Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211270 Прегледи
*

abroad

Re:Композит
« Отговор #180 -: Май 26, 2010, 06:21:20 pm »
Дейзи, така и така бръкна в раната ;D, поне да послужа за проучването
Доколкото разбирам трябват ти унищожителни, но за сметка на това продължителни връзки, поствам ти такава  :P
И до ден днешен се чудя какво чак толкова я държи и не мога да я прекъсна :angry:

...но и защо си мисля, че синастриите са ти по-важни...

*

Uran

• 6041
« Отговор #181 -: Май 26, 2010, 06:50:17 pm »
 Страст, любов, приятелство, деца.
Стандартното тълкуване на композита не съвпада с личните ми усещания.

« Последна редакция: Май 27, 2010, 09:33:16 am от Uran »

*

Divna

« Отговор #182 -: Май 27, 2010, 04:50:24 am »
Abroad, в композита тригона ви Слънце/Сатурн ясно показва, че връзката ще е продължителна. Двете планети са в тригон с АЦ също. Иц (краят на връзката е в Козирог). Сатурн е в 8 дом. Можеш да си направиш изводи, колко продължителна може да бъде тя.
Преди да се разглежда композит трябва да се видят наталните карти и синастрията.
А комбина се гледа при условие, че връзката е дългогодишна. Много астролози прибягват до комбина едва след като общото съжителство е факт.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #183 -: Май 27, 2010, 06:48:03 am »
и от мен един композит....с приятеля ми....с друг човек такива отношения съм нямала..чувствам се сякаш знае дълбините на душата ми, приемаме каквато съм и ме подкрепя много, когато ми е трудно.....
всъшност кой метод от astro.com използвате?

« Отговор #184 -: Май 27, 2010, 09:22:07 am »
   Сега момичета - да ви дам инфото, за да си обясните някои неща. Първо да поясня, когато аспектите са с широка орбиса - обикновено рано или късно нещата тръгват на зле, в смисъл че първоначалната любов, изчезва зад други неща. Особено опасни са в това отношение широката опозиция и квадрат...
   Когато аспектите на опозицията са абсолютно точни - тогава говорим за неразривна връзка, която трудно може да се прекъсне, на физическо може, но не и на психично ниво. Аспектът е по силен и от съвпада...Запомнете добре и си направете сверка.
   1. Луна 180 Лилит - това е жената вамп /кармична/, която ще изпие кръвчицата на мъжа. Ненаситност от нейна страна. Когато е абсолютно точна, всъщност аз търсех точно ей тази опозиция, но не я видях. Защото се оказва, че е много рядка опозиция, която аз лично исках да проуча. Тълкувам я /не съм го доказала още-в процес на търсене съм/ - че това е другата ни половинка. Ако приемем, че Луната е светлата страна, а Лилит е тъмната страна на Луната, другата й страна - то точно ей тази опозиция ни дава - нашата цялост.....БТВ - който има тази точна опозиция, нека ми пише - не е задължително да сте имали някви отношения...
   2. Слънце 180 Лилит - мъжът вампир.../кармична/
   3. Слънце 180 Марс - мъжът тиран, побойник, който тормози жена си....грубиянин
   4. Луна 180 Юпитер - високомерната жена, която си мисли че е родена за принцеса...
   5. Луна 180 Селена - свещен съюз /ангели, носещи добро/
   6. Слънце 180 Плутон - мъжът мечта /кармична/. Тук мъжът действа като магнит за жената. Жената е способна на всякакви постъпки, само и само да е с този Мачо-мечта.
   7. Венера  :soe: Уран - жената обича мъжа до себе си като другарче, от което мъжът страда....
   8. Марс  :soe: Уран - безнадежден случай /особено ако Марс е в падение във Везни/, вечната несподелена любов на мъжа/
   9. Слънце  :kva: Марс - нерешителност за мъжа. Никога не може да направи първата стъпка.
  10. Слънце в лош аспект с Венера - безпаричие
  11. Венера  :kva: Плутон - насилие агресия
  12. Марс  :kva: Лилит - мъжът мъченик, мъжът-ангел
  13. Венера  :opo: Лилит, наред с опозицията на Луна и Лилит - това са едни от най-опасните аспекти. Вечно недоволство от страна на жената. Самата тя пили клона на който седи....Жената, принесена в жертва на любовта.
  14. Слънце  :kva: Лилит - мъжът ангел, квадратурата с Лилит - означава, че човекът е ангел, страдащ от злото. Тъмните сили го мразят...
  15. Марс  :opo: Лилит - мъжът, принесен в жертва на любовта...
  16. Луна  :soe: Лилит - Тя не знае какво прави.....
  17. Марс  :soe: Селена - Ангел-хранител....
  18. Луна  :opo: Плутон - опасен аспект, особено ако не е точен. Жената силно се нуждае от любовта на мъжа, способна е на самоубийство, заради тази несподелена любов.
За по-подробна информация вижте http://www.oculus.ru/blog.php?id=2983....
« Последна редакция: Май 27, 2010, 09:46:38 am от daisyline »

