Здравей Гост

Прогресивната Луна

• 1542 Отговора
  • 292224 Прегледи
*

elfidka

• 3129
Re:Прогресивната Луна
« Отговор #240 -: Февруари 27, 2010, 11:51:12 am »
Защото, на съвпад на пр. Луна с нат. Слънце се излюпи моето пиленце , пък напоследък съм се замислила за второ.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #241 -: Февруари 27, 2010, 11:53:32 am »
В Скорпион ли е прогресивното новолуние? Еми тогава, ако искаш, работи по въпроса.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #242 -: Февруари 27, 2010, 11:59:06 am »
В Скорпион ли е прогресивното новолуние? Еми тогава, ако искаш, работи по въпроса.  :blink:
Да в Скорпион е  ;D
Ами ще се захващаме с тази работа  ;)
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #243 -: Февруари 27, 2010, 12:02:46 pm »
При предходното ми прогр новолуние - в 3-ти натален/ прогресивен в скорпион съм тръгнала на училище.  :blink: То се е случило 2-3 месеца преди точния аспект, но това няма значение. Събитието е било в ход. ;)
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #244 -: Февруари 27, 2010, 12:05:00 pm »
и мойта е в началните градуси на скорпиона, но вместо да мисля за бебета /дори и не ща да си помисля де/ получих животинче със скорпионска Луница - ревниво, обсебващо, леко урсузезсто и много обичливо, точно на самият ингрес на Луната в скорпи  :57:  тъй че си има и друга отработка  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #245 -: Февруари 27, 2010, 12:12:32 pm »
Оффф, да ви кажа, прогр Луна в скоприон ми се отразява кофти на тонуса и настроението. Поне още 1,5 година ще остане там и след това ще имам протр новолуние в стрелец  :blink: :rolleyes: :blink: малко и аз да живна.

Тия дни се чудех...до месец предстои съвпад на прогр Луна с нат IC, а през август с натален Мерк У2-ри натален и намиращ се в 4-ти натален.  Да не вземе да ме осени идеята да се сдобия с ново жилище  :-\. Транзитния  :jup:ще прави продължителен круиз из 8-ми натален...   :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #246 -: Февруари 27, 2010, 12:18:23 pm »
На мен след соларно новолуние в Овен ми се родиха котета с Луна в същия знак, в съвпад с моето Слънце.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #247 -: Февруари 27, 2010, 01:32:15 pm »
Оффф, да ви кажа, прогр Луна в скоприон ми се отразява кофти на тонуса и настроението. Поне още 1,5 година ще остане там и след това ще имам протр новолуние в стрелец  :blink: :rolleyes: :blink: малко и аз да живна.

Тия дни се чудех...до месец предстои съвпад на прогр Луна с нат IC, а през август с натален Мерк У2-ри натален и намиращ се в 4-ти натален.  Да не вземе да ме осени идеята да се сдобия с ново жилище  :-\. Транзитния  :jup:ще прави продължителен круиз из 8-ми натален...   :mellow:
При прог. Луна в съвпад с ИЦ си купихме жилище, а малко по-късно (6 месеца) забременях.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #248 -: Февруари 27, 2010, 01:45:43 pm »
При прог. Луна в съвпад с ИЦ си купихме жилище, а малко по-късно (6 месеца) забременях.

