Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291735 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1000 -: Януари 30, 2012, 02:27:40 pm »
не знам...трябва да има и още нещо.. :unsure:

Да видим какво може да има, като тръгнем от началото.

Разликата между прогресивната Луна и другите Луни, примерно натална или транзитна, е че прогресивната не носи традиционните значения и символика на Луната /напр. майка и др/.
Тя „осветява“ дома, който активира, и най-вече осветява емоциите, потребностите и разногласията по аналогиите на дома.

И от тук виждаме, че „припокриване“ на значенията на едната и другата Луна касаят не точно събитийност, а по-скоро емоции, хормони.
 Последните, евентуално, могат да дадат събитийност – по знак и дом- общо между Скорпион и 10-ти дом може да е реализация като майка /но събитието не е аналогия на прогресивната Луна, а на наталната/, а ако става въпрос за мъжка карта, емоциите и хормоните много вероятно ще дойдат от силна и трайна връзка с друг човек. /а понеже Луната е променлива, можем да имаме точно обратните събития:)/

А ти какво мислиш, че може да има?

мисля, че интерпретацията ти е изключително точна. става въпрос за мъжка карта. прогресивната Луна сама по себе си не носи събитийност, в случая тя ще подчертае емоциите и тъй като става въпрос за знака Скорпион, те ще са дълбоки, силни и трансформиращи. в тази карта наталната Луна управлява интерсептиран Рак в 7 дом и е в съвпад/ 5* сходящ / с ЮЛВ. много вероятно да е свързано с връзка от кармичен характер и може би ? с нейния край поради разделящото значение на ЮЛВ. още повече, че тр Сатурн в опозиция на Марс и Венера води в тази посока. вероятно ще има драма, може би изразена най-вече на вътрешно ниво. Или нов обрат в отношенията ? Венера е У5 и У10. Много, много подчертан 10 дом...
Обаче, наталната Луна е също тригон със Слънцето. И след като прогресивната мине през нея, ще направи тригон с натално Слънце./ У 8 / Положителна трансформация ? Успех ?   

*

Stella

• 7765
« Отговор #1001 -: Януари 30, 2012, 03:42:15 pm »
не знам...трябва да има и още нещо.. :unsure:

Да видим какво може да има, като тръгнем от началото.

Разликата между прогресивната Луна и другите Луни, примерно натална или транзитна, е че прогресивната не носи традиционните значения и символика на Луната /напр. майка и др/.
Тя „осветява“ дома, който активира, и най-вече осветява емоциите, потребностите и разногласията по аналогиите на дома.

И от тук виждаме, че „припокриване“ на значенията на едната и другата Луна касаят не точно събитийност, а по-скоро емоции, хормони.
 Последните, евентуално, могат да дадат събитийност – по знак и дом- общо между Скорпион и 10-ти дом може да е реализация като майка /но събитието не е аналогия на прогресивната Луна, а на наталната/, а ако става въпрос за мъжка карта, емоциите и хормоните много вероятно ще дойдат от силна и трайна връзка с друг човек. /а понеже Луната е променлива, можем да имаме точно обратните събития:)/

А ти какво мислиш, че може да има?

мисля, че интерпретацията ти е изключително точна. става въпрос за мъжка карта. прогресивната Луна сама по себе си не носи събитийност, в случая тя ще подчертае емоциите и тъй като става въпрос за знака Скорпион, те ще са дълбоки, силни и трансформиращи. в тази карта наталната Луна управлява интерсептиран Рак в 7 дом и е в съвпад/ 5* сходящ / с ЮЛВ. много вероятно да е свързано с връзка от кармичен характер и може би ? с нейния край поради разделящото значение на ЮЛВ. още повече, че тр Сатурн в опозиция на Марс и Венера води в тази посока. вероятно ще има драма, може би изразена най-вече на вътрешно ниво. Или нов обрат в отношенията ? Венера е У5 и У10. Много, много подчертан 10 дом...
Обаче, наталната Луна е също тригон със Слънцето. И след като прогресивната мине през нея, ще направи тригон с натално Слънце./ У 8 / Положителна трансформация ? Успех ?   

Тригонът на пр. Луна с натално Слънце е винаги положителен, независимо в какъв аспект се намират двете светила в натала. Някои астролози го свързват с укрепване на семейното съжителство или започване на връзка с такъв характер.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1002 -: Януари 30, 2012, 03:46:03 pm »
Тригонът на пр. Луна с натално Слънце е винаги положителен, независимо в какъв аспект се намират двете светила в натала.