« Отговор #185 -: Май 27, 2010, 09:30:38 am »
Abroad, в композита тригона ви Слънце/Сатурн ясно показва, че връзката ще е продължителна. Двете планети са в тригон с АЦ също. Иц (краят на връзката е в Козирог). Сатурн е в 8 дом. Можеш да си направиш изводи, колко продължителна може да бъде тя.
Преди да се разглежда композит трябва да се видят наталните карти и синастрията.
А комбина се гледа при условие, че връзката е дългогодишна. Много астролози прибягват до комбина едва след като общото съжителство е факт.

Дивна, нещо аз някъде май не съм разбрала, защото аз ги тълкувам точно обратно...Бъркам ли...Че комбина се гледа в началото на връзката - за евентуалното й развитие, а композита, впоследствие, когато вече има реална връзка. Много е важно това да се уточни !

*

missKapriz

« Отговор #186 -: Май 27, 2010, 09:47:10 am »
Провокирана от темата на Дейзи прочетох това-онова за композита,погледнах няколкото карти,които успях да намеря и ми стана много интересно.Но така и не успях да разбера разликата между композит и комбин.
Междувременно намерих това определение за комбин и как се тълкуват домовете в комбина:
Комбина е реална карта засягаща отношенията между двама души и показва как е започнала връзката, как се развива, кризите в нея и как ще приключи.
В комбина 4 дом е най-важен- показва как двамата ще живеят заедно и каква нагласа имат да прекарат и създадат дом.

Основните начения на домовете в комбина:
I - вътрешна състояние на партньорство, визия и усещане за вътрешните взаимоотношения на партньорите, изображението на двойката.
II - съвместните финансии, ценностна система, потревност на безопасност.
III - ментални моделите, размяната на идеи, взаимно разбиране, ежедневния контакт.
IV - дома, корените на отношения, емоционалните и психологически модели на отношенията, краят на взаимоотношенията.
V - Романтично усещане един към друг, щастие и забавление, съвместно творчество, децата.
VI - отговорността, работата, структурата от навици.
VII – двойката като цяло, като други хора гледат на вас като двойка, общите цели, бракът.
VIII - емоционалната и сексуална връзка, взаимната подръжка, финансови въпроси извън взаимоотношенията, възможната трансформация един чрез друг.
IX - духовни нужди, контакт при високото ниво, обединени пътувания, роднини от двете страни, обединено образуване.
X - статусът на обществена почест, потенциални постижения и възможен престиж, усещане на общото правило за предназначения и път в животът.
XI - взаимните приятелски чувства и общи приятели, общи идеали и надежда, съюзите, обстоятелството извън контролата на чифтът.
XII - зоната от несъзнателни, скритите мисли, тайни отношения, самотата, мощната скрита поддръжка, жертвата

*

abroad

« Отговор #187 -: Май 27, 2010, 09:51:35 am »
Много важна тема - направо респектираща :)

Така или иначе, осъзнаваме се и се осъществяваме в живота си чрез другите - приятели и врагове, любими и колеги.....

