Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875360 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #2760 -: Март 22, 2012, 04:52:35 pm »
Мирабела, точно в десетката е твоя коментар! Аз съм достигнала сама до подобни заключения за отношенията ни, осланяйки се на интуицията ми и на наблюденията на отношенията ни, в които има приливи и отливи и в същото време са много силни и от двете страни. Но тъй като преценката ми е субективна, ми се искаше да чуя мнението на специалист. И наистина има от моя страна усещане за принадлежност, макар че съвместен живот няма да е възможен в този ни живот... Може би в следващия  :blink:

Още веднъж благодаря и по мое мнение ти си специалист, Определено  :blink:

Моля, някой ако има нещо да добави по картата, което му е направило впечатление да пише  :blink:

« Отговор #2761 -: Март 22, 2012, 04:58:13 pm »
Оф, обърках, моя грешка. Извинявай много, Зора. Сега прочетох, че часът му раждане не е известен. При това положение композитът не може да даде много информация, тъй като домофикацията му няма как да е известна, а също и положението на Луната е под въпрос. Не трябваше да те карам да го слагаш. Пак, извинявай.
Почти нямате планети в кардинални знаци в композита, така че т.нар. кардинални транзити не го засягат съществено. Мунданна квадратура Уран/Плутон към композитен Меркурий може да допринесла за проблеми в комуникацията помежду ви, да е предизвикала караници, спорове. Транзитен Нептун върху композитна Венера - мх, не бих очаквала нещо много неприятно от този аспект. Освен, че подчертава опозицията Венера/Плутон, която макар и широка, би могла да създава ревност и недоверие помежду ви. Няма как да тълкувам планетите освен според мунданното им значение, тъй като не знаем кои домове управляват и в кои се намират. Офф, ама че съм... днес.

« Отговор #2762 -: Март 22, 2012, 05:01:02 pm »
Стейси, не съм специалист и не се усланяй на една синастрия или друга карта. Само животът може да покаже какво ще се случи помежду ви. Деми Муур и Аштън също имат много напрегната синастрия. В момента са разделени, но колко време бяха заедно. Не мисля, че връзката ви е невъзможна заради напрегнатите аспекти. Трудна, да, но ако е невъзможна, не е заради една карта. Успех!

« Отговор #2763 -: Март 22, 2012, 08:20:15 pm »
При съвпад и знаков квадрат на Венера/Марс няма как да няма силно привличане. Уранът му е в квадрат с Луната ти, а Меркуриите ви са в знакова квадратура, плюс негов Меркурий в точен квадрат с твое Слънце. Мисля, че оттам идва нервенето. Непредсказуем е и неразгадаем за теб, а начинът му на мислене, меко казано, е различен от твоя. Както се казва, понякога те изхвръля от орбита, имаш чувството, че спори, само за да спори, без да разбираш аргументите му. Въпреки това тригонът Слънце/Луна би трябвало да си казва думата. Мисля, че имате съвместимост - доста от физическата и мисля, достатъчно от личностната.

Аспектираш супер добре наталното му Слънце, което попада в 5-тия ти дом. Като добавим тригона на твое Слънце към негова Луна, твой Марс върху негова Венера и твой Юпитер в 7-мия му дом, няма как да не се чувства супер добре с теб. Негов Юпитер също попада в 7-мия ти дом - и на теб не би трябвало да ти е зле с него, усещаш поддръжката му в ключови моменти, умее да те разведрява. Квадратурата на твоя Венера към негова Луна може да го дразни понякога, но такъв аспект създава повече привличане, отколкото неразбирателство поради различия в навиците и вкусовете.

Хубава синастрия, харесва ми. Добър баланст между хармонични и дисхармонични аспекти... Имай предвид, че не съм експерт, най-малко пък по синастрии. ;)

Изключително точно, Мирабелла...поддръжка в ключови мопменти, помощ когато е нужна, но понякога неразбираеми за мен разсъждения, които много ме нервят, защото са точна противоположност на моите и в последствие винаги се приема моето виждане по въпроса, след дълъг и губещ ценно време спор.
Problema e 4e mi e kolega i ne bih iskala vryzka na rabotnoto mqsto ;)

