А как мислите - ако човек има напрегнати аспекти на сатурн натално, влиза ли във връзки с които в синастрия има напрегнати сапекти на сатурн или не? Един вид той като личност няма необходимост да "среща" сатурн и отвън, има го вече натално? Може би за човек с натални аспекти на сатурн му едва още повече и едвам изтърпява ако го има и в синастрия, или обратно?
Аз например нямам аспекти на сатурн към лични планети в натала, но сатурна на съпруга ми е в опозиция със слънцето и квадрат с луната ми. Има хора, които не биха започнали такава връзка, а аз даже се омъжих за него. Явно ми е било нужно, като нямам как в натала ми сатурн да ме дисциплинира 
мисля,че по- скоро намираш някой със сходни аспекти като теб в натала си, а с теб той образува хармонични
Например аз имам съвпад луна венера и попадам постоянно на мъже, които имат също такъв твърд аспект, но в синастрията нашите луни и венери правят що годе хармонични аспекти по между си и това е едния начин да отработим твърдината в наталите си. Имам слънце квадрат сатурн и намирам мъж с натално слънце опозе сатурн- в синастрията слънцата ни застават хармонично, сатурна му прави меки аспекти към личните ми планети. ТА: това е единия вариант на отработка на това, което е заложено в натала.
Но аз понеже имам квадрат слънце сатурн- та ми е достатъчно напрегнато, и получа ли от някой мъж сатурнски шамар към слънцето ми, го отрязвам веднага- моя квадрат си ми стига

Така,че при теб от една страна отговора е точно това- нямаш го в натала, не те е напрягало, не си страдала от това, не знаеш "как боли" образно казано, усещаш първо само стабилизиращото действие и това те кара да се довериш на дедо ти.
Това е единия отговор, а другия се крие в Йода и Бумеранга, които имате