Здравей Гост

синастрия

• 5188 Отговора
  • 876981 Прегледи
*

luli

• *
  • 151
Re: синастрия
« Отговор #5080 -: Ноември 01, 2013, 12:05:53 pm »
Добра вечер!

Въпросната синастрия е с човек, който ме иска от 3-4 години, явно заради венерата ми върху АС му, толкова много ме харесва, че като ме види и яко се гипсира ;D. Все още няма нищо между нас-интимно, никога не съм била с водолей, и ми е много интересно, какъв е потенциала на синастрията ни. Решила съм да му дам шанс.... Досега не ме е впечатлявал особенно, но и бях безумно влюбена в друг,де...
Какво да очаквам от луната му върху ДС ми? Какво означава това?
Много ще съм ви благодарна да разнищим цялата карта :-[
:)

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #5081 -: Ноември 01, 2013, 12:13:43 pm »
мои уран и нептун квадрат негова венера
вече 7 години и нещо.. огромно доверие ми има, изобщо не би се усъмнил в мен, но и аз не съм давала поводи. По скоро си мисли, че крия пари, хах:) Нарича ме хиенка:) Моите уран и нептун са във 2ри дом:)
но неговата венера получава само тригони от моите планети -> от мерк, луна, венера, юпитер и марс, и асц

но понеже имам планети в скорпион, стрелец и козирог , ако едните са в квадрат, другите получават тригон, понеже са знак до знак и няма как да се избегне
но прекалено хармоничните синастрии не са ми по вкуса специално на мен, обичам да има интрига, малко драма:) но това идва от моя натал:)
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

luli

• *
  • 151
« Отговор #5082 -: Ноември 01, 2013, 02:16:59 pm »
Благодаря от сърце, толкова си изчерпателна :* :)

« Отговор #5083 -: Ноември 01, 2013, 03:11:28 pm »
Привет на всички :blink:! Аз съм новичка тук и като цяло в астрологията и имам нужда от помощ за разчитане на една синастрия- на мен и приятеля ми. От 7 години сме заедно и напоследък имахме доста трудни времена и съм малко объркана за развитието на връзката ни и ми се иска да погледна нещата и от друга гледна точка, а именно да видя какво ще кажат и звездите за нашата връзка. Благодаря предварително за помоща  ;)

« Отговор #5084 -: Ноември 01, 2013, 03:47:11 pm »
Привет на всички :blink:! Аз съм новичка тук и като цяло в астрологията и имам нужда от помощ за разчитане на една синастрия- на мен и приятеля ми. От 7 години сме заедно и напоследък имахме доста трудни времена и съм малко объркана за развитието на връзката ни и ми се иска да погледна нещата и от друга гледна точка, а именно да видя какво ще кажат и звездите за нашата връзка. Благодаря предварително за помоща  ;)
Здравей,

Картата е много малка и не се вижда изобщо. Ако искаш някой въобще да обърне внимание те съветвам да направиш синастрия в astro.com и да я качиш тук.  :blink:

Благодаря за инфото дано тази вече да е ОК :)

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #5085 -: Ноември 01, 2013, 04:02:06 pm »
Мармотка, тази карта е или натална, или композитна..

В астро.ком -> free horoscopes -> extended chart selection /най-долу в дясно/ -> Synastry chart /от падащото меню за типа карта/
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #5086 -: Ноември 01, 2013, 04:09:06 pm »
Не съм в час много още, направих я и дано този път да е ОК. Благодаря, че ми помагате, много съм благодарна. :)

« Отговор #5087 -: Ноември 01, 2013, 07:00:59 pm »
Добра вечер!

Въпросната синастрия е с човек, който ме иска от 3-4 години, явно заради венерата ми върху АС му, толкова много ме харесва, че като ме види и яко се гипсира ;D. Все още няма нищо между нас-интимно, никога не съм била с водолей, и ми е много интересно, какъв е потенциала на синастрията ни. Решила съм да му дам шанс.... Досега не ме е впечатлявал особенно, но и бях безумно влюбена в друг,де...
Какво да очаквам от луната му върху ДС ми? Какво означава това?
Много ще съм ви благодарна да разнищим цялата карта :-[
:)

Съвпадът на Плутон и Сатурн обаче никак не ми харесва. Може да се брои, че има и Марс съвпад с Плутон. Не бих сложила розовите очила, съжалявам.

« Отговор #5088 -: Ноември 02, 2013, 01:42:33 pm »
Здравейте, доста съм помъдрувала върху тази синастрия ...приятели сме от почти две години се убеждавам, че не може да сме заедно, а страдаме ужасно, когато сме далеч един от друг ....Наникъде...
Може ли да дадете и вашето мнение? Ще ми бъде интересно.

Като гледам тази синастрия, по-добре да направите усилия да сте заедно, отколкото да сте разделени, при условие, че  Сатурните не са в опозиция. Картата не ги дава в опозиция, или поне опозицията е много широка.  Повечето неща са положителни, Марс в квадрат с Луна ще даде ревности или други дисхармонии от сексуално естество, но като цяло, ако надмогнете егото си, има потенциал за удовлетворяващо съвместно съжителство в тази карта. Консултирай се за опозицията на Сатурн, тази карта не показва градусите. Ако опозиция няма, не виждам кой знае какъв проблем. Ако има - тогава връзката ще е много трудна и ограничаваща и за двамата. Но пък ще има да учите уроци.

Благодаря за тълкуването :) Всъщност, има една опозиция на неговия Сатурн с моята Венера и може би оттам идва и разминаването точно в интимната част. А ревност има- ужасна ревност и от двете страни! Стига се до скандали, макар че в случая не говорим за интимна връзка, а просто за приятелство. Много е объркано.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5089 -: Ноември 02, 2013, 08:16:42 pm »
Според вас има ли хляб в тази синастрия? :-\
Аз и един друг ;D
Часът му не е верен/външен кръг/.

Та,опозиция венера-сатурн,марс опозиция луна и марс, марс тригон слънце....
но много неподходящи луни и венери ,нали? едните в телец,другите в овен...

« Отговор #5090 -: Ноември 02, 2013, 08:41:25 pm »
Да ви кажа, аз много страдах от една квадратура на Венера и Сатурн, Венерата моя. Изобщо този Сатурн в синастрия в квадратура или опозиция си е лоша новина. Не трябва да се подценява, като лъжица катран в каца с мед е. Аз предупреждавам, вие си решавайте.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5091 -: Ноември 02, 2013, 08:45:35 pm »
Мерси.
А в какво точно се изразява напрегнатия аспект сатурн венера?
Не могат да си изразят чувствата ли?
Венера иска,а сатурн не дава....така ли? ;D

« Отговор #5092 -: Ноември 02, 2013, 08:57:08 pm »
Мерси.

:) Казано с прости думи от това, което е при мен : " Ти си съвършена, ти си уникална, обичам те, но никога няма да бъда с теб, защото не искам да те загубя"!?!?
Не знам каква е тази опозиция...ужасна е ...опасно близки и толкова!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5093 -: Ноември 03, 2013, 07:11:23 am »
Благодаря,много хубаво сте го написали :blink:Значи не е съвсем кауза пердута ;)

« Отговор #5094 -: Ноември 03, 2013, 07:33:03 am »
Мерси.

Сатурн се страхува да не изгуби Венера и я задушава, като не и позволява да помръдне, тъй като движението е динамика, а това предполага неопределеност(ако мога така да се изразя).Иначе, ако съдя по синастрията, в която бях Венерата, а и от предишни наблюдения върху Венера в съответния аспект, Сатурн не би трябвало да се притеснява, защото Венерата е доста "лапнала". Това е тежкото за нея, че е влюбена, но не може никога да покаже и да докаже на този сухар Сатурн, че е така. И двамата са наранени по някакъв начин. Иначе връзките, белязани от Сатурн са здрави, а между Венера- Сатурн лоялността продължава и прераства в приятелство дори и след раздялата понякога.

В една синастрия винаги ще има някой кофти аспект, но важна е крайната равносметка. Ако, след като се направи един разбор, тежките аспекти преобладават, то тогава човек следва да се замисли дали си струва. Но, да се слага кръст на даден съюз заради един или два аспекта, ако цялостната картина е добра, е лекомислено. Чрез хората се учим, особено във връзките си, и няма как това да бъде на 100% избегнато. Просто не бива да се превръщаме в мазохисти - ако една връзка те прави повече нещастен, отколкото щастлив, тогава смисъл, поне според мен, няма.  :blink:

Това казва всичко. Само ще добавя, че по мое мнение има аспекти, които са достатъчни да обрекат една връзка на нещастиие и всеки трябва да реши за себе си дали си струва. Аз например смятам, че квадратура на Сатурн със светилата е такъв случай, квадрат мужду марсовете също. Много бих се замислила и при квадратура на Марс и Плутон и Марс и Сатурн или Плутон и Сатурн. По мое мнение, защо като да ходим да пипаме горещата печка, след като са ни предупредили, че ще се изгорим.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #5095 -: Ноември 03, 2013, 07:34:23 am »
Според мен няма много бъдеще в тази синастрия.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #5096 -: Ноември 03, 2013, 08:52:13 am »
Напълно съм съгласна с Ропотамо за напрегнатите сатурнови аспекти. Дори да не са към светилата, а към марс и венера, дори да има много хубави други аспекти в инастрията, тези осират цялата картина

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #5097 -: Ноември 03, 2013, 09:33:11 am »
Аз също с времето се убеждавам,не само в синастрия,че хубавите аспекти не са кой знае какво.
Трудни аспекти трябва да има,за да носят напрежение,растеж, тръпка ...и просто нещо да се случва.

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #5098 -: Ноември 03, 2013, 10:22:59 am »

В крайна сметка една връзка, за да съществува всеки трябва да направи в определен момент компромис. Все пак има зависимост между наталната карта и търсенето на определен типаж за партньор. Понякога правила, които важат за едни, не минават при други.

П.С. Доста се чудих и маех върху квадрата на марсовете в синастрията ни и в началото това много ме притесняваше. Не съм забелязала проявление. Имала съм тригон в синастрия и бих казала, че сега секса повече ми подхожда и харесва и разбирателството и синхронът са по-големи(в синастрията с тригона имах чувството, че непрекъснато се разминаваме). Наблюдавам паралелно и друга синастрия с квадрат между марсовете и периодично ги разпитвам как се чувстват(а те са доста по-отдавна заедно) и пак не виждам класическото проявление. Не отричам казаното от 1000 астролози, но имам предвид, че за дадена синастрия рядко може да се съди по изолиран аспект. Всичко е въпрос на натална карта и множество от взаимовръзки в партньорската(тук не говорим само за планети, а за домове и управители и т.н).

Много точно:) В наталната карта има достатъчно информация :))

Ето качвам една синастрия да изкажете мнение:) Пък аз ще Ви кажа има ли връзка, каква е :))) ако на някой му се занимава и му е интересно:)

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #5099 -: Ноември 03, 2013, 10:26:41 am »
Мерси.

Сатурн се страхува да не изгуби Венера и я задушава, като не и позволява да помръдне, тъй като движението е динамика, а това предполага неопределеност(ако мога така да се изразя).Иначе, ако съдя по синастрията, в която бях Венерата, а и от предишни наблюдения върху Венера в съответния аспект, Сатурн не би трябвало да се притеснява, защото Венерата е доста "лапнала". Това е тежкото за нея, че е влюбена, но не може никога да покаже и да докаже на този сухар Сатурн, че е така. И двамата са наранени по някакъв начин. Иначе връзките, белязани от Сатурн са здрави, а между Венера- Сатурн лоялността продължава и прераства в приятелство дори и след раздялата понякога.

В една синастрия винаги ще има някой кофти аспект, но важна е крайната равносметка. Ако, след като се направи един разбор, тежките аспекти преобладават, то тогава човек следва да се замисли дали си струва. Но, да се слага кръст на даден съюз заради един или два аспекта, ако цялостната картина е добра, е лекомислено. Чрез хората се учим, особено във връзките си, и няма как това да бъде на 100% избегнато. Просто не бива да се превръщаме в мазохисти - ако една връзка те прави повече нещастен, отколкото щастлив, тогава смисъл, поне според мен, няма.  :blink:

Това казва всичко. Само ще добавя, че по мое мнение има аспекти, които са достатъчни да обрекат една връзка на нещастиие и всеки трябва да реши за себе си дали си струва. Аз например смятам, че квадратура на Сатурн със светилата е такъв случай, квадрат мужду марсовете също. Много бих се замислила и при квадратура на Марс и Плутон и Марс и Сатурн или Плутон и Сатурн. По мое мнение, защо като да ходим да пипаме горещата печка, след като са ни предупредили, че ще се изгорим.
Съгласна съм с теб и не те поправям, но...има една особеност. Когато нативът е със сатурново оцветен радикс: аспект на С. със светила, венера, той търси несъзнателно и обикновено намира сатурнова синастрия. Това му е урок в любовта и връзките, дали се чувства добре ,обичан, защитен през цялото време е друга тема. Вероятно този търпи повече стагнацията по сатурн, душата му знае, че трябва да стои там, да носи отговорности...сатурн и щастие не се римуват точно, но пък последният екзалтира в знака на партньорствата-везни.