За съжаление не си спомням картата ти (мисля имаше взаимна рецепция на Венера - Мерк нещо такова)..., за да работи той трябва и знаците да са в квадрат. Наблюдавала съм
съвпади на 29 градус и 1 градус да действат в различни знаци, но квадрат не...а и тук се включва и анаретен градус...
Това, че не понасяш Раци мъже (твой десцендент) не е свързано с
Луната в Рак, защото Луната показва архетипния принцип на женското в един натал. Не можеш да търсиш мъжете си по Луна, освен ако наистина нямаш хомосексуална ориентация и светилата си взаимодействат по различен начин. Или си израснала в странно семейство, където бащата е бил Луната. Но ти си минала Сатурново завръщане, не мисля, че действаш само по "заучени модели", ака, принципа на отразяване и имитация на Луната (детската психика).
Но бих отдала тази непоносимост на десцендента. Там са видимите врагове. По дефиниция Телец види ли ме заставаме в естествена ОПОЗИЦИЯ....(те са нагли, груби, често са като слонове в стъкларски магазин, усещат къде има енергия и ще минат през всичко и всеки, за да си я набавят, това поведение дразни свръхчувствителния Скорпион, който е доста по-фин в манипулациите и по принцип отчита чуждите усещания, усеща настроението на екипа и т.н., Телецът няма сетива за
чуждите нужди. Скорпионът пък често не може да разбере, кои са неговите, кои са чуждите желания...и всичко му е общо - един безбрежен океан от емоции и преживявания - това дразни телеца и т.н.).
Аз естествено се разбирам много по-добре и с други водни асценденти, просто подходът ни към животът е еднакъв и никой не може да ме убеди в съвременния свят на тотална война в обществото, че удачният партньор е човекът опозиция на теб самия. Сигурно, ако бях аристократ в 17 век, живеещ си в имението на село, водещ един спокоен
пред-индустриален живот, за да се "развия" ще си търся стимули в другите хора, тук - таме, някой с опозиция на мен (но пак ако го имам по натал). Но днес искам партньор с воден асцендент, по възможност в съвпад с моя. И в интерес на истината такива и получавам. Приятелките ми - повечето с воден асцендент. И просто сме на една вълна, когато и да се съберем, има синхронност. Правят изключение само жени със силен стелиум в Козирог, или силен първи дом. Те може да имат каквото и да е Слънце и асцендент пак се
разбираме.