А ако се съчетае с тежки дирекции и транзити?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1003 -: Януари 30, 2012, 03:50:36 pm »
Пак е по-добре. Няма лошо в тоз тригон. Но представи си как може да зацапа още повече картинката един квадрат на пр. луна към натално Слънце или пък опозиция, особено откъм 8 дом. Аз един развод съм преживяла с тежки транзити, но толкова тежко не ми е било, както при опозицията на пр. Луна в 8-ми към светилата във втори.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1004 -: Януари 30, 2012, 03:58:20 pm »
Пак е по-добре. Няма лошо в тоз тригон. Но представи си как може да зацапа още повече картинката един квадрат на пр. луна към натално Слънце или пък опозиция, особено откъм 8 дом.

Да, ако върви в комплект с някоя по-неприятна дирекция и/или с трудни транзити.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1005 -: Януари 30, 2012, 04:08:18 pm »
добре, съгласна съм за тригона със Слънце. Ще стабилизира нещата, ще донесе успех, нов положителен развой във връзката или нова такава и пр. Как обаче ще го съчетаете със съвпад на пр Луна с ЮЛВ /едновременно / ? 

*

Stella

• 7765
« Отговор #1006 -: Януари 30, 2012, 05:50:36 pm »
Пак е по-добре. Няма лошо в тоз тригон. Но представи си как може да зацапа още повече картинката един квадрат на пр. луна към натално Слънце или пък опозиция, особено откъм 8 дом.

Да, ако върви в комплект с някоя по-неприятна дирекция и/или с трудни транзити.

НЕ. Вървеше със затъмнения по същата ос.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1007 -: Януари 30, 2012, 08:09:38 pm »
добре, съгласна съм за тригона със Слънце. Ще стабилизира нещата, ще донесе успех, нов положителен развой във връзката или нова такава и пр. Как обаче ще го съчетаете със съвпад на пр Луна с ЮЛВ /едновременно / ?

ами понеже всички са в чата по важни въпроси, да си отговоря сама с едно предположение, пък ако се намери някой да се присъедини... :blink:

та, по ЮЛВ - присъединяване към някаква група или организация, завързване на контакт ?

*

Stella

• 7765
« Отговор #1008 -: Януари 30, 2012, 08:47:53 pm »

ами понеже всички са в чата по важни въпроси, да си отговоря сама с едно предположение, пък ако се намери някой да се присъедини... :blink:

та, по ЮЛВ - присъединяване към някаква група или организация, завързване на контакт ?

ЮЛВ в 11-ти дом ли е?

*

Grace

• 2257
« Отговор #1009 -: Януари 30, 2012, 09:01:50 pm »
да, в 11. и Луната е на 3* от куспидата.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1010 -: Януари 30, 2012, 09:26:33 pm »
да, в 11. и Луната е на 3* от куспидата.

Аз разглеждам осите свързано. При мене се получават много странни наблюдения.
Омъжвам се при тр. сатурн в 1 дом, а се развеждам при транзитът му през 7 дом.
Забременявам при съвпад на пр. Луна с ЮЛВ в 11-ти дом, а северният е в 5-ти.
Ако има тежки планети в 11-ти дом, луната ще подчертае значението на техните транзити.
При мен Плутон транзитираше през 11 -ти дом.

*

Grace

• 2257
« Отговор #1011 -: Януари 30, 2012, 09:46:21 pm »
караш ме да се замисля. ако не ставаше въпрос за мъжка карта ... , всъщност не бях се замисляла по въпроса за дете, дали пък не е възможно ?

Цитат
Ако има тежки планети в 11-ти дом, луната ще подчертае значението на техните транзити
Сатурн е в 11 натален, а точно неговия транзит е най-важен в картата сега.

и сега като погледнах, има доста общи неща между твоята и тази карта - АСЦ/ДЕСЦ, МЦ/ИЦ - еднакви знаци; У5,У10 - Венера; възлите също - 5/11 дом... :blink:
« Последна редакция: Януари 30, 2012, 09:50:46 pm от Grace »

*

Grace

• 2257
« Отговор #1012 -: Януари 30, 2012, 10:14:21 pm »
Стела, по повод бременност и раждане в твоята карта, за коя година следва да гледам солара? там имаше ли индикации за такова събитие ?

« Отговор #1013 -: Януари 30, 2012, 10:42:58 pm »
Винаги усещам въздействието на пр.Луна вървяща към аспект с планета в зависимост от знака в който се намира.При мутабелните проявлението е доста преди точния аспект - около 3-4 гр,а при фиксираните с около 2 гр.след него.Когато е в кардинален знак,обикновенно проявлението е когато аспекта е точен.Беше ми интересно - при положение,че асц. е в Рак,а Луната идва от близнак,дали е възможно да усетя промяната толкова  рано - 6 гр.преди точния  съвпад,или се дължи на нещо друго?

*

AH

• 2201
« Отговор #1014 -: Януари 31, 2012, 05:50:11 am »
постигане на зрялост и поставяне на преден план на въпроса за социалната реализация, тъй като засега няма успешна такава -

Ако речем да сме практични и това е реален случай,  наблегнете над  реализация, която да има нещо общо с жени- дори тригонът със Слънцето насочва внимание към лична реализация, но с помощта на жени.

Колкото до аспект с възел- има ли с единия, има и с другия. Гледаме първо северния /касае СЕГА и бъдеще/ - опозицията – прекомерна стимулация на енергията, а това води до загуба на обективност. По тая причина си имаме едно на ум и търсим коректив. Най-често добър коректив е Сатурн.

А съвпадът с южен- събитията, ако има такива, ще са свързани с досегашни опитности и интеграция на отношения и женски подходи и енергии.

« Отговор #1015 -: Януари 31, 2012, 06:47:37 am »
   Точният съвпад вече се разпада на прогр. Луна със ЮЛВ, както и на прогр. Слънце с нат.Луна, като казвам точен имам предвид 0.00 - и сега прогр.Луна ще прави съвпад с ИЦ...АН, в друга тема отбеляза, че първо ще се уча на самодостатъчност, а после ще се стремя към обединяване /в този смисъл/ - но аз съм тъпа и упорита коза...и вече почвам да негодувам - вече 5-та година живея абсолютно самодостатъчно - сама със сина си, без никаква помощ и се чувствам изморена. В момента прогресивната ми Луна в Лъв /и АН досега не знаех за влиянието на пр.Луна върху хормоните - но сега вече има резон/ - се бунтува лудо, страх ме е че нещо дребно ще ме провокира и ще изригна като вулкан, а това като стане наранявам много...Та, отбелязвам че има кълнове на нещо, но с тези противоречия, които ме разкъсват....картинката ми убягва....Скоро ще се случи каквото и да е - и ще докладвам. Убедена съм, че събития ще има - понеже и по дирекции и транзити съм аспектирана. Тоооо мой Дух  ;D

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1016 -: Януари 31, 2012, 01:19:22 pm »
Да попитам - разглеждате ли "синастрията" на прогресивните карти на двама души? 

Разглеждам т.нар. вторични прогресии /ден за година/ към определен момент и аспектитите, които сключват двете прогресивни карти една към друга...
Как ги тълкувате? 

И също могат ли прогресиите в едната карта да отключват събития в наталната карта на другия?

* публикувам две прогресивни карти, като прикачен файл... в които ми прави впечатление, че прогресивната Венера от една карта сключва тригон с прогресивното Слънце на другата.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1017 -: Януари 31, 2012, 01:55:14 pm »
има ли някой, който би могъл да сподели опит от съвпад на прогресивна с натална Луна ? имало ли е външна събитийност или е бил период на интензивни емоции или нещо друго....?
и кое според вас е по-силно - дома през който минава, знака или аспектите, които прави ?

при съвпад със Слънце, започнах връзка с бившия ми съпруг, при съвпад с Луна (вкл съвпад на пр. Слънце с нат. Луна) се оженихме.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #1018 -: Януари 31, 2012, 02:07:43 pm »
Да попитам - разглеждате ли "синастрията" на прогресивните карти на двама души? 

Разглеждам т.нар. вторични прогресии /ден за година/ към определен момент и аспектитите, които сключват двете прогресивни карти една към друга...
Как ги тълкувате? 

И също могат ли прогресиите в едната карта да отключват събития в наталната карта на другия?

* публикувам две прогресивни карти, като прикачен файл... в които ми прави впечатление, че прогресивната Венера от една карта сключва тригон с прогресивното Слънце на другата.

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5673.msg238655.html#msg238655 - в тази тема съм писала за прогресивната синастрия. можеш да прочетеш, ако ти е интересно.

да, от личен опит, метода работи много добре и можеш да проследяваш взаимоотношенията между двама души чрез съпоставяне на двете прогресивни или прогресивна към натална карта за всеки един момент във времето.

Цитат
- за това, не, не мисля.
« Последна редакция: Януари 31, 2012, 02:17:12 pm от Grace »

*

Grace

• 2257
« Отговор #1019 -: Януари 31, 2012, 02:09:35 pm »
има ли някой, който би могъл да сподели опит от съвпад на прогресивна с натална Луна ? имало ли е външна събитийност или е бил период на интензивни емоции или нещо друго....?
и кое според вас е по-силно - дома през който минава, знака или аспектите, които прави ?

при съвпад със Слънце, започнах връзка с бившия ми съпруг, при съвпад с Луна (вкл съвпад на пр. Слънце с нат. Луна) се оженихме.

Yaya, при теб много активно участие е имало Слънцето и мисля, че то е изиграло основната роля в събитията. Но наистина е интересно като връзка и проявление. Мерси  :blink: