Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291612 Прегледи
*

Vanila

• *
  • 385
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1280 -: Юни 07, 2013, 07:17:07 am »
...всеки един човек има проблеми и всеки се бори с нещо.

Учителят се замислил и му отвърнал:
- Ако чакате, ще е дълго!

romantica, много хубав пост!

Колкото до предизвикателствата ~ предпочитам да ги наричам така  :blink:; всеки преживява моменти, които изпитват силата му, начина му на живот, готовността да се променя, да работи с/върху себе си...

Написано само с думи е лесничко  :blink:, но я вземи го преживей... Твърдя, че съм преживяла "предизвикателства" :blink:, които буквално биха убили доста хора; когато поглеждам назад знам, че съм си взела тия "изпити" едва с 3 и то с минус  ;D /докато по принцип получавам само шестици  ;D/

Та така - бях писала някъде: моята формула /вероятно заради наталния съвпад Марс-Сатурн/ е дисциплина и за мен това работи...
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1281 -: Юни 07, 2013, 09:45:32 am »
И аз съм със съвпад марс- сатурн и да,доста съм дисциплинирана.Даже повече отколкото трябва.
И на мен доста хора са ми казвали "О ,как си жива при всичко това,което ти се е случило? Най-мaлкото други, биха се пропили..."

Не ,за щастие алкохола не ме влече,като опиат,а за удоволствие.Пия само, когато съм щастлива :-[
Но, отдавна не пия защото не съм.
« Последна редакция: Юни 07, 2013, 02:39:04 pm от Milkyway »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1282 -: Юни 07, 2013, 09:56:54 am »

Не разбирам въобще каква е връзката с алкохол/а?

Ако става въпрос за начините за бягство от т.нар. реалност  :blink:, то те са достатъчно много...

Щом имаш съвпад Марс/Сатурн - значи си роден боец, използвай това!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1283 -: Юни 07, 2013, 11:33:54 am »
За Марс/Сатурн не се сещам да съм чела, че дава алкохолни зависимости на натива.

Но навремето бях прочела в една статия на западна астроложка (с психологически уклон), че понякога такъв аспект може да е наличен в картите на деца, чиито родители или в чията рода е имало зависими от алкохола или с други зависимости. Не знам защо с Марс и Сатурн го свързват, може би се има предвид по-агресивно и нетолерантно обкръжение.

Разбира се, важен е и знакът - например, при опозиция между Марс и Сатурн по оста Дева/Риби такъв вариант не е изключен (особено ако попада в 4/10 дом), но трябва недвусмислено да го потвърждават и други фактори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1284 -: Юни 07, 2013, 11:52:05 am »
За Марс/Сатурн не се сещам да съм чела, че дава алкохолни зависимости на натива.

Разбира се, важен е и знакът...

Lillie, в случай, че съвпадът сключва и други аспекти - мисля, това ще даде и по-друго проявление; напр. един квадрат с Нептун - определено може и да означава алкохолна зависимост.

В моята карта съвпадът е до МС и пък си сключва точен квадрат с Уран  :blink: - много приятна комбинация  ;D

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1285 -: Юни 07, 2013, 11:56:10 am »
Никаква връзка няма.

Просто дадох пример с това изречение "И на мен доста хора са ми казвали "О ,как си жива при всичко това,което ти се е случило? Най-мaлкото други, биха се пропили..."
« Последна редакция: Юни 07, 2013, 02:39:13 pm от Milkyway »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1286 -: Юни 07, 2013, 12:13:10 pm »
След цял живот проблеми и тормоз, който целенасочено ми се създаваше и вкъщи, и на доста работни места, още не съм посегнала към алкохола.  ;D
(в картата ми има подчертан нептунов акцент + Марс в Риби)

Но никога не е късно, де.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1287 -: Юни 07, 2013, 03:46:58 pm »
Пиенето не е от проблеми, а от самота. Самотата е по 12-ти мунданен - риби, нептун.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1288 -: Юни 15, 2013, 02:01:12 pm »
В картата на мъж ,прогресивна луна съвпад натално слънце,какво може да донесе?
Това е вид новолуние нали?