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #2764 -: Март 23, 2012, 11:36:10 am »
Може ли да поискам мнение по следната синастрия? :rolleyes:
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #2765 -: Март 23, 2012, 02:44:40 pm »
Изсмукано от пръстите - опозицията на Луните е силен аспект за привличане, по-труден за съвместяване. Но Сатурн при вас участва в синастрията - има какво да ви държи заедно. Физическото привличане би трябвало да е налице - знакови тригони Венера/Марс плюс аспекти Слънце/Марс и Марс/Юпитер. Негов тригон Слънце/Юпитер попада върху големия ти земен трин - умеете да се подкрепята един друг. Не се състезавате помежду си, не си пречите, а умеете да хармонично действате заедно, когато обстоятелствата изискват от вас да сте единни. Ти се чувстваш щастлива и изпълнена с енергия до него, а той би трябвало да усеща, че го правиш по-добър и съсредоточен в професионално отношение, помагаш му да използва потенциала си и го караш да върви напред.

*

snow

• *
  • 100
« Отговор #2766 -: Март 23, 2012, 02:56:49 pm »
Изсмукано от пръстите - опозицията на Луните е силен аспект за привличане, по-труден за съвместяване. Но Сатурн при вас участва в синастрията - има какво да ви държи заедно. Физическото привличане би трябвало да е налице - знакови тригони Венера/Марс плюс аспекти Слънце/Марс и Марс/Юпитер. Негов тригон Слънце/Юпитер попада върху големия ти земен трин - умеете да се подкрепята един друг. Не се състезавате помежду си, не си пречите, а умеете да хармонично действате заедно, когато обстоятелствата изискват от вас да сте единни. Ти се чувстваш щастлива и изпълнена с енергия до него, а той би трябвало да усеща, че го правиш по-добър и съсредоточен в професионално отношение, помагаш му да използва потенциала си и го караш да върви напред.
Благодаря,Мирабела!От моя гледна точка описанието е точно.
"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса."

« Отговор #2767 -: Март 23, 2012, 03:58:31 pm »
   :blink:Мирабела, трябва да ти отворим тема - Синастрията от Мирабела....Не се сдържах и аз, да постна една карта - как мислиш кои са подводните камъни тук ? Ще се радвам на коментара ти  :blink:

« Отговор #2768 -: Март 23, 2012, 04:00:45 pm »
 Аааа и да не забравя да допълня, Господинът се появи, когато този голям земен Плутон-Юпитер,Лилит,Венера - Марс - тригон ми аспектира моя земен тригон, а и той има същия земен тригон - мунданно сме и двамата аспектирани  :blink:

*

lealya

• *
  • 172
« Отговор #2769 -: Март 23, 2012, 04:13:24 pm »
 Здравей Мирабела,можели да кажеш неща и за нашата синастрия,ако е възможно разбирасе  :blink:,благодаря ти предварително  :58:
аз 23.09.1975,Пловдив,в 5.45ч
той 01.08.1979,Пловдив незная час на раждани
На моменти просто не го разбирам,вече се чудя кокво да правя.

« Отговор #2770 -: Март 25, 2012, 07:21:27 pm »
Дейзи, не ме бъзикай! По астрология съм лаик. ;D

Редактирано поради грешка. ;D

Личи си от картата, че твоето НОВО Парче (позволявам си така да го наричам) е голям чаровник. Водолей с Луна и АС във Везни в тригон с Венера може ли да е нещо друго? :blink: Предполагам, че има силно влияние върху жените и много добре осъзнава този факт. Без да съм сигурна, смятам, че заради тауто на Слънце с опозицията Юпитер/Нептун умее да се нагажда към обстоятелствата, но също толкова и да се самозалъгва. Квадрат Слънце/Нептун би могъл да показва нерешителност, но и някакъв вид гъвкавост, умение за лавиране. Тауто му попада върху твоята тауквадратура - това ви дава възможност да ги преработите заедно или да се наранявате взаимно - докосвате си чувствителните точки за добро или за лошо. Твой Сатурн в съвпад с негов Юпитер дава възможност да му бъдеш подкрепа и опора особено по финансови въпроси (на негова К8). Негов Нептун върху широкия ти съвпад Венера/Марс си е направо любовна магия - предполагам, че сте имали периоди, в които си се чувствала с него като на 7-мото небе, сбъдвал е мечтите ти или поне те е карал да мечтаеш. Сексът би трябвало да е бил повече от чувствен и приказен. Твоя Луна в съвпад с негови Слънце и Венера и знаковият тригон на Луните ви бих посочила като леките, но доста силни аспекти на съвместимост. Негова Луна попада върху квадрата ти Слънце/Уран. И двамата ми изглеждате като доста свободолюбиви натури и това ми се струва, че е част от привличането помежду ви - тръпката от докосването до неуловимото. И неговият, и твоят Уран хвърлят по няколко аспекта към лични планети на другия. Навързвам го това с приятелските чувства помежду ви, които предполагам, че ще останат живи дори и да не сте заедно в любовен план.

Мисля, че имате добра съвместимост. Проблемът, според мен, идва от припокриването на тау-квадратурите ви. Ти имаш нужда от сигурност (дори и да не искаш да го признаеш), а той е твърде нерешителен, смелите действия не са силната му страна, предпочита удобното. Просто колидирате като начин на справяне с проблемите - ти си борбена, силна, докато не него това не са му силните страни, да се противопостави. Той ще се смири, ще изчака бурята да мине и ще са нагоди към обстоятелствата. Извинявай, ако греша или съм груба. :wub:
« Последна редакция: Март 25, 2012, 07:39:32 pm от Mirabella »

« Отговор #2771 -: Март 25, 2012, 07:35:02 pm »
  Сега виждам, че си писала  ;D - развесели ме, не е моето Парче мила, съвсем нов индивид е, пресен, пресен....а Парчето го пуснахме на свобода да летииии отвъд обичта и отвъд хоризонтите... ;D.
   Между впрочем съвсем сериозно, не си лаик въобще - виж по колко много пишеш, аз просто ти се учудвам, как имаш търпение. Аз само прокарвам поглед, квото разбера разбера, ама хииич не мога да го обяснявам. И наистина след време спокойно можеш да оглавиш предаване или издателство за всичко свързано с партньорството, щото като гледам синастрии, композити как бързо ги разплиташ...Това се казва трупане на опит или инвестиция в бъдеще... :wub: Току що слушах една песничка, която много ми харесва, поздравявам те с нея http://www.youtube.com/watch?v=KlJy_Cb21Lw

« Отговор #2772 -: Март 25, 2012, 07:38:59 pm »
Дейзи, радвам се, че е нов! Имате съвместимост, само го пази да не залита. Без да се държите прекалено изкъсо, разбира се. ;)

Благодаря ти за песента, много е хубава!

« Отговор #2773 -: Март 25, 2012, 07:48:33 pm »
  Благодаря ти, а за сверка ще ти пусна и картата на парчето, щото мога да ти дам обратна връзка, а за новия още не знам  :blink:

« Отговор #2774 -: Март 25, 2012, 08:04:21 pm »
Благодаря ти, Дейза, за картата. Объркана съм от хармоничните аспекти на негов Сатурн към твоите Венера и Марс. За тези винаги съм чела, че дават стабилни и продължителни взаимоотношения. Спомням се, че пишеше, че притежателят на Сатурна умее да поема отговорност и да осигурява сигурност на притежателя на Венерата. И от мой личен опит (моя Венера в тригон с негов Сатурн) притежателят на Венерата се чувстваше много сигурен в прегръдките на Сатурн. Може да липсва малко изразност на любовта, няма "зайче-байче", но усещането за принадлежност го имаше.

Как Венерата ти е уцелила АС-то му! И аз имах такъв аспект (негова Венера върху мое АС) - влюбих се от пръв поглед. Слънце в съвпад с Венера си е голяма симпатия. Не съм имала такъв аспект, но в синастрията на едни познати го има и то двоен, разменен - двамата не само са гаждета, но и първи приятели, разбират се като брат и сестра направо. Негово Слънце в съвпад с Луната ти е класика. Чела съм, че е най-добрият вариант - мъжко Слънце върху женска Луна, давало естествено заемане на стериотипните роли. Може би фактът, че твой Сатурн хвърля квадратура към Слънцето му (което е в квадрат с Уран - цени свободата, независимостта) му е дошло малко трудно. Чувствал е, че от него се изисква повече, отколкото му е в природата. Спомням си този аспект в картата на една двойка, които са имали доста кризи в брака си, но са още заедно. Мъжът казваше, че е пораснал много покрай жената, че тя го е научила на отговорност, но е било по трудния начин за него, съпротивлявал се е известно време. Те имат и квадрат на неин Марс към негова Венера (ако помня добре) - той е толкова силно привлечен от нея, че не може да стои дълго време на разстояние.

« Отговор #2775 -: Март 25, 2012, 08:09:10 pm »
Здравейте Мирабела, много ми харесва как интерпретирате синастриите и не само  :blink: Ако имате възможност да погледнете тази синастрия. Благодаря ви, предварително!

« Отговор #2776 -: Март 25, 2012, 08:57:18 pm »
Благодаря ти, Дейза, за картата. Объркана съм от хармоничните аспекти на негов Сатурн към твоите Венера и Марс. За тези винаги съм чела, че дават стабилни и продължителни взаимоотношения. Спомням се, че пишеше, че притежателят на Сатурна умее да поема отговорност и да осигурява сигурност на притежателя на Венерата. И от мой личен опит (моя Венера в тригон с негов Сатурн) притежателят на Венерата се чувстваше много сигурен в прегръдките на Сатурн. Може да липсва малко изразност на любовта, няма "зайче-байче", но усещането за принадлежност го имаше.

Как Венерата ти е уцелила АС-то му! И аз имах такъв аспект (негова Венера върху мое АС) - влюбих се от пръв поглед. Слънце в съвпад с Венера си е голяма симпатия. Не съм имала такъв аспект, но в синастрията на едни познати го има и то двоен, разменен - двамата не само са гаждета, но и първи приятели, разбират се като брат и сестра направо. Негово Слънце в съвпад с Луната ти е класика. Чела съм, че е най-добрият вариант - мъжко Слънце върху женска Луна, давало естествено заемане на стериотипните роли. Може би фактът, че твой Сатурн хвърля квадратура към Слънцето му (което е в квадрат с Уран - цени свободата, независимостта) му е дошло малко трудно. Чувствал е, че от него се изисква повече, отколкото му е в природата. Спомням си този аспект в картата на една двойка, които са имали доста кризи в брака си, но са още заедно. Мъжът казваше, че е пораснал много покрай жената, че тя го е научила на отговорност, но е било по трудния начин за него, съпротивлявал се е известно време. Те имат и квадрат на неин Марс към негова Венера (ако помня добре) - той е толкова силно привлечен от нея, че не може да стои дълго време на разстояние.
   Абсолютно вярно. Аз също се влюбих от раз, един вид кармично привлечена бях, той също помни първата ни среща, което много ме учуди. Отношенията ни датират от лятото на 2001 г. По принцип аз съм ръб, може да изглеждам мека и податлива, но съм си ръбата. За това аз избирам на кого да се подчиня, в случая ми харесваше да му се подчинявам..-да му давам водещата роля. И наистина отношенията ни са много над обикновените, на първо място седи обаче приятелството, след това идва страстта. Много хора чужденци, когато ни видят заедно си мислят или че сме двойка или че сме брат и сестра. Приличаме си и по структура и има нещо общо в лицето ни. Проблемът е там че той иска деца, а за мен вече е малко късно...Пък и сега има чувства към млада мома и желание за семейство с нея, но сме си обещали, че всеки ще гледа да устрои живота си и ако можем по някакъв начин ще си помагаме без да си пречим. Не знам как ще останем приятели...но времето ще покаже. Имам някакви смътни усещания, по скоро виждане много напред в бъдещето, но не искам да го изричам защото не искам да предопределям нещата. Понякога това се случва, а аз не искам да съм фактор в това, защото не знам дали е породено от мои желания, а те биват наказвани или си плащаш цената за тях. За това казвам, нека се случи това, което трябва и всеки получи точно това, от което нужда и което наистина заслужава...
    Ииии, стига се оправдава, че си лаик, поздравявам те за труда и желанието да помагаш.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #2777 -: Март 25, 2012, 09:02:59 pm »
Доколко спред вас квадратури на Луна/Луна и Венера/Венера в една синастрия могат да бъдат определящи за краха на връзката?  :-\ Могат ли да бъдат компенсирани или подобна връзка е обречена?

« Отговор #2778 -: Март 25, 2012, 09:08:50 pm »
  Трябва да има компенсиращи други здрави аспекти, между лични планети и Сатурн, Плутон.

*

Grace

• 2257
« Отговор #2779 -: Март 25, 2012, 09:16:17 pm »
Доколко спред вас квадратури на Луна/Луна и Венера/Венера в една синастрия могат да бъдат определящи за краха на връзката?  :-\ Могат ли да бъдат компенсирани или подобна връзка е обречена?

изобщо не могат да обрекат една връзка. ама по никакъв начин. по съществото си, това не са конфликтни планети.