Здравей Гост

Хорар

• 45 Отговора
  • 7592 Прегледи
Хорар
« -: Май 04, 2008, 06:04:18 pm »
Може ли да ми помогнете при разтълкуването на един хорар.Въпросът е зададен на 2.05.2008 г. в София в 13.21 часа и следният "Ще си възобновим ли отношенията с Х до края на месец май?".Става въпрос за лични взаимоотношения.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #1 -: Май 04, 2008, 07:24:49 pm »
Цитат
"Ще си възобновим ли отношенията с Х до края на месец май?".Става въпрос за лични взаимоотношения.
Луната е без курс в хорарната карта.
Намира се в последния градус на Риби, в балсамична фаза.
Освен това съвпадът на нодалната ос с линията АС-DC в хорара и Нептун в 7 дом (за тези, които отчитат транссатурновите) прави отговора несигурен.

Но преди да разгледам тази карта построих друга - за момента, в който прочетох въпроса ти във форума. 4 май, 18:56 ч, Варна.

В така построената карта положението изглежда по в твоя полза, ако се абстрахираме от някои "забрани" за тълкуване на хорара, като:
- Асцендент в първия градус на знака ("твърде рано")
- Луна в един знак със Слънцето, непосредствено преди новолуние.

Новолунието попада в 7 дом в хорара, в един знак с Венера. Венера е в много благоприятна позиция по знак и по дом, и символизира партньора. Луната, която е сигнификатор на питащата, прави апликиращ съвпад с Венера. Последният й аспект е секстил с Марс, който е ко-сигнификатор на кверента. В тази карта перспективата изглежда доста по-обнадеждаваща.

Не съм сигурна коя от двете карти да се приеме за релевантна.
В първата отговорът клони категорично към "не, нищо няма да стане", във втората - по-скоро към "да, ще се съберете отново".

При това положение бихме могли да се спрем и на някой "междинен" вариант, като например, отговорът да е положителен, но желанието ти да не се сбъдне в рамките на очаквания от теб срок. Разстоянието, което дели Луната от Венера, е 2,5 градуса. Дали ще са дни, седмици, месеци трудно е да се каже...  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Хорар
« Отговор #2 -: Май 05, 2008, 08:54:09 am »
Благодаря Лили,ще пиша по-нататък какво е станало да сверим часовника.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #3 -: Май 05, 2008, 11:27:42 am »
Дано имаш успех  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Хорар
« Отговор #4 -: Май 05, 2008, 02:22:23 pm »
Без да засягам въпросният хорар,ми се струва безмислено да се построяват нови карти при условие,че специално е зададен въпрос с цел хорар и всъщтност на този въпрос се отговаря чрез картата на самото задаване.Ако аз или някой друг след известно време построи карта на преглеждането на въпроса,ще станат сума ти различни карти,които дори чисто логически нямат никакво отношение към реалния хорар.То е като да чета примерно в една астрологична книга хорар за разцепването  на атома и да си построя карта на запознаването ми с хорара за да получа отговор на самия въпрос,който е зададен преди години  :D  още повече,че аз не създавам този въпрос.Няма да продължавам,мисля всеки рабира за каква абсурдност става въпрос,а астрологията като наука не търпи явни противоречия-не знам кой го е измислил това,но то просто е лишено от разум.

И ако трябва да се прави хорар на запознаването с въпроса,то въпроса е :
" Може ли да ми помогнете при разтълкуването на един хорар.Въпросът е зададен на 2.05.2008 г. в София в 13.21 часа и следният "Ще си възобновим ли отношенията с Х до края на месец май?".Става въпрос за лични взаимоотношения.

Тогава картата построена от човека който решава да отговори на самия въпрос е всъщтност показателна за неговите намерения/действия по въпроса зададен от питащия в друг времеви момент(т.е. не съдържа отговора на самия въпрос в контекста)-за това и картата е положителна /"да ще ти помогна" и ако Венера е в 7 дом именно става въпрос за жена (Lillie),малко на "майтап" вече го избих/

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Хорар
« Отговор #5 -: Май 05, 2008, 02:28:49 pm »
Какво хубаво ще ми се случи на 10 май тая година?
Въпросът е зададен в 14,45 часа на 5 май, че гледам часовнико пак се е разместил.
« Последна редакция: Май 05, 2008, 02:29:43 pm от kaily »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Хорар
« Отговор #6 -: Май 05, 2008, 03:19:11 pm »
Със себе си ли се шегуваш?  :D  

*

kaily

• 5145
Хорар
« Отговор #7 -: Май 05, 2008, 03:22:32 pm »
Що бе, съвсем сериозно си питам.
И очаквам всичко - от сбъдване на едни дългогодишни мечти през начало на голема любов, през начало на нов етап в живота ми, през начало на миткане по света, през нищо нема се случи та чак до едно огромно разочарование.
 :ph34r:  

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #8 -: Май 05, 2008, 04:10:21 pm »
Цитат

На такива въпроси хорарната астрология не отговаря.

Сетих се за един друг, не по-малко комичен въпрос, зададен в един форум:
"Ще правя ли секс и кога?"  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #9 -: Май 05, 2008, 04:18:12 pm »
Цитат
Без да засягам въпросният хорар,ми се струва безмислено да се построяват нови карти при условие,че специално е зададен въпрос с цел хорар и всъщтност на този въпрос се отговаря чрез картата на самото задаване.Ако аз или някой друг след известно време построи карта на преглеждането на въпроса,ще станат сума ти различни карти,които дори чисто логически нямат никакво отношение към реалния хорар.
Не е толкова безмислено, но щом казваш  :)  
Втори хорар може да бъде построен само при определени обстоятелства.
Когато въпросът се разглежда само от един-единствен астролог, това е възможно, особено тогава, когато моментът на задаване на въпроса не съвпада с момента на получаването му, т.е. достигането на въпроса до астролога. А пък и не видях други мераклии да тълкуват хорара  :)

Но принципно, ако даден въпрос е зададен във форум и се разглежда от двама, трима и повече участници, логично е за релевантна да се вземе картата на задаване на въпроса.
Още нещо.
Въпросът може да бъде зададен еди кога си, в еди колко си часа и еди къде си, но да е публикуван по-късно в този или онзи форум. Тогава какво правим? Моментът на публичното му оповестяване никакво влияние ли не оказва? :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Хорар
« Отговор #10 -: Май 05, 2008, 04:40:58 pm »
Е хубава работа, аз не питам кога ще ми се случи нещо хубаво, питам за конкретен ден, в който чакам да се случи едно дългоочаквано събитие, една среща. И тя ще се случи. Питам какво да чакам от нея, ще излезе ли нещо съществено или само с надеждите ще си остана.

И хорарът и на това ли не дава отговор.

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #11 -: Май 05, 2008, 05:36:17 pm »
Цитат
Е хубава работа, аз не питам кога ще ми се случи нещо хубаво, питам за конкретен ден, в който чакам да се случи едно дългоочаквано събитие, една среща. И тя ще се случи.
За среща сега казваш, че ти предстои.

Цитат

А това е първоначално зададеният въпрос  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Хорар
« Отговор #12 -: Май 05, 2008, 05:45:17 pm »
Ма аз съм непоправим оптимист бе и чакам от това събитие нещо хубаво, кво да питам, не си ли самовъзнамерявам нещо хубаво, като питам какво хубаво ще ми се случи.
Щото чакам нещо хубаво.
Ще си вдигна задника чак в Букурещ на концерт на Демис Русос.  ;)  

Хорар
« Отговор #13 -: Май 05, 2008, 05:53:47 pm »
Леле,каква дискусия се развихри около този мой хорар.Ама наистина ми е важен.Мисля,че разсъжденията на Лили са правилни.Относно Луната без курс,според Марч- Макевърс курсът на Луната не е важен.Споделете,ако някой има повече впечатления дали е така.

Сега ще се пробвам да отговоря на въпроса на Кайли - Какво хубава ще ми се случи на 10 май.Асцедентът на въпроса попада в Дева,а господарят Меркурий  е в квадратура със Сатурн.Това ме навява на мисълта,че много се притесняваш за този въпрос и че е твърде сериозен.Сега какво хубаво е това. Хубавото не знам към кой дом да го съотнеса.Меркурий е в съвпад с МС, така че е много вероятно въпросът да е свързан с кариерата.От друга страна Луна,Венера и Слънце са в съвпад в 9 дом,така че може да става и въпрос за любовна среща с чужденец.На Луната и предстои и квадратура с Хирон,така че тук се намесва и нещо от миналото.Като индикатор на хубавото взимам Юпитер,който е в тригон с Луната и Слънцето.Е има и една опозиция с Марс,която ми показва,че трябва да смекчиш съпротивата.С две думи - късметът е на твоя страна - дерзай. :D  

Хорар
« Отговор #14 -: Май 05, 2008, 05:55:59 pm »
Уточнтение -Тълкуването на въпроса на Кайли го написах преди да прочета за какво става въпрос

*

kaily

• 5145
Хорар
« Отговор #15 -: Май 05, 2008, 05:58:35 pm »
ми ето де хубавото си е хубаво  :D  

*

123

Хорар
« Отговор #16 -: Май 05, 2008, 06:24:55 pm »
така и аз си тълкувам хорарните, като искам да си самовнуша положителни очаквания на фона на отсъстващи реално такива :D  :D  

*

kaily

• 5145
Хорар
« Отговор #17 -: Май 05, 2008, 06:29:01 pm »
Аз специално хорарите винаги си ги тълкувам на шест, затова с тях съвсем не мога сама да се оправя.
Не знам как ми работи фантазията, ма досега няма хорар да не съм си го докарала в моя полза.
Така че съм тотално емоционално неадекватна към хорари.

Обаче последния път края на септември май че беше ми трябваше да реша един въпрос и пуснах хорар, Лили го разтълкува перфектно и позна на 200%.
Та затова реших сега пак.

*

123

Хорар
« Отговор #18 -: Май 05, 2008, 06:33:34 pm »
Цитат
Аз специално хорарите винаги си ги тълкувам на шест, затова с тях съвсем не мога сама да се оправя.
Не знам как ми работи фантазията, ма досега няма хорар да не съм си го докарала в моя полза.
Така че съм тотално емоционално неадекватна към хорари.

Обаче последния път края на септември май че беше ми трябваше да реша един въпрос и пуснах хорар, Лили го разтълкува перфектно и позна на 200%.
Та затова реших сега пак.
точно това имах предвид
според скромните ми познания хорарът не е толкова положителен, да не говорим, че според правилата май не е препоръчително да се тълкува
но дано Lillie се включи, тя е от клуба на знаещите :)  

*

Lillie

• 30532
Хорар
« Отговор #19 -: Май 05, 2008, 06:43:55 pm »
Не бих казала  :)
Много често ги тълкувам по интуиция, ако нещо ме затрудни... или прескачам "правилата". Имам си "любими" въпроси, а "нелюбимите" ги подминавам  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.