Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878713 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3040 -: Май 07, 2012, 09:05:26 pm »
Напоследък съм доста скептична към синастрията. Ще дам конкретен пример. С мой много близък приятел имаме обърнати Марс и Венера - неговия Марс е точно върху моите Венера, Луна и Юпитер в Овен, а моят Марс е върху неговата Венера в Стрелец. Никога и по никакъв начин в отношенията ни не е имало дори и бегъл намек за сексуалност. Приятели сме от почти 10 години. Той живее в друг град, но почти всеки ден поддържаме връзка. Имаме и други аспекти - при него Луната е в Риби, а при мен Слънцето. Според всички правила на синастрията досега трябваше да имаме тризнаци  ;D
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

« Отговор #3041 -: Май 07, 2012, 09:13:43 pm »
Да допълня поста на The_One. И аз имам синастрия с един приятел с тригони Венера/Марс (ясно, че тригон е по-слабо от съвпад, но има още аспекти), опозиция между негово Слънце и моя Луна, знаков съвпад между негова Луна и мое Слънце. Винаги съм гледала на него като на приятел. Той обаче имаше романтично залитане към мен. Съответно вече не сме приятели. :lol:

« Отговор #3042 -: Май 07, 2012, 09:20:41 pm »
Забравих да допълня, че той има съвпад на Марс и СЛВ в Овен, така че възела му е върху моя овчи стелиум -  и по възлите сме свързани. Не съм забелязала да има залитания към мен, макар че наскоро за един празник ми беше направил страшно мил жест, но го отдавам на дългото ни приятелство. В същото време имам аналогичен пример, но в обратната посока - с човек, с който по синастрия нямаме нито един от аспектите "за връзка", нито тежки планети на единия в аспект с лични на другия. Въпреки това се виждахме три години и това ми беше първото влюбване. Може би просто не търся подобното.

« Отговор #3043 -: Май 07, 2012, 09:35:15 pm »
Не съм чак такова дърво...ми се струва. Все пак имам и разни рибешки красоти. Иначе представяш ли си каква щях да бъда с планетите в Овен и другия сплит на асцендента?  :o

« Отговор #3044 -: Май 07, 2012, 09:44:29 pm »
Дори и да имаше по-особен интерес към мен за 10 години все щеше да предприеме някакви действия. Важното е, че не само заради синастрията ми с него, но и по достатъчно други фактори отчитам, че синастрията не винаги работи. Може би е от значение в какъв личен период се срещат хората или кое доколко са развили у себе си - знам ли...
Когато става въпрос за енергия и привличане нещата не са толкова прости и не могат да се изчислят по математическа формула. В отношенията 1+1 не винаги е две. Ако се замислиш през годините вероятно са те привличали съвсем различен тип хора, които едва ли имат общо помежду си. Защото в зависимост от моментните си емоционални потребности и психическо състояние ти ставаш по-сензитивна към едни неща и губиш сетивата си за други.

« Отговор #3045 -: Май 07, 2012, 10:28:10 pm »
Нямам планети в Телец, но К5 е там. Във Везни също нямам планети, но пък МЦ-то е там, така че като се замислиш повечето енергии при мен са насочени към Венера, макар че Сатурн е господар на картата.

« Отговор #3046 -: Май 07, 2012, 10:55:10 pm »
Венерата и Луната са в 3 дом, а Юпитер е на К4, но трите са в съвпад. По-точен обаче е този между Венера и Луна - Юпитер е на 8 градуса от Луната. Меркурий (У9 и У6) е ретро във Водолей във втори дом - в различни знаци са със Слънцето.
Няма аспект с Марс.
Всички планети при мен са затворени между 1 и 3 дом. И един Плутон се мъдри сам в 10  :blink:
Защо? Какво предположи?