Каквато и тема да разглеждаме, трябва ни методика....

И после съпоставка, анализ и синтез - мащабно начинание :)

Ако бях на такава вълна, бих почнала изследването по следната схема, след като избера една вече приключила връзка,  за която имам усещането, че са ми ясни нещата и всичко е довършено:
1. Преглед на наталните карти - основното за пети и седми дом и в двете поотделно
2. Преглед на прогресии, дирекции и транзити и за двамата партньори, като целта е да се видят потребности и нагласи към периода на съществуване на връзката, дефицити и излишъци.
3. Синастрията
4. Комбин
5. Композит

Това е хронологичен ред на изследване, а не ред по значимост на техниките, като става въпрос за партньорски анализ.

Композит/Комбин?

*

missKapriz

« Отговор #188 -: Май 27, 2010, 10:00:47 am »
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,563.40.html  тук също има доста интересни мнения на Lillie и АН

« Отговор #189 -: Май 27, 2010, 10:07:15 am »
   Да уточня, това което аз съм разбрала от прочетеното на разбираем език. Комбина е картата, която се прави въз основа на наталното време, заложено в рождените карти на двама човека - средното време. В тази карта вие може да видите, как биха се развили евентуално нещата - тази карта обикновено действа в самото начало при дадена връзка /при осъществен контакт /писмен, визуален, виртуален/...А композита - е следващата еволюционна стъпка в развитието на тази връзка, тя се построява въз основа на мидпойнтите на планетите от двата радикса. Средното положение на Венера в композита, ще бъде твоята Венера и моята Венера взети заедно и им се намери мидпойнта.
  Простичко да го обясня как аз си представям. КОМБИН - ти имаш боички и аз, какво би се получило ако ги смесим. Смесваме ги....и до там. А КОМПОЗИТА - когато вземем двамата да рисуваме с общите боички....
  Някой да ме поправи, ако не съм разбрала правилно. :P
« Последна редакция: Май 27, 2010, 10:12:15 am от daisyline »

*

Uran

• 6041
« Отговор #190 -: Май 27, 2010, 10:10:08 am »
 А аз разбрах обратното. ;D ;D ;D Комбина е врзъка в движение/развитие и потенциалът и. Композит-моментна снимка.

« Отговор #191 -: Май 27, 2010, 10:15:20 am »
 ;D ;D ;D Уран, то етимологията на думите, трябва да ни подскаже също. Комбин - комбинация от нещо и толкоз. Докато Композит - композиране....нещо, в което има процес има движение, развитие....

*

missKapriz

« Отговор #192 -: Май 27, 2010, 10:17:42 am »
И аз като Uran го разбирам,а и като гледам нашия комбин и композит с мъжа ми по-скоро комбина представя развитата вече връзка,но аз нямам  никакъв опит с двойните карти,така ,че просто разсъждавам на глас в момента

Дейзииии,объркваш ме :rolleyes:Много ти е логично това последното,а тъкмо бях почти убедена,че е обратното.Хм...

Но пък като се замисля сега-композита той си върви във времето,но нали комбинацията е тази,която го прави да изглежда такъв или онакъв.Т.е-композира се нещо от двама и потегля,но до къде ще стигне,къде ще спира,с кого ще се свързва...зависи изцяло от участниците-от конкретната комбинация :blink:Това е ,ако използваме етимологията ;D
« Последна редакция: Май 27, 2010, 10:24:19 am от missKapriz »

« Отговор #193 -: Май 27, 2010, 10:26:35 am »
   Миии, аз във всичко търся логика...Ако я няма тогава подхождам с резерви или сляпа вяра  :P. Момичета, как си представяте - средното време от двете карти да е показателно. Ти си родена 66, а аз 70-та да речем, а се получава комбин 68 - със съответните му там планетни положения...т.е това е мястото по средата между тебе и мене. Как според вас биха се задействали тези планетарни енерги  :mellow: Мислете, докато композита, мидпойнтската карта показва излъчването на общите ни планети - с Венера в Телец и Венера във Водолей - ще се получи Венера в Овен - упорита и напредничава.......

