Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211320 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Композит
« Отговор #200 -: Май 27, 2010, 11:24:27 am »
В началото не разбрах каква е целта на упражнението, но се оказа, че тук анализираме позициите на Селена и Лилит в партньорската карта...
Независимо, че отдавна се занимавам с този вид карти, аз лично стигнах до извода, че и композитът, и комбинът не могат да бъдат интерпретирани пълно и адекватно, ако не се видят наталните карти на двойката. В случая интерпретираме абстрактна карта без да знаем какъв е енергийният обмен между партньорите и какви теми са актуални в техните радикси.
И затова въпроси, като тези на Хело, могат да се сторят напълно логични и обосновани.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #201 -: Май 27, 2010, 11:34:03 am »
   Верно е Дияна, това което казваш....правим статистика, за да видим до колко нещата работят. Бях провокирана от статията в руския сайт, чийто линк пуснах. А аз за себе си лично исках да видя позициите на Селена и Лилит в партньорските карти. За това писах - човек, който е докоснал дъното на душата ви по някакъв начин. Не е задължително да е най-добрият....
   Ам Лили, нали точно енергийния обмен търсим, да видим как е отразен в композита. Ееее нататъче, наистина става сложна  ;D, щото се гледат натали, гледат се синастрии, гледат се комбини, гледат се композити, гледат се композит към натал, дирекциии и др.там техники, дето ми са много мътни....
   Надявам се да не ми се сърдите де, че така малко съм ви провокирала  :blink:

*

Divna

« Отговор #202 -: Май 27, 2010, 01:07:45 pm »
Abroad, в композита тригона ви Слънце/Сатурн ясно показва, че връзката ще е продължителна. Двете планети са в тригон с АЦ също. Иц (краят на връзката е в Козирог). Сатурн е в 8 дом. Можеш да си направиш изводи, колко продължителна може да бъде тя.
Преди да се разглежда композит трябва да се видят наталните карти и синастрията.
А комбина се гледа при условие, че връзката е дългогодишна. Много астролози прибягват до комбина едва след като общото съжителство е факт.

Дивна, нещо аз някъде май не съм разбрала, защото аз ги тълкувам точно обратно...Бъркам ли...Че комбина се гледа в началото на връзката - за евентуалното й развитие, а композита, впоследствие, когато вече има реална връзка. Много е важно това да се уточни !

Дейзи, нямам кой знае какви астрологични познания и не смея да твърдя на 100% кое как е, но партньорските карти са ме вълнували още от самото начало и продължава да е така. Та до тук прочетеното от мен в различните източници (интернет, литература) съм разбрала, че след подробно проучване на наталните карти се разглежда синастрията след което се преминава към композита и накрая се завършва с комбина. Така че комбина е последната партньорска карта. Какви стъпки трябва да следваме при проучването на партньорските взаимоотношения и защо?

1. Започва се с наталната карта защото тя ни дава информация какво е заложено в нас.
2. Преминава се към синастрията тъй като тя ни дава информация как протича енергията между нас и партньора ни.
3. Следва композитната карта. Информацията която можем да получим от тая карта е: как е започнала или ще започне връзката (АЦ), нейния пик (МЦ) и нейния евентуален край (ИЦ).
4. Последната карта е комбина. Комбина се разглежда само и при условие, че двойката има общ съвместен път, т.е. имаме на лице дългогодишно съжителство.
Композитната карта се разглежда хипотетично, винаги се използва думата "ако"., т.е. тя ни казва нещо такова: Ако има съвместно съжителство как то ще се прояви. Докато комбина казва как протича това съжителство, т.е. как се проявява вече създадената реална енергията между партньорите в съвместното съжителство. Комбина не дава хипотези, а показва какво е действителното развитие след дадените вече такива хипотези. При комбина не се използва "АКО".

*

Uran

• 6041
« Отговор #203 -: Май 27, 2010, 01:24:35 pm »
 За себе си мога да кажа, че композитът не е много показателен. Поради техниката на мидпойнта голяма част от планетите ни попадат в риби. Интерпретацията знаете каква е. Е, не сме сектанти или хипита. ;D ;D

