Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 291151 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Прогресивната Луна
« Отговор #120 -: Ноември 12, 2009, 08:02:51 pm »

Сега видях, че има в прогресиите един куинконкс от прогресивен Марс към Луна, която е управител на Асц. Както и транзитен Уран към Марс със секстил.

това е достатъчно за индикиране на секцио.марс е нож ;D , а луната е упр.на асц.
предполагам ,че секциото не е било планирано решено е изведнъж ;) :)

Но мисълта ми е, че в прогресивната карта няма връзка на Марс с управителите на пети или осми. И като цяло, дирекционната карта като че ли при мен повече говори. Тъй ми се види.

най-важните събития се случват,при съвпад на куспида на дом с дир.планета в аспект с натална.
дирекцийте винаги дават сериозни събития с голяма точност.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #121 -: Ноември 12, 2009, 08:10:41 pm »
най-важните събития се случват,при съвпад на куспида на дом с дир.планета в аспект с натална.

Марайче, нали се сещаш за моя пример?
Дир. Марс в съвпад с нат. Слънце на К5 - дотук нищо. Аспектът вече е разходящ и Марс вече се е отдалечил на 1 градус от Слънцето. Нищо конкретно по аналогиите на дома и на двете включени планети. По аналогиите на 4 дом знаеш какво става...  :-X
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #122 -: Ноември 12, 2009, 08:14:26 pm »
това е достатъчно за индикиране на секцио.марс е нож ;D , а луната е упр.на асц.
Планирано е, не е "по желание", беше по медицински показания, но се знаеше през последните два месеца от бременността, че е секцио.

Да, в този смисъл дирекциите при мен са много активни при раждането на сина ми. Има и точно попадение на дир. К5 върху натална Венера, която е управител на пети дом. Плюс дирекционна Луна, която прави ингрес в отговорния Козирог - в картата на сина ми Луната е Козирог.
Но като цяло, прогресивната ми карта по същото време кротко си спи. Вероятно трябва да взема предвид, че при кардиналните люде прогресиите се вклюват до три градуса преди точния аспект и да врътна картата по къмто предните години  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #123 -: Ноември 12, 2009, 08:27:33 pm »

Марайче, нали се сещаш за моя пример?
Дир. Марс в съвпад с нат. Слънце на К5 - дотук нищо. Аспектът вече е разходящ и Марс вече се е отдалечил на 1 градус от Слънцето. Нищо конкретно по аналогиите на дома и на двете включени планети. По аналогиите на 4 дом знаеш какво става...  :-X

говориме за куспида на дом :) в момента дир.марс е на 8гр.1 , а к5 ти е на 8гр.15. дирекцийте са средата в живота ,другите ,приемам ги като 7-ми дом.с него правя аналог.
транзитите са реалните събития в ежедневието. все си мисля ,че е много рано да казваш ,че все още не се е появил принца /изключвам пасапортето ;D ;D ;D/.
още повече ,че при транзита през к5 ще има съвпад на дир.марс с прогресивна венера.
каквото и да ми говориш ,ще има събития! :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #124 -: Ноември 12, 2009, 08:33:22 pm »
Просто се чудех, защото дир. Марс върху нат. Слънце по-скоро би трябвало да засегне бащата или някой близък от мъжки пол. Няма никакви дирекции, които да се свързват с родителя от женски пол или аз нещо не доглеждам...Досега работех със слънчева дъга, но напоследък нещата като че ли не се връзват, трябва да пробвам и с примарни... Ама първо да ги разуча как се смятат и как работят...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #125 -: Ноември 12, 2009, 08:34:07 pm »
Планирано е, не е "по желание", беше по медицински показания, но се знаеше през последните два месеца от бременността, че е секцио.

