Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291866 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #960 -: Януари 10, 2012, 03:07:04 pm »
Аз имам в момента събития с негативен оттенък и по-скоро на вътрешно ниво, но не виждам конкретни констелации освен тр. Уран.

*

Stella

• 7765
« Отговор #961 -: Януари 10, 2012, 03:12:22 pm »
Аз имам в момента събития с негативен оттенък и по-скоро на вътрешно ниво, но не виждам конкретни констелации освен тр. Уран.

Кажи де? Тури тука карта.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Uran

• 6041
« Отговор #962 -: Януари 10, 2012, 03:39:21 pm »

*

Uran

• 6041
« Отговор #963 -: Януари 10, 2012, 03:46:01 pm »
 Всъщност съвпадът на прог Луна с дирекционен Меркурий може да се приеме като нещо си отключило тези събития, но въпреки всичко пак ми се вижда насилено.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #964 -: Януари 10, 2012, 03:47:55 pm »
Прогресивната Луна в момента е в тригон с наталния Марс - тригоните предполагат по-плавно протичане на енергиите, но Марс си е Марс все пак.

Мога да ви кажа, че тригона на прогр. Луна с нат. Юпитер в 7 дом доста тежко го изживях, случи се в края на миналата година. А последвалият тригон на прогр. Луна с прогр. Юпитер даде фалшива надежда и привиден "късмет", който много бързо си отиде щом се разпадна аспектът.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

AH

• 2201
« Отговор #965 -: Януари 10, 2012, 03:51:27 pm »
ще се надяваме, че ще е "ден до пладне", в смисъл, докато тр.Марс отпусне Плутон.

Има едно правило - ако в даден дом имаме планета, то тя често е по-важна от управителя му.

Ревизирай мисли и чувства -  квадратът между тр.Нептун и натален трайно може да е лош съветник.

*

Uran

• 6041
« Отговор #966 -: Януари 10, 2012, 03:52:03 pm »
Говоря за вербални конфликти пръкнали се от 1 дума и довели до съществен роднински разрив.
 Отделно едни филми ..дето не мога да ги асимилирам и са някаква периферия ,създаваща ми мимолетен дискомфорт за разлика от горното.

*

AH

• 2201
« Отговор #967 -: Януари 10, 2012, 03:55:04 pm »
Говоря за вербални конфликти пръкнали се от 1 дума и довели до съществен роднински разрив.
 Отделно едни филми ..дето не мога да ги асимилирам и са някаква периферия ,създаваща ми мимолетен дискомфорт за разлика от горното.

конфликти- Марс
трети дом- роднини

ще мине

« Отговор #968 -: Януари 10, 2012, 08:56:15 pm »
транзитни на радикални точки
Уран на Асц.
Сатурн на Дсц.
Плутон на МС

не прощават

Ако няма достатъчно инфо да видим поне по 3 независими фактора събитийност в една плоскост, с най-висок ранг е Плутон на МЦ.
На практика може да се прояви като риск, на дъното на който са пари,

точно това е причината, пък и Плутон У8 общите с тези на партньора, а и 5 дом където е прогр.Луна съвпад Слънце е дом на рискови инвестиции и големите харчове,общо е решението, а Уран е ускорил нещата,без  задълбочено проучване
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Stella

• 7765
« Отговор #969 -: Януари 10, 2012, 09:00:22 pm »
Прогресивната Луна в момента е в тригон с наталния Марс - тригоните предполагат по-плавно протичане на енергиите, но Марс си е Марс все пак.

Мога да ви кажа, че тригона на прогр. Луна с нат. Юпитер в 7 дом доста тежко го изживях, случи се в края на миналата година. А последвалият тригон на прогр. Луна с прогр. Юпитер даде фалшива надежда и привиден "късмет", който много бързо си отиде щом се разпадна аспектът.

И аз съм забелязала, Лили, че прогресивни към прогресивни преминават бързо и почти не дават сериозно отражение върху живота на човека, след разпадането на аспектите. По-сериозни промени предизвикват аспектите на прогресивни към натални планети.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #970 -: Януари 11, 2012, 06:28:21 am »
точно това е причината, пък и Плутон У8 общите с тези на партньора, а и 5 дом където е прогр.Луна съвпад Слънце е дом на рискови инвестиции и големите харчове,общо е решението, а Уран е ускорил нещата,без  задълбочено проучване

тр.Сатурн на радикална точка дава здравословна доза страх. Ще охлажда ентусиазма на Уран и Плутон.

Ако търсим бъдеща събитийност, гледаме пресечница някаква на аналогии на прогресивна Луна и транзитен Сатурн - не случайно циклите им са близки-28/30 години.

А най-добре да гледаме какво казват транзитите за парите в нашия хороскоп.

« Отговор #971 -: Януари 11, 2012, 07:37:36 am »

тр.Сатурн на радикална точка дава здравословна доза страх. Ще охлажда ентусиазма на Уран и Плутон.

Ако търсим бъдеща събитийност, гледаме пресечница някаква на аналогии на прогресивна Луна и транзитен Сатурн - не случайно циклите им са близки-28/30 години.

когато прогр.Луна е в асп. с транз.Сатурн или натален
или тя преминава през 10,сатурнов дом или той през 4
или пък преминават през натално упр. от тях дом - прогр. Луна през Козирог,тр.Сатурн през Рак :rolleyes:
и каква събитийност търсим луна/сатурн заедно стагнират от всякъде,не носят много позитиви :rolleyes:

*

AH

• 2201
« Отговор #972 -: Януари 11, 2012, 07:57:11 am »
или пък преминават през натално упр. от тях дом - прогр. Луна през Козирог,тр.Сатурн през Рак :rolleyes:
и каква събитийност търсим луна/сатурн заедно стагнират от всякъде,не носят много позитиви :rolleyes:

обща аналогия на Луна и Сатурн е стабилност и сигурност, докато емоциите не са им толкова обща:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #973 -: Януари 11, 2012, 08:03:46 am »

Гаднички са негативните аспекти и съвпадите на Прогресивната луна към натален Сатурн.
К. Ръшман коментира само квадратурата, но аз имам наблюдения и върху съвпада, че действа по същия начин. Изразява се в студенина, липса на емоционална изява и затваряне в себе си. Още повече, когато сатурн се намира в Рак, където е в заточение, а луната - на трон. Каръл съветва да не очакваме проява на чувства в този момент. По мои лични наблюдения в един такъв момент човек трябва да преразгледа своите отговорности, както и да поработи върху страховете си, за да се придвижи напред.

*

Grace

• 2257
« Отговор #974 -: Януари 11, 2012, 08:42:07 am »
от опит установих, че е много силно действието на прогр Луна, когато направи съвпад с натална или прогресивна  планета и активира неин аспект с натална. Мисля, че  е невъзможно да не последва събитие. Проследете го и ще останете учудени от резултата.
« Последна редакция: Януари 11, 2012, 09:30:49 am от Grace »

« Отговор #975 -: Януари 11, 2012, 09:49:50 am »

обща аналогия на Луна и Сатурн е стабилност и сигурност, докато емоциите не са им толкова обща:)

а основният страх е да не ги изгубиш

*

AH

• 2201
« Отговор #976 -: Януари 11, 2012, 10:24:34 am »

а основният страх е да не ги изгубиш

нали говорим за 5 и 7-ми дом - не са лоши - без риск не става

толкова голям риск ли поехте?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #977 -: Януари 11, 2012, 12:09:59 pm »
от опит установих, че е много силно действието на прогр Луна, когато направи съвпад с натална или прогресивна  планета и активира неин аспект с натална. Мисля, че  е невъзможно да не последва събитие. Проследете го и ще останете учудени от резултата.

Преди няколко години имах прогресивна Луна в съвпад с нат. Сатурн в 9 дом. За тоя аспект бях изчела доста песимистични прогнози, но реално нищо не се случи. Нито е било период на депресия, а по-скоро обръщане навътре. Проработих аспекта чрез писане в окултни форуми и невинни закачки с фанатизирани християни.  ;D

В радикса Сатурн е в тригон със Слънцето (и квадрат с Уран - поколенчески аспект).

През октомври м.г. прогресивната Луна направи секстил с нат. Сатурн. Имаше две неприятни събития - почина баба ми (в чужбина - 9 дом), а две седмици преди смъртта й научих доста неприятни факти, които ме касаят много лично (изплува една лъжа - Сатурн се свързва и с истината, особено в 9 дом). И когато научих за смъртта, вече нищо не можеше да ме разтърси, още преди това да се случи душата ме болеше, а и знаех, че това рано или късно трябваше да се случи, година по-рано сънувах сън, който беше послание.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #978 -: Януари 11, 2012, 02:04:14 pm »
От броени дни съм с пр. Луна във Водолей все още в 11-ти дом. На 1 февруари предстои да премине в 12-ти дом, където й предстои дългооо пътешествие до юли 2014-та. Ще удари Селена, Юнона, Венера и Луна :(

Започнах да сънувам активно, по много сънища на веднъж. Всяка нощ съм на необичайни места - в Италия, в католически храм, в детска градина и т.н. ;D

Погледнах и как е била поставена пр. Луна при важни събития за мен:
пр. Луна на МС в Стрелец - влюбих се за 1 път и не казах на никого ;D
пр. Луна съвпад нат. Сатурн/У11 в Стрелец - прекъснах образованието си доброволно, обаче скрих от баща ми :-[
пр. Луна съвпад нат. Уран/У12 в Стрелец - почина баба много неочаквано;
пр. Луна съвпад нат. Нептун/У1 в Козирог - разделих се с мечта, не ме приеха в МУ, кандидатстването ми отново беше тайна ;D
пр. Луна на IС, съвпад нат. Хирон в Близнаци - неприятности в дома; почина дядо при инцидент; 

*

Stella

• 7765
Re:Прогресивната Луна
« Отговор #979 -: Януари 22, 2012, 02:07:26 pm »
Цитат
Да се похваля - вече 20 дни не пуша изобщо.
Браво!Аз вече 4 месеца не пуша,и сега видях,че съм ги отказала ,когато пр.Луна е била  в 8-ми дом,на 2 градуса преди точния тригон с нат.Меркурий,в секстил с управителката си Венера и в опозиция с нат.Луна и нат.Асц,чийто управител също е Венера.

Значи аспектите на пр. Луна към натален Меркурий имат важна роля в отказването на цигарите....и вероятно 8 дом - също.

Не може да е истина......... :o Купих си от аптеката "Таболив" ,който много добре ми подейства и вече  1 седмица не пуша . В момента имам прогр. Луна в Козирог в 8 ми дом в абсолютно точна опозиция с нат. Мерк... ::)

НАПРАВО СЪМ ИЗУМЕНА. Да изведем една закономерност.

"При Прогресивна Луна в 8-ми дом в опозиция на натален Меркурий хората отказват цигарите".

Ето това е за отказването на цигарите.