Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292626 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #900 -: Януари 08, 2012, 11:09:13 pm »
скарванията не ги броя за събития, освен ако не прекъсват отношения ;D

засмях се, защото отчетох разликата в определението за събития

за втори път се самоцитирам днес:

говоря за отчетливи събития, такива които се помнят, без да включвам най-съществените малко на брой в живота на човек като - раждане, смърт, брак

което иде да подчертае съвсем ярко преиначаване на казаното от мен, не разбирам за какво ти е да го правиш, ти имаш ли идея защо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #901 -: Януари 08, 2012, 11:17:55 pm »
Може просто да не те е прочела внимателно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #902 -: Януари 08, 2012, 11:33:08 pm »
Добре, де не съм те разбрала за смъртта, раждането и т.н. и въпреки това на мене събитието ми е отчетливо и съм си го запомнила. (извадка от горния ти цитат). Моето "определение" за събитие във взаимоотношенията не означава само раздяла. И скарванията, които маркират кризите във взаимоотношенията също ги броя за събития. В края на краищата по този начин взаимоотношенията се прочистват и биват поставени на нови основи. Критичните градуси на пр. Луна на 29 Дева/ 1 Везни при мен се проявиха по този начин.

« Последна редакция: Януари 08, 2012, 11:41:05 pm от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #903 -: Януари 08, 2012, 11:42:53 pm »
Да ви кажа, понякога при някой прогресивен аспект може да няма отчетливо събитие, но да има отчетливо изживяване, което да те разтърси и трайно да промени нагласата ти.

При мен последният аспект на прогресивната Луна (съвпад с Плутон) така проработи - по време на точния аспект и +/- 1 градус преди и след него нищо не се случи (Плутон ми е в критичния 13ти кардинален градус  ;D), обаче малко по-нататък, след като аспектът се беше разпаднал, ми съобщиха новина, която ме изкара извън релси. Иначе се знаеше, че нещата натам са тръгнали, но просто съм поставена в ситуация, в която не разполагам с достатъчно време да реагирам и да си уредя моите неща. Сега обмислям най-различни варианти и всичко ми е пълен хикс, но нагласата е преобладаващо драматична (по Плутон), макар и да си давам сметка, че всичко се случва за мое добро след толкова време застой. Осъзнавам, че вече няма никакъв смисъл да си влагам времето и енергията в безплодни неща и да нося на гърба си ангажименти, които ми пречат да вървя напред.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #904 -: Януари 08, 2012, 11:52:28 pm »
Да ви кажа, понякога при някой прогресивен аспект може да няма отчетливо събитие, но да има отчетливо изживяване, което да те разтърси и трайно да промени нагласата ти.

За някои хора това може да не е значимо събитие, но за тебе да си е напълно реално и значимо.
Един "катарзис" например, как можеш да го обясниш като събитие...никой няма да те разбере.
Отдръпва се тежка планета от чувствителна точка и още същия ден си поемаш въздух с пълни гърди, все едно камък ти пада от сърцето и се чувстваш като прероден, нов човек. ;D
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #905 -: Януари 09, 2012, 12:05:02 am »
За някои хора това може да не е значимо събитие, но за тебе да си е напълно реално и значимо.
Един "катарзис" например, как можеш да го обясниш като събитие...никой няма да те разбере.

Да, именно това имах предвид - изживяванията, които се случват вътре в нас и разместват доста пластове в психиката, не винаги можем да ги свържем с конкретна събитийност.

Реално събитие лично за мен нямаше, аспекта го свързвам по-скоро с личностна дилема, която много остро изживях именно през този период.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #906 -: Януари 09, 2012, 08:52:59 am »
[
имах скарване с приятеля ми. (наскоро, наскоро, преди 3 месеца) - счепкахме се. още същия ден.[/quote]
[/quote]
Това ми се случи, това споделям, понеже беше много силно.
Криза във взаимоотношенията, която ме разтърси.
Голямо събитие аз търся, когато са засегнати натални планети.
[/quote]

просто недоразумение. от първия пост не останах с впечатление, че  е било нещо значимо, което да те разтърси. защото скарвания затова-онова всички имаме... :blink: но казаното после, звучи по друг начин и спокойно можем да го съотнесем към критичния градус.
[/table][/tr][/table]
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 08:59:56 am от Grace »

*

Grace

• 2257
« Отговор #907 -: Януари 09, 2012, 09:03:41 am »

това е точно така. за мен и това си е събитие. просто може да не е свързано с външно проявление. а това, междудругото е валидно и при транзитите.

« Отговор #908 -: Януари 09, 2012, 09:14:34 am »
и аз да споделя, не е лично,а касае др.човек

при прогр.слънце в първи градус на везни - критичен + прогр.луна в критичният 26 везни- скарване довело да раздяла
прогр.марс + прогр.юпитер също в критичен последен градус

и това се случва на фона на прогр. меркурий/венера  везни в каре  нат.марс

+тр.Нептун опозе нат.Слънце в критичен градус по оста 4-10
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #909 -: Януари 09, 2012, 09:28:07 am »
и аз да споделя, не е лично,а касае др.човек

при прогр.слънце в първи градус на везни - критичен + прогр.луна в критичният 26 везни- скарване довело да раздяла
прогр.марс + прогр.юпитер също в критичен последен градус

и това се случва на фона на прогр. меркурий/венера  везни в каре  нат.марс

+тр.Нептун опозе нат.Слънце в критичен градус по оста 4-10

Карето е е най-силно, защото е съотнесено към натални планети. Забелязала съм, че опозициите и квадратурите на прогресивна Венера към натален Марс, и обратното са много неприятни аспекти и водят до раздори.

ПП. На мене наталният Марс ми е постоянно в критичен градус на 29 Везни, а прогресивният - винаги ще бъде в критичен градус на 0 градуса и нещо си в Скорпион.

Имах раздяла при пр. Луна в Лъв (няма критични градуси) в опозиция на натални светила във Водолей. - прекъснах 5 годишна връзка. Но на нас луните ни и без това са в квадратура във фиксирания кръст (той е с луна в Скорпион).

*

Grace

• 2257
« Отговор #910 -: Януари 09, 2012, 09:31:35 am »
Цитат
прогр.луна в критичният 26 везни- скарване довело да раздяла

даа..прави ми впечатление, че знака също отговаря точно - много са застъпени Везни !

също, особено силно проявление има, когато бидейки в критичен градус, прогр.Луна прави аспект с натална планета.

*

Stella

• 7765
« Отговор #911 -: Януари 09, 2012, 09:36:24 am »
Цитат

даа..прави ми впечатление, че знака също отговаря точно - много са застъпени Везни !

също, особено силно проявление има, когато бидейки в критичен градус, прогр.Луна прави аспект с натална планета.

Моят приятел в момента има пр. Луна на 26 гр. Рак в съвпад с натален Сатурн в 8 дом, но да ти кажа и представа си нямам какво би могло да бъде проявлението.

*

Grace

• 2257
« Отговор #912 -: Януари 09, 2012, 09:36:32 am »
Цитат
Забелязала съм, че опозициите и квадратурите на прогресивна Венера към натален Марс, и обратното са много неприятни аспекти и водят до раздори.
Цитат

водят го като един от аспектите на развода.

*

Stella

• 7765
« Отговор #913 -: Януари 09, 2012, 09:43:59 am »
Цитат

Моят приятел в момента има пр. Луна на 26 гр. Рак в съвпад с натален Сатурн в 8 дом, но да ти кажа и представа си нямам какво би могло да бъде проявлението.
Сега видях, че прогресивната му луна влиза в 26-тия градус на Рак на 25 януари.

*

Grace

• 2257
« Отговор #914 -: Януари 09, 2012, 09:45:18 am »
Цитат

ако не е външно събитие, може да е емоционално доста тежък период на преосмисляне на неща, свързани с дома и семейството / знак Рак /, болка от загуба, самота, изолация...Активира натално каре с Хирон / 5 дом - дете ? /. Страх от загуба на сигурните структури в живота, на традиционното, и съответно криза.. ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #915 -: Януари 09, 2012, 09:45:40 am »
Цитат
Забелязала съм, че опозициите и квадратурите на прогресивна Венера към натален Марс, и обратното са много неприятни аспекти и водят до раздори.
Цитат

водят го като един от аспектите на развода.

Хаха, да попитам : "И в синастрноята ли?" - с бившия имахме мой марс в квадрат с негова венера.
Никак не се изживява приятно този аспект в личните взаимоотношения.

*

Grace

• 2257
« Отговор #916 -: Януари 09, 2012, 09:50:32 am »
аз говоря за прогресии.  :blink:

а в синастрията, сигурно е трънлив, но ако останалата част го компенсира и вземем повече от сексуалния заряд, който носи.... ;)

*

Stella

• 7765
« Отговор #917 -: Януари 09, 2012, 09:52:00 am »
Цитат

ако не е външно събитие, може да е емоционално доста тежък период на преосмисляне на неща, свързани с дома и семейството / знак Рак /, болка от загуба, самота, изолация...Активира натално каре с Хирон / 5 дом - дете ? /. Страх от загуба на сигурните структури в живота, на традиционното, и съответно криза.. ?

Благодаря ти, Грейс! Ако няма някакво значимо външно събитие, което той да ми сподели, аз едва ли ще разбера някога как се е проявил този съвпад на прогресивна Луна със Сатурн в Рак. К. Ръшман свързва квадратурата на пр. Луна към натален сатурн със затваряне в себе си, липсва проява на чувства, студенина. "Не очаквайте проява на чувства в този период" - казва тя. Забелязвам, че съвпада действа по абсолютно същия начин. Хората буквално се затварят в "черупките си".

*

Stella

• 7765
« Отговор #918 -: Януари 09, 2012, 09:53:52 am »
аз говоря за прогресии.  :blink:

а в синастрията, сигурно е трънлив, но ако останалата част го компенсира и вземем повече от сексуалния заряд, който носи.... ;)

Ами и секса е трънлив и не води до взаимно удовлетворение, макар да има напрежение.
А компенсиращи аспекти, ако има - добре, но ако няма - зле.

*

AH

• 2201
« Отговор #919 -: Януари 09, 2012, 10:21:55 am »
имахме мой марс в квадрат

ако човек си има в радикса напрежение по Марс, май не върши работа наливането на масло в огъня:)