 02:45:02 am от Divna »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2127 -: Март 11, 2011, 02:47:38 am »
Благодаря ти за отделеното време, Дивна.
Само един въпрос - опозицияте на Венера притеснителна ли е? Просто и двамата прекарваме времето си по различен намин, харесваме радлични неща... аз много се впрягам по тези карти  :-[

А Шопенхауер

*

Divna

• 2478
« Отговор #2128 -: Март 11, 2011, 02:58:47 am »
Благодаря ти за отделеното време, Дивна.
Само един въпрос - опозицияте на Венера притеснителна ли е? Просто и двамата прекарваме времето си по различен намин, харесваме радлични неща... аз много се впрягам по тези карти  :-[

В никакъв случай. Опозицията на Венерите е допълващ положителен елемент в синастрията ви. В любовта и двамата ще внасяте нови идеи, които ще се посрещат с интерес и разбиране. Венерите са в приятелски /емоционални/ знаци. От негова страна може да има ревност, но това по-скоро идва от стелиума му в Скорпион като цяло, Венерата е само допълнение. В леглото, той ще е доминантен и ще играе водещата роля. Но това тук не го тълкувам от опозицията, а от общата карта.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2129 -: Март 11, 2011, 03:23:03 am »
е, ще рапортувам с времето как се развиват нещата  :blink:

А Шопенхауер

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2130 -: Март 11, 2011, 08:00:21 pm »
Аз лично квадратурите с Меркурий ги разглеждам като напрежение при единия с думи, при другия с емоции.
Специално моя Мерс с неговата Луна може да се вземе съвсем буквално - аз до такава степен искам да съм ясна в отношенията си, че всичко си казвам директно - какво съм усетила, какво е станало, какво съм разбрала, какво не ми е харесало, какво ме е засегнало, какво ме е накарало да полетя... И това на него му влияе много, тоест, направо го застрелвам на моменти с буквални изречения. И е факт. Както и тълкуването на Дивна - той си е един не много разкрит скорпион, все пак, и като бръкна надолу в душата, се паникьосва и отдръпва  :blink:

Но това са явните за мен аспекти, радвам се, че се включихте с ваши тълкувания.

А Шопенхауер

*

holanda

« Отговор #2131 -: Март 15, 2011, 08:15:13 pm »
попадали ли сте на синастрии ,при които няма ''любовни аспекти'',а в действителност хората се обичат и имат дълга пълноценна връзка?

* ''любовни аспекти''= без мажорни Луна-Луна,Луна-Слънце,Венера-Марс,Венера-Венера,Слънце-Венера и т.н ?
нито показатели за кармичност и дълготрайност (съвпад Венера-Плутон,Венера-Сатурн..)

:thinking:
« Последна редакция: Март 15, 2011, 08:22:47 pm от жълтолилава »

*

Stella

• 7765
« Отговор #2132 -: Март 15, 2011, 08:51:52 pm »
попадали ли сте на синастрии ,при които няма ''любовни аспекти'',а в действителност хората се обичат и имат дълга пълноценна връзка?

* ''любовни аспекти''= без мажорни Луна-Луна,Луна-Слънце,Венера-Марс,Венера-Венера,Слънце-Венера и т.н ?
нито показатели за кармичност и дълготрайност (съвпад Венера-Плутон,Венера-Сатурн..)

Няма как да стане просто. такъв случай няма. Все нещо ще има в наличност. Още повече, че при синастрията орбисите толкова не се зачитат, а се гледа сходството на еднакнаквите планети в знаците - например Венера в съвместими знаци, Марс в съвместими знаци и т.н. Разбира се, колкото по-тясна е орбисата, толкова по-силен е аспекта. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #2133 -: Март 16, 2011, 01:35:22 am »

Лилавка, много си обобщила нещата. В партньорските карти, за да има добра съвместимост не се разглеждат само любовните аспекти между планетите, а управителите на куспидите и тяхната взаимовръзка и не на последно място домовото разположение на партньорските планети. Хубаво е между мунданните управители на любовта да има връзка, но ако тя липсва но за сметка на това партньорска Венера, Марс или Плутон са в нашия 1, 5 или 8 дом, това си е почти равносилно на един аспект м/у Венера/Марс или Венера/Плутон ... Така че понякога на пръв поглед нещата може да изглеждат абсурдни, но в действителност да са много показателни.
За дълготрайността на връзката също не е необходимо Сатурн да прави аспект с някое от светилата ни. Възможно е партньорски Сатурн попадащ в наш 5 дом да ни показва действително сериозното отношение на партньора към любовта ни, в 4 дом сериозното му отношение към дома и семейството като цяло и т.н. Но затова разбира се е необходимо първо да се знае и проучи ролята на Сатурн в картата на партньора и след това да се гледат аспектите и местоположението му в нашата карта.
Това е в общи линии. Взех да ставам много обеснителна нещо.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2134 -: Март 16, 2011, 01:47:22 am »
Приплъзването на куспиди също е показателно , ако позволиш Дивна да допълня... :blink: ;)...
К5 /К8...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

• 2478
« Отговор #2135 -: Март 16, 2011, 02:05:15 am »
Приплъзването на куспиди също е показателно , ако позволиш Дивна да допълня... :blink: ;)...
К5 /К8...

Разбира се.  ;D Дори е доста показателно за наличието на сексуално привличане.  :72:

*

Марая

• 28287
« Отговор #2136 -: Март 16, 2011, 02:06:20 am »
К5 /К8...

Разбира се.  ;D Дори е доста показателно за наличието на сексуално привличане.  :72:

С добро качество... :wink2: :72:....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #2137 -: Март 16, 2011, 02:13:27 am »
Това е в общи линии. Взех да ставам много обеснителна нещо.  ;D

;D то това е хубаво.Компенсира моето нежелание да изпадам в подробности :blink:

колкото до запитването ми-причина са 2-3 карти,в които не намирам връзка на Сатурн с която и да било партньорска планета.В едната карта (на сестра ми и мъжа й) няма много ''изключителности'',а връзката им е по-укрепнала от тази на други с по-впечатляващи синастрични попадения.
И започнах да се замислям доколко аспектациите са индикатор за протичащи процеси между двама,когато някъде преди бях чела,че празните домове са празни,защото нямаме много работа по тях,усвоили сме ги един вид.

Има ли случай неаспектиран Сатурн в синастрия да държи връзката все пак ?
наистина ли се свързваме с хора,с които имаме силна синастрия (под силна визирам такава,която е подходяща за нас със съответните специфични доминанти,съвпади,навръзвания..)..? 

* Стела,

да,все се намира нещо,което може да измъкнеш от картата,но все пак не е достатъчно.
Ще ми се да пуснем такава и да разгледаме какво държи хората заедно.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2138 -: Март 16, 2011, 02:23:26 am »
Напрегнатите аспекти държат връзката..... :wub:

*

Divna

• 2478
« Отговор #2139 -: Март 16, 2011, 02:33:13 am »
Лилавка, с бившия ми съпруг и неговия и моя Сатурн не правеха никакви аспекти /бяха неаспектирани в синастрията/, а бяхме бракувани, в продължение на 17 години и две години преди да заживеем заедно ... общо 19 годишно познанство.

Погледни периодът, в който са се запознали. Когато срещнах бившия ми съпруг, транзитен Плутон беше над нат. Луна - достатъчно мощен показател за дълга кармична връзка.