а освен конюкцията на луната с иц ,имаше ли други аспекти?
и въобще наблюдения в/у прогресивната луна в хармоничен аспект с наталната и други планети разбира се ,някой може ли да споделии?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #249 -: Февруари 27, 2010, 02:26:03 pm »
По мои наблюдения хармоничните аспекти на прогресивната Луна с натална планета са много по-слаби от динамичните. Възможно е дори да не се случи нищо по време на такъв аспект, макар че несъмненно се отразява върху вътрешната нагласа. За тригона на прогр. Луна с нат. Нептун се сещам, че не ми бе донесъл нищо в събитиен план, абсюлютно нищо. Прогресивната Луна тогава минаваше през знака Лъв в 9 дом, а Нептун ми управлва ИЦ. Единственото, за което се сещам, е че тогава усещах невероятна хармония у дома, а вътрешно бях някак умиротворена, уравновесена. Период на временно затишие. След тригона с Нептун последва тригон с нат. Меркурий и Венера. Не си спомням нещо интересно да се е случвало, трябва да погледна точно кога е било. Но доколкото се сещам, преминаването на прогр. Луна през Лъв и 9 дом за мен бе сравнително безгрижен и творчески период, четях много духовна литература тогава, пишех за езотерика...
Наскоро изживях квадрат на прогр. Луна към нат. Неппун и мога да кажа, че изживяването му няма нищо общо с тригона. Радвам се, че аспектът най-сетне се е разпаднал. Събития отново нямаше, но се чувствах объркана, като в мъгла, успяха да ме въведат в заблуждение. Именно тогава видях многото лица на "истината". Просветление не съм получила.  ;D
Преди тригона на прогр. Луна с нат. Нептун имаше секстил с нат. Уран. Секстилите ги усещам още по-слабо от тригона. Най-силни изживявания при мен е имало при съвпад на прогр. Луна с натална планета, квадрат и опозиция. Между другото, тряба да погледна коя година е била опозицията й с Нептун и да се сетя какво се е случвало тогава. Това трябва да е било преди завръщането й на радикалното място... И няма да се учудя, ако именно тогава съм срещнала голямата илюзия с живота си - мъж със Слънце в Риби. Сещам се, че в момента на първата ни среща той имаше прогресивно новолуние в Овен, а прогресивната Луна беше в точна опозиция с наталния му Плутон. И в началото отношенията се развиваха много трудно, но впоследствие се стигна до заслепеност, обсебеност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #250 -: Февруари 27, 2010, 02:33:27 pm »
Сега погледнах. В 10 гр. 46 мин. Близнаци е била, разходящ секстил със Сатурн, деляха я около 5,5 гр. от опозиция с Нептун. Тогава се срещаме за пръв път, случайно, след което пътищата ни временно се разминават. Срещаме се отново след два месеца, когато прогр. Луна прави тригон с наталния ми Плутон. Всъщност тогава започват и отношенията ни. Нямам спомен какво се случва по-нататък, по време на опозицията на прогр. Луна с нат. Нептун. Мисля, че тогава бяхме романтично влюбени.  :-[

И за раздялата погледнах при какви аспекти се случва. Прогресивната Луна е в 26 гр. Близнаци, никакви аспекти с натални планети. Но за сметка на това е в точен квадрат с прогр. Марс!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #251 -: Февруари 27, 2010, 03:31:20 pm »
На мен след соларно новолуние в Овен ми се родиха котета с Луна в същия знак, в съвпад с моето Слънце.  :blink:

e нямаше ли нещо ново-вдъхновяващо, повратно-положително, бееее  :-[ :rolleyes:

Аз все се надявам моето прогресивно новолуние да е ме хване за косата и да ме издърпа от блатото по примера на един приказен герой  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #252 -: Февруари 27, 2010, 03:37:27 pm »
Имаше, доколкото се случи в соларния 8 дом, все "хубави" работи.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #253 -: Февруари 27, 2010, 04:07:29 pm »
Имаше, доколкото се случи в соларния 8 дом, все "хубави" работи.
И моето новолуние ще е в 8 дом. Ще видим.
Родителите ми взеха много да ме мислят. Аз съм на 41 г и от 10-тина дена ми се обаждат кажи-речи всеки ден. Такава загриженост за персоната ми не е имало никога, та вчера не се сдържах и ги попитах дали не е сработил нещо родителският им инстинкт и 6-тоточувство. :-\ :blink:

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #254 -: Февруари 27, 2010, 04:13:03 pm »

Не е само от знака-на всички преди прогресивно Новолуние им е трудно и тягостно,защото това е последна фаза на Луната-отиват си много неща от живота, включително и нагласи на съзнанието,изчерпва се определена карма,възможно е усещането за хлътване,терена се разчиства за новият посев.

Обикновено най-големи изменения предизвикани от самият човек в живота му,нещо кардинално имам предвид-в посоката и интересите,се случва малко преди или по време на самото Новолуние.

*

missKapriz

« Отговор #255 -: Февруари 27, 2010, 05:16:25 pm »
Прогресивната ми луна е в 8 дом,опозиция с натални Луна/Нептун и квадрат със Слънцето.За да ми е още по-весело пр.Асц е в опозиция на Сатурн.За щастие всички гореизброени аспекти са вече разпадащи.Благодарна ще съм,ако след всичко това си остана нормална.

« Отговор #256 -: Февруари 27, 2010, 07:26:08 pm »
 :blink:ти си си нормална,само се мислиш за не ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

missKapriz

« Отговор #257 -: Февруари 27, 2010, 07:31:57 pm »
Ох,говори ми ;DЧе понякога се съмнявам

« Отговор #258 -: Февруари 27, 2010, 07:42:51 pm »
гледай си аватара и си вярвай,че си ти, летиш
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

« Отговор #259 -: Февруари 27, 2010, 07:58:41 pm »
Някой да има наблюдения за прогресивна Луна през ИЦ ? На мен ми предсти скоро ...

При прог. Луна на ИЦ- immigrer. Нов дом, нови хора и много съдбоносни връзки, въобще нов живот. Искам да поясня, че тогава прог. СЛВ също ми е бил в съвпад с ИЦ във Водолей. А прог. Слънце е било в съвпад с Асцендент.
« Последна редакция: Март 01, 2010, 12:52:17 am от Divna »