Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 878257 Прегледи
Re: синастрия
« Отговор #3680 -: Септември 29, 2012, 10:55:01 pm »
Здравейте! Ще съм ви толкова благодарна, ако ми окажете малко помощ. Изправена съм пред дилема. Имам сериозен приятел от 6 години. Скоро се запознах по много странен и неочакван начин с човек, към когото се чувствам много привлечена, има и някаква съдбовност - животите ни са протекли по толкова сходен начин (много тежко детство). Непрекъснато откриваме нови странни връзки и съответсвия между наши общи приятели. Чувствам много споделеност с него, но и ме е страх да не повторим грешките на родителите си от миналото, мисля че имаме такива наклонности. Моля ви, разгледайте наталните карти - тези данни са моите 28.05.1988 в 08:00 гр. Ямбол , тези на другото момче 10.12.1988 в 06:30 гр. София, а тези на човекът, с когото съм 28.05.1987 в 16:30 гр. Ямбол. Не съм от хората, които лесно се решават на драстични промени и рискове, които могат да застрашат семейства, любими хора. Помогнете!

Загледах се в старите ти постове. На две места си му дала друг час на раждане в сравнение с този от картата.
Не съм експерт по синастрии, но не виждам силно привличане помежду ви. Извинявай, ако греша. Луната ти не е аспектирана с точен аспект от негова планета - най-малкото това ме зачуди, че споделяш, че си толкова емоционално ангажирана към този човек. Иначе знаково Луната ти попада в квадратури с негова Луна и Марс, плюс Сатурн и Уран. Не изглежда комфортно това положение - настроенията ви са различни. Ти търсиш мир и хармония, споделеност, а той е възможно трудно да се отваря за споделяне на чувствата си и да е доста нервен на моменти, твърде бързо променящ настроенията си.
Венерата ти получава напрегнати аспекти от негови Уран, Сатурн и Луна, но напрегнатите аспекти със Сатурн и Уран си ги имаш натално. Но въпреки това може да изиграят ролята на ограничаване, трудности, невъзможност да сте заедно поради стечение на обстоятелствата или поради липса на чувства от страна на единия към другия, или липса на емоционална хармония, комфорт.
Нещо не виждам в картата онова, което споделяш в поста си. Така че явно греша.

*

Papy

• 4343
« Отговор #3681 -: Септември 29, 2012, 11:14:19 pm »
Не знам какво е споделено преди, но това, което виждам, е секс :)
Толкоз

*

Mia21

• 2502
« Отговор #3682 -: Септември 30, 2012, 03:28:58 pm »
Качвам една синастрия. Как я намирате? Ще може ли да се получи нещо сериозно предвид транзитите в момента? Неговият час на раждане не го знаем.
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 11:31:07 pm от Mia21 »

« Отговор #3683 -: Септември 30, 2012, 07:15:30 pm »
Липсват мажорни (точти) аспекти между светилата ви. Не знам дали един знаков тригон Слънце/Луна е достатъчен за дълготрайно привличане.
Това ли е мъжът от хорара? Слънце на МС в опозиция със Сатурн, У1 Юпитер в 8-ми, Марс в близост до АС. Целенасочен, борбен, кариерно ориентиран. От транзита на Сатурн върху Слънцето и МС-то му си мисля, че действително е концентриран основно върху професионалното си израстване.
Струва ми се, че е доста привлекателен мъж. Тригон между светилата често изглежда в очите на околните като късметлия, щастливец, успешен и хармоничен човек, широко скроен, галантен (и още повече при Юпитер за У1, който тригонира Марс и АС). Слънце (У8) на МС в тригон с Луна (управител на Рак, интерсептиран в 7-ми) във 2-ри дом - добре печели от основната си професионална дейсност, която може да е свързана с банкерство, посредничество, реклама (У10 Венера в 8-ми, въздушни светила). У1 в 8-ми може да му придава сексуално излъчване, като магнит за женските очи.
Няма градуси в картата, но догодина транзитен Юпитер ще премине през DC-то му, а по-късно (през есента или чак през 2014-та) транзитни Сатурн и СЛВ ще бъдат върху Меркурий (У7). Първият транзит може да му даде възможност да започне връзка, а вторият - да я превърне в нещо по-сериозно (брак, например).
Луната във 2-рия му дом е в квадратура с У7 Меркурий в Скорпион на върха на 11-ти. Може би трудно се решава да встъпи в постоянна връзка, претегля всички "за" и "против", чувства се несигурен, страх го е от предателство.

Грешка!
« Последна редакция: Септември 30, 2012, 07:58:50 pm от Mirabella »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #3684 -: Септември 30, 2012, 07:52:10 pm »
Мирабела, часът при него липсва, така че домовете няма да са точни. Не го зная. Мислиш ли, че си похождаме с него? Тя неговата е лесна при мен е по-сложно. Още повече с преминаването на Сатурн в Скорпион, който сигурно ще ме съсипе.  :-[

« Отговор #3685 -: Септември 30, 2012, 08:04:49 pm »
Сори, не прочетох за часа. Нищо, задрасках го.
Ти ще кажеш дали си подхождате - ти познаваш него, ние тук - само една карта и то без час на раждане. Но заставам зад първото изречение, което написах по-горе - че не ми изглежда силно привличането помежду ви. А с твоя Луна в опозиция с негова Венера (а и негова Луна възможно в знакова квадратура с твоя Венера) - не знам колко емоционално удовлетворяващи са за теб отношенията ви. Имате разменени аспекти Венера/Уран, които често се срещат в синастриите на двойки, влюбили се спонтанно (от пръв поглед) един в друг. Тези аспекти говорят за вълнения и романтика, но не дават продължителност.

Защо да те съсипе? Сатурн в Скорпион първо ще завърши съвпад с твоя У7 Уран - възможност за връзката, в която ще бъдеш в този момент, да прерасне в нещо по-сериозно.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #3686 -: Септември 30, 2012, 08:12:31 pm »
Да, ще има съвпад с Уран, преди това тригон към нат Луна, съвпад със СЛВ, обаче после тези опозиции /към планетите ми в Телец/ много ме притесняват. В момента изживявам и квадратурата на транзитен към натален Сатурн и се чувствам доста зле.  :-[

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #3687 -: Октомври 01, 2012, 05:26:07 am »
Какви са ми наблюденията относно интернетното писане,комуникация между два различни пола ;D

Но с годините стигнах до заключението ,че представата за човека е изкривена.Няма го очния контакт.Няма ги мимиките.Пък и малко или много всечи човек е психолог.Когато някой стои насреща ти,в целия си блясък ,от плът и кръв...възприятието е друго.По-истинско.И всеки с мозъка си ,може да предцени ,кой стои отсреща му.
Непознаването реално на даден човек създава предпоставки същият да се представи за нещо различно, да прикрие важна информация и това да доведе до последвало разочарование. Не, че и на живо не могат да те излъжат, но сякаш по-лесно се хващат/усещат тези неща. А и едно мислим, друго пишем, трето ни прочитат и четвърто - разбират ;D Разбира се, има и изключения - всичко е относително, просто човек не трябва да се отпуска съвсем - а на стола пред компютъра, в домашна обстановка, това е силно вероятно и приятно.
« Последна редакция: Октомври 01, 2012, 05:35:04 am от Shreya »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #3688 -: Октомври 01, 2012, 07:07:16 am »
Съвпад на светило и лична планета с партньорски възел и АЦ до колко градуса се отчита?5 гр. ми се струват малко множко или...

Привет, за съвпад на светилата с партньорски планети, възли, АЦ допускам орбис до 8`  /някои автори до 10`/

за съвпад на лична планета с партньорски планети, възли, АЦ допускам орбис до 3` /някои автори до5`/.

Като ще гледам аспекти - да са аспекти  :rolleyes:; мисля, че зависи и от наталната позиция на светилото, планетата - която е в аспект с тази на партньора; нейното положение, управител - дали има акцент върху самата нея. Тогава тя се проявява и по-отчетливо и при синастрия...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3689 -: Октомври 01, 2012, 09:14:46 pm »
Привет.Как ви се струва съотношението на синастричният квартет  Слънце-слънце-Ас-Юпитер  към квадратурата на всички тези с луна- плутон от женската натална карта.Вътрешната карта е женската,а външната мъжката.И предвид ролята на Луната за жената и собсвената и квадртаура между светилата и неподвижните знаци,на кое отдавате акцент и възможно ли е според вас  слънчевото съединение да бъде облекчаващо за ранимото и неспокойно женско подсъзнание?
Слънце:Лъв,Асцендент :Лъв,Луна:Везни

*

Papy

• 4343
« Отговор #3690 -: Октомври 01, 2012, 09:22:33 pm »
Охх-ами аз на жена със съвпад луна плутон в скорпион не й викам ранима :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #3691 -: Октомври 01, 2012, 09:40:54 pm »

викай и мазохистка  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #3692 -: Октомври 01, 2012, 09:44:44 pm »

Това в половината време-в другата-садистка :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #3693 -: Октомври 01, 2012, 09:51:46 pm »

хаха...  ;D  Орфей, извинявай ..  :blink:

и още нещо си помислих, като гледах картата на Орфей и ми се иска да питам - с това Слънце в Лъв и Луна Везни, имаш ли периоди на мързел, когато с топ не могат да те вдигнат ? / въпреки динамичния Марс в Овен /  :P

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3694 -: Октомври 01, 2012, 09:56:24 pm »

Искаш ли ти да и го кажеш? :D Да не излезе ,че е и садистка :D
Хората с луна в скорпион са много интересни същества и понеже в семейството си имам такива-моята мама,донякъде имам усещане за проявленията.Много навътре се взимат нещата,а самовнушенията и вманиячеността могат да вземат какви ли не окраски и черногледство.Мазхостско-от гледна точка на това,че сами жилят себе си,но и стабилни в дълбочината на усещанията,този нюх да търсят под повърхостта и този интензивните душевни преживявавания.Понякога тези хора успяват да бъдат много стабилни за другите.

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3695 -: Октомври 01, 2012, 10:07:22 pm »

хаха...  ;D  Орфей, извинявай ..  :blink:

и още нещо си помислих, като гледах картата на Орфей и ми се иска да питам - с това Слънце в Лъв и Луна Везни, имаш ли периоди на мързел, когато с топ не могат да те вдигнат ? / въпреки динамичния Марс в Овен /  :P
Аааз мързелив ;DЗа мен само хубаво ;D Това не е мързел,аз си калявам спокойствието  ;D А,когато това стане,ставам активен вътре в себе си  :blink:

*

Grace

• 2257
« Отговор #3696 -: Октомври 01, 2012, 10:18:47 pm »

Искаш ли ти да и го кажеш? :D Да не излезе ,че е и садистка :D
Хората с луна в скорпион са много интересни същества и понеже в семейството си имам такива-моята мама,донякъде имам усещане за проявленията.Много навътре се взимат нещата,а самовнушенията и вманиячеността могат да вземат какви ли не окраски и черногледство.Мазхостско-от гледна точка на това,че сами жилят себе си,но и стабилни в дълбочината на усещанията,този нюх да търсят под повърхостта и този интензивните душевни преживявавания.Понякога тези хора успяват да бъдат много стабилни за другите.

много добре си го казал  :blink:
относно мама - склонност да доминира или свръх-защита, свръх-грижа? освен ако не е другата крайност - усещане за студенина. Но аз залагам на " аз знам кое е най-доброто за моето момче "  ;)

*

Orfei

• *
  • 107
« Отговор #3697 -: Октомври 01, 2012, 10:36:29 pm »
Второто.Налагане няма.Много може да успокоява.Силна загриженост.Но понякога наводнява с притесненията,което е като психо атака за другите.Разковничето на проблематиките по заточенията и паденията е ,че като човек се развива личностно,после може да помага много добре на другите такива.

Но тук ми е интересно следното:Кое е синастрично по-важно за момиче с квадртаура слънце-луна,някой да олекоти слънцето или луната?Това момиче -сл-лъв-луна-скорпи-имам усещане,че сякаш денем е слънце,а нощем луна ;D

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #3698 -: Октомври 01, 2012, 10:38:54 pm »
Но аз залагам на " аз знам кое е най-доброто за моето момче "  ;)

Майка ми също е с Луна в Скорпион и това важи в пълна степен/беше трудно през годините да и се вмени, че аз решавам кое е добро за мен и кое не/ .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Grace

• 2257
« Отговор #3699 -: Октомври 01, 2012, 10:41:09 pm »
силната загриженост си е форма на доминиране, според мен  :blink:

относно синастрията - какво означава да олекоти? квадратурата на светилата е най-проблематична, когато има дилема за решаване