а иначе, също смятам, че прогресиите сами по себе си не се проявяват на външно събитийно ниво.
интересно съждение. аз твърдя от личен опит , че при мен работят на всички нива.
Аз също могат твърдо да заявя колко силни събития дават прогресиите,камо ли пък прогресивна Луна

Съвсем наскоро видях,че се потвърди правилото за
критичният последен градус (според Каръл Ръшман-обикновено това са периоди в които лесно възниква определена криза или дилема)в един случай на една жена-именно сега прогр Луна е на последен градус в Близнаци,точно преди да влезе в Рак-и майка и влезе в критично състояние в болницата.Прогнозите са за близък фатален край-което много вероятно събитие ще се случи точно на ингреса на Луната в Рак или по време на прогресията през знака.
И друго-през 2010 година личността ще има съвпад на Нептун/Хирон с ДСЦ.И при вероятна смърт на майка и това се указва от този транзит + квадратура на Сатурн към натално Слънце макар че няма пряко отношение към родителя нито по дом нито като сигнификатор,а просто ще укаже тежкото и състояние и сблъсъка със смъртта.
Защо го казвам-преди бях казал,че според определени източници 7 дом се взима и за събития свързани с родители (един от подръжниците на това е Бернадет Брейди), особено за по-млади лица.Обаче в случая жената е зряла и също самата тя е майка,което обаче не пречи транзит през 7 дом да не се отрази на брака,а на връзката и с майка и-защото по 7 дом се взимат всички връзки,а първите и най-важни връзки които възникват за всеки (освен при изоставяне) определено са с родителите! И не само това-за много личности,родителите играят ролята на партньори особено като си говорим за по-пряко и засилено взаимодействие.Интересното е,че личността е с натален Нептун в 4ти дом и сега Нептун минавайки през ДСЦ ще даде тази промяна-свързана с живота на майка и ,по отношение на дома и рода.Нептун управлява 8 дом.