Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878291 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: синастрия
« Отговор #3340 -: Юли 11, 2012, 11:01:14 am »
За съжаление не си спомням картата ти (мисля имаше взаимна рецепция на Венера - Мерк нещо такова)..., за да работи той трябва и знаците да са в квадрат. Наблюдавала съм съвпади на 29 градус и 1 градус да действат в различни знаци, но квадрат не...а и тук се включва и анаретен градус... 

Това, че не понасяш Раци мъже (твой десцендент) не е свързано с Луната в Рак, защото Луната показва архетипния принцип на женското в един натал. Не можеш да търсиш мъжете си по Луна, освен ако наистина нямаш хомосексуална ориентация и светилата си взаимодействат по различен начин. Или си израснала в странно семейство, където бащата е бил Луната. Но ти си минала Сатурново завръщане, не мисля, че действаш само по "заучени модели", ака, принципа на отразяване и имитация на Луната (детската психика).   

Но бих отдала тази непоносимост на десцендента. Там са видимите врагове. По дефиниция Телец види ли ме заставаме в естествена ОПОЗИЦИЯ....(те са нагли, груби, често са като слонове в стъкларски магазин, усещат къде има енергия и ще минат през всичко и всеки, за да си я набавят, това поведение дразни свръхчувствителния Скорпион, който е доста по-фин в манипулациите и по принцип отчита чуждите усещания, усеща настроението на екипа и т.н., Телецът няма сетива за чуждите нужди. Скорпионът пък често не може да разбере, кои са неговите, кои са чуждите желания...и всичко му е общо - един безбрежен океан от емоции и преживявания - това дразни телеца и т.н.).

Аз естествено се разбирам много по-добре и с други водни асценденти, просто подходът ни към животът е еднакъв и никой не може да ме убеди в съвременния свят на тотална война в обществото, че удачният партньор е човекът опозиция на теб самия. Сигурно, ако бях аристократ в 17 век, живеещ си в имението на село, водещ един спокоен пред-индустриален живот, за да се "развия" ще си търся стимули в другите хора, тук - таме, някой с опозиция на мен (но пак ако го имам по натал). Но днес искам партньор с воден асцендент, по възможност в съвпад с моя. И в интерес на истината такива и получавам. Приятелките ми - повечето с воден асцендент. И просто сме на една вълна, когато и да се съберем, има синхронност. Правят изключение само жени със силен стелиум в Козирог, или силен първи дом. Те може да имат каквото и да е Слънце и асцендент пак се разбираме;) :P   
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3341 -: Юли 11, 2012, 12:59:52 pm »
За съжаление не си спомням картата ти (мисля имаше взаимна рецепция на Венера - Мерк нещо такова)..., за да работи той трябва и знаците да са в квадрат. Наблюдавала съм съвпади на 29 градус и 1 градус да действат в различни знаци, но квадрат не...а и тук се включва и анаретен градус... 

Има взаимна рецепция, да. Венера в Дева в 8ми, Меркурий във Везни на К9 (съвпад с Плутон в 8ми). Разбрах сега за квадрата.

Това, че не понасяш Раци мъже (твой десцендент) не е свързано с Луната в Рак, защото Луната показва архетипния принцип на женското в един натал. Не можеш да търсиш мъжете си по Луна, освен ако наистина нямаш хомосексуална ориентация и светилата си взаимодействат по различен начин. Или си израснала в странно семейство, където бащата е бил Луната. Но ти си минала Сатурново завръщане, не мисля, че действаш само по "заучени модели", ака, принципа на отразяване и имитация на Луната (детската психика).   

Това има много смисъл, да ти кажа, да. С Луната в Рак ога да се идентифицирам в частта романтика, майчинство и събирач на спомени. :) Макар че и в странно семейство съм израснала, та не знам. Сатурновото завръщане ми донесе брак по разум, пълен провал, бременност - голям кеф, не мога обаче да кажа, че ме е променило като начин на мислене, Сатурн ми е У на Асц и винаги съм си била сериозен типаж. Но станах много по-брутална. Онова, което преди ми костваше много време да направя, съзнавайки, че ще има наранени, сега го правя отма. Не самоцелно, за да нараня някого, а да съхраня себе си и тез, които обичам.

Но бих отдала тази непоносимост на десцендента. Там са видимите врагове. По дефиниция Телец види ли ме заставаме в естествена ОПОЗИЦИЯ....(те са нагли, груби, често са като слонове в стъкларски магазин, усещат къде има енергия и ще минат през всичко и всеки, за да си я набавят, това поведение дразни свръхчувствителния Скорпион, който е доста по-фин в манипулациите и по принцип отчита чуждите усещания, усеща настроението на екипа и т.н., Телецът няма сетива за чуждите нужди. Скорпионът пък често не може да разбере, кои са неговите, кои са чуждите желания...и всичко му е общо - един безбрежен океан от емоции и преживявания - това дразни телеца и т.н.).

ВЪзможно е. Аз съм Скорпион, бях омъжена за Телец и на първата година още ми идеше да си събера багажа, само волското ми търпение и манията ми за даване на втори/пети шансове и взимане на справедливи решения, удържа фронта още няколко години.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3342 -: Юли 11, 2012, 08:54:37 pm »

Сатурн ми е У на Асц и винаги съм си била сериозен типаж. Но станах много по-брутална. Онова, което преди ми костваше много време да направя, съзнавайки, че ще има наранени, сега го правя отма. Не самоцелно, за да нараня някого, а да съхраня себе си и тез, които обичам.

Това и аз мога да го потвърдя - Сатурн много ги премисля нещата (точно отчитайки "другите" и последствията). И аз все повече осъзнах, че нямам избор или аз ще "мра" или другите и ставам все по - брутална - но като необходимост, житейски урок. Но мога едно нещо да потвърдя, Сатурн винаги си свършва работата максимално качествено към дадения момент. И не е самоцелен (ей така да се докаже, той е разпознал някаква важна цел и си я гони). Няма прахосване на енергия, или на емоции.  ;) 

А за партньорите - каквото си усетиш, синастрията е вторична. Тя само показва къде ще са Ви плюсовете и минусите. И забелязвам, че с времето, с изборите в живота си, които правя и личното израстване, ми се променят хората, които търся.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3343 -: Юли 11, 2012, 09:01:27 pm »

Сатурн ми е У на Асц и винаги съм си била сериозен типаж. Но станах много по-брутална. Онова, което преди ми костваше много време да направя, съзнавайки, че ще има наранени, сега го правя отма. Не самоцелно, за да нараня някого, а да съхраня себе си и тез, които обичам.

Така и трябва, животът стана труден и се налага понякога да сме крайни

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3344 -: Юли 11, 2012, 09:26:16 pm »
Какво ще кажете за тази синастрия?
Не съм вярвала,че мъж Дева може така да ми хареса.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3345 -: Юли 11, 2012, 09:53:35 pm »
дай карти с точни градуси, така нищо не виждам...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3346 -: Юли 12, 2012, 09:07:14 pm »
Как ви се вижда тази синастрия?

Мъж външен,часът не се знае...за сега :-[

*

Papy

• 4343
« Отговор #3347 -: Юли 12, 2012, 09:14:00 pm »
Как да ми се вижда-с квадрати плутон-марс и плутон-луна

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3348 -: Юли 12, 2012, 09:32:28 pm »
Туй ще да е някой "батко" - Уран в Рак и Нептун във Везни (сори, не можах да се сдържа  :-[).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3349 -: Юли 12, 2012, 09:46:59 pm »
Как да ми се вижда-с квадрати плутон-марс и плутон-луна
В смисъл? Какво,лошо ли е?

Да,батко е ;D

« Отговор #3350 -: Юли 13, 2012, 09:54:18 am »
Милки, ти кажи как го усещаш?
Негов Марс в квадратура с твоя Венера, негови Слънце и Плутон (и то лъвски) в квадратура с твои Луна и Марс. Привличане, но не е ли повече опит от негова страна да те подчини и то не с нежност. По-скоро би трябвало да го усещаш като властен, груб, наперен, горделив, дори арогантен. Мъжкар ли е? От тип Бойко Борисов?
Ако Луната му е в Стрелец, това наперено поведение някакси би трябвало да му отива. Отвън би трябвало да изглежда като същински магнит за женските очи. Луна в Стрелец плюс аспектите на Венера (съвпад с Уран и двете квадратури) може да го направили непостоянен в любовта, фиксиран върху завоеванията, а не върху трайността им.
Ако Луната е в следващия знак, може да е твърде амбициозен, за да му остава време за нежност.
Разменени квадратури Меркурий/Венера - трудно ще ви е да говорите на един и същи език за любовта. По-скоро интелектуално имате какво да си кажете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3351 -: Юли 13, 2012, 12:24:58 pm »
Мерси Мирабела,
не сме имали някакъв особен контакт,но заслужава моето внимание ;D
Изведнъж и у него се породи интерес към мен.Това ,което забелязвам за сега като поведение е,напротив,много нежно подхожда.Усмихнато,приветливо,закачливо..но това сигурно е от планетите в лъв.
И до като говори,все ме докосва по рамото,може АС да му е в телец...но това не го знаем.
Галантен е.
Ще се види по-нататък.
Аз просто исках да видя,дали според вас,картите ни са в синхрон.....но май не :-[
А сексуално дали ще си паснем?

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3352 -: Юли 13, 2012, 12:30:59 pm »
Ето! Така по-добре ли е?
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 12:42:47 pm от Рая »

*

Grace

• 2257
« Отговор #3353 -: Юли 13, 2012, 12:35:04 pm »
Мерси Мирабела,
Изведнъж и у него се породи интерес към мен.Това ,което забелязвам за сега като поведение е,напротив,много нежно подхожда.Усмихнато,приветливо,закачливо..но това сигурно е от планетите в лъв.
И до като говори,все ме докосва по рамото,може АС да му е в телец...но това не го знаем.
Галантен е.
Ще се види по-нататък.
Аз просто исках да видя,дали според вас,картите ни са в синхрон.....но май не :-[

имате огледална квадратура Слънце/Луна. трудна съвместимост за нещо сериозно.
иначе - ако ти е на сърце за нещо кратко...

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3354 -: Юли 13, 2012, 12:37:20 pm »
Мерси Мирабела,
Галантен е.
Ще се види по-нататък.

имате огледална квадратура Слънце/Луна. трудна съвместимост за нещо сериозно.
иначе - ако ти е на сърце за нещо кратко...
Аха,мерси.Явно ще е нещо кратко...ако се случи :blink:Мерси!!

*

Grace

• 2257
« Отговор #3355 -: Юли 13, 2012, 12:40:16 pm »
Ето! Така по-добре ли е?

Рая, при толкова обмени на лични планети с Плутон и Сатурн ... аз на това му казвам кармична връзка. Разбирам, че вие още нямате никаква, но ми се струва, че ще има да отработвате нещо останало от минал живот с тоя човек.
привличането не е от Девата. неговия Асц е върху твоята Венера !

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #3356 -: Юли 13, 2012, 12:46:14 pm »
Имаме взаимоотношения от половин година вече. Но от скоро усещам, че нещата се задълбочават, и май не ми стиска да премина към следващата крачка, затова бях прекратила взаимоотношенията ни, но не устискахме много. Нещата са по-скоро на приятелска основа, поне за мен. Другото остава някак между другото.

*

Grace

• 2257
« Отговор #3357 -: Юли 13, 2012, 01:01:14 pm »
ами има всички предпоставки за дълготрайност. може би го объркваш доста и има усещането, че му се изплъзваш или пък обратното - твоя Нептун е на неговия Дсц. за сексуално привличане виждам тригона Плутон / Венера, иначе не виждам Марсовете да са особено активирани в тази посока. Но ... много Сатурнова тематика ..  :blink:

« Отговор #3358 -: Юли 13, 2012, 03:41:23 pm »
Милки, извинявай, че греша. Важна е реалността, не някаква карта. Виж как ще се развият отношенията ви и прецени. Успех!

*

Grace

• 2257
« Отговор #3359 -: Юли 13, 2012, 03:46:14 pm »
хмм..те в началото всички са галантни, тъй че рано е да се каже кое точно е истината ..  ;)