Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878178 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: синастрия
« Отговор #3120 -: Май 13, 2012, 09:24:00 am »
По принцип искам да дам един приятелски съвет на всички, които тръгват да си постват синастрията. Ако просто с някой мъж се харесвате или пък имате някаква връзка- но тя не се е установила във времето- не дейте да построявате карти и да питате за синастрия.

Рядко срещите в живота са случайни и при всяка синастрия ще изникне "нещо", за което да се хванете. И така хващайки се ще си втълпите, че сте много съвместими и че нещо ще изживеете и после като не стане, ще сте много разочаровани. Понякога на карта излизат много неща, но в живота хората нямат какво да търсят заедно- така се указва.

За това- изчаквайте винаги и за да не се самонавивате, поствайте карти с мъже, с които сте във връзка- установена

:wub:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Papy

• 4343
« Отговор #3121 -: Май 13, 2012, 09:48:17 am »
По принцип искам да дам един приятелски съвет на всички, които тръгват да си постват синастрията. Ако просто с някой мъж се харесвате или пък имате някаква връзка- но тя не се е установила във времето- не дейте да построявате карти и да питате за синастрия.

:wub:

Съгласна, имала съм страхотни синастрии със съученици, които дори приятели не са ми били, и след завършването много рядко съм виждала

« Отговор #3122 -: Май 13, 2012, 10:49:01 am »
По принцип и аз ще ви дам един приятелски съвет. Давайте съвети, когато сте в позиция на можещи да ги дават. zikovu!
От твоя съвет разбрах, че срещите в живота ем не са случайни, ем са, защото нищо не става накрая. И да се прави синастрия едва когато всичко е ясно, сиреч няма нужда от нея.

За хващането в "нещо" са виновни тълкувачите, защото първо не са наясно самите те как да тълкуват синастрия. /или са, но не дават такъв вид/. Нали ви разгледах - хващате някаква част от хороскопа и юруш на патакламата.

Синастрията има история. Начало-среда-край. И тълкуването започва от началото.

Прави се натал към натал.
Следва разглеждане на всеки натал дали в него има нещо, което да показва връзки, бракове, сексове.
Следва настояща дирекция  към натал на единия към другия и обратно, също и дирекция към дирекция.

Не са криви хората да питат, когато се харесват с някого и са започнали някаква връзка. То в такива моменти се пита, не когато всичко е ясно. Криви са тези, които се правят на тълкувачи. По-добре да се уточни, че във форум  не може да се дават тълкувания, на които да се разчита, защото синастрия и взаимоотношения са един по-дълбок процес, който не се прави за 5 минути дзак върху синастрия.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3123 -: Май 13, 2012, 10:54:56 am »
И аз мисля, че едва ли някой здравомислещ човек ще започне или прекрати зараждаща се връзка само, защото във форума някой му е казал, че аспектът А е особено обещаващ или закопаващ. В крайна сметка, тук аз лично съм и за да се уча. Слушам, чета, разглеждам карти, сравнявам какво съм познала и какво - не. Иначе няма да има нито една тема с нито една карта, защото същото важи и за натала. Ако някой открие много лоши аспекти, друг ще открие много хубави. Да не говорим, че връзки установили се във времето нямат нужда от синастрия, според мен, а от композит и/или комбин. Аз ако вече месеци наред съм с някой, какво да гледам допадаме ли си или не? Ми аз съм си взела решението и изобщо не ме интересува. Вероятно вече ще гледам композит, за да видя как изглежда връзката, ще пусна транзити и прогресии, за да видя какво ни предстои и накрая, ако сме на път да живеем заедно и мислим вече за сериозно обвързване, ще пусна и комбин. За какво ми е синастрия, освен отвреме навреме да я проверявам за по-скоро тежките негативни аспекти, за да мога да ги отработя и по възможност да помогна на връзката си по този начин. Но за харесване вече ще е късно да го гледам по синастрия.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3124 -: Май 13, 2012, 11:02:46 am »
МОРЕ:
Леле, леле....защо някои хора така обичат да се навират като компетенти в очите на другите?
То е ясно какъв е този форум и че доста хора в него са любители.

