Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876143 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Re: синастрия
« Отговор #5000 -: Септември 10, 2013, 06:19:12 pm »
Ще кажете ли нещо по мойта синастрия моля .

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5001 -: Септември 12, 2013, 11:57:35 am »
Специална молба - който има наблюдения за аспекта в синастрията Венера тригон/секстил Нептун, особено ако е двустранен, как се проявява в отношенията между двамата човека, ще съм му благодарна много да ми сподели!
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5002 -: Септември 13, 2013, 02:41:44 pm »

Какво ще кажете за тази синастрия?  :rolleyes:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

rene

• *
  • 133
« Отговор #5003 -: Септември 16, 2013, 02:17:42 pm »
Някой ще погледне ли ако има време и желание тази синастрия?
Предварително благодаря!
Рене
« Последна редакция: Септември 16, 2013, 02:21:48 pm от rene »

« Отговор #5004 -: Септември 18, 2013, 01:50:33 am »
  Не знам защо, но имам чувството че съм абонирана за Водолеите...ето ви една синастрия, нещата още не са се случили, но са на път...защото май вече съм го решила, пък квото ще да става. По интуиция съм му сложила Асц Овен, мненията за него са доста противоречиви, някои го обичат като човек и приятел, други ги е страх от него. Дребен, но когато трябва доста вреден май. Има страст към бързи коли, моторите е оставил в миналото. Боец  ;D, участва доброволно в свободни боеве, само за да си изразходва агресията...Преди е бил въоръжена охрана към войската, на разбил с приклада на пушката ченето на началника си и цяла седмица е бил измъчван за това. Ръцете му са целите в белези...по тялото му още не знам. Просто е луда глава, явно това ме провокира...
  Ще постна синастрията, при мен почти всички синастрии са подобни...Поствам и картата на първата ни среща, излязохме на кафе, всъщност съм го виждала доста преди това без нищо конкретно. И в допълнение искам да кажа, че към момента неговата прогресивна Венера е в точен съвпад с моята натална Луна и на градус от прогресивното ми Слънце, а неговата прогресивна Луна е в съвпад с моята прогресивна Венера и натално Слънце.

« Отговор #5005 -: Септември 18, 2013, 08:23:48 am »

Какво ще кажете за тази синастрия?  :rolleyes:
Яя , тази синастрия сякаш е по-добра за някакъв бизнес или приятелство, отколкото  любовни отношения. Иначе ви е много весело да сте заедно, сигурно се смеете и може би даже правите забавни глупости. Обаче с квадратурите  Марс и Луна и Марс и Плутон се очертават конфликти и караници при сближаване. Кофти за сексуални отношения също.

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #5006 -: Септември 18, 2013, 04:12:27 pm »
Според Шестопалов:

"Печат на нещастието –това е Сатурн в напрегнат аспект (в това число съвпад) към Слънцето или Луната на партньора. Орб - шест градуса....наличието на печат на нещастието сам по себе си не говори за разрив.Ако няма три и повече напрегнати аспекти между конфликтните планети,се получава нещастен съюз, но без развод. При това, нещастен ще бъде единият човек - този, у когото Луната или Слънцето  са подавени от Сатурн на партньора. А "стопанинът" Сатурн при това може да счита, че при тях въобще има отлични отношения."

какво мислите за това? някой с личен опит?

Имам този аспект в момента, но е на 7.54 градуса - Мой Сатурн към Негова Луна - но има други аспекти, а и градусът не е точен. Относно този аспект, други неща са ми идвали на ум, но не и това, което ти описа. По скоро емоционално учение един вид... или айде ще го обясня както трябва.

