Да обвиним отново транзитен Сатурн? Шегувам се, но по пранзити Сатурн ви е "ударил" опозицията негов Плутон-твоя Луна. При него Плутон е диспозитор на стелиума в 8-ми дом, а самият Плутон се намира в 7-ми. Дали той не проектира страховете, неувереността, която го спохожда, върху партьорката си? Дали не е твърде взискателен (а понякога дори властен) към нея и отказва да погледне първо себе си, преди да критикува другите? Той може би променя мирогледа си в момента, налага му се да разчиства стари проблеми в живота си (от които удачно е бягал досега). При него прог. Слънце е върху натален съвпад Венера/Нептун. Ако се занимава с творчество, това може да е много ползотворен период за него, може да гори от вдъхновение. Също така може да задълбае в някоя философия, да се увлече от религия. Той преоткрива себе си и света, оттърсвайки се от старото. При теб транзитен Сатурн е в опозиция с Луната ти и така изкарва всичките ти страхове, които си подтискала, кара те да се справиш с тях.
Синастрията ви е хубава, според мен. Под хубава имам предвид, че напрегнатите аспекти не са от най-тежките, като изключим опозицията Луна-Плутон. С нея си представям, че той би могъл да те подтиска (или манипулира) емоционално. Имате и квадратура на Венерите - ОК, случва се да имате различни вкусове, мнения. Но по-важен е тригонът между Слънцета ви (по-точно между стелиумите ви) и знаковия секстил между Луните ви. Имате съвместимост.
В композитната ви карта се виждат предпоставки за борба за власт между вас (Марс квадрат Плутон), магнетично привличане, но и силна ревност (Венера в съвпад с Марс и квадрат с Плутон). Положението на композитно Слънце в 8-мия дом подчертава факта, че заедно сте силни и с общи усилия и взаимна подкрепа можете да изградите нещо стабилно (Слънце в тригон със Сатурн). Рибешката Луна в 10-ти дом в опозиция със Сатурн може да говори, че задължения покрай семейното ви огнище, а също и финансови проблеми могат да нарушават емоционалния ви покой. В синастрията твоята Луна получава тригон от негов Сатурн. Поне досега би трябвало да си усещала неговата подкрепа, да си се чувствала сигурна с него. На моменти той може да ти се струва студен, но с него се чувстваш защитена и това е по-важното. Но заради опозицията Луна-Сатурн в композита, мисля, че във връзката ви може да има някакво бягство от задължения, от поемане на отговорност (повече от негова страна заради наталната му квадратура Марс-Сатурн). Такава опозиция може да говори за емоционална неудовлетвореност (често и при двамата), че задълженията, които поемате, когато сте заедно, могат да помрачат чувството на щастие. Луната е управител на 2-рия композитен дом - мисля, че при вас е особено важно да градите на сигурни основи и да сте материално обезпечени, защото всичко несигурно може да бъде съборено от опозицията на Сатурн. Луната в Риби е особено романтична, способна да се опияни от любов, но Сатурн от време на време я сваля на земята, което може да не е много приятно. Хубавото е, че имате секстил на светилата в композита, което е още една точка в ползва на връзката ви. Транзитен Сатурн в 5-тия композитен дом се отдръпва от точния квадрат към композитното ви Слънце и му предстои да квадратира Марс и Венера. Романтиката може да е била изместена от досадни задължения, тежестта на отговорностите може да е станала непоносима, но това ще мине. До около една година тр. Сатурн ще напусне окончателно Везни.
Сега си извинявам, ако горното е пълна глупост.