Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 874509 Прегледи
*

Smarta

• **
  • 575
Re: синастрия
« Отговор #4960 -: Септември 03, 2013, 03:06:44 pm »
Току-що прочетох един цитат от Талмуда в една книга: "Птица и риба може да се влюбят и дори да се оженят, но къде ще свият гнездо?"
(Просто за синастричен размисъл.)

Нова, хахах, кефи ме как пишеш!

ПП. В периода 16-26 имах толкова ядове, че не мога да откроя коя гадост от коя гад дойде! 
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

« Отговор #4961 -: Септември 03, 2013, 03:14:04 pm »
Всичките ми връзки са били Сатурн опозе мое Слънце/Луна.
Сатурн не ми прави никакви тежки аспекти в натала, даже е набутан в 8 дом и винаги съм имала нужда от "сатурнови обекти" около себе си, за да се уча. В началото ми беше много трудно, първо съм овен и като такава се имам за велика ;D и второ, когато си по-млад, се дразниш, ако те обидят на "младост-неопитност". В синастрията с мъжа ми имаме на 7* Сатурн опозе Слънце и в началото го имах за свой учител, той се държеше към мен като баща, учеше ме на всичко, аз се дразних, защото той винаги е бил по-умният, по-знаещият, по-можещият и т.н., абе всичко по от мен, но в последствие осъзнах, че точно от това съм имала нужда в живота си и затова съм го привлякла. Така че лично аз харесвам много Сатурн в синастриите, особено квадратурите и опозициите му. На всичкото отгоре имаме и Сатурн квадрат Венера.
Сън, този квадрат Сатурн/ Венера не значи ли и голяма разлика в годините?
Не се заяждам, интересно ми е понеже с последното ми гадже разликата ни бе 15 години аз на 33 тя на 19 и просто откривам общо с написаното от теб....тя беше лъвица с Асц Козирог...
Пак казвам не се заяждам...интересно ми е...
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4962 -: Септември 03, 2013, 03:17:04 pm »
Усещането за учителство идва от всички аспекти на Сатурн към личните планети. Ако аспектът е лек, този с личната планета просто е позитивно отворен да бъде ученикът, а ако аспектът е тежък, има доста съпротиви. Иначе, Съни, ти като свеж полъх разчупи мрачината на сатурновите квадрати и опозиции.

Нерил, не значи, защото Венерата е много бърза планета.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

« Отговор #4963 -: Септември 03, 2013, 03:22:53 pm »
Усещането за учителство идва от всички аспекти на Сатурн към личните планети. Ако аспектът е лек, този с личната планета просто е позитивно отворен да бъде ученикът, а ако аспектът е тежък, има доста съпротиви. Иначе, Съни, ти като свеж полъх разчупи мрачината на сатурновите квадрати и опозиции.

Нерил, не значи, защото Венерата е много бърза планета.
Аха, някъде го бях чел...Пак казвам познанията ми по астрология са...
Все едно някой да ти преведе...Мой баща работи цар...
Мерси, Смарт клас А...:)
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Нова

• 3491
« Отговор #4964 -: Септември 03, 2013, 03:27:36 pm »
Ох, чакайте на всяка манджа мерудия нали съм, ами от 2-3 дни у7 ми минава през дсц и освен останалите проявления, аз взех да мисля за една стара любов, голяма моя слабост, имаме каре такова и аз отдавам моята преданост именно на това, че сатурна му държи венерата ми така брутално. Иначе никога не съм го приемала като учител в лошия смисъл, напротив малко неща и умозаключения ми е казал, ама на място и съм ги запомнила. Той по сатурн определено е по-трезвия и слава Богу, защото така лудвам по него, че той има 2 дъщери, а аз искам да му родя син, че и да го кръстя на баща му  :rolf: :rakeattack:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4965 -: Септември 03, 2013, 03:29:18 pm »
Ох, чакайте на всяка манджа мерудия нали съм, ами от 2-3 дни у7 ми минава през дсц и освен останалите проявления, аз взех да мисля за една стара любов, голяма моя слабост, имаме каре такова и аз отдавам моята преданост именно на това, че сатурна му държи венерата ми така брутално. Иначе никога не съм го приемала като учител в лошия смисъл, напротив малко неща и умозаключения ми е казал, ама на място и съм ги запомнила. Той по сатурн определено е по-трезвия и слава Богу, защото така лудвам по него, че той има 2 дъщери, а аз искам да му родя син, че и да го кръстя на баща му  :rolf: :rakeattack:

Ще ме скъсаш!  ;D

Разтълкувайте ми Сатурн съвпад Марс.
И Сатурн секстил Юпитер.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4966 -: Септември 03, 2013, 03:42:29 pm »
И това го имаме ;D Мой Сатурн върху негов Марс.
Той е по-буен, по-деен и като реши да извърши някоя голяма глупост, аз винаги съм го възпирала. Естествено, той се дразни на това.
Нерил, имаме 2 години разлика.

Мерси Съни! :)

« Отговор #4967 -: Септември 03, 2013, 03:43:37 pm »
Виж кво става, когато някой от "нашите" пусне синастрия, нещо пикантно.  ;)
Сега си представете какво би се получило, ако така се включи я Енигма, я Кал. Ив., я Лил, я някой друг изявен  ;D

имаше преди месеци един такъв случай... една мацка и един аптекар  ;D )))
случката предизвика подобен интерес... (даже аз се изказах по нея) .. и после имаше втора и трета серия... )))
със сигурност помните случая!!! .... Сега Венерка пуска пчелите/осите от кошера...

П.п. не съм Кал.Ив. - а Хал.Иф... тоест ХАЛИФ )))  !
Ти като полиглот, я преведи Ханзир раз харуф...В Израел от един сириец го чух...:))))

« Отговор #4968 -: Септември 03, 2013, 03:45:15 pm »
И това го имаме ;D Мой Сатурн върху негов Марс.
Той е по-буен, по-деен и като реши да извърши някоя голяма глупост, аз винаги съм го възпирала. Естествено, той се дразни на това.
Нерил, имаме 2 години разлика.
Ясно, пак казвам странно ми стана понеже намирам съвпадения в писането и това което е било с нея....
А за голяма разлика в годините...от 10 нагоре в натала се гледа предполагам..?
Кой или по скоро има ли такъв аспект, показващ го..?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4969 -: Септември 03, 2013, 03:54:58 pm »
Ясно, пак казвам странно ми стана понеже намирам съвпадения в писането и това което е било с нея....
Нерил, Венерата ти е в съвпад с Меркурий, затова обичаш агнешко.

« Отговор #4970 -: Септември 03, 2013, 03:56:10 pm »
Нерил, Венерата ти е в съвпад с Меркурий, затова обичаш агнешко.
Яссссноооо....Истинско бижу си ти...:)

« Отговор #4971 -: Септември 03, 2013, 03:58:49 pm »

Ти като полиглот, я преведи Ханзир раз харуф...В Израел от един сириец го чух...:))))

Ханзир - свинско, харуф - овче... Нещо за ядене сигурно е!
Не позна...!...
кажи го на някой арабин от дюнерите например и той ще ти го преведе...
Но иначе си хванал логиката, ама не е това...

« Отговор #4972 -: Септември 03, 2013, 04:19:41 pm »

Ханзир - свинско, харуф - овче... Нещо за ядене сигурно е!
понеже там никой не яде свинско, логиката е обратната
или се обиждат на свиня, или е отрицание, че свинското не е овче.
ама темата е за синастриите, а свинското и овчето не са в синастрия!
Хахахахаха, в предното правителство имаше лаф за калинките...а името ти започва с К...
Е Калоянке, виж си времето за реакция...
Даже и малките деца знаят, че арабите в религията им е забранено свинското...
Е поправи се след консултации убеден съм....
Пич, КЪЛНА СЕ НЕ СЪМ ИСКАЛ ДА СЕ ЗАЯЖДАМ....
Ама ти пак раздаваш служби, и така..
Айде попрочети малко колкото малките деца елементарни знания...И после давай акъл за гео политическите теми...
Аз за себе си знам...има една песен на Майкъл Хъчинс Елегантли Уейстет...:)..Така ме определят френдовете...
Просто не сиках ама грам да се заяждам с теб, ама ти сигурно нещо си обиден, ощипан и тн...Не знам и не мога да кажа...

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #4973 -: Септември 03, 2013, 04:38:33 pm »
Виж кво става, когато някой от "нашите" пусне синастрия, нещо пикантно.  ;)
Сега си представете какво би се получило, ако така се включи я Енигма, я Кал. Ив., я Лил, я някой друг изявен  ;D

имаше преди месеци един такъв случай... една мацка и един аптекар  ;D )))
случката предизвика подобен интерес... (даже аз се изказах по нея) .. и после имаше втора и трета серия... )))
със сигурност помните случая!!! .... Сега Венерка пуска пчелите/осите от кошера...
какво?! Какви оси, какви кошери? нещо нищо не схванах  ;D
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #4974 -: Септември 03, 2013, 05:07:26 pm »
Даже и малките деца знаят, че арабите в религията им е забранено свинското...
Е поправи се след консултации убеден съм....

Много добре знам, че ТЕ (арабите и евреите, които ти изпусна) не ядат свинско. Което не значи че не се готви такова. Защото там е пълно с туристи от цял свят...
Да не говорим, че в Египет примерно 10% са християни и те си ядат свинско на общо основание.
Във Сирия също има много християни.. и те нямат забрана за свинско. (нали си го чул от сириец!)

Останалите изречения от поста ти няма как да ги коментирам, защото освен теб, надали друг разбира техния смисъл.
Честно казано, на твой фон Енигма е супер разбираема за мен вече!!!!
Ти ходил ли си в Израел, за да знаеш какво се готви...Или от уикипедията знаеш..?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4975 -: Септември 03, 2013, 05:11:12 pm »
Знаете ли какво? Оспамихте всички теми. Баси скуката!

« Отговор #4976 -: Септември 03, 2013, 05:14:52 pm »
Знаете ли какво? Оспамихте всички теми. Баси скуката!
Ама верно е, ама хванах калинка академик...:)
Права си наистина...Аууу като ти го кажеш(напишеш) саунд секси, за разлика от други астро пръчки...:)
Аз свършвам да ''опъвам" професори и повече няма да правя така...
Извинете Мадам...:)

« Отговор #4977 -: Септември 03, 2013, 05:18:45 pm »
Във връзка с това, което споделя Венера, моите наблюдения са, че връзките почват по личните планети и завършват по тежките. Ако няма контакт по личните, не става връзка. Ако има, но тежките аспекти са много и трудни, връзката на личните не издържа. Ако няма достатъчно аспекти на тежките въобще, а при личните е средна хубост, след време може да се разминат без да разберат и даже без да страдат, чудила съм се на такива двойки. Спойката се крие в тежките планети, но трябва да има хубави аспекти, на Сатурн задължително. Може би и на Плутон. И слънчево-лунни, за да има психически комфорт в двойката.

Нова, кои са "нашите"?

съвпадите на сатурн за хубави ли се броят?  :-\ че аз все такива си ги избирам, ама нищо хубаво не съм видяла от тях
При нас с любимия, вече ex-такъв, в деня на хм, познанствотото  ;), на мен Плутон е транзитнал Венерата , на него Венерата е транзитирала Плутона в момента на запознаването, а транзитният му Плутон е бил в опозиция негов натален Сатурн. Smarta, ще коментираш ли?

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #4978 -: Септември 03, 2013, 05:57:04 pm »
Всичките ми връзки са били Сатурн опозе мое Слънце/Луна.
Сатурн не ми прави никакви тежки аспекти в натала, даже е набутан в 8 дом и винаги съм имала нужда от "сатурнови обекти" около себе си, за да се уча. В началото ми беше много трудно, първо съм овен и като такава се имам за велика ;D и второ, когато си по-млад, се дразниш, ако те обидят на "младост-неопитност". В синастрията с мъжа ми имаме на 7* Сатурн опозе Слънце и в началото го имах за свой учител, той се държеше към мен като баща, учеше ме на всичко, аз се дразних, защото той винаги е бил по-умният, по-знаещият, по-можещият и т.н., абе всичко по от мен, но в последствие осъзнах, че точно от това съм имала нужда в живота си и затова съм го привлякла. Така че лично аз харесвам много Сатурн в синастриите, особено квадратурите и опозициите му. На всичкото отгоре имаме и Сатурн квадрат Венера.

Много ме учудва това което пишеш. Аз също нямам аспекти на сатун в натала и явно си го "търсех" отвън та сатурнът на мъжа ми е в опозиция със слънцето и квадрат с луната ми. Странното е, че не мисля, че ми е учител, ако говорим за уроците, които преподава сатурн. Самият брак с него - да, но не и той самият. И дойде моментът, в който аз вече не издържах на този аспект, не мога да го търпя, буквално.
Вие какви полжителни аспекти имате между планети, че да неутрализира аспектите на сатурн със слънцето, луната и венера и марс?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #4979 -: Септември 03, 2013, 06:01:28 pm »
При нас с любимия, вече ex-такъв, в деня на хм, познанствотото  ;), на мен Плутон е транзитнал Венерата , на него Венерата е транзитирала Плутона в момента на запознаването, а транзитният му Плутон е бил в опозиция негов натален Сатурн. Smarta, ще коментираш ли?
Ами то няма какво да коментирам. Всяка синастрия трябва да се "задейства" по някакъв начин. И този, дето ми отиде главата по него, познавам го от години, виждахме се и по-рано, но всичко стана точно в определен момент - нито по-рано, нито по-късно. Но понеже ме питаш, аз се замислих, какво ли пък е натиснало нашата синастрия, тогава не разбирах от астрология.

ПП. Всъщност благодаря ти за този въпрос, направих си някои справки. Моята синастрия се задейства от Сатурн, който тогава е точно на градуса на наталния Плутон. Плутон обаче има има квадрат с Венерата ми на 1 гр. и квадрат с Луна и Меркурий на 10 гр. Минах през всичките кръгове на ада и когато тр.Сатурн стигна нат.Юпитер, който също квадратира Луна/Меркурий, стана ретрограден, но слава Богу, не се върна до Плутон. Сега, на 19-ти в комплект с Венера и СЛВ отново ще мине върху Юпитер и пак ще стане нещо. На предишното минаване от там, скъсах връзката, защото не издържах натиска. Сега... ще се чуе след две-три седмици.

ПП2. На любимия пък синастрията се задейства пак от Сатурн, който е в точния градус на наталния му Меркурий, който пък има секстил към съвпада Венера/Юпитер. И Мерка му е на 29 градус на Везни, а Венерата на 29 на Лъв, тогава Сатурн мина в Скорпион и аз вече се интересувах от астрология, но нищо не разбирах още и си казах, че Сатурн е виновен. Наистина е той. Сега на 19-ти Сатурн ще му направи точен квадрат на Луната, и да му е честито, защото аз съм приготвила голяма торба с отмъщенията!  :angry:
« Последна редакция: Септември 03, 2013, 06:20:47 pm от Smarta »