Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876339 Прегледи
*

lealya

• *
  • 172
Re: синастрия
« Отговор #3620 -: Септември 20, 2012, 08:28:47 am »
Здравейте,това са данните на една приятелка и приятеля и :
Нейните С-20.07.1965,Пловдив,8.30ч.
Той Б-30.11.1971г в Пловдив,часа на раждане не го знае
Нещата между тях са доста объркани и иска да разбере да ли си струва да се бори за връзката им,а имат и дете.
Благодаря ви предварително за отделеното внимание :blink:.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3621 -: Септември 20, 2012, 09:49:41 pm »
Ето с този мъж,нещата почнаха да тръгват в желаната посока :-[

Енергиите са двуствранни.

Интересното е,че при него,слънчевото затъмнение ще е в 7ми и тригон венера :-[
« Последна редакция: Септември 20, 2012, 09:54:39 pm от Milkyway »

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #3622 -: Септември 22, 2012, 07:52:01 pm »
Доста динамична синастрията :blink: С луна в съвпад Марс, вероятно това не те притеснява толкова.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3623 -: Септември 22, 2012, 08:36:33 pm »
Доста динамична синастрията :blink: С луна в съвпад Марс, вероятно това не те притеснява толкова.
Не мога да те разбера :unsure:Какво имаш предвид? :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #3624 -: Септември 23, 2012, 02:31:20 am »
Имам предвид, че аз бих яхнала метлата при синастричен квадрат на партньорско Слънце (при това огледален) и партн. Марс към Луната ми. Но ти имаш по натал съвпад на Луна/Марс и вероятно нямаш толкова проблеми с подобна динамика на аспектите към Луната ти. Сигурно стана по-неразбираемо, но се опитах :P

*

Papy

• 4343
« Отговор #3625 -: Септември 23, 2012, 09:22:23 am »
Тая синастрия и преди съм я виждала май?
Не съм фен на квадрати плутон-марс и плутон-луна.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3626 -: Септември 23, 2012, 05:34:14 pm »
Имам предвид, че аз бих яхнала метлата при синастричен квадрат на партньорско Слънце (при това огледален) и партн. Марс към Луната ми. Но ти имаш по натал съвпад на Луна/Марс и вероятно нямаш толкова проблеми с подобна динамика на аспектите към Луната ти. Сигурно стана по-неразбираемо, но се опитах :P
Даа мисля,ча горе долу те разбрах....ами ,за сега проявявам търпение.И озъптявам импулсите си.Не ме е предизвикал все още. ;D Хм...ще видим

*

Papy

• 4343
« Отговор #3627 -: Септември 23, 2012, 07:28:19 pm »
Не съм фен на квадрати плутон-марс и плутон-луна.
Ааа, защо бе, какво им е? ;D ;D ;D

Сподели опит, ако имаш, ще ми е интересно :)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3628 -: Септември 23, 2012, 09:22:29 pm »
И на мен ми е интересно :-\
Да,наистина на пръв поглед са тежки аспекти.Но като се има предвид голямата разлика във възрастта ни,надявам се да не се проявят ;)
По тази синастрия,можете ли да кажете дали мъжът е ревнив? :-\
Съвпада слънце плутон в лъв дава ли ревност? И АС телец?

*

Papy

• 4343
« Отговор #3629 -: Септември 24, 2012, 02:47:15 pm »
Имам само едни познати-дълга двойка - с квадрати плутон/марс и са пред раздяла. Марс в каквито и други аспекти в синастрията да участва, ако има хармонични м/у другите партньорски планети, връзката издържа (вкл марс квадрат уран).
Също имам само една двойка с плутон квадрат луна-с деца и дългогодишно съжителство-разводът им беше много неприятен, сега не могат да се дишат.
Не казвам, че е супер фатално, но и в двете синастрии от познатите ми, има хубави аспекти сатурн/венера, луна/марс, слънце/юпитер и т.н., но...не стига

*

Papy

• 4343
« Отговор #3630 -: Септември 24, 2012, 03:25:48 pm »
Не го генерализирам-казвам, че е трудно
Естествено пред любовта всичко бледнее, въпросът е тая саможертва/трансформация необходима ли е. За някои да, за някои не.
Аз лично съм привърженик на лесните неща. Щом нещо/някой има нужда от толкова компромиси и саможертви, значи не е моето нещо/някой.
Понеже животът и без това е труден, та гледам да си го улеснявам, когато мога.

