Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875035 Прегледи
*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
Re: синастрия
« Отговор #3860 -: Януари 11, 2013, 06:19:50 pm »
Здравейте!
някой би ли се наел да "начертае" моята карта и да я разчете.
Предпочитам да дам данните на лични, за да не ги изтипосвам тук ей така директно. Само да попитам проблем ли е ако не се знае часа на раждане на партньора?
Благодаря
Пиши ми на лични, каквото знам ще ти кажа, може да ти е от полза. :blink:

« Отговор #3861 -: Януари 11, 2013, 06:43:25 pm »
Здравейте!
някой би ли се наел да "начертае" моята карта и да я разчете.
Предпочитам да дам данните на лични, за да не ги изтипосвам тук ей така директно. Само да попитам проблем ли е ако не се знае часа на раждане на партньора?
Благодаря
Пиши ми на лични, каквото знам ще ти кажа, може да ти е от полза. :blink:
Благодаря, пратих ти лично съобщение.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3862 -: Януари 12, 2013, 04:26:54 pm »
Разглеждате ли в синастрията,прогресивна планета на едининия, в съвпад с натална планета на другия?

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #3863 -: Януари 13, 2013, 02:42:22 am »
Разглеждате ли в синастрията,прогресивна планета на едининия, в съвпад с натална планета на другия?

Разглежда се, но по мое мнение 'далаверата' е само за бързите планети .

Класически пример - пр. Луна съвпад/опозиция нечие Слънце/Венера .

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3864 -: Януари 13, 2013, 08:27:54 am »

Разглежда се, но по мое мнение 'далаверата' е само за бързите планети .

Класически пример - пр. Луна съвпад/опозиция нечие Слънце/Венера .
Благодаря ти Санти,
случая ,за който питам е - прогресивна венера на мъжа ,съвпад натален плутон на жената.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #3865 -: Януари 13, 2013, 10:37:26 pm »
И аз да се включа с питания: прогресивна Юнона на жената върху натален Марс У3 в 6 дом и прогресивна Луна в натален 5 дом.
То интересни аспекти се получиха при тези комбинации...

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #3866 -: Януари 13, 2013, 11:39:02 pm »
Милкииииии, от къде ти хрумна тая идея??????? Хвърли ме в духувата с тия прогресии + натали. Хич не ми харесва това, което виждам там! Наруши ми се съня :(

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #3867 -: Януари 14, 2013, 03:16:59 pm »
Момичета можете ли да кажете нещо и за тази синастрия предварително благодаря.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3868 -: Януари 14, 2013, 04:37:13 pm »
Милкииииии, от къде ти хрумна тая идея??????? Хвърли ме в духувата с тия прогресии + натали. Хич не ми харесва това, което виждам там! Наруши ми се съня :(
Милата :blink:Недей чак така да ги преживяваш нещата.
Еми то и аз се ровя,търся,гледам ,анализирам ;D
Гледам композити,синастрии,транзити.... и мен главата ме боли.
Ама ,много ми е венерино-плутонианска връзката с човека,та видях този аспект при нас.И то какво? :o Ето защо било така. :lol:

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #3869 -: Януари 14, 2013, 05:34:23 pm »
Какво имаш предвид по венерино-плутонова връзка?
Сега ще ти кажа какво изгони сънят ми. Неговата прогресия върху моят натал: Слънце и Меркурий в мой трети дом, негов Марс в мой първи дом в тригон с Луната ми, неговата Юнона в мой 5 дом в тригон с Венера и Лилит в 5 дом.
Моята прогресия върху неговият натал: моето Слънце в негов първи дом, моят Меркурий на върха на вторият му дом в квадрат с Нептун, У2, моята Венера в негов трети дом в тригон със Слънцето му, Луната ми в негов 5, Юнона в 6, съвпад с Марс У3, моите Марс и Юпитер в съвпад в негов 7 дом.
А в композита Сатурн трайно се е настанил в седми дом върху Слънцето и Меркурий.
В прогресивният композит пък имаме Божият пръст с връх Луната и Юпитер и Уран в секстил, голям огнен тригон между Луната, Марс и Уран, квадрат между Луната и Венера, тр. Юпитер в първи дом, тр. Венера в седми, Слънце, Плутон и Меркурий в 8.

Ама анализите хич не ми помагат. И синастрията да гледам, и композита, и комбина все тая. Краят си е край и толкоз.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3870 -: Януари 20, 2013, 10:26:54 am »
Труден ли е квадрата между луна мъж и венера жена?
Как се проявява?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #3871 -: Януари 20, 2013, 01:24:37 pm »
Труден ли е квадрата между луна мъж и венера жена?
Как се проявява?
Не мисля, че е труден аспект, просто като всеки квадрат иска нагаждане. Познавам двойки с огледален квадрат венера-луна и не го намирам за голям препъни-камък като цяло(освен ако синастрията не е бъкана с квадрати, тогава това ще е само още един дразнител). Част от проявленията могат да са да не се чувстваш достатъчно оценен или забелязан от партньора на моменти(този с луната може да се чувства подценяван от човека с венерата), навиците или настроенията на единия могат да дразнят понякога другия( например единият е в добро настроение, весело му е, а в същото време другият е сериозен и не му е до забавления). Казват, че в синастрията кофти аспект е по-добре от никакъв, все пак не забравяй, че нито венера, нито луната са агресивни планети(чувала съм дори, че венера е благосклонна в проявленията си дори и при квадрати).  :blink:
Много ти благодаря :blink:
Колко хубаво и подробно си го описала!

« Отговор #3872 -: Януари 20, 2013, 03:04:26 pm »
Кой от двамата според вас е в по-изгодно положение в тази синастрия  :blink:
Мъжът е с червено, часът му е неизвестен, сложила съм 12:00, ама мисля, че му пасва един огнен Asc. А Луната при по-ранен час е в Козирог

В какъв смисъл "в по-изгодно"? Ако Луната му е във Водолей, мъжът е с въздушни светила и Венера, докато жената е с водни светила и огнена Венера. Луната е докосната от Плутон. Мисля, че жената е се влюбва по-трудно, но обикне ли, не е повърхностно, иска пълно отдаване от партньора си, способна е да ревнува до степен обсебване. Мъжът ми се струва, че е способен по-леко приема да приема сърдечните несполуки, по-лесно му е да се пренастрои от една партньорка на следващата. Интелектуално би трябвало да се получа приятно общуване и то не на повърхностни теми.

« Отговор #3873 -: Януари 20, 2013, 04:24:15 pm »
Значи ябълката на раздора е опозицията Марс/Плутон?
Привидно победата би трябвало да е за теб, защото Плутонът е твой. Но Марс в Телец не се дава лесно, очаквам съпротива. Във фиксиран знак е и за разлика от твоя тронов Марс в Овен, на него му трябва време, за да преработи импулса във външно действие. Не реагира веднага, прави впечатление, че е преглътнал, че е забравил, че се е отказал дори. Но не е така. Действа след известно време, като бомба със закъснител. И понеже Луната ти е замесена, всяко негово действие би трябвало да предизвиква силна емоционална реакция от твоя страна. Предполагам, че това е част от физическото привличане помежду ви. От друга страна плутоновата Луна е способна да скрие дълбоко в себе си емоциите си, така че само ти си знаеш как изживяваш на вътрешно ниво борбата ви без да му го показваш. Ако Луната му е в квадратура с Марс (и в квадрат с твоите Луна/Плутон), може успешно да се мъчите един друг дълго време - това е част от закачката, ухажването. Надявам се, че като теглите чертата, раните няма да са повече от приятното гъделичкане. Той може да те наранява с действия, а ти него - с устойчивостта си да не се поддаваш на играта му.

Квадратурите от негови Уран и Нептун към твоя Венера ги намирам за творчески стимулиращи и създаващи атмосфера на "очаквай неочакваното". За аспектите Венера/Уран съм чела, че са способни да създадат мигновено привличане, но трайността му е друга работа (сатурнова работа).
За знаковата квадратура на Сатурновете ви не съм сигурна дали създава големи търкания. Разликата в годините ви не е достатъчно голяма, за да говорим за поколенчески различия. И двамата имате Слънце в аспект със Сатурн, като Слънцата ви са в знакова квадратура. Възможно е да става дума за сблъсък на егота, но ми се струва, че основният конфликт в синастрията е тауто между Марс, Луните ви и Плутон (при положение, че Луната му е във Водолей), т.е. сблъсъкът е на емоционално ниво, не толкова открит. Плюс това имате хармонични отношения Юпитер/Луна между картите си, което би трябвало да тушира част от напрежението.
« Последна редакция: Януари 20, 2013, 05:18:55 pm от Mirabella »

« Отговор #3874 -: Януари 20, 2013, 05:21:57 pm »
Искам да попитам относно минорните аспекти в синастрията. Не бих се интересувала ако не ми направиха особено впечатление орбисите. Ще постна част от табличката с аспекти.Ще съм ви благодарна да споделите мнение.  :blink:
Иначе четох за природата на минорните аспекти(специално на тези, които присъстват в случея), но ми е мъгливо, а и скорпионския ми меркурий не съумява да е обективен, когато става въпрос за моя синастрия  :angry: Венерата и Марса са на мъжа. Дали е карма(доколкото това понятие може вече да се използва уместно) или нещо нормално как мислите?

Ти какво визираш под минорен аспект ? Тук виждам повече от един минорен аспект. Чии Венера и Марс са мъжките, хоризонталните отгоре или вертикалните отстрани :rolleyes: ? На мен ми прави впечатление взаимните квадратури между Слънцето и Меркурий - проблеми с комуникацията/изразяването или пък мнението ви по различни въпроси рядко съвпада. Може би имате различни виждания ?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #3875 -: Януари 21, 2013, 02:26:05 pm »

Момичета, разглеждам една синастрия и ми се иска да попитам: какво ще кажете за двоен синастричен съвпад на Луна с Марс на партньора?

В смисъл - и двете Луни са в съвпад съответно с Марс-а на партньора /орбисът е 7 и 9 градуса/?

На пръв поглед ми изглежда като силно физическо привличане и емоционален отклик на действията на другия...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #3876 -: Януари 21, 2013, 03:23:40 pm »
Орбисът ми се струва твърде голям.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #3877 -: Януари 21, 2013, 03:28:01 pm »
Орбисът ми се струва твърде голям.

И аз се чудех - в доста астро-книги посочват орбис до 10 градуса, когато касае Светилата.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #3878 -: Януари 21, 2013, 03:49:44 pm »
И аз мислех така, но това се отнася предимно за натални карти. При синастриите се използва по-малък орбис, включително и при съвпада. Това съм чела по английските астрологични форуми и сайтове, но нека и някой друг да даде мнение :blink: .

« Отговор #3879 -: Януари 25, 2013, 10:16:21 pm »
Момичета можете ли да кажете нещо и за тази синастрия предварително благодаря.

Часът на раждане, посочен за мъжа (12:00), буди съмнение дали е точен. А това е важно, защото ако е по-ранен (или по-късен), Луните ви няма да бъдат в перфектен съвпад. Като оставим това настрани, мисля, поради припокриването на планетите ви, имате много общо - интереси, ценности, желания, стремежи. Особено енергетизиращ и вдъхновяващ би трябвало да бъде огледалният съвпад Слънце/Марс. Стимулирате се, насърчавате се един друг. Заради квадратурите на твоя везнишки стелиум към негов Марс е възможно да има търкания, конфликти помежду ви, особено ако се опитваш да играеш ролята на по-опитния партньор, който наставлява другия. Насърчаването може да премине в конкуренция, състезание за себедоказване пред другия.