По мои наблюдения хармоничните аспекти на прогресивната Луна с натална планета са много по-слаби от динамичните. Възможно е дори да не се случи нищо по време на такъв аспект, макар че несъмненно се отразява върху вътрешната нагласа. За тригона на прогр. Луна с нат. Нептун се сещам, че не ми бе донесъл нищо в събитиен план, абсюлютно нищо. Прогресивната Луна тогава минаваше през знака Лъв в 9 дом, а Нептун ми управлва ИЦ. Единственото, за което се сещам, е че тогава усещах невероятна хармония у дома, а вътрешно бях някак умиротворена, уравновесена. Период на временно затишие. След тригона с Нептун последва тригон с нат. Меркурий и Венера. Не си спомням нещо интересно да се е случвало, трябва да погледна точно кога е било. Но доколкото се сещам, преминаването на прогр. Луна през Лъв и 9 дом за мен бе сравнително безгрижен и творчески период, четях много духовна литература тогава, пишех за езотерика...
Наскоро изживях квадрат на прогр. Луна към нат. Неппун и мога да кажа, че изживяването му няма нищо общо с тригона. Радвам се, че аспектът най-сетне се е разпаднал. Събития отново нямаше, но се чувствах объркана, като в мъгла, успяха да ме въведат в заблуждение. Именно тогава видях многото лица на "истината". Просветление не съм получила.

Преди тригона на прогр. Луна с нат. Нептун имаше секстил с нат. Уран. Секстилите ги усещам още по-слабо от тригона. Най-силни изживявания при мен е имало при съвпад на прогр. Луна с натална планета, квадрат и опозиция. Между другото, тряба да погледна коя година е била опозицията й с Нептун и да се сетя какво се е случвало тогава. Това трябва да е било преди завръщането й на радикалното място... И няма да се учудя, ако именно тогава съм срещнала голямата илюзия с живота си - мъж със Слънце в Риби. Сещам се, че в момента на първата ни среща той имаше прогресивно новолуние в Овен, а прогресивната Луна беше в точна опозиция с наталния му Плутон. И в началото отношенията се развиваха много трудно, но впоследствие се стигна до заслепеност, обсебеност.