Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292361 Прегледи
*

karita

• *
  • 231
Re: Прогресивната Луна
« Отговор #1480 -: Януари 20, 2014, 08:55:59 pm »
Когато прогресивната луна сменя знака,веднага ли се усеща промяната или трябва да направи 3-4 гр в новия, за да се усети нещо? :blink:
От Риби в Овен го усетих на нулевия градус. Удавих се в Риби, много беше тежко, хем там ми е слънчевият знак (или точно заради това), все би трябвало да съм навикнала. С прогресията в Овен започнах да спортувам активно, божествено ми е с този спорт! Мисля, че от вода към огън се усеща силно.
При мен прогресивната Луна премина преди 2-3 дни от Риби в Овен,още нищо не усещам.При престоя и в Риби ,а преди това през 12 дом беше и още е ужасно депресивен период.Надявам се и аз да почна да усещам промените скоро.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1481 -: Януари 20, 2014, 09:04:29 pm »
Дай Боже!
И при мен ще е така,от воден знак в огнен.
Ако ме питате,какво съм преживяла при престоя в скорпион....? Нищо приятно на емоционална основа.....тъга,депресия...и т.н неприятности,при все че уж е в тригонен знак със слънцето ми /в риби/.
Ако ме питате,имах ли приятно събитие при точния тригон на пр луна нат слънце/У1/ и то допреди няколко седмици-НЕ.Нищо приятно!
Силно се надявам,престоя в стрелеца да бъде светъл,лек и приятен.Все пак ще бъде и в 5ти дом.
В началото ще направи съвпад с нептун У9 и в същото време тригон с АС.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1482 -: Януари 21, 2014, 03:14:09 pm »
Прогресивна Луна съвпад със соларен Ац с изгряващ Юпитер - гледа ли се като съществен аспект?

*

Нова

• 3491
« Отговор #1483 -: Януари 22, 2014, 09:16:58 am »
Е как? Не само, че сменя дом, а направо превърта календара, съвпада с натална планета. Ще има реални събития тук, не само вътрешни промени според мен. При транзитен съвпад с някого и трети транзитен аспект, събитието е гарантирано.

ПП: Ох, сега виждам, че за соларен става въпрос, но пак трябва при посочените условия да има събитие. Нали асц е ключов в тълкуване на солара.
« Последна редакция: Януари 22, 2014, 09:24:35 am от Нова »

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1484 -: Януари 22, 2014, 12:25:57 pm »
Благодаря,Нова. Чудех се дали прогресивните планети влияят в соларната карта ,затова питах.Пр.Луна смени знак скоро и е в Рак в момента.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1485 -: Януари 22, 2014, 12:41:27 pm »
Ами прогресивните луни много влияят. Един солар я го усетиш къде точно пипа, я не. Според мен луната е много много по-важна. Соларът да дава акцент, насока, алабала. Така че я брой. Видях, че си пуснала солар, сега ще видя. Моята прогрес също отскоро е в рак, как я усещаш, кой дом? Това май е най-важното.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1486 -: Януари 22, 2014, 01:20:34 pm »
Да, видях, че няма карта. За отговор на този въпрос ще трябва да търсиш из руски сайтове, те се занимават с такива неща, но не мога да посоча точно. А и така въпросът ти е много абстрактен и нищо не може да се каже.

Затова казах, че дома на луната е дори по-важен, просто си ти влияе 11-я. А юпитерът там транзитен или натален е, защото и той ще да има принос.
Малко е странно това за емоциите при теб, особено в сравнение с близнаци. Вероятно е до аспекти. Но и аз въобще не съм станала по-емоционална, дори от известно време работя по проявление аспектите на луната и съвсем съм ги вързала. При мен сега е в 4, ще минава в 5, но засега никакъв шанс за стандартни женски проявления. Освен ако при карето с транзитен уран не ме изтрещи изневиделица, но и не се знае кога, дали и как ще се догонят. Ще имам тригон с натален юпи.

*

zora

• *
  • 169
« Отговор #1487 -: Януари 22, 2014, 03:31:38 pm »
Съвпадът е със сол.Юпи  ( опозиция с.Плутон -в 7)но имах съвпад преди 3 год.на Пр.Луна с натален Юпитер ,просто си активира аспектите му  и имаше интензивни събития ., много запомнящ период,беше в 10 дом. .В 5 дом преди години -имаше много любов,но всичко си е до общ преглед на картата.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1488 -: Януари 27, 2014, 07:23:52 am »
От днес 2 годишният ми ад свършва ;D ;D ;D
Т.е прогресивната ми луна е но 0.0 гр в стрелец ;D Хей живот ,здравей ;D

Да ми е честита,новата прогресивна луна в стрелец,при това в 5ти дом ;D
На хайрлия да е :rolleyes:

Благодаря на всички ,които се радват с мен!!!  :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1489 -: Януари 27, 2014, 09:54:44 am »
Милки, чак ти завиждам!!!  ;D
Хайде, хаирлия да ти е новата 5-домна Стрелчешка луна и внимавай с приказките, че сега, като почне едно говорене.... :P
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1490 -: Януари 27, 2014, 08:30:48 pm »
Благодаря за положителната енергия Яя :blink:
То ,откакто започнах да остарявам,наистина повече приказвам.....надали сега ще е по-различно ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #1491 -: Януари 27, 2014, 09:31:29 pm »

Милки, моята пр, Луна когато влезе в Стрелец, мнооооого ми олекна, започнах да дишам по-свободно. Всъщност промени се емоционалната нагласа към нещата.
В момента предстои опозе към нат. Луна, и е на К5, а преди края на годината влиза в Козирог..
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1492 -: Януари 28, 2014, 07:11:14 am »
Преди 1 месец и моята беше в опозиция с луна и марс,и като се сложи това че беше в скорпион....двойно по-тежко.
Нищо не усетих при тригона с натално слънце ;D на фона на цялата гадост....но ето жива съм и с надежди за по-добро бъдеще :-[ :rolleyes:
А то със сигурност предстои. Ще имам новолуние в 7ми дом,стационарно директна венера тригон наталната,както и точния тригон с тр плутон и венера :blink:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1493 -: Януари 28, 2014, 07:14:19 am »
моята ще влезе скоро в дева. чудя се как ще ми се отрази, нямам амбиции да се пъна на работа нещо, нито пък да обръщам някакво специално внимание на здравето  :-\

*

ivola

• 41
« Отговор #1494 -: Януари 28, 2014, 08:30:08 am »
моята ще влезе скоро в дева. чудя се как ще ми се отрази, нямам амбиции да се пъна на работа нещо, нито пък да обръщам някакво специално внимание на здравето  :-\
Ще станеш практична,ума ще ти е проницателен и предпазлив...потребност от ред,спретнатост и чистота.
Ще оглеждаш всички подробности...,няма да си позволяваш да пилееш и залагаш спестеното.
Ще намериш баланс м/у работата,обществените и домашните задължения,развлеченията,спорта и хобитата.

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1495 -: Януари 28, 2014, 09:36:14 am »
Помните ли развитието при преминаването през Лъв  :rolleyes: Големи надежди възлагам. Имам и СЛВ там, и У6, 7, та се надявам на успешни събития в тази област  ;D
Ееех, мечти!

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #1496 -: Януари 28, 2014, 09:59:37 am »
благодаря, ще видим. ако стана по-критича от това, вече ще е извратено  ;D

през лъв нищо особено като събития, имам марс у7 там. слв ми е на 0,00 в лъв. домове в лъв- 10 и 11. като че ли повече ентусиазъм имах да си сложа в ред приоритетите, както и да си разширя кръга от контакти. повече желания за развлечения. започнах и нови хобита, някои временни, други не толкова. може би по-отворена от обикновено към външния свят като цяло.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1497 -: Януари 28, 2014, 10:00:37 am »
Помните ли развитието при преминаването през Лъв  :rolleyes:

Пожелавам от сърце ~ да се сбъднат мечтите ти!

Моята прогресивна Луна влезе в знака на Телец и сега е застанала точно на Десцендента /по натал/.

Сключва опозиция с наталния Уран /който е в съвпад пък с Асцендента/ и на моменти ми е малко Водолейско, да речем  :mellow:, ама вярвам, че ще уддържа да няма ексцесии на емоционалния фронт.

После като мине тази опозиция й предстоят хубави съвпади - с наталния Юпитер и Венера... но до тогава има още време. Други напрегнати аспекти за момента няма. Иначе се усещам добре, защото по натал Слънцето ми е в Телец и някак се допълват сега с прогресивната Луна в същия знак - комфортно е  :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1498 -: Януари 28, 2014, 10:11:47 am »
благодаря, ще видим. ако стана по-критича от това, вече ще е извратено  ;D

през лъв нищо особено като събития, имам марс у7 там. слв ми е на 0,00 в лъв. домове в лъв- 10 и 11. като че ли повече ентусиазъм имах да си сложа в ред приоритетите, както и да си разширя кръга от контакти. повече желания за развлечения. започнах и нови хобита, някои временни, други не толкова. може би по-отворена от обикновено към външния свят като цяло.

то и при мен са сходни предстоящите аспекти... Но знам, че прогресивна Луна се гледа първо по дом, след това по знак, аспектите са на последно място. Та и при мен - влиза в Лъв, после в 10 дом... дано е ок, все пак е кардинален дом.

А Шопенхауер

*

Нова

• 3491
« Отговор #1499 -: Януари 28, 2014, 10:28:03 am »

Ох, хайде, край вече драми ))) Слава Богу животът е колело и вече ще се завърти към хубавите дни. Честита Нова прогресивна луна.