« Отговор #204 -: Май 27, 2010, 02:42:08 pm »
   Вижте кво прочетох в друга тема за композит/комбин, цитатът е на АН :  При синастричната карта може би най-ценното е, че се вижда къде и какво ще дава човек от себе човек в една връзка....
Раздава някакви парченца от себе си и не е зле да е наясно колко има за даване...Някои парченца и малко насила може да му бъдат отнети.
В композита и комбина вижда къде отиват тия парченца и си дава сметка дали иска да инвестира.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #205 -: Май 30, 2010, 08:52:45 pm »
Здравейте, сладкиши! Моля, ако някой има желание да каже нещо за този композит. Ще я бъде ли или няма да я бъде? Интересни са и транзитите. Как би се отразил на една връзка транзитен Сатурн през Ас-та както и тр. Уран и Юпитер през 7-ми в съвпад с повечето от планетите? Очаквам с нетърпение мненията ви. :wub:

« Последна редакция: Юни 16, 2010, 08:49:18 pm от Mia21 »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #206 -: Май 31, 2010, 12:03:43 am »
по композит " да я бъде ли" не може да се каже
но има страст тука и забавяне  сатурн- марс; луна в козирог ( илипоне почти) и всички неща, които се разбират покрай тези съчетания- другите са строго положителни :blink:
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #207 -: Май 31, 2010, 08:53:05 am »
   Мия, да беше прочела малко по-горе, нещо като статистика правех...в картата ти няма включени Лилит и Селена, които ме интересуваха. Но да ти кажа на прима виста...Връзката като начало би била добре, но ако е за кратко само...впоследствие ще почнат проблеми. Както и адреналина, от който имаш нужда ще бъде увеличен - но лошия адреналин. Та в някъв момент от тази връзка можеш да усетиш агресията му...и да не можеш да му се противопоставиш. Ще те мачка и гази, а ти ще го гледаш влюбено в очите....

*

Mia21

• 2502
« Отговор #208 -: Май 31, 2010, 08:32:49 pm »
Та в някъв момент от тази връзка можеш да усетиш агресията му...и да не можеш да му се противопоставиш. Ще те мачка и гази, а ти ще го гледаш влюбено в очите....

Дейзи, кой аспект говори за това? :mellow:

*

tool

« Отговор #209 -: Юни 01, 2010, 04:27:05 pm »
Aйде и аз да се включа с малко карти в статистиката на дейзи ..  ;)

-Голямата Любов
, бих добавила и Невъзможната, дето й казват още кармична..  :P Най-интересното в тази карта е наличието на съвпад юлв, венера ..

Цитат
Голямата Страст

e, аз имам две големи страсти ..  ;D Прави ми впечатление, че и в двете карти е налице съвпад на марс и венера ..   :rolleyes: 

Цитат
Голямата Ревност, Изрода, Големия Човек, Мръсника

нямам такива ..

Цитат
Сродната ми душа

Цитат
Другата ми половинка

е, ще си я запазя в тайна, ако позволите ..  ;)   :blink:

1. Луна 180 Лилит - това е жената вамп /кармична/, която ще изпие кръвчицата на мъжа. Ненаситност от нейна страна. Когато е абсолютно точна, всъщност аз търсех точно ей тази опозиция, но не я видях. Защото се оказва, че е много рядка опозиция, която аз лично исках да проуча. Тълкувам я /не съм го доказала още-в процес на търсене съм/ - че това е другата ни половинка. Ако приемем, че Луната е светлата страна, а Лилит е тъмната страна на Луната, другата й страна - то точно ей тази опозиция ни дава - нашата цялост.....БТВ - който има тази точна опозиция, нека ми пише - не е задължително да сте имали някви отношения...

е, ако -1°35'38'' се брои за точна опозиция .. значи я имам с един познат, но не сме имали по-специални отношения с него  ..ахаха .. daisy.. а аз си мислех, че ми е друга половинкатааа, малко ме объркваш ..  ;D

« Отговор #210 -: Юни 01, 2010, 05:16:40 pm »
  А картата за другата ти половинка, наистина е много хубава имаш Слънце  :soe: Венера  :opo: Селена - съответно точните тригони към Луната и секстил от Селената....тук се чувстваш уютно;
  - Голямата любов - много показателна - с точни 150гр. аспекти....
  Интересна ми е картата на Изрода, Големия човек  :blink: - има точен съвпад на Селена и Луна /тук трябва да има много голяма кармичност/, съвпад на Лилит с Юпитер /имам смътна идея как може да се тълкува/, но опозицията й с Нептун - в началото е силно свързваща, но в последствие би трябвало да има някаква умора от непрестанното надлъгване, самозаблуди - рано или късно се е стигнало до разочарование - но този човек винаги по някакъв начин би трябвало да присъства в живота ти...Както и съвпада на СЛВ с Плутон, по някакъв начин е оставил дълбока следа в теб.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #211 -: Юни 01, 2010, 06:33:10 pm »
имах трудности с качване на картите но бих ви попитала за съвпада на моято Венера и неговата Селена ...
а за транзита на Уран в 7 дом не искам да ви разказвам......... :'( :'( :'(трябва да се въоръжите с търпение  :08: за да преодолеете първите 10 градуса ---ако издържите  -супер :lol:
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

tool

« Отговор #212 -: Юни 01, 2010, 07:52:18 pm »
 А картата за другата ти половинка ..

