Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 875723 Прегледи
*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
Re: синастрия
« Отговор #4260 -: Юни 19, 2013, 11:04:06 pm »
Какво според вас означава Луната на някого да попада в 6-ия ви дом?

Както каза преди мен, ще организираш ежедневният му/й живот, ще помагаш със нейни задачи,  ще я обгрижваш. Само да кажа, че когато е 6ти дом, а партньора е свободолюбив, това че се опитваш да бъдеш полезен, може да навреди. Тя/той може да се почувства все едно си им постоянно на главата или им се бъркаш в нещата, така че си е малко опасен като аспект, ако човека си цени свободата.
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4261 -: Юни 20, 2013, 11:12:26 am »
Благодаря ви много, Enigma и Crabby! И двете имате право, като се замисля. Наистина май си е малко опасно това като положение.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #4262 -: Юни 20, 2013, 11:17:34 am »
бтв, Веско ,чувствала съм се използвана с моя луна в 6 дом на приятелка, докато се усетя минаха години.... По принцип всяко отделно "съотношение4 е неутрално докато не се намести цялостната картинка на 2 карти...6 дом е домът на робството ;)

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #4263 -: Юни 20, 2013, 04:13:01 pm »
Ауууу, това с робството не ми хареса. Нали говорим само за Луната? Или изобщо при засегнат 6-ти дом може да се говори за вид робуване?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4264 -: Юни 20, 2013, 05:27:27 pm »
Чела съм няколко неща, сега ще ти обясня 3те гледни точки, а горе можеш да видиш аз какво мисля.

1. По принцип я свързват с така наречената, незадължителна любов, поне в синастрията.
2. 6тата къща се свързва с подобренията в човека.
По ясно казано, виждала съм двойки с 6ти дом разположен на различни места, където в повечето ситуации, единият от двамата наистина харесва или е влюбен в другият, а другият не е готов или не иска по-дълго обвързване.
3.Но това не винаги е случаят, понякога просто другият човек има нужда да се грижи за партньора си.
Ако кажем, че 4тият дом е нашите чувства, а 5тият как ги изразяваме, то 6тият би трябвало да е как се вписва в обкръжението ти, включително и работата ти...

Сложно е, не мога да си го обясня и аз на моменти. Но пак зависи и от други аспекти, само той по себе си нищо не значи на 100%

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4265 -: Юни 20, 2013, 05:30:52 pm »
Интересно, в синастрията между мен и един приятел, неговата Луна е в моя 6 дом, а моята - в негов 11 дом. Нали не излиза, че аз съм използвач в случая? Той обикновено ми сваля филми и музика и наготово ми праща, защото знае, че аз не бих се захванал да свалям от торенти. Макар че и аз съм му намерил редки песни на mp3-ки и други записи.

*

Grace

• 2257
« Отговор #4266 -: Юни 20, 2013, 05:34:44 pm »
Интересно, в синастрията между мен и един приятел, неговата Луна е в моя 6 дом, а моята - в негов 11 дом. Нали не излиза, че аз съм използвач в случая? Той обикновено ми сваля филми и музика и наготово ми праща, защото знае, че аз не бих се захванал да свалям от торенти. Макар че и аз съм му намерил редки песни на mp3-ки и други записи.

Ето, това е Луна в 6 дом, човека просто ти служи / най-общо казано /  Страхотно положение за човека в чийто дом е Луната, бива изключително обгрижван от другия.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4267 -: Юни 20, 2013, 05:55:41 pm »
Е то аз от него не съм искал да го прави де, то е по негова инициатива.
А моята Луна в негов 11 дом как би трябвало да му влияе? Преди май бях качвал синастрията ни, но не бях обръщал особено внимание на Луните.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4268 -: Юни 20, 2013, 06:16:00 pm »
Както казах, просто иска да ти помогне, това не значи, че ти го използваш. Само дето има го и момента, че той един ден може да се запита, а той колко филма ми е свалил?

Абе малко е смахнат този аспект. Но, не ти не го използваш. Просто той ти помага.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4269 -: Юни 20, 2013, 06:19:23 pm »
Само дето има го и момента, че той един ден може да се запита, а той колко филма ми е свалил?
И това се е случвало вече.  :P  :-[

*

Grace

• 2257
« Отговор #4270 -: Юни 20, 2013, 06:19:43 pm »
Е то аз от него не съм искал да го прави де, то е по негова инициатива.
А моята Луна в негов 11 дом как би трябвало да му влияе? Преди май бях качвал синастрията ни, но не бях обръщал особено внимание на Луните.
усещане, желание за приятелство, споделяне на общи цели, идеи.   

*

Veselin

• 2737
« Отговор #4271 -: Юни 20, 2013, 06:24:25 pm »
Благодаря ти, Grace!

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #4272 -: Юни 20, 2013, 08:25:50 pm »
Зара,
казах във втората част на изречението, че зависи от общата синастрия, но е факт, че за мен също хората, чиито пл. попадат в моя 6 дом искат и правят за мен доста неща, без да съм молила, а аз понякога се учудвам. Сигурно има едно чувство, че дължиш нещо на др. , така е и с 12 дом, но там е психологическо разбиране на другия, несъдене...пак -не се дразниш от глупостите и несъвършенствата му
« Последна редакция: Юни 20, 2013, 08:50:43 pm от Enigma »

« Отговор #4273 -: Юни 20, 2013, 10:27:47 pm »
 :blink:И аз да кача една синастрия...който има желание да я погледне.Това е вече приключила връзка,но много трудно преживях раздялата...Трябваха ми месеци...Това беше единственият мъж ,в когото някога съм била истински влюбена.По-напред бях я пуснала в темата,но нямаше желаещи да пишат.
Много силно бях привлечена от този мъж...от ученичка бях хлътнала по него...,но нямаше шанс да се получат нещата ,понеже имаше една голяма спирачка ...,която НЕ МОГА да Ви споделя.Впоследствие всеки от нас създаде семейство с др.човек,но всеки път,като го видех през тези години изтръпвах.Привличаше ме неудържимо.
След разводите ни - бяхме заедно...връзката продължи около 1 година,но силно се разочаровах.
Може ли да ми кажете от къде/кои аспекти/- показват това силно привличане,и впоследствие това голямо разочарование???

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #4274 -: Юни 21, 2013, 04:51:23 am »
 Здравей, Венера!

Пиши ми дати и часове на лично, ще се опитам да разгадая мистерията! :)

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #4275 -: Юни 21, 2013, 05:28:38 am »
Силното привличане е от секстила между Марсовете ви и тригона между твоите Сатурн, Луна, Меркурии, Венера и неговите Венера и Луна. Според мен проблемите са възникнали от опозицията Плутон, негов и твоето Слънце по остта 6/12 дом.  Аз съм имала такава опозиция в синастрия и ми действаше много обсебващо и потискащо. Квадратите твой Плутон/негов Сатурн и твой Юпитер/неговите Марс и Мекурии не подобряват изобщо ситуацията, даже напротив

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4276 -: Юни 21, 2013, 06:49:45 am »
Според мен силното привличане е от знаковия съвпад негова луна - нейно слънце, и съвпада нейни луна сатурн и негова венера, който доколкото виждам е почти точен.

Твоите сигнификатори на мъжа  в картата ти получават само напрегнати аспекти, може би затова си се разочаровала. Плюс напрегнатия аспект твой сатурн негова венера.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #4277 -: Юни 21, 2013, 06:57:56 am »
При Слънце на единият върху АСЦ на другия от чия страна е харесването? Аз си мисля, че този с АСЦ харесва този със Слънцето, но дали не изразява и взаимно харесване?!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4278 -: Юни 21, 2013, 07:07:59 am »

*

Нова

• 3491
« Отговор #4279 -: Юни 21, 2013, 08:05:52 am »
При Слънце на единият върху АСЦ на другия от чия страна е харесването? Аз си мисля, че този с АСЦ харесва този със Слънцето, но дали не изразява и взаимно харесване?!

Зарка, няколко пъти съм имала такъв аспект, техни слънца на мой ас. Считам, че определено има взаимно, дори неудържимо харесване и уважение, което остава във времето, но като че ли този с ас-то /сиреч аз/ е една идея по-впечатлен. Понеже няма как да знам ас-тата на другите по принцип, та не мога да ти кажа какво става, ако някой набучи моето слънце. Като цяло за мен това е един много добър взаимен показател при синастрия, един от най-силните.

ПП: Сега прочетох и поста на Сладурката, определено потвърждавам написаното

Ascendant conjunction Sun:  This is one of the great indicators for a stable and long lasting relationship.

И си го пожелавам да ми се случи още много пъти с други такива слънца или същите от миналото.