Да, в този смисъл дирекциите при мен са много активни при раждането на сина ми. Има и точно попадение на дир. К5 върху натална Венера, която е управител на пети дом. Плюс дирекционна Луна, която прави ингрес в отговорния Козирог - в картата на сина ми Луната е Козирог.
Но като цяло, прогресивната ми карта по същото време кротко си спи. Вероятно трябва да взема предвид, че при кардиналните люде прогресиите се вклюват до три градуса преди точния аспект и да врътна картата по къмто предните години  ;D

прогресията говори за възрастовите изменеия и вътрешното развитие на всеки от нас , възможно е да има събития на вътрешно ниво ,защото възрастовите изменения коренспондират с израстването ни ,с готовноста да бъдем родители ,съпруги,жени да поемем отговорност!

*

Марая

• 28287
« Отговор #126 -: Ноември 12, 2009, 08:41:31 pm »
Просто се чудех, защото дир. Марс върху нат. Слънце по-скоро би трябвало да засегне бащата или някой близък от мъжки пол.

слънцето ,може и да бъде мъжа -мъж на майка ти , аз мисля,че там имаше събитие.....

Няма никакви дирекции, които да се свързват с родителя от женски пол или аз нещо не доглеждам...
в натала имаш опозиция на венера и плутон и квадрат на луна и плутон. ти имаш скорпион на асц :).
освен това дир.иц е в съвпад с нат.к5

*

Lillie

• 30532
« Отговор #127 -: Ноември 12, 2009, 08:51:43 pm »
Да, има събитие, но нямаме никаква кръвна връзка. Затова не допусках, че може да бъде отразено в дирекциите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #128 -: Ноември 12, 2009, 08:59:11 pm »
Да, има събитие, но нямаме никаква кръвна връзка. Затова не допусках, че може да бъде отразено в дирекциите.

дирекцийте-другите,средата около нас.ти живееш в един дом с този човек и той е мъж на майка ти...... :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #129 -: Декември 03, 2009, 04:25:32 am »
За първото дете- забременяла съм точно при прогресивна Луна в съвпад с натална  в 4 ти дом . Иначе Луната ми управлява 2ри и 3 ти домове.

торони ,влюбена съм в новия ти аватар!честито!страхотен избор!

ето ви и малко инфо за танцът на пр.луна
http://magicaura.com/Tancat-na-progresivnata-Luna-prez-rojdeniya-horoskop-art170.html
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 04:30:59 am от Марая »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #130 -: Декември 03, 2009, 09:18:52 am »
За първото дете- забременяла съм точно при прогресивна Луна в съвпад с натална  в 4 ти дом . Иначе Луната ми управлява 2ри и 3 ти домове.

торони ,влюбена съм в новия ти аватар!честито!страхотен избор!

ето ви и малко инфо за танцът на пр.луна
http://magicaura.com/Tancat-na-progresivnata-Luna-prez-rojdeniya-horoskop-art170.html

Благодаря! Колебаех се между няколко подобни, но в крайна сметка си избрах настоящия.  ;D ;D.
Мерси и за линка . Много е полезен ;D ;D ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

« Отговор #131 -: Декември 03, 2009, 10:28:39 am »
    Наистина хубав аватар Торони. И малко коментар по линка свързан с моята прогресивна Луна - в момента ми е в последните градуси на втори дом - малко копи от линка - когато Луната е в края на дома се проявяват резултатите от нашите планове и действия и то конкретно, под формата на събития. Прогресивната Луна преминава през територията на втори дом от рождената ви карта.
Там тя ще концентрира вашето съзнание върху парите, имуществото, собствеността, ресурсите и всичко което дава финансова база на личната ви свобода.
През този период акцентът ще бъде върху въпроси, свързани със заплащане, финансови печалби, реализация на финансови средства, трупане на сили, знания и умения, усвояване на нови ресурси.

Моите финанси, ресурси, в момента са тотално изчерпани. Нови умения не знам дали съм усвоила, освен да изпадам в амнезия - когато ми отърва, ама поне не се притеснявам, че ще остана без пари...Ха, всъщност офисът ни беше преместен - малко по-модерно обзаведен - е пак е нещо по втори дом!  Но в началото на новата година ще има ингрес от един знак в друг - демек от Рак в Лъв, а след още 10 дена ще има ингрес от ІІ дом в ІІІ....
Значи още малко копи по въпроси - - когато Луната е в началото на дома, често трябва 'да вземем решение' или поне да дефинираме новата посока на нашите усилия и прояви; Ами въпросът кое е подходящо време за важно пътуване или допълнително образование?
Прогресивната Луна през трети дом често дава точно възможност за ползотворно пътуване, но и за допълнително образование и квалификация.

Трети дом е свързан също и с писането, във всичките му форми, така че през този период е много вероятно интересите на човека да се ориентират по- сериозно и в тази насока. Движение, пътувания, курсове и въпроси, свързани с братя и сестри ще са основните акценти. Нови идеи, нови методи за работа, и много контакти.

Значи трябва да очаквам развитие и съвсем скоро да има конкретно действие по ІІ дом...Париииии, а след това ще халдурна в обучение -  ;)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #132 -: Декември 03, 2009, 11:21:03 am »
Благодаря отново за аватара!  ::) ::) ::)

Нали имаме сходни карти и по този повод ,когато моята прогресивна луна преминаваше през Рак/Лъв и  2/3 нат. домове по същия начин не бях особено добре с финансите.
В момента е точно отсреща - 8 ми дом Козирог , което не мога да кажа, че е особено добра позиция.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #133 -: Декември 03, 2009, 07:24:27 pm »
Моята прогресивна Луна е в 8-ми дом, който е мноооого дълъг.
Започва с Рак, преминава през Лъв и завършва в Дева.

На 15 ноември прогресивната ми Луна е влязла в Дева.
Днес една наша съфорумка ми обърна внимание, че вероятно
на това се дължи желанието ми да откажа цигарите.

Докато Сатурн преминаваше през Дева, не ги отказах,
а видяхте ли сега какво направи прогресивната Луна?

Прогресивната Луна е в опозиция на рожден Меркурий.
Меркурий управлява 6-ти дом; управлява и дихателната система.

Да се похваля - вече 20 дни не пуша изобщо.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #134 -: Декември 03, 2009, 07:29:26 pm »
Браво на тебе, дано да издържиш. Не се предавай на едни цигари. Избери си друг порок, някой по-интересен....пак по 8 дом  ;D ;D ;D
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Nebesna

« Отговор #135 -: Декември 03, 2009, 07:31:18 pm »
Браво на тебе, дано да издържиш. Не се предавай на едни цигари. Избери си друг порок, някой по-интересен....пак по 8 дом  ;D ;D ;D

Мерси за подкрепата! Изградих си силна мотивация и просто не е нужно да полагам усилие.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #136 -: Декември 03, 2009, 07:34:41 pm »
Мотивацията за тази гад е най-важна.  :) По време на преминаването на прогресивната Луна в Дева доскоро аз също ги отказах, но започнах пак. Много ме е яд. Сега дано имам подкрепящ друг транзит за следващия си опит. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

missKapriz

« Отговор #137 -: Декември 03, 2009, 08:09:57 pm »
Цитат
Браво!Аз вече 4 месеца не пуша,и сега видях,че съм ги отказала ,когато пр.Луна е била  в 8-ми дом,на 2 градуса преди точния тригон с нат.Меркурий,в секстил с управителката си Венера и в опозиция с нат.Луна и нат.Асц,чийто управител също е Венера.

*

Nebesna

« Отговор #138 -: Декември 03, 2009, 08:35:56 pm »
Цитат
Браво!Аз вече 4 месеца не пуша,и сега видях,че съм ги отказала ,когато пр.Луна е била  в 8-ми дом,на 2 градуса преди точния тригон с нат.Меркурий,в секстил с управителката си Венера и в опозиция с нат.Луна и нат.Асц,чийто управител също е Венера.

Значи аспектите на пр. Луна към натален Меркурий имат важна роля в отказването на цигарите....и вероятно 8 дом - също.

*

missKapriz

« Отговор #139 -: Декември 03, 2009, 08:43:55 pm »
Цитат
Значи аспектите на пр. Луна към натален Меркурий имат важна роля в отказването на цигарите....и вероятно 8 дом - също.

И аз това си помислих,но ако има и други екс-пушачи ,моля да си погледнат аспектите и да споделят