aй ай ай .. май станаха много другите ми половинки ..  :P вероятно заради юпитер и близнаци на к7  ..  :-\

Цитат
наистина е много хубава имаш Слънце  :soe: Венера  :opo: Селена - съответно точните тригони към Луната и секстил от Селената....тук се чувстваш уютно;

абсолютно вярно .. много ми е юютно с него ..  ;)  

Цитат
Интересна ми е картата на Изрода, Големия човек  :blink: -

а не, не .. нема изроди около мен ..  :P  това е картата на едната ми голяма страст ..  :-[

Цитат
има точен съвпад на Селена и Луна /тук трябва да има много голяма кармичност/,

има, да .. Марушка каза, че ми е бил баща в някой от миналите ни животи ..  :rolleyes:   :P

Цитат
съвпад на Лилит с Юпитер /имам смътна идея как може да се тълкува/,

пише, че Юпитер дава експанзивни и пищни качества на Лилит.. и в другата ми карта на страстта, също е налице тоя съвпад .. интересно наистина ..  :rolleyes:  а и аз отделно го имам и в радикса ..

Цитат
но опозицията й с Нептун - в началото е силно свързваща, но в последствие би трябвало да има някаква умора от непрестанното надлъгване, самозаблуди - рано или късно се е стигнало до разочарование

еех, не можахме с тоя човек да стигнем до този етап .. обстоятелствата ни разделиха .. а връзката ни беше на чисто сексуална основа .. голяма страст, голямо чудо .. но ние от самото начало знаехме, че нямаме много време заедно, де / максимум 5-6 месеца .. та изобщо не ни оставаше време, нито да се надлъгваме, нито да се самозаблуждаваме .. .. тъй да се каже ..  :P    

Цитат
но този човек винаги по някакъв начин би трябвало да присъства в живота ти...Както и съвпада на СЛВ с Плутон, по някакъв начин е оставил дълбока следа в теб.

.. така е, да .. всъщност е взаимно ..  :-[  

« Последна редакция: Юни 01, 2010, 07:57:42 pm от ga3l »

*

tanina80

« Отговор #213 -: Юни 10, 2010, 02:41:53 pm »
Здравейте, записвам се в темата. Засега само чета старите постове. :lol:

« Отговор #214 -: Юни 10, 2010, 04:23:54 pm »
    :blink: Ако искаш, качи си и картата - композитната, та който има време и желание да я погледне.

*

tanina80

« Отговор #215 -: Юни 10, 2010, 04:35:21 pm »
Това успях да сваля от астро.ком:
http://richon.snimka.bg/other/astroludost.508928.19157973.big
Иначе аз съм родена на 30май1980 - 23:15-Бургас
Той - 25септ1978 - 08:10 - Бургас

Имаме съвпад на северен възел, сатурн и меркурий (или венера) в Дева.
Направи ми впечатление, че той има съвпад слънце северен възел в натала, и детето ни и то е с такъв съвпад. Другото, което ми направи впечатление е, че когато се "взехме" преди 7-8 години на 08дек2002г, транзитния северен възел в близнаци е бил в квадрат със северния възел на композитната ни карта. Прекалено много е намесен май този северен възел в отношенията ни ...
Детето ни е родено на 2април2006 - 9:20 сутринта в Бургас и тогава транзитната Лилит съвпада отново с композитния северен възел.
« Последна редакция: Юни 10, 2010, 04:39:24 pm от tanina80 »

« Отговор #216 -: Юни 10, 2010, 04:53:09 pm »
    :blink: За какво се притесняваш, като гледам нямаш никакви основания. Просто връзката ще продължи да се развива, насоката е в бъдеще...В смисъл, че не е задължително да се знаете от предишни животи. Говоря в момента с теорията на вероятностите - от поднесената информация, когато ЮЛВ не е замесен, а в повечето аспекти участва СЛВ - лично аз го приемам - като връзка от този живот за следващите...Всичко тепърва ще се случва. А не да отработваш нещо, което вече се е случило и да си плащаш някви грешки, разбираш ли. Иначе