Рачке, я ми дефинирай "лични" планети. Колко да са лични? Най-лични - Слънце, Луна, Венера, Марс... Мерка лична ли е? Иии... не ми излиза ясно в мисълта, но искам да те питам още за Сатурн/лични планети...
Личните планети са до Венера, а някои автори включват и Марс. Меркурий също е лична планета. А Сатурн е хубава работа с аспектите си, стига да няма други кофти аспекти в картата. Аз хем го харесвам, хем малко ме плаши. Но има една много хубава книжка на Лиз Грийн за него и горещо ти я препоръчвам.
Изживявала съм връзка мой Сатурн съвпад негова Венера. Няма отърваване. В картата имаше и други аспекти които сочеха, че няма да се разберем и аз вече го преживях. Но той още не се е отървал, то за звъненета, пресрещанки: ама върни се, ама аз ще те чакам и т.н.
Според мен тригона Сатурн/Венера ще донесе трайна и щастлива връзка, сериозна работа. Преди няколко дни коментирахме със Сънили в друга тема такъв аспект. Той те приема като сериозна връзка, сериозна любов, омагьосала си го трайно.
А тригона Сатурн/Слънце - ти го приемаш сериозно като личност и държиш на него, подкрепяш го и му даваш посока в живота.
Аз не съм особено добра, така че нека Краби да каже. Тя ми е гледала разни синастрии и много добре хваща нещата. Браво на момичето!