Хм, че защо трудно да се обвързва. Пък и казваш, че има връзки в живота си, при това продължителни? Според мен по венера-нептун трудно се обвързват тези с опозиция, ама то е май, защото се взимат много насериозно, идеалисти са и търсят съвършения и единствен, пък той не идва. Такъв рак, уж "по-отдаващ се" с такава опозиция познавам. Дори по някакъв начин от години ме иска "за съпруга". Харесва в мен интелекта. Но като опре до тънката част и се плаши дори да пием по едно ромче. Страх го е да не "вземе грешната жена" и в крайна сметка не взима никоя.
За карето може човекът да търпи, дори да не му отърва, да е идеалист и да мисли, че нещата ще се променят, малко тип "бий ме, обичам те" или "той ме бие, защото ме обича". Смисълът е такъв, иначе май говориш за мъж, не че не е възможно да е жертва на друг тип тормоз.
Както и да е, у на 7 е в 5, при това уран, даже може да има много партньори, но да търси интелекта в тях, това да му е важно. Виж, и уран не е по обвързването, не иска да си дава свободата. Трудното и продължителното сигурно е от сатурн.
Нептун 8 ли управлява? И той в 5, идеализира партньорите определено.
Аз нямам аспект венера-нептун, а изобщо не се обвързвам. Не мисля, че там е разковничето. А и нептун си дава отдаване, гмуркане.