Аз съм си правила синастрии при профи астролози точно в такива моменти, когато съм имала някаква връзка, но не категорично установена.Професионалисти са били хората. Не мога да отрека. Всичко са ми разглеждали как си трябва. И съм чакала нещата да се случат. И знаеш ли какво съм видяла- един голям среден.

Ще ме извиняваш, не знам каква си и коя си, може би имаш сериозни познания по астрология, но аз съм категорична в мнението си- ако няма връзка- гаджета сте, ходите си, решили сте го- няма смисъл от синастрия.

Като му погледнеш дирекциите и прогресиите на единия? И му излиза задълбочаване на отношения? И той срещне друг човек обаче- Опа :rolleyes:
..Ко праим????
Седим си с пръст в уста..и студената вода в другата ръка.

И с теоретиката по синастрията.
« Последна редакция: Май 13, 2012, 02:30:22 pm от zikovu »

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3125 -: Май 13, 2012, 11:17:21 am »
Рони- разбира се ;)...коментара ми е по- скоро насочен към хората....например като Луси....аз и аз съм си за биене с пръчка по главата- и аз като взема да питам за случили се- не случили се неща.

Ето сега на Луси- общия хороскоп им е супер, нали - и момичето стои и се чуди той защо не се обажда..теоритично са съвместими!( може да се каже по картите, които гледаме в този тема)

Единствената синастрия, която съм си правила и която имаше смисъл беше за човек, с който си ходихме от 9 месеца..изкарахме още година и така. Усещам в една връзка силни страни и несъответствия- обясняват ти се от хороскопа. Дава се предположение за бъдещето и така.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3126 -: Май 13, 2012, 11:29:36 am »
За мен на първо място е какво говори сърцето. Астрологията е помощна дисциплина.  ;) Много е полезна, за мен поне, по отношение на проблематичните аспекти, защото дава възможност човек да се постарае да се научи да ги тушира, а това по принцип си е полезно за живота.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3127 -: Май 13, 2012, 11:37:00 am »
По принцип и аз ще ви дам един приятелски съвет. Давайте съвети, когато сте в позиция на можещи да ги дават. zikovu!
От твоя съвет разбрах, че срещите в живота ем не са случайни, ем са, защото нищо не става накрая. И да се прави синастрия едва когато всичко е ясно, сиреч няма нужда от нея.

За хващането в "нещо" са виновни тълкувачите, защото първо не са наясно самите те как да тълкуват синастрия. /или са, но не дават такъв вид/. Нали ви разгледах - хващате някаква част от хороскопа и юруш на патакламата.

Синастрията има история. Начало-среда-край. И тълкуването започва от началото.

Прави се натал към натал.
Следва разглеждане на всеки натал дали в него има нещо, което да показва връзки, бракове, сексове.
Следва настояща дирекция  към натал на единия към другия и обратно, също и дирекция към дирекция.

Не са криви хората да питат, когато се харесват с някого и са започнали някаква връзка. То в такива моменти се пита, не когато всичко е ясно. Криви са тези, които се правят на тълкувачи. По-добре да се уточни, че във форум  не може да се дават тълкувания, на които да се разчита, защото синастрия и взаимоотношения са един по-дълбок процес, който не се прави за 5 минути дзак върху синастрия.

