Благодаря ти, Дейза, за картата. Объркана съм от хармоничните аспекти на негов Сатурн към твоите Венера и Марс. За тези винаги съм чела, че дават стабилни и продължителни взаимоотношения. Спомням се, че пишеше, че притежателят на Сатурна умее да поема отговорност и да осигурява сигурност на притежателя на Венерата. И от мой личен опит (моя Венера в тригон с негов Сатурн) притежателят на Венерата се чувстваше много сигурен в прегръдките на Сатурн. Може да липсва малко изразност на любовта, няма "зайче-байче", но усещането за принадлежност го имаше.
Как Венерата ти е уцелила АС-то му! И аз имах такъв аспект (негова Венера върху мое АС) - влюбих се от пръв поглед. Слънце в съвпад с Венера си е голяма симпатия. Не съм имала такъв аспект, но в синастрията на едни познати го има и то двоен, разменен - двамата не само са гаждета, но и първи приятели, разбират се като брат и сестра направо. Негово Слънце в съвпад с Луната ти е класика. Чела съм, че е най-добрият вариант - мъжко Слънце върху женска Луна, давало естествено заемане на стериотипните роли. Може би фактът, че твой Сатурн хвърля квадратура към Слънцето му (което е в квадрат с Уран - цени свободата, независимостта) му е дошло малко трудно. Чувствал е, че от него се изисква повече, отколкото му е в природата. Спомням си този аспект в картата на една двойка, които са имали доста кризи в брака си, но са още заедно. Мъжът казваше, че е пораснал много покрай жената, че тя го е научила на отговорност, но е било по трудния начин за него, съпротивлявал се е известно време. Те имат и квадрат на неин Марс към негова Венера (ако помня добре) - той е толкова силно привлечен от нея, че не може да стои дълго време на разстояние.