« Отговор #1289 -: Юли 06, 2013, 02:16:41 pm »
Моля мнения за пр.Луна опозиция Венера по остта 3-9домове?Как би ми се отразила според вас?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1290 -: Юли 06, 2013, 02:19:26 pm »
Моля мнения за пр.Луна опозиция Венера по остта 3-9домове?Как би ми се отразила според вас?

опозиция на натална Венера ли? и в кои знаци?

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1291 -: Юли 06, 2013, 02:26:55 pm »
Миналото лято по същото време,имах този аспект по остта 4-10дом.
Влюбих се и имах връзка,която продължи до януари тази година :blink:

Разбира се,при теб може да се прояви по друг начин....ще наблюдаваш и ще споделиш :-[

« Отговор #1292 -: Юли 06, 2013, 02:28:19 pm »

опозиция на натална Венера ли? и в кои знаци?

Да,натална в овен,а пр.Луна във везни.Натално Венера управлява 3 и 10домове.Благодаря ви,момичета. :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1293 -: Юли 07, 2013, 08:03:30 am »
Моята пр. Луна най-сетне смени знака. Сега известно време ще поплува в Рак. В началото на транзита ще ми направи тригон с наталната, а след това квадрат с нат. Венера. А в прогресията тригон със Слънцето.
Предвид, че е в Рак и при тези аспекти, силно се надявам да докара някоя нова любов и то сериозна.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1294 -: Юли 07, 2013, 08:25:53 am »
Да,натална в овен,а пр.Луна във везни.Натално Венера управлява 3 и 10домове.Благодаря ви,момичета. :blink:

Прогресивната Луна при аспект с натална планета - поставя акцент върху темите и дома/мовете, които управлява. В случая и самата прогресивна Луна е в знака на Везни, който е естествен управител на темите по 7-ми дом: партньорство, връзки, договори, открити врагове.

Т.е. в следващия период /докато прогресивната Луна е в знака на Везни и най-вече по време на действието на аспекта опозиция натална Венера/ на преден план ще излязат горните теми. Тъй като аспектът е опозиция, ще включва и действията/мненията на други хора. Ще трябва да се съобразяваш с тях и те с теб. В наталната карта Венера управлява 3-ти и 10-ти дом - то аспектът ще си влияе и върху комуникацията ти с околните, кратките пътувания, брат или сестра, както и работното място, публичността.

Погледни кога аспектът на прогресивната Луна е точен, дали по това време се активира от допълнителни транзити - към пр.Луна и/или наталната Венера. Самата Венера сключва ли и какви аспекти... те ще бъдат активирани също, ако има такива....

« Отговор #1295 -: Юли 07, 2013, 11:32:46 am »
Ванила,огромно благодаря за подробното тълкуване! :wub:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #1296 -: Юли 07, 2013, 11:48:20 am »
Наесен прогресивната ми луна ще направи съвпад с натална венера и ЮЛВ като точно по това време ще има лунно затъмнение в съвпад с нея,и с наталния съвпад венера - юлв. Какво може да означава това? Някакво приключване, може би?

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1297 -: Юли 07, 2013, 05:14:18 pm »
а как се отразява прогресивна луна през АЦ?

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #1298 -: Юли 07, 2013, 06:29:07 pm »
Възможен брак /според мен и връзка/, или развод, раждане на дете.....
Ще си по-наясно с нещата от живота си, общо взето това което  "пренесеш" през асц, значи то ти е важно.
Чакам другата година прогресивната ми луна да мине асц.
Добре че 12 ми дом е малък, че много кофти така.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1299 -: Юли 08, 2013, 08:23:15 am »
Не знаех това за детето ти :'( но това за мъжете - мъжът до теб не те определя коя си и каква си. Освен ако ти не го позволяваш - да се самопределяш чрез това дали имаш мъж и какъв е той. Трябва да се научиш, че си прекрасна и завършена личност и без мъж. И аз се уча на това, за една риба не е лесно.

Пост на форума.
Трябва да го качат някъде не главна, та да се набива на очи!

Браво на теб.