Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 877392 Прегледи
*

Ronia

• **
  • 1557
Re: синастрия
« Отговор #3380 -: Юли 16, 2012, 09:45:09 pm »
Аз Хирон много не го отчитам, да не кажа хич, но това ми прилича на енергиен вампиризъм. Ти ще даваш, той ще смуче с лечебна цел.

*

anili

• *
  • 77
« Отговор #3381 -: Юли 16, 2012, 10:43:28 pm »
Да, и аз Хирон почти не го гледам в картите, но по-скоро защото не го разбирам. Но Хирон нали се свързва и с болка, дали пък няма да го наранявам по някакъв начин? Но от друга страна, нали Хирон в натала го свързваме с мястото, където цял живот имаме и искаме да учим в зависимост от дома и знака, в които попада, та негов Асцендент съвпад мой Хирон( в 9дом) - може да ми помага в моите дерзания относно нещата свързани с деветия дом (например -много обичаме да си философстваме двамата).

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #3382 -: Юли 16, 2012, 11:20:09 pm »
Хирон в натала го отчитам, защото виждам, че действа и има смисъл. В синастриите още не ми го е доказал, но това е моята гледна точка. Асц управлява тялото, Хирон е лечител, но и жертва. Затова асоциацията ми е, че ще превързваш рани, във всякакъв смисъл.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3383 -: Юли 17, 2012, 11:46:38 am »
Аз също не съм забелязала Хирон да действа в синастрия - в натал да, защото е много дълбоко и вътрешно проявлението му, но в синастрия - не.
When One Door Closes Another Door Opens

*

petchen

• *
  • 66
  • Слънце - Везни, Асц. - Козирог, Луна - Везни
« Отговор #3384 -: Юли 17, 2012, 12:01:25 pm »
Привет, какво ще кажете за тази синастрия...момиченцето е с червените планети,а момченцето със сините :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3385 -: Юли 17, 2012, 12:25:53 pm »
какво по точно трябва да кажем?

Започни първо ти с някаква история, нещо по наталите, някакъв въпрос. И 100 стр можем да изпишем и 3 изречение да кажем, които да Ви вкарат в 10 глуха като квадрат на асцендентите - съвсем различни пътища тук долу на земята имат тези две души, няма да я бъде тази връзка.... 

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #3386 -: Юли 17, 2012, 03:02:01 pm »
Така е, но моето слънце и луната са във везни, луната ми съвпада с неговия марс, венера му е във везни...като цяло натрупването във скорпион ме притеснява. В композита почти всички планети са в скорпио, в 12 дом. Вече имах една подобна връзка...голяма мъка беше!И сега малко ме е страх, но при мен явно има някаква скорпионска карма, която трябва да отработя и все се свързвам със скорпиони. Като цяло добре се усещаме един друг :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3387 -: Юли 17, 2012, 03:49:37 pm »
Пиша на прима виста - може би леко объркано.

не го гледай композита, това е толкова измислена техника....по принцип съм склонна да приемам, че вселената е като безброй много пластове от информация и всяка техника си има място, но композит бих направила на двама човека само ако са на самотен остров и не общуват с никой и нищо друго и пак го отричам, никога нещата не са 50/50. И имай предвид, че много пари се изкарват от астрология по света, всяка нова техника е добре дошла.

Последните ми връзки, ако трябва да гледам композит би трябвало да се вечни, защото асц е все скорпион и едни съвпади имаше....но не е така, нито пък имахме скорпионски вид двойката.

Сегашният ми приятел (и двамата с асц Скорпион) има много силен Марс в 10 дом и Слънце в 11 дом, и съм сигурна, че това е нещото, което всеки забелязва, когато ни види заедно, защото аз съм нощно раждане, и всички планети без Плутон и Луна са в долната полусфера. От мен се усеща Венера, моментално когато съм във връзка включвам Венерата (иначе играя на Слънце и Сатурн).

Средните точки ги приемам, ама те са "открити" в доста по-сериозния 19 век, от геодезист, и не с комерсиална цел.
Така, че тях бих ти препоръчала по сериозно да разгледаш, но в личните натали.

Иначе добра Ви е синастрията, сигурно на теб с този силен Козирог ще ти идват в повече емоциите на Скорпиона (те на мен ми идват повече, че имам и лични планети в Риби...), но имате доста сходства, въздух и двамата имате много, ще си комуникирате, няма да са само инстинкти и емоции по Скорпион, но на него му липсва земя, като цяло, за сметка на големия въздушен тригон, и освен Меркурий, няма друга лична планета в Огън (а Мерк е в падение в Стрелец, но той е с изящна реч твоят с всичкият този въздух).

Той има планети под хоризонта, ти над хоризонта, и двамата силен 1 дом, това ще Ви свързва. Моята теория е, че в днешния свят е по-добре да си намериш партньор, който е като теб и те подкрепя, ако нямаш проблеми, с това, че земя при него просто липсва (Нептун надали ще ги удържи нещата) и че ти ще трябва да си стабилната, но и двамата имате Марс в 1 дом - много добре, в това отношение и подобни случки сте имали в живота и ще имате, аз не съм видяла, хора с еднакви планети в 1 дом, които да не се разбират.

Аз лично считам, че брак между вас, би бил изключително успешен (изобщо не коментирам благоприятните аспекти - Луна съвпад Марс, Луна съвпад Асцендент) и много ще се разбирате и подкрепяте, въпреки, че Юпитер Ви е в различни знаци. Твоят Сатурн добре е аспектиран, ти отговорност ще поемеш, но неговият не е достатъчно силно аспектиран от твоите лични планети....В случая дано помогне съвпадът в различни знаци на негов Сатурн, твоя Венера.

*

petchen

• *
  • 66
« Отговор #3388 -: Юли 17, 2012, 06:13:05 pm »
Anabell,много ти благодаря за отговора :) Всъщност той е доста "стабилен" ако мога така да го нарека, въпреки липсата на планети в земни знаци, според мен заради слънце, сатурн и мерк във втори дом :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3389 -: Юли 17, 2012, 08:37:19 pm »
Anabell,много ти благодаря за отговора :) Всъщност той е доста "стабилен" ако мога така да го нарека, въпреки липсата на планети в земни знаци, според мен заради слънце, сатурн и мерк във втори дом :)

виж ето това е интересно, аз още не мога да преценя дават ли земните домове тази психическа стабилност, която дават планетите в земни знаци. Но той има един голям тригон, а това винаги е много добре проявена енергия и просто личността има хармония.  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3390 -: Юли 19, 2012, 09:02:47 pm »
Как ви се вижда тази синастрия?

Мъж външен,часът не се знае...за сега :-[
Преди една семица съм задала въпрос за този мъж.Който ме привлича.Днес разговаряхме,имахме парти в работата.Много флиртове,много нещо.опипва почвата,страхлив е.Галантен,но си личи страхът и предпазливостта.Имах пресантиман за нещо телешко.Той няма планети в телец,но докато говорим все ме докосва,което ме кара да мисля за неговия АС да е в телец.И днес го попитах за часът ,наистина се оказа телец ;D
Ето картата,т.е синастрията отново.....
Промяна някаква? Или да не се захващам? :-XВъпреки,че ми е приятен.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3391 -: Юли 19, 2012, 09:34:08 pm »
Ма този е същия с плутона и квадратите, милки?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3392 -: Юли 19, 2012, 09:50:10 pm »
Да. Обаче нали научих точният му час.
Много ли е безнадежно? :'( :mellow:

*

Grace

• 2257
« Отговор #3393 -: Юли 19, 2012, 10:00:37 pm »

Ами Асц-та подобрява нещата - съвпад твоя Венера - харесвате се  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3394 -: Юли 20, 2012, 06:00:41 am »

Ами Асц-та подобрява нещата - съвпад твоя Венера - харесвате се  :blink:
Е да,харесваме се.Търсим се.Но това достатъчно ли е?  Ще има ли огън ,искри,плам?

« Отговор #3395 -: Юли 20, 2012, 06:59:09 am »
Значи Луната му е в Козирог.

С толкова много квадратури как да не прехвърчат искри. Аз мисля, че има огън. Въпросът е колко дълго ще гори и кой ще бъде опарен. Когато преобладават напрегнатите аспекти, отношенията даже са по-вълнуващи, първоначалният интерес е много по-силен за сметка на липсата на хармония. Но такива отношения изискват повече усилия, за да бъдат поддържани. А той с лъвски Слънце/Плутон в квадрат с твоя стелиум в Телец надали ще е склонен да прави много компромиси - his way or highway (ако мога да перефразирам реплика от "Матрицата"). Ти също няма да си склонна да отстъпваш, ще се бориш в опитите му да се налага - твой Плутон в квадрат с Луната му, твой Марс в квадрат с негови Слънце/Плутон. Така че защо да няма огън. Би трябвало да е цял пожар. Както беше отбелязано вече, квадратът между твоя Венера и негов Марс би трябвало да създава сексуално привличане, отново от напрегнатия вид.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3396 -: Юли 20, 2012, 08:54:36 am »
фиксираните знаци дават инат и устойчивост.  ;) Леля ми - телец е омъжена за Лъв, заедно са от 16 годишни, и въпреки всички проблеми не са се разделяли никога. Братовчедка ми е Лъв, а братовчед ми Телец, и са се разпределили 2 на 2 в тяхното семейство.  ;) Мисля, че на телците им е по-трудно определено в тази ситуация.

не казвам, че им е лесен брака, но лесен брак не съм видяла.

Сатурновците са Ви в тригон, това е МНОГО добре за дълготрайна успеваемост. Имате двамата толкова силни стелиуми в съвпад с чужд асцендент, за мен това е кармична връзка + тригон Луни, + Луна съвпад Юпитер.

неговата Венера е в Рак, много е чувствителен...аз съм пълна с мъже със водни Венери (нали моята е в Риби), това са наистина много добри партньори, за дълбоки преживявания. Не е флиртаджия с тази Луна в Козирог и Венера в Рак.

Възлите са Ви в съвпад.

Аз считам, че трябва да започнете връзка, с тези пълни 1 домове, това, ще е връзка, която ще е много полезна за вас, ЛИЧНО за вас. И ще се разбирате. при секстил на Венера и тригон на Луни, винаги има голяма хармония в интимните отношения. Освен това той има съвпад на Слънце с Плутон, не е чист Лъв, дълбок Лъв е, може би повече Скорпион, от някой Скорпиони.  ;)   

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #3397 -: Юли 20, 2012, 09:19:32 am »
Здравейте момичета! Изучавам астрология, още съм в ранен етап, но напоследък много чета за съвместимост, защото един младеж живо ме интересува. Това, което прочетох за композитни карти изобщо не ми хареса за нас, мислите ли че има значение?! Иначе мисля, че синастрията ни е добре, но пак казвам, още не разбирам много! :( Ако имате желание ще ви дам данни! Всичко добро!

*

Anabell

• 2022
« Отговор #3398 -: Юли 20, 2012, 10:23:57 am »
Това, което прочетох за композитни карти изобщо не ми хареса за нас, мислите ли че има значение?!

моите практически наблюдения отричат композита.

В една лична карта ако си представим, че всяка планета е камък хвърлен в едно езеро, по едно и също време, наистина има интерференция на вълните (излъчванията на планетата/енергията), и това "засичане" е средната точка. И тази интерференция е константа за картата (време, пространство - не влияят).

И има едни особености, при интерференцията, защо реалната големина на обекта причиняващ тези вълни няма "такова" значение и инженер геодезистът "формулирал" идеята за средните точки (върху която в последствие се базира идеята за композитите, много добре ги е знаел тези неща, за отклоненията, амплитудите, хармоничните вълни, дължина на вълната, и т.н.).

Никога двама човека, не си взаимодействат във времето и пространството при константно влагане на лична енергия, която да е равна, да е 50/50, което е идеята на композита. Днес единият доминира (щот транзитната Луна му съвпада с асцендента, например, а другият има Сатурн в квадрат със Слънцето от 3 месеца...), утре другия.

Ако на някой му се чете и т.н http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F_(%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0)

и качвам едни картинки на различни интерференции, колко възможности има, защото всеки човек е в постоянен обмен, никой не живее във вакум. 

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #3399 -: Юли 20, 2012, 10:41:18 am »
Благодаря за бързия отговор, наистина съм обнадеждена! :)