За онази двойка с квадратите на марс/плутон: родени са през дни, имат си го квадрата в наталите. Всеки сега вижда другия като неотстъпчив и инат. Имат и дете, аз лично се надявам да намерят общия си път.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3631 -: Септември 24, 2012, 03:34:21 pm »
А да-за квадрат плутон/луна.
Аз лично съм имала такава връзка-луната е моята. Плутон искаше много отдаване, емоционални дълбочини и т.н.-нещо, което моята, в случая жизнерадостна луна, не можа да даде. Резултатът беше, че на мен ми беше натрапчив и обсебващ, а той така и не разбра защо си тръгнах, беше като вманиачен (плутон в дева, не в нещо по-сериозно :) )

*

vezni

• *
  • 244
« Отговор #3632 -: Септември 24, 2012, 03:57:00 pm »
Привет, може ли да ви помоля да погледнете тази карта. Момчето е вън :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3633 -: Септември 24, 2012, 03:59:58 pm »
Благодаря ви ,че разисквате тези трудни аспекти :-[

За мен и него да ви кажа.
Нещата са в "Хубав" зародиш.Т.е. ние се привличаме,и сме си говорили какво искаме.Говорили за жалост,не толкова много ,че да доизясним нещата.Защото тази история е доста прясна-от скоро.
Ние сме на години,аз знам какво искм от него и той какво иска от мен.Не желаем обвързване,а тайна връзка.И тя ще се осъществи,просто защото го искаме.
Аз съм също много упорита,когато не са ми ясни нещата.Но с този човек са ясни.Няма натрапчивост,всеки си знае свободата,никой няма да навлиза в полето на другия.Просто ще се виждаме от време на време и това е.
А целта на "виждането" ви е ясна. :blink:
Но.....той не ми се обажда всеки ден,както и аз.Но като се видим има една "възбуда" ,енергия ,която е много силна.И е по-скоро,от това че още не сме консумирали връзката.Но това ще се случи и се надявам да станем любовници :-[Това което аз искам от него.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3634 -: Септември 24, 2012, 04:05:15 pm »
Не разбрах,ревниви ли са хората със съвпад плутон-слънце?

За власт ,знам че искат да властват.Още повече ,че съвпада е в лъв.Но дали са ревниви?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3635 -: Септември 24, 2012, 06:32:42 pm »
Супер си го написала Пърпъл.Такива бяха и моите предположения.
Пък и той е с венера съвпад уран в рак.
И АС телец :-[

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3636 -: Септември 24, 2012, 07:08:28 pm »
Не го генерализирам-казвам, че е трудно
Естествено пред любовта всичко бледнее, въпросът е тая саможертва/трансформация необходима ли е. За някои да, за някои не.
Аз лично съм привърженик на лесните неща. Щом нещо/някой има нужда от толкова компромиси и саможертви, значи не е моето нещо/някой.
Понеже животът и без това е труден, та гледам да си го улеснявам, когато мога.

За онази двойка с квадратите на марс/плутон: родени са през дни, имат си го квадрата в наталите. Всеки сега вижда другия като неотстъпчив и инат. Имат и дете, аз лично се надявам да намерят общия си път.

Моето лично мнение е, че ако всичко е цветя и рози, партньорите лесно се отегчават и се отделят в собствените си светове.Вярно е и че на никого не му се иска непрекъснато да се измъчва във връзката си.Затова в синастрията най-важен е баланса, а той идва не от липсата на напрегнати аспекти, а от равното съотношение между тях хармоничните такива.Затова сам по себе си един аспект не значи нищо, без цялостнатаа картинка, а ако тя е хубава, един аспект не мисля, че има силата да компенсира с лошо.
В крайна сметка натала определя търсенето и няма смисъл да се спори за нещо, което се оказва изключително индивидуално.

наблюденията ми показват същото. Всички "примери" от реалния ми живот показват, че ако по натал човекът има квадрати си търси квадрати, ако има съвпади - съвпади, и т.н. Разбира се винаги има няколко хубави аспекта - секстил Венера - Слънце, тригон Марсове, съвпад Луна-Слънце - има ги и благотворните аспекти, но ги има и трудните.

Да не говорим, че един телец (Слънце, асц и мерк там), при Мерк на асц се оказва не само подвижен и бъбрив, но си избира и типичен Ураниянец за партньор... винаги най-изявената планета по натал има значение.

Преди да се "хвърлите" в синастриите, трябва да сте разчепкали натала до дупка.

Наблюдавам двама съквартиранти - Слънце1 - Козирог, Слънце2 - Дева, Луна 1 - Рак, Луна2 - Риби, роднини са, и въпреки тригоните, спорят за всичко... като малки деца са...  ;) (не са израснали заедно и имат доста солидна разлика във възрастта).
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 07:53:08 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3637 -: Септември 24, 2012, 07:49:03 pm »

За власт ,знам че искат да властват.Още повече ,че съвпада е в лъв.Но дали са ревниви?

Като се има предвид, че и Плутон и знакът Лъв предразполагат към ревност, мисля, че да.Но тъй като стремежът да властват над ситуацията и хората е по-голям, може би ще полагат усилия да не показват ревността си и да държат юздите на чувствата си.Може дори външно  да се държат като студени, без значение какъв дълбок океан от силни чувства и страсти се крие зад тази привидна сдържаност.
За сега,в началото изобщо не е студен.
Напротив,много е отворен към мен,нежен в обноските си.Но усещам,че иска да властва.Да контролира.
Например,аз не му се обаждам.На другия ден,той ми звъни...нежен,учтив мил.На следващия ден,аз му се обаждам.После пак минава време той не се обажда....но и аз не се обаждам.И явно това го гложди.Като се видим или той ми се обади,веднага ме пита"Ти защо не се обаждаш"...."Мисли ли си за мен"
Романтично е въпреки всичко :-[

Събота и неделя естествено не се виждаме или чуваме.
Днес ме пита ,"Ти мисли ли си за мен" аз му казах на майтап: Оооо толкова много,че чак ме боля главата"
Аз го питам,а ти: "Е ,аз върших физически труд,за  да не мисля ;D

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #3638 -: Септември 24, 2012, 07:54:40 pm »

Като се има предвид, че и Плутон и знакът Лъв предразполагат към ревност, мисля, че да.Но тъй като стремежът да властват над ситуацията и хората е по-голям, може би ще полагат усилия да не показват ревността си и да държат юздите на чувствата си.Може дори външно  да се държат като студени, без значение какъв дълбок океан от силни чувства и страсти се крие зад тази привидна сдържаност.
За сега,в началото изобщо не е студен.
Напротив,много е отворен към мен,нежен в обноските си.Но усещам,че иска да властва.Да контролира.
Например,аз не му се обаждам.На другия ден,той ми звъни...нежен,учтив мил.На следващия ден,аз му се обаждам.После пак минава време той не се обажда....но и аз не се обаждам.И явно това го гложди.Като се видим или той ми се обади,веднага ме пита"Ти защо не се обаждаш"...."Мисли ли си за мен"
Романтично е въпреки всичко :-[

Събота и неделя естествено не се виждаме или чуваме.
Днес ме пита ,"Ти мисли ли си за мен" аз му казах на майтап: Оооо толкова много,че чак ме боля главата"
Аз го питам,а ти: "Е ,аз върших физически труд,за  да не мисля ;D

:P ;)
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #3639 -: Септември 24, 2012, 08:07:30 pm »
Мъжът от синастрията на Милки.
У7 Плутон в Лъв на К5 (при този час на раждане) в съвпад със Слънце (У5) на трон и Марс в Лъв. От положителна гледна точка би трябвало да е добър ухажор и любовник, което по индийската астрология ми се струва, че се потвърждава от Венера (У7 там) в 3-ти дом в аспект с Луна в 9-ти. Бива го в сладките приказки, изтънчени жестове (накшатрата на АС Бхарини също сочи натам - http://astrobix.com/articles/Characteristics-of-Bharani-Nakshatra.aspx). От негативна гледна точка съвпадът Слънце/Плутон може да го направи егоцентричен, нуждаещ се от вечни похвали и дори подчинение, за да се чувства добре (за да може пък да раздава удоволствие и на партньорката си). По индийската (то и по западната) има Юпитер във 2-ри дом, тъй че самочувствие не му липсва. Другото е, че със съвпад Меркурий/Марс в Лъв може да е склонен да наранява с думи, ако бъде наранено егото му.
С Венера в съвпад с Уран и квадрат с Нептун и Сатурн може да е непостоянен в любовта, тъй като ми се струва, че Уран надделява в тези аспекти.
В махадаша на Раху е от доста години, който в картата е в 10-тия му дом, т.е. изпъкват кариерно-ориентираните му черти. От края на август тази година е в подпериод на Слънце, което и по индийската е в 5-ти дом и У5, така че му е време за любов (или деца?). Транзитен СЛВ ще премине през DC след няколко месеца, излиза от втори сатурнов възврат. Дано Сатурн в 6-тия дом не му причинява здравословни проблеми поради прекомерния му работохолизъм.

Милки, мъжете Лъвове са като котенца - имат нужда от ласки и похвали, за да мъркат доволно. Пази му егото, защото иначе става лошо (аз се изпатих така с един Лъв). Няма аспект Марс/Сатурн, така че надали е отмъстителен, но с този Плутон до Слънце може да обърне студено гръб, ако бъде наранен и да не прости лесно (със сатурнова Луна може да е обидчив).
« Последна редакция: Септември 24, 2012, 08:15:51 pm от Mirabella »