« Отговор #3047 -: Май 07, 2012, 11:14:42 pm »
Уран, Сатурн и Марс в точен съвпад на асц. на 0 градуса в Козирог. Нептун също е в първи дом, но на 9 градуса от тях. Марс е анаретен в Стрелец. Общо взето само Плутон ми е пропуснал асцендента  ;D
Логиката ти е правилна. Не съм омъжена затова за партньор по смисъла на брака не мога да говоря, но тези, с които съм имала някакви отношения са били с интелектуални или дипломатически занимания. В този смисъл - да, доста либерални и търпеливи.
Забелязах, че много неща от картата ми се преповтарят в твоята - имаме доста общи теми. Затова ли ти е интересно да ме изследваш?  ;)

« Отговор #3048 -: Май 07, 2012, 11:35:17 pm »
Мислех си, че това е от Уран, но ти много точно описа нещо - постоянно съм гладна за емоции. И имам нужда често да сменям средата. Колкото и да харесвам някого не мога да прекарам с него 2-3 дни. Просто в един момент се чувствам задушена и се появява огромно желание да се затворя в една стая и да остана сама за малко, да избягам. Ако прекарам продължително време с някого развивам неприязън към него. После трябва да не се виждам с този човек поне седмица, за да ми мине. Никога не съм имала отношения, които повечето хора определят като нормална връзка.
Една от мечтите ми е някой ден със съпруга ми да живеем в много голяма къща - нещо като старите френски замъци, където да спим в различни спални, на различни етажи. И да сме заедно, защото го искаме и когато го искаме, а не защото нямаме избор.
При теб стелиума е в 5 дом и може би има по-силен акцент в отношенията. Сатурн там е много важен и може би малко ти укротява овенската експанзивност?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #3049 -: Май 08, 2012, 08:34:15 am »
Забравих да допълня, че той има съвпад на Марс и СЛВ в Овен, така че възела му е върху моя овчи стелиум -  и по възлите сме свързани. Не съм забелязала да има залитания към мен, макар че наскоро за един празник ми беше направил страшно мил жест, но го отдавам на дългото ни приятелство. В същото време имам аналогичен пример, но в обратната посока - с човек, с който по синастрия нямаме нито един от аспектите "за връзка", нито тежки планети на единия в аспект с лични на другия. Въпреки това се виждахме три години и това ми беше първото влюбване. Може би просто не търся подобното.

Луна/Венера в Овен в женска карта трудно ще "усети" някое по-прикрито мъжко  залитане.  ;)

зависи. аз съм с венера в овен и ги надушвам от 1000 километра. жесток усет имам за тези неща. но слънцето е в риби а венерата в съвпад с юлв. ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3050 -: Май 08, 2012, 10:48:24 am »
Относно това, дали да вярваме в синастрията и посочените примери:Аз пак ще си повторя- синастрията се прави на вече сформирали се двойки, хора открили взаимоотношенията си, имали сексуален контакт :blink: Защото химията се проявява във физическия свят. И още- предизвикателните синастрии имат много повече шанс от тези, които са препълнени със съвпади и меки аспекти- това съм го чувала/чела от много астролози.
Трябва да има малко драма, трагедия, неща които да ни тласнат към проява на емоция и желание за трансформация-защото взаимоотношенията с един партньор ни трансформират. Ние идваме с нашите несъвършенства и слабости на този свят и ги отработваме чрез другите.

Имам един въпрос към вас: В кой знак е лилита ви и как са ви действали мъже със слънце в знака където е лилита ви?
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3051 -: Май 08, 2012, 11:25:35 am »
да...но една синастрия като я гледаме, значи има ясна предварителна цел....така че да търсим перфектни любовни аспекти с приятели е същото като да търсим такива при роднини. На моя приятелка сатурна й е съвпад с луната на детето, този аспект при любовни отношения пак се среща и всички знаем - това е много задържащ аспект.... и като го видим в карта на майка и син- дали ще правим препратка към любовния живот? Не, разбира се- но същото важи и за приятелите ни.

:blink:

За Лилито попитах защото съм имала любови- запомнящи се- с мъже където ми е лилита. Сега писах и в друга тема- като съм започвала връзки..лилито все е акцентира по някакъв начин или транзита й!

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3052 -: Май 08, 2012, 12:37:55 pm »
В Риби ми е Лилита и съм имала много специални връзки с мъже Риби, и не само любовни, и синът ми е Риби. Но съм Скорпионка и за мен Рибите така или иначе са приятни. Не съм сигурна, че Лилита има отношение. Просто не съм проследявала, пък сега не помня датите, че да проверя.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3053 -: Май 08, 2012, 12:54:47 pm »
Всички казват, че не е от лилита..но се замислете..може пък и да съществува зависимост  ;)

И при мен го има и при теб и при passion! Говоря не за бракове и най- сериозните връзки...а питам за запомнящи се мъже, не случайни, такива, които ти оставят влага

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3054 -: Май 08, 2012, 02:15:46 pm »
Даа- на едно мнение сме. Просто исках да кажа, че сядайки да гледаш синастрията с майка си, имаш ясната предварителна цел- да погледнеш взаимоотношенията с майка си. Точка.
С приятел- предварителната цел ти е да погледнеш взаимоотношения с приятеля.
С гаджето- любовната съвместимост. До тук.

Не би трябвало да има нещо от сорта на- " Леле, ами аз и най- добрият ми приятел имаме луна съвпад венера и еди какво си още..ЗАЩО не сме се оженили????? Ммм..не вярвам в синастрията!"

аз така разбрах коментара на the One и за това реагирах  ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3055 -: Май 08, 2012, 02:19:47 pm »
А за лилит...това е много кармично "нещо" в синастрията явно ;)
Съвпад ли е светилата, венера- забрави да го забравиш лесно.
А като Марая сега попита в онази тема- оказва се, че при формирането на двете ми съществени връзки до сега г-ца Лили винаги е била замесена- с транзит или е била активирана от прогресия или транзит на друга планета!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3056 -: Май 08, 2012, 02:52:27 pm »
А за лилит...това е много кармично "нещо" в синастрията явно ;)
Съвпад ли е светилата, венера- забрави да го забравиш лесно.
А като Марая сега попита в онази тема- оказва се, че при формирането на двете ми съществени връзки до сега г-ца Лили винаги е била замесена- с транзит или е била активирана от прогресия или транзит на друга планета!

http://www.astroseer.net/2011/04/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D0%B8-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0/

Malko za lilit.... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3057 -: Май 08, 2012, 05:49:03 pm »
Мерси Марая!

Това е за натала, нали?...Аз четох тук из темата хора, които обясняват за Лилит и в синастрии- passion около 60 страница в темата...

A ти Марая като попита в другата тема за аспекти когато сме се гаджосвали... с изненада забелязах, че единия път- 2001 тразнзитна лилит ми е била върху натално слънце, а втория път 2009 транзитно слънце е било върху натален лилит. Но ето...и двете връзки не са приключили с брак...така, че това, което го пише- че лилит е врагинята на брака и хармоничните отношения..може би е вярно :rolleyes:

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #3058 -: Май 08, 2012, 06:14:34 pm »
Мерси Марая!

Това е за натала, нали?...Аз четох тук из темата хора, които обясняват за Лилит и в синастрии- passion около 60 страница в темата...

A ти Марая като попита в другата тема за аспекти когато сме се гаджосвали... с изненада забелязах, че единия път- 2001 тразнзитна лилит ми е била върху натално слънце, а втория път 2009 транзитно слънце е било върху натален лилит. Но ето...и двете връзки не са приключили с брак...така, че това, което го пише- че лилит е врагинята на брака и хармоничните отношения..може би е вярно :rolleyes:

Лилит :blink:е тъмната страна на жената..,тъмната страна на изкушението...Лилит е всичко онова , което дава изкушение, страст и сласт...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #3059 -: Май 08, 2012, 07:05:49 pm »
тогава би трябвало след като моята лилит е в точна опозиция със слънцето на даден мъж да съм му супер изкушение...не мисля :-\