При аспекта Сатурн квадрат Луна - Този аспект не се усеща преди пълното навлизане в една връзка, понеже Луната показва дълбините на нашите емоции, а такива неща не се разбират преди да допуснеш партньора си да ги срешне. Често Луната се чувства задължена да крие чувствата си, да не изпада в дълбока емоционалност пред Сатурн, причините може да са много, например, ако партньорът с Луна иска да е Мъж (с главно М) и да не изпада в типично женската Емоционалност или ако е жена, да не загуби или задължава партньора в сериозностите на емоцията. Аспекта кара човека с Луната да се чувства изолиран, а Сатурн често може да няма и понятие от това. Връзката обикновенно е много задължаваща, дори и това да не е написано/разяснено нагледно в партньорството. Често, Луната не може дори и да иска да покаже чувствата си, стресирана от страхове или други причини. Обобщено, и от двете страни може партньорите да се почувстват ограничени. Сатурн може да пита често Луната как се чувства, и да се чувства наранен заради липсата на отговор преди въпросът да е зададен, Луната от своя страна ще има проблеми с изказването на емоциите си и често ще ги пази далече от Сатурн....

:)
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5007 -: Септември 18, 2013, 04:55:10 pm »
И аз съм така, моята на Луна на 5,54, а неговият Сатурн - 12,15. Малко множко ми идва и на мен като орбис, но това, което Краби е написала е доста вярно. Аз много, много не споделям чувствата си, поне не с думи, някак си имам чувството, че ще го задължа с тях.

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5008 -: Септември 18, 2013, 05:33:01 pm »
ами значи горе-долу същото, само дето и човекът със сатурн е нещастен.

а шестопалов дава орбис 6 градуса.

« Отговор #5009 -: Септември 19, 2013, 12:25:04 am »
Моята най-дълга и любов беше с двойно подчертан квадрат - моя Луна съвпад негов Сатурн и негова Луна съвпад мой Сатурн, като съответно Луна и Сатурн са в квадрат и в двете карти. Излиза че е вярно, въпреки че заедно бяхме щастливи, но в крайна сметка се оказа невъзможна връзка....

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5010 -: Септември 19, 2013, 12:42:38 am »
В моята текуща синастрия, Сатурн е силно засегнат. Искрено се надявам това да не попречи на просъществуването на връзката, понеже човека ми харесва страшно много. Ето някой от аспектитe:

Мой Сатурн квадрат негова Луна 7 градуса, Секстил с Меркурий 2 градуса, Секстил с Нептун 2 градуса, Тригон с Плутон -9 градуса

Негов Сатурн опозиция моя Венера -9 градуса, Квадрат Марс 7 градуса, Тригон Хирон 2 грауса

Има и минорни аспекти доста..квинтили и полусекстили на почти всички планети.. но да говорим за мажорните.

Някой да сподели мнение за някой от тези аспекти, ако иска или е имал опит. Всичките са нови за мен, не съм имала такава Сатурнова синастрия до сега, но ги усещам доста..

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5011 -: Септември 19, 2013, 07:26:18 am »
до 6 градуса броим, Краби.
а пък аз толквоа питам за тези формули, защото ест ми е по-лесно като има формули за нещо  ;D
до сега за мен излизат вярни откъм кофтито страна. но пък явно и картата ми е такава, че или сатурн или плутон все са нахендрени в съвпади с лични планети или оси. а оси, което при мен обикновено значи или квадрат, или опозиция със стелиума ми

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #5012 -: Септември 19, 2013, 08:19:02 am »
За Сатурн и Хирон, някой нещо?

Edit: Клер, аз смятам че и тези със 7 градуса работят, защото той и аз ги усещаме.
« Последна редакция: Септември 19, 2013, 08:24:54 am от Crabby »

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #5013 -: Септември 19, 2013, 09:22:55 am »

Edit: Клер, аз смятам че и тези със 7 градуса работят, защото той и аз ги усещаме.

Работят, но може би по-слабо ги усещаме. Някой с по-голям орбис да сподели?

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5014 -: Септември 19, 2013, 10:17:00 am »
вярвам ти Краби, просто аз конкретно за формулите питах. щото не съм въобще в час със синастриите и ми е по-лесно като има схема.

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5015 -: Септември 19, 2013, 10:33:07 am »
Клер, формулите на Шестопалов съм ги проверявала из всички синастрии, които съм поглеждала. При моите опити работят на 95%. Където няма достатъчно напрегнати аспекти на Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, хората живеят мъчително по над 20 години, но не се развеждат. Където ги има 3 или повече, и най-най-любовта отива на ярмомелката. Но трябва да се отчитат първо в личните карти. Нали го гледате това? Ако има Марс Юпитер конфликтен аспект, притежателят на Марса трябва да си има конфликтен аспект (със същите 4 планети) в наталната карта, за да е активна конфликтната страна на планетата. За Юпитера важи същото. И тогава се гледа в синастрията. По Шестопалов планетите са три групи:
1) личните до Марс, които правят или не правят хармонията, психическия комфорт и сексуалното привличане. Каквито и конфликти да има там, това да фишеци, много пушек, без раздели.
2) Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон - те дават разделите, даже и с най-голямата хармония.
Динамиката по 1) и динамиката по 2) вървят независимо, що се касае до разделите. Това са моите наблюдения.
3) Уран и Нептун не взимат отношение за раздели и конфликти с резултат.

Зара, аз съм усещала и орбис до 10 градуса. По-слабо, разбира се, като накакъв фон, но съм го търсила без да го намирам, и чак когато дръпна орбисите по-широко, виждам примерно опозиция Марс Сатурн. Усещането е че Сатурн гази волята ми, не мога да си реагирам, както искам, както ми идва отвътре. Така и не разбах, как го прави това - аз ли се самоспирам, той ли ме спира, но е като невидима стена, която не можеш да преодолееш.

Краби, в брака ми има тригон Сатурн Хирон, аз съм с Хирона, мога да кажа, че мъжът ми трепери над всеки мой дискомфорт или болка, неразположение. (Като не броим аспекти, където неговия Плутон гази мои лични планети, Плутон е по-силен от Сатурн в моя случай.) Това има и недобра страна - не ми позволява да се изправя и да се преборя с болката си, с трудността си. Направих много голям застой 10 години, отчасти благодарение и на този аспект. Орбисът е широчък - 7 гр., но се чувства. Мисля, че при Сатурн усещам до към 10-ия градус. За другите планети по-скоро не, не съм изследвала в детайли.
Мога да ти допълня и за секстил Меркурий Сатурн - орб. 2 гр. - Сатурнът живо се интересува от начина ми на мислене, какво мисля, защо го мисля, иска да ми разширява хоризонтите, малко покровителства, малко наставлява, но не неприятно и досадно, всъщност, точно обратното. Имах в друга синастрия Сатурн квадрат Марс с 1 гр.орб., но не мога да го отделя като проявление.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #5016 -: Септември 19, 2013, 11:12:03 am »
Благодаря Smarta

« Отговор #5017 -: Септември 19, 2013, 11:15:36 am »
А това означава ли, че  :sec: и  :tri: са по-желателни между Сатурн и лични планети?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #5018 -: Септември 19, 2013, 11:21:44 am »
А това означава ли, че  :sec: и  :tri: са по-желателни между Сатурн и лични планети?
За "желателни" не може да се каже, всеки желае нещо различно. Има хора, дето си ги кефи да ги боли. ;D
Посочените две държат много здраво. Даже когато искаш да се пуснеш, пак държат. ;D
Квадратите и опозициите нараняват чувствата, съвпадите са като обсебване (за мен поне), а тригоните и секстилите са като "някой, който много държи на мен, и аз на него също", повече като грижа и отговорност. То го има и при квадратите, но не се изживява така приятно.

« Отговор #5019 -: Септември 19, 2013, 11:28:07 am »
Имах предвид това, че 2-те близки синастрии, които познавам за дългосрочност и стабилност са тези на родителите ми (33г.) и на баба и дядо (45г.). При тях няма мажорни аспекти, само минорни - :sec:, някои огледални. Не са се разделяли за повече от месец и видимо, колкото и да са различни, някакви невидими нишки ги държат. Продължават да бъдат в любовта един към друг :blink:

Благодаря, Смарта!