море, хубаво изказване, но да не забравяме, че това е форум, а не платен сайт за професионални консултации. дори и знаещите, надали ще отделят повече от 10 мин за тълкуване на синастрия. понякога основните акценти са видими и "на дзяк". от друга страна, дори и незнаещите надали страдат от илюзията за меродавност на всяко прочетено тук мнение. хората обменят информация, учат се, питат, споделят вълненията си и така всички намират полза и удоволствие в общуването тук. разбира се, и твоите мнения са добре дошли  :blink:

ПП. По повод на заплатените, професионални консултации - чула съм немалко направени самоуверено и изключително безотговорно като заключения. Тъй че заплащането не винаги гарантира качеството.
« Последна редакция: Май 13, 2012, 12:06:29 pm от Grace »

*

Asol

• 4140
« Отговор #3128 -: Май 13, 2012, 11:49:14 am »
Няма лошо в това някой да се има за компетентен стига да е със съответстващо покритие. Самоувереността не е лошо качество стига човек да не вземе да си помисли, че е хванал Господ за шлифера и да се вземе твърде насериозно.
Иначе за синастрията не е необходимо да си във романтична връзка за да я разглеждаш. Може да си я направиш и със съседа да видиш защо така ти е симпатичен или антипатичен.

« Отговор #3129 -: Май 13, 2012, 09:45:25 pm »
Слънца и Луни в опозиция
моята Луна в съвпад с неговия Марс, а неговата - с моите Венера, Юпитер и Юнона
моят Марс в квадрат с неговия, в съвпад с Венера и Хирон и в опозиция на Сатурн
неговият Марс в опозиция на моите Венера, Юпитер и Юнона
и като се намесят, Фортуна, Възлите, АЦ, ДЦ, МЦ
...
съвсем се обърках.  :umnik:

Не мога да отворя картата сега, но от това което си написала- сууупер за луната му- този мъж ще умира от щастие с теб! Квадратура на марсовете е малко кофти за секса..ооообаче има и съвпад с негова венера, което е супер.. Ще погледна после.

Сатурн Марс в опозе- Борба за власт и то явна! При съвпада борбата е също така силна, но по- деликатно се случва..

Благодаря ти! :))
А като цяло как ти се струва? Благоприятните аспекти достатъчно ли са, за да се превъзмогнат трудните такива?

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3130 -: Май 13, 2012, 11:17:35 pm »
posthuman......значи в смисъла на последните коментари- правим уговорка, че това, което правим тук е тълкуване на две натални карти една върху друга в комбинация..т. е това не е пълния смисъл на думата синастрия. Всичко това не е гаранция, че с човека ще сте заедно, но ако сте заедно, тогава важи следното:

По мое мнение връзката има потенциал да е доста продължителна- с опозициите, със сатурновите аспекти, с опозициите на слънцата и луна- венера и т.н.....вижда се, че има има много напрегнати аспекти..но те са така комбинирани, че могат да доведат до развитие на двамата партньори- страст..караници, сдобряваници- тая любов няма да е от тихите и спокойните- бих казала. 2 Таоквадрата в които участват марсовете и на двамата- това е плетеница с доста агресия вътре, в която твоята любов може да се чувства наранена от суровия подход на сатурна му, както обаче, ще е и при него. Все нещо искате и все не може да се разберете. Стелиумът ти в козирог е добре аспектиран от плутона му, и двамата имате натални съвпади уран нептун, които са в съвпад ;D и съвпад с твоето слънце...може би за това винаги ще му прощаваш ;D
Лошата новина, е че този мъж има венера в дева и натален квадрат луна венера (моля те да постнеш наталната му карта в темата за мъжки напрегнати аспекти луна венера).. и не той не е лесен мъж.
Добрата новина е , че луната му е чудно аспектирана от твоите планети. Че и в съвпад с Юноната ти.
Не е лека връзка, но пък...ми се струва връзка възможна да продължи много време.

Какво значи благоприятните аспекти да са повече? Приемай тази любов каквато е- ако я искаш. От много хармония- действие не се ражда- там има състояние на покой- и нищо друго.

;) Това е от мен
« Последна редакция: Май 13, 2012, 11:29:21 pm от zikovu »

« Отговор #3131 -: Май 13, 2012, 11:55:23 pm »
Разбира се, че не е гаранция, просто ме вълнува какво казва астрологията за връзката ни. Правя опити да тълкувам сама, но съм пристрастна, затова търся чужди, по-обективни мнения. Много ти благодаря за отделеното време!

"Не е лека връзка, но пък...ми се струва връзка възможна да продължи много време." Затова питах за благоприятните аспекти - дали са достатъчно, за да е продължителна връзката ни. Всичко е както си го описала - много бурна любов, наситена с емоции от всякакъв вид. Понякога всичко е розово, друг път ми се вижда ад, имаме си моменти на открита агресия и моменти, в които подхождаме пасивно-агресивно. Но въпреки това усещаме някаква сигурност и стабилност. Израснахме изключително много заедно и продължаваме да се променяме един друг. Бяхме разделени известно време, сега отново сме заедно сякаш нищо не се е случило. А и хората около нас смятат, че сме създадени един за друг и нищо не може да ни раздели..

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3132 -: Май 14, 2012, 08:03:00 am »
Разбира се, че не е гаранция, просто ме вълнува какво казва астрологията за връзката ни. Правя опити да тълкувам сама, но съм пристрастна, затова търся чужди, по-обективни мнения. Много ти благодаря за отделеното време!

"Не е лека връзка, но пък...ми се струва връзка възможна да продължи много време." Затова питах за благоприятните аспекти - дали са достатъчно, за да е продължителна връзката ни. Всичко е както си го описала - много бурна любов, наситена с емоции от всякакъв вид. Понякога всичко е розово, друг път ми се вижда ад, имаме си моменти на открита агресия и моменти, в които подхождаме пасивно-агресивно. Но въпреки това усещаме някаква сигурност и стабилност. Израснахме изключително много заедно и продължаваме да се променяме един друг. Бяхме разделени известно време, сега отново сме заедно сякаш нищо не се е случило. А и хората около нас смятат, че сме създадени един за друг и нищо не може да ни раздели..

Радвам се, продължавайте напред ;)

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #3133 -: Май 14, 2012, 10:41:04 am »
Прави ми впечатление 1 нещо в синастричните карти:

Когато мъжката Луна е приятно аспектирана, а мъжката Венера- напрегнато, се получава някак си...един по- градивен контакт между двамата партньори.

При обратния вариант...срещала съм го при мен няколко пъти- дискомфортно аспектирана Луна и супер- чудно и прекрасно аспектирана мъжка венера..........на мъжа, като че ли все нещо не му достига за да се престраши - по отношение на много неща в любовта............. :-\

Какво ще кажете? Имате ли мнение? Може ли да споделите опит?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3134 -: Май 15, 2012, 05:02:01 pm »
Знам,че не се гледа така на парче.Но кажете ми за какво говори  съвпада на слънцето на мъжа с уран на жената У7ми и 8ми??

Както и северния възел на мъжа със сатурн на жената??

« Отговор #3135 -: Май 15, 2012, 06:20:03 pm »
Виж аспектите на твои планети към негови Луна и Венера. Мисля, че в мъжка карта аспектите към Луна и Венера са по-покзателни откъм начина, по който мъжът възприема жената от синастрията.
Твой Уран в съвпад с негово Слънце би трябвало да събужда интереса му към онова в теб, което за него е нестандартно, необичайно, с което не е свикнал. За възлите не знам, сори.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #3136 -: Май 15, 2012, 07:09:35 pm »
Знам,че не се гледа така на парче.Но кажете ми за какво говори  съвпада на слънцето на мъжа с уран на жената У7ми и 8ми??

Както и северния възел на мъжа със сатурн на жената??
Връзките при които има съвпади със възлите са много интересни и особени...
Тук в случая когато участва Северния възел връзката е в настоящето и е свързана със сегашната карма а Сатурн на жената означава,че тя ще го ограничава в някои случаи или по-точно ще го научи на повече отговорности ..
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3137 -: Май 15, 2012, 07:25:20 pm »
Много ви благодаря Мирабела и Самоела :blink:
Все пак това е една насока. :rolleyes:

*

Milkyway