Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291497 Прегледи
Re:Прогресивната Луна
« Отговор #640 -: Декември 16, 2010, 04:16:38 am »
Миналата година имах съвпад на прог. Луна с натален Уран. Луната в натала ми е У6 и заедно с Уран (У1) са на МС. Действително, имах повишение в службата месец-два преди съвпада, а по съвпада вече започнах да изпълнявам новите служебни задължения. Мисля, че за всяка карта тълкуването е различно, зависещо от домовете, които управляват и където се намират. Ако на някой Луна му е У7, може и да е развод. В 9-ти дом съвпадът би трябвало да даде раздвижване по деветодомни дейности.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #641 -: Декември 16, 2010, 04:33:05 am »
Да , много е важен дома...в който се случва...,аспектите също.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #642 -: Декември 16, 2010, 04:40:19 am »
Кой е имал прогресивна Луна в съвпад с Уран и прогресивна Луна в Плутон?

С Плутон У4ти във 2ри - чувствах се най-безпомощният и изоставен човек на този свят, но не заради любов, а защото всичко лежеше на моите плещи. Такъв рев не бях дърпала от години.

С Уран У7ми в 3ти /тук има и съвпад със Слънце У1ви/ - забих се по невероятен начин в една канавка с колата в Княжево /онази част дето е баир под 45 градуса/. Ама така се забих, че можеше да не изляза жива от колата или да изляза и колата да се обърне върху мен и да ме премаже. Това го осъзнах по-късно. По още по-невероятен начин колата се отърва с една откачена броня и счупен фар, а аз само разтреперана.

Да му се не знае не помня точната дата! Трябва да е било ок. 5-6.06.2008 Сега гледам, че е имало някакво новолуние в позиция на Венерата У3ти на 3.06. и транзит на Юпитер в квадрат с нат. съвпад Уран/Сл. Мисля, че ден-два след това писах тук във форума....

П.П.

Ето тук съм писала нещо, но не съм споменала датата

Баща ми внезапно се разболя. Същата седмица пропаднах с колата в една канавка. Слава на Бога колата се отърва с малко, а аз без нищо.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #643 -: Декември 16, 2010, 05:25:05 am »
смяна на ценностите и повече пречистващо сълзи - пожелавам да няма прексъване на партньорството:) има ли възможност за бременност в семейството на твои близки? и най- вероятно по - дългосрочно пътуване

Ми, то партньорството започна при пр. луна в опозиция на меркурий (У7,9) и венера (У5), не вярвам да прекъсне баш сега. Плутон управлява 11-ти дом (приятелите), а Уран - светилата във 2-ри. Мечтая си за по-дългосрочно пътуване по 9-ти дом. Възможности за бременност около мен постояно има, ще се похваля, ако стане факт! ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #644 -: Декември 16, 2010, 05:26:10 am »
смяна на ценностите и повече пречистващо сълзи - пожелавам да няма прексъване на партньорството:) има ли възможност за бременност в семейството на твои близки? и най- вероятно по - дългосрочно пътуване

Ми, то партньорството започна при пр. луна в опозиция на меркурий (У7,9) и венера (У5), не вярвам да прекъсне баш сега. Плутон управлява 11-ти дом (приятелите), а Уран - светилата във 2-ри. Мечтая си за по-дългосрочно пътуване по 9-ти дом. Възможности за бременност около мен постояно има, ще се похваля, ако стане факт! ;D

Това е добро като идея! ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #645 -: Декември 16, 2010, 05:27:41 am »
сетих се при мен как е било, но се надявам да не отговаряш на профила- почина дядо ми, болести в семейството, задгранични пътувания ( съвпада с плутон); съвпадът с уран- пак задгранични пътувания, гаджалък, смяна на килограмите доста рязко

Това с болестите в семейството го минах по Луна в 8-ми (майка се разболя  и почина). В кой дом ти се случи това, Кая!? А за килограмите е верно и при мен, но не по 9-ти дом, а по Девата, която ми се е настанила по рождение в 9-ти. Спазвам диети още с навлизането на луната в дева - не ям хляб и порциона ми задължително включва фибри.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #646 -: Декември 16, 2010, 05:30:27 am »

Това е добро като идея! ;D

А нееее! Нямам предвид себе си.  неее!  :57:

*

Stella

• 7765
« Отговор #647 -: Декември 16, 2010, 05:35:04 am »

С Плутон У4ти във 2ри - чувствах се най-безпомощният и изоставен човек на този свят, но не заради любов, а защото всичко лежеше на моите плещи. Такъв рев не бях дърпала от години.

С Уран У7ми в 3ти /тук има и съвпад със Слънце У1ви/ - забих се по невероятен начин в една канавка с колата

Значи пр. Луна в съвпад с Уран - инцидент, а пр. Луна в съвпад с Плутон - самота и безпомощност. :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #648 -: Декември 16, 2010, 05:39:20 am »

С Уран У7ми в 3ти /тук има и съвпад със Слънце У1ви/ - забих се по невероятен начин в една канавка с колата

Значи пр. Луна в съвпад с Уран - инцидент, а пр. Луна в съвпад с Плутон - самота и безпомощност. :(

Какъв е аспекта на ПР.Луна с Плутон и Уран в натала? Какви са домовете , как са аспектирани...Има ли движение и какво на куспидите на прогресивните домове.... :-\ От тик се тръгва...Що за заключения правиш? :rolleyes: :-\
Зависи от много неща...,най-вече ти си родена при новолуние- нали не бъркам?! :-\ Би следвало да е кунконс аспекта в натала...Късметлийски е , вЕрно е , че е бонбон с кукичка , ама нали трябва да има нещо за което да се закачиш? :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #649 -: Декември 16, 2010, 04:24:29 pm »
Преди около две години вече преживях прогресивна луна с плутон в 3ти.Тежък период.
Скоро отмина и още отминава съвпада на пр луна с уран в края на 3ти почти съвпад с ИС ,също тежък и нервен период.

*

Stella

• 7765
« Отговор #650 -: Декември 16, 2010, 04:38:12 pm »

Какъв е аспекта на ПР.Луна с Плутон и Уран в натала? Какви са домовете , как са аспектирани...Има ли движение и какво на куспидите на прогресивните домове.... :-\ От тик се тръгва...Що за заключения правиш? :rolleyes: :-\
Зависи от много неща...,най-вече ти си родена при новолуние- нали не бъркам?! :-\ Би следвало да е кунконс аспекта в натала...Късметлийски е , вЕрно е , че е бонбон с кукичка , ама нали трябва да има нещо за което да се закачиш? :blink:

Не че си правя заключения, а само обобщавам казаното от Аурора, беееее!
Куинсконсът, аз не го считам за късметлийски, а за дразнещ аспект, който изисква много нагаждане и в крайна сметка компромис, за да се намали дисонанса.

Значи, ти ме наведе на следната мисъл: аз ще си отработя куинсконса или поне ще се опитам. И всичко това ще се случи в 9-ти дом, понеже Луната отива в 9-ти дом при Плутон и Уран. Плутон управлява свободното време и приятелите (11-ти), а се намира в 9-ти. Уран управлява светилата във 2-ри дом, а се намира в 9-ти. Луната управлява 8-ми и отива в 9-ти.

Следователно: ще дам едни спестени пари (2/8-ми дом), за далечно пътуване (9-ти), за да си прекарам свободното време с приятели (11-ти). Ееех, мечти, мечтииии! Ще стане, както е тръгнало.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #651 -: Декември 16, 2010, 10:05:49 pm »
Такъв дълъг пост написах относно връзката на Плутон с 11 и прогр.Луна, че наскоро ми мина от там, но нещо нета се свърши и всичко замина.

Сега накратко отново - когато се случи, наистина се яви проблем с жена, но нямаше драма, а да кажем, че ме освободи от присъствието й, от човек, който от време вече е извън приятелския кръг по ред причини, беше неприятно, но пречистващо и съвсем на място.
Иначе ми повлия и другояче - търсене на по-задълбочени възможности за осигуряване на вътрешен комфорт, психологически техники, както и методи за изхвърляне на вредни емоционални модели, започна етап на процес, който върви отдавна, но така да кажем се спусна по-надолу и навътре да отведе Луната /която по натал е в 9 дом, ако има значение/ на места, за чиито смисъл тя само е подозирала, но все е търсила. Извинявам се за изказа, дано става ясно в общи линии какво имам предвид.

А според мен при този съвпад емоциите ще влияят силно и е добре една по-трезва преценка, доколкото може да го позволят останалите фактори, да се спестят "черните" потенциални прояви, но и да речем че е от нормалните вероятности, тъй като на първо време Плутон цели точно да извади на показ грозното и болното, за да ни даде после и възможност да се справим с него.  
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 10:10:01 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #652 -: Декември 16, 2010, 10:53:21 pm »
Някой имал ли е скоро съвпад на прог.Луна с прог.Меркурий?
Това ще ми се случи след около месец и ще бъде в 8 дом. Луна е У12, Меркурий-У3,У11 и У12.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #653 -: Декември 17, 2010, 12:15:07 am »
Бре,хора,някой има ли спомени от съвпада на прогресивната си Луна с нат. Плутон?
Последният месец съм в плен на дежа ву-та и повторяне на идентични кризисни минали ситуации.Примерно ,седим си на кафе,аз се сещам за нещо си по някакъв повод,разказвам го ,чукам на дърво,да се не случи пак и ..хоп,след 3 -4 дни не само ,че е факт,ами е и в по-хард вариант...Случките,които се повтарят,са свързани със здраве и работа пряко или косвено(Плутон ми е упр. на 6-ти.)
Вече ме е страх да си помисля даже за нещо.. :'( :-\Нервите са ми опнати до краен предел,все едно непрекъснато """дърпам дявола за опашката"..

Ей това ми е документирано от въпросния съвпад,Небесна..
Помня,че в онзи период ми беше много изнервено,но нищо фатално не ми се случи..

*

Stella

• 7765
« Отговор #654 -: Декември 17, 2010, 12:39:34 am »
Бре,хора,някой има ли спомени от съвпада на прогресивната си Луна с нат. Плутон?
Последният месец съм в плен на дежа ву-та и повторяне на идентични кризисни минали ситуации.Примерно ,седим си на кафе,аз се сещам за нещо си по някакъв повод,разказвам го ,чукам на дърво,да се не случи пак и ..хоп,след 3 -4 дни не само ,че е факт,ами е и в по-хард вариант...Случките,които се повтарят,са свързани със здраве и работа пряко или косвено(Плутон ми е упр. на 6-ти.)
Вече ме е страх да си помисля даже за нещо.. :'( :-\Нервите са ми опнати до краен предел,все едно непрекъснато """дърпам дявола за опашката"..

Ей това ми е документирано от въпросния съвпад,Небесна..
Помня,че в онзи период ми беше много изнервено,но нищо фатално не ми се случи..

Лелеееее! Чеки да видя кога ми е точния съвпад! Ще се покрия у дома.

*

Divna

• 2478
« Отговор #655 -: Декември 17, 2010, 01:00:32 am »
При прогр. Луна в съвпад с нат. Плутон ми беше много спокоен периода. Бях си в къщи, защото дъщеря ми беше бебе и се грижех за нея.

Mims, погледни си дирекциите и транзитите през този период, защото само една прогресивна Луна не би могла да даде достатъчно информация.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #656 -: Декември 17, 2010, 01:26:29 am »
Предчуствията и дежа-ву-тата са нещо,което изпитвам, откак се помня..
В понеделник вървях към работа и изведнъж в мозъка ми щукна мисълта за нечия смърт..Поуплаших се..200 метра нагоре по улицата зад една ограда мернах капак на ковчег.Направо изтръпнах,а 20 минути по-късно се втрещих,като разбрах,че е починала внезапно жена,работеща в стола на училището ни.
Просто в онзи период бях с много изострени усещания и по-лабилна емоционално.

*

Divna

• 2478
« Отговор #657 -: Декември 17, 2010, 01:33:01 am »
Мимс, така без да съм видяла картата ми е трудно да говоря. Луна в кой дом е и какви аспекти получава в натала? Щом тези дежавута са от както се помниш явно имаш рожден аспект за това в натала.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #658 -: Декември 17, 2010, 11:37:04 pm »
Мимс, така без да съм видяла картата ми е трудно да говоря. Луна в кой дом е и какви аспекти получава в натала? Щом тези дежавута са от както се помниш явно имаш рожден аспект за това в натала.
Луната ми е в Рак,на асцендента,има тригон към Уран и квадрат към Плутон и Лилит.Със Слънцето аспекта е квадрат  и половина.
Аз го отдавам на тригона,познавам доста хора с този аспект и като цяло са много интуитивни и усещат нещата в зародиш..

*

Divna

• 2478
« Отговор #659 -: Декември 17, 2010, 11:40:41 pm »
Луната ми е в Рак,на асцендента,има тригон към Уран и квадрат към Плутон и Лилит.Със Слънцето аспекта е квадрат  и половина.
Аз го отдавам на тригона,познавам доста хора с този аспект и като цяло са много интуитивни и усещат нещата в зародиш..

Откъм 12 или 1 дом е?
Уран и Плутон в кои домове са?