Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878581 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #2420 -: Август 17, 2011, 11:36:07 am »
Какво означава синастричен плутон с точност на десцедента,и как го чувства този с десцедента?

« Отговор #2421 -: Август 17, 2011, 12:26:40 pm »
Google Translator не помага ли? С гръцките букви имам предвид.

Гръцките форуми ги открих преди дни, но бях с човек, който чете нормално и превежда от гръцки. В университета съм учила старогръцки, но не ми върши работа никаква.
Мия пусни някой линк за тези сайтове.Гръцкия мога да го чета.Не го знам добре но чичко Гугъл ще помага.
Слънце Близнаци,Луна Телец,Асц Дева,Венера и Марс в Рак

« Отговор #2422 -: Август 19, 2011, 01:27:54 pm »
Какво означава синастричен плутон с точност на десцедента,и как го чувства този с десцедента?
:blink:?

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #2423 -: Август 24, 2011, 12:20:19 am »
Моя мъж се държи по същия начин. На ден ако не ме обиди поне десетина пъти, няма да бъде той. В синастрията и двата Меркурия са в един знак, но нямат аспекти помежду си. Имаме, обаче, квадратура между моя Луна и негов Марс и съвпад на Слънцата.
  Според мен при съвпад на Луните е важно да се види дали и двете са хармонични. Ако поне в едната карта Луната е наранена, то би следвало това да рефлектира и върху другата.
Според мен в тази квадратура е ключът :blink:

Кажете нещо за квадрата на Луна - парт. Нептун. Нептун  е по илюзиите и лъжите, самозаблудите.

Цитат
The Neptune person can become passively manipulative when they don’t feel the Moon is being attentive or responsive enough.
Ето това най ме притеснява :(
« Последна редакция: Август 25, 2011, 07:52:26 am от Shreya »

« Отговор #2424 -: Август 27, 2011, 07:23:35 pm »
Някой може ли да даде линк или информация за синастричните аспектите на възлите ?
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #2425 -: Август 27, 2011, 11:32:06 pm »

« Отговор #2426 -: Август 31, 2011, 11:23:11 am »
Бих искала да чуя мнения за тази синастрия, в момента имам връзка с даденият човек, която определено не върви.

*

virgo

• *
  • 456
« Отговор #2427 -: Август 31, 2011, 11:59:52 am »
Кма опозицията сатурн Уран като видях - е, явно ви е тежко. Ти свободолюбива ли си, той търси ли сигурност?

« Отговор #2428 -: Август 31, 2011, 01:23:45 pm »
Да обвиним отново транзитен Сатурн? Шегувам се, но по пранзити Сатурн ви е "ударил" опозицията негов Плутон-твоя Луна. При него Плутон е диспозитор на стелиума в 8-ми дом, а самият Плутон се намира в 7-ми. Дали той не проектира страховете, неувереността, която го спохожда, върху партьорката си? Дали не е твърде взискателен (а понякога дори властен) към нея и отказва да погледне първо себе си, преди да критикува другите? Той може би променя мирогледа си в момента, налага му се да разчиства стари проблеми в живота си (от които удачно е бягал досега). При него прог. Слънце е върху натален съвпад Венера/Нептун. Ако се занимава с творчество, това може да е много ползотворен период за него, може да гори от вдъхновение. Също така може да задълбае в някоя философия, да се увлече от религия. Той преоткрива себе си и света, оттърсвайки се от старото. При теб транзитен Сатурн е в опозиция с Луната ти и така изкарва всичките ти страхове, които си подтискала, кара те да се справиш с тях.

Синастрията ви е хубава, според мен. Под хубава имам предвид, че напрегнатите аспекти не са от най-тежките, като изключим опозицията Луна-Плутон. С нея си представям, че той би могъл да те подтиска (или манипулира) емоционално. Имате и квадратура на Венерите - ОК, случва  се да имате различни вкусове, мнения. Но по-важен е тригонът между Слънцета ви (по-точно между стелиумите ви) и знаковия секстил между Луните ви. Имате съвместимост.

В композитната ви карта се виждат предпоставки за борба за власт между вас (Марс квадрат Плутон), магнетично привличане, но и силна ревност (Венера в съвпад с Марс и квадрат с Плутон). Положението на композитно Слънце в 8-мия дом подчертава факта, че заедно сте силни и с общи усилия и взаимна подкрепа можете да изградите нещо стабилно (Слънце в тригон със Сатурн). Рибешката Луна в 10-ти дом в опозиция със Сатурн може да говори, че задължения покрай семейното ви огнище, а също и финансови проблеми могат да нарушават емоционалния ви покой. В синастрията твоята Луна получава тригон от негов Сатурн. Поне досега би трябвало да си усещала неговата подкрепа, да си се чувствала сигурна с него. На моменти той може да ти се струва студен, но с него се чувстваш защитена и това е по-важното. Но заради опозицията Луна-Сатурн в композита, мисля, че във връзката ви може да има някакво бягство от задължения, от поемане на отговорност (повече от негова страна заради наталната му квадратура Марс-Сатурн). Такава опозиция може да говори за емоционална неудовлетвореност (често и при двамата), че задълженията, които поемате, когато сте заедно, могат да помрачат чувството на щастие. Луната е управител на 2-рия композитен дом - мисля, че при вас е особено важно да градите на сигурни основи и да сте материално обезпечени, защото всичко несигурно може да бъде съборено от опозицията на Сатурн. Луната в Риби е особено романтична, способна да се опияни от любов, но Сатурн от време на време я сваля на земята, което може да не е много приятно. Хубавото е, че имате секстил на светилата в композита, което е още една точка в ползва на връзката ви. Транзитен Сатурн в 5-тия композитен дом се отдръпва от точния квадрат към композитното ви Слънце и му предстои да квадратира Марс и Венера. Романтиката може да е била изместена от досадни задължения, тежестта на отговорностите може да е станала непоносима, но това ще мине. До около една година тр. Сатурн ще напусне окончателно Везни.

Сега си извинявам, ако горното е пълна глупост.

« Отговор #2429 -: Август 31, 2011, 02:27:25 pm »
Да вирго аз съм свободолюбива. Благодаря на Мирабела всичко е наистина толкова достоверно, наистина бих искала ро
мантиката да се завърне дано да е така.

*

Divna

• 2478
« Отговор #2430 -: Август 31, 2011, 07:28:51 pm »
Относно съвпадите на партньорските Слънце/Луна, противно на всичко, което се пише, моята позната, която от доста време чете в гръцките астрологични сайтове твърди, че доста често при тези положения мъжът посягал да бие жената. Доста странно ми се видя и на мен, но мисля, че е интересно като мнение и не е зле да го осмислим и да го наблюдаваме дали наистина е така.

Абсурд! Това не е такъв аспект, който да предизвика агресия. Ако например са две Слънца в съвпад, да, но Слънце и Луна... Ако Слънцето в картата е доста наранено или пък Луната, то тогава съвпада не се чувства така, както го пишат в много от книгите, но чак до бой ... тези гърци добре са си развихрили въображението.  ;D Не им се лежи вече на старите културни лаври. Явно се опитват да шашнат света с друг вид изкуство - астрологията.  ;D

*

Divna

• 2478
« Отговор #2431 -: Август 31, 2011, 07:32:23 pm »
Бих искала да чуя мнения за тази синастрия, в момента имам връзка с даденият човек, която определено не върви.

В коя сфера не върви? В емоционалната, интелектуалната или сексуалната? Да не би да имаш съмнения, че ти изневерява? Венерката ти изглежда се чувства предадена от Нептуна му.  ;)

« Отговор #2432 -: Август 31, 2011, 09:00:31 pm »
Определено в емоционална, все едно че си говорим на различни езици, и това че непрекъснато ме подценява, да дава ми и повод за ревност всъщност освен в сексуална във всяка друга сфера имаме доста неразбирателства.

*

Divna

• 2478
« Отговор #2433 -: Август 31, 2011, 09:07:03 pm »
Определено в емоционална, все едно че си говорим на различни езици, и това че непрекъснато ме подценява, да дава ми и повод за ревност всъщност освен в сексуална във всяка друга сфера имаме доста неразбирателства.

Ot kolko vreme ste zaedno? Трудно се отработва кармата (СЛВ), когато е в съвпад със Сатурн.  :-[
Постави двата радикса (твоят и неговият) по отделно, ако обичаш!

« Отговор #2434 -: Август 31, 2011, 09:13:46 pm »
Това са ни наталните карти

« Отговор #2435 -: Август 31, 2011, 09:15:20 pm »
Заедно сме от около 5 години, имаме и малко детенце, именно заради нея не бих искала да си разваля семейството, но ако нещата продължават така както са в момента нямам избор.

« Отговор #2436 -: Август 31, 2011, 09:19:17 pm »
Какво е значението на съвпада на сатурн със СЛВ, имаме и съвпад н неговият юлв с моите мс и хирон, което разбрах че е кармична обремененост.

« Отговор #2437 -: Август 31, 2011, 09:23:18 pm »
Предполагам че неговият Сатурн с моят СЛВ ще ми влияе негативно за постигане на целите ми?

*

Divna

• 2478
« Отговор #2438 -: Август 31, 2011, 09:43:49 pm »
Заедно сме от около 5 години, имаме и малко детенце, именно заради нея не бих искала да си разваля семейството, но ако нещата продължават така както са в момента нямам избор.

От кога почувства, че има сериозно противоречие между начина ви на мислене?
На теб изглежда ти е много по-трудно. Уран е в знака на Луната ти, което ще рече, че от края на зимата, началото на пролетта, ти си станала много по-раздразнителна, по-чувствителна и т.н. От своя страна транзитен Сатурн прави опозиция с Луната ти. Луна в картата представя семейното огнище. Чувстваш студ в дома си, в душата си ... Определено не ти е лесно.

Има ли начин да отидеш за месец, два някъде? Например при родители.
Ще разгледам картите, но не бързай да се разделяш (под раздяла имам предвид окончателна).
Не знам от какво естество точно са проблемите и колко са назрели, но ясно се вижда, че съпругът ти те обича. Може би в рутината е забравил да ти показва по-често това. Мъжът ти е човек, който държи да е сигурен в човека до себе си, т.е. да знае, че го обичат и ценят. Сигурността в чувствата е важна за него. Изглежда е имал тежко детство и не до там лек живот.

Постави композитната ви карта с Лилит и транзитите, ако обичаш!

*

Divna

• 2478
« Отговор #2439 -: Август 31, 2011, 09:54:41 pm »
Предполагам че неговият Сатурн с моят СЛВ ще ми влияе негативно за постигане на целите ми?

Ти имаш мечти, които желаеш да осъществиш. На там те тегли, докато той навярно ти казва било словесно, било несловесно, че не всичко е реализимо. Чувстваш се като в капан, че той те спира в нещо (някакво развитие). Това не е точно така. Той може само да се опитва да те научи, "поучи" , да ти покаже реалните неща в живота. Ти от своя страна си изгубила по тоя начин всякакъв оптимизъм. Чувстваш се като окована с вериги.