Да ви кажа, понякога при някой прогресивен аспект може да няма отчетливо събитие, но да има отчетливо изживяване, което да те разтърси и трайно да промени нагласата ти.
При мен последният аспект на прогресивната Луна (съвпад с Плутон) така проработи - по време на точния аспект и +/- 1 градус преди и след него нищо не се случи (Плутон ми е в критичния 13ти кардинален градус

), обаче малко по-нататък, след като аспектът се беше разпаднал, ми съобщиха новина, която ме изкара извън релси. Иначе се знаеше, че нещата натам са тръгнали, но просто съм поставена в ситуация, в която не разполагам с достатъчно време да реагирам и да си уредя моите неща. Сега обмислям най-различни варианти и всичко ми е пълен хикс, но нагласата е преобладаващо драматична (по Плутон), макар и да си давам сметка, че всичко се случва за мое добро след толкова време застой. Осъзнавам, че вече няма никакъв смисъл да си влагам времето и енергията в безплодни неща и да нося на гърба си ангажименти, които ми пречат да вървя напред.