*

missKapriz

« Отговор #194 -: Май 27, 2010, 10:31:55 am »
А защо времето да няма значение,Дейзи?Това е пак някакъв вид мидпойнт.Единия носи някакви характеристики именно във връзка с датата и часа си на раждане,съответно другия-също.Комбинацията между тези два набора от характеристики дава нещо съвсем ново и различно,но все пак запаващо част от изходните данни и развиващо се именно на база тези данни :blink:
Някой няма ли да каже нещо конкретно-сигурно вече е измислено,туй дето го мислим тука с Дейзито ;D

*

Uran

• 6041
« Отговор #195 -: Май 27, 2010, 10:50:54 am »
 Дейзи, възможно ли е да оставаш сляпа за нови възможности/връзки поради отдаденост на предишните две? :blink:

« Отговор #196 -: Май 27, 2010, 10:53:28 am »
   В  смисъл Уран, не можах да схвана...По принцип всичко е възможно....

« Отговор #197 -: Май 27, 2010, 11:10:12 am »
    Така, аз търсех в композитите, кармичната обвързаност...Картата на Лилито е хубава, в смисъл, че има показател - това да си остане до края на живота й най-голямата й любов - Нептун 180 Лилит.
При Дияна - тя си има ангел хранител Марс  :soe: Селена, проблема им е че имат разногласия по отношение на парите.
Катоки - Ако до сега няма връзка с този човек, по-добре е да се откаже, защото връзката ще е изтощителна за нея. Ще плаща за стари грешки - Плутон  :kva: Селена.
Аброад - Плутон  :opo: Венера - е това, което те държи здраво, както и Лилит  :soe: Нептун. /Вероятно - далечен спомен от минала инкарнация за принадлежност/.
Ванила - има точен ТАО - квадрат...

Както казахме точните аспекти - лоши или добри - се тълкуват положително в повечето случаи. Но ако аспектът не е точен, тогава имаме основания да се притесняваме.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #198 -: Май 27, 2010, 11:19:07 am »
   Миии, аз във всичко търся логика...Ако я няма тогава подхождам с резерви или сляпа вяра  :P. Момичета, как си представяте - средното време от двете карти да е показателно. Ти си родена 66, а аз 70-та да речем, а се получава комбин 68 - със съответните му там планетни положения...т.е това е мястото по средата между тебе и мене. Как според вас биха се задействали тези планетарни енерги  :mellow: Мислете, докато композита, мидпойнтската карта показва излъчването на общите ни планети - с Венера в Телец и Венера във Водолей - ще се получи Венера в Овен - упорита и напредничава.......

Ако продължим логиката ти, да вметнеми и другата гледна точка - композитът е "изкуствена", измислена, сътворена, но несъществуваща карта, мидпойнтите между две точки на практика може да доведат до "невъзможни" в тази епоха планетни положения и точно поради това тя дава акцентите във връзката, очакванията, меда и жилото в нея, но не може да се използва като основа да се проследи връзката, контактът между двойката в развитие.

Комбинът пък си е напълно възможна, реална натална карта (за някакво време на раждане, различно от това на двамата) и затова може да се подлага на прогресии, транзити, дори дирекции - и може да прогнозира развитието на връзката в различни периоди.  

Но, аз самата никога не съм правила и не съм разглеждала партньорски карти - синастрии, комбин композит и т.н. Не са моята стихия и ми е трудно да кажа кое-дали работи.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Diyana

• 2705
« Отговор #199 -: Май 27, 2010, 11:22:51 am »
При Дияна - тя си има ангел хранител Марс  :soe: Селена, проблема им е че имат разногласия по отношение на парите.

;D Мне, нямаме. И двамата сме с много широки пръсти. В ранния етап на връзката имахме разногласия по отношение на властта, свободата, ревността и разни други скорпионски теми, инициирани предимно от моя страна  ;D. Сега само отвреме на време съм домашен тиранин с изострено чувство за независимост.  ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda