Либра, за първите два аспекта, за които питаш, не знам какво да кажа. Не обръщам внимание на аспекти на Вертекса и астероидите, изглеждат ми второстепенни фактори. Относно последните два мисля, че говорят за любов и емоционално разбирателство. Венера в съвпад с АС често се тълкува като влюбване от пръв поглед (особено, ако има и аспекти на Уран към Венера или Луна), а негова Луна на АС може да говори, че емоционалноо той е готов да се остави в твои ръце, да разчита на теб, да споделя чувствата и настроенията си.
Обаче, нали знаеш, че аспектите не се гледат изолирано. Луните ви попадат в съседни знаци, а Слънцата ви са в квинкокс. И доколкото аспекитете на светилата дават основна информация за съвместимост между двама души, ми изглежда, че като личности и емоционални нагласи се разминавате. Привличането помежду ви може да е възникнало въз основа на противоположните вкусове (Венерите ви са в опозиционни знаци) и тесния квадрат между Марсовете ви, който създава висока доза напрежение, сексуално привличане и съревнование. Напрактика твои планети не аспектират Луната му, с изключение на квадрата на твой Уран към нея, който отчитам заради сравнително тесния орбис, въпреки че попадат в тригонални знаци, както и тригона на твой Уран към негова Венера (отново заради тесния орбис).
Всъщност, неговият съвпад Марс/Нептун попада върху кардиналния ти тау-квадрат, т.е. в съвпад с твоя Сатурн, квадрат със Слънце/Марс и в опозиция с Юпитера ти. Много го палиш, но може и да го блокираш, обезсърчаваш, а той - да те дразни и подвежда. Но комбинацията между такива напрегнати конфигурации създават силен първоначален интерес.
Поради съвпада на твой Меркурий с негова Луна и тригона на негов Меркурий към твоя Луна, предполагам, че умеете взаимно да се изслушвате и се разбирате от една дума, както се казва. Тези аспекти би трябвало да компенсират (поне донякъде) положението на Меркуриите ви в квинкоксни знаци, т.е. липсата на аспект помежду им.
Струва ми се, че виждам още нещо положително в синастрията ви. Негово Слънце допълва наталния ти тригон Юпитер/Плутон го голям трин, свързващ 2-ри, 6-ти и 10-тия ти домове. Може би той умее да те насърчава да преследваш и постигаш целите си и да те води към материален и професионален просперитет.