Клер, формулите на Шестопалов съм ги проверявала из всички синастрии, които съм поглеждала. При моите опити работят на 95%. Където няма достатъчно напрегнати аспекти на Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, хората живеят мъчително по над 20 години, но не се развеждат. Където ги има 3 или повече, и най-най-любовта отива на ярмомелката. Но трябва да се отчитат първо в личните карти. Нали го гледате това? Ако има Марс Юпитер конфликтен аспект, притежателят на Марса трябва да си има конфликтен аспект (със същите 4 планети) в наталната карта, за да е активна конфликтната страна на планетата. За Юпитера важи същото. И тогава се гледа в синастрията. По Шестопалов планетите са три групи:
1) личните до Марс, които правят или не правят хармонията, психическия комфорт и сексуалното привличане. Каквито и конфликти да има там, това да фишеци, много пушек, без раздели.
2) Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон - те дават разделите, даже и с най-голямата хармония.
Динамиката по 1) и динамиката по 2) вървят независимо, що се касае до разделите. Това са моите наблюдения.
3) Уран и Нептун не взимат отношение за раздели и конфликти с резултат.
Зара, аз съм усещала и орбис до 10 градуса. По-слабо, разбира се, като накакъв фон, но съм го търсила без да го намирам, и чак когато дръпна орбисите по-широко, виждам примерно опозиция Марс Сатурн. Усещането е че Сатурн гази волята ми, не мога да си реагирам, както искам, както ми идва отвътре. Така и не разбах, как го прави това - аз ли се самоспирам, той ли ме спира, но е като невидима стена, която не можеш да преодолееш.
Краби, в брака ми има тригон Сатурн Хирон, аз съм с Хирона, мога да кажа, че мъжът ми трепери над всеки мой дискомфорт или болка, неразположение. (Като не броим аспекти, където неговия Плутон гази мои лични планети, Плутон е по-силен от Сатурн в моя случай.) Това има и недобра страна - не ми позволява да се изправя и да се преборя с болката си, с трудността си. Направих много голям застой 10 години, отчасти благодарение и на този аспект. Орбисът е широчък - 7 гр., но се чувства. Мисля, че при Сатурн усещам до към 10-ия градус. За другите планети по-скоро не, не съм изследвала в детайли.
Мога да ти допълня и за секстил Меркурий Сатурн - орб. 2 гр. - Сатурнът живо се интересува от начина ми на мислене, какво мисля, защо го мисля, иска да ми разширява хоризонтите, малко покровителства, малко наставлява, но не неприятно и досадно, всъщност, точно обратното. Имах в друга синастрия Сатурн квадрат Марс с 1 гр.орб., но не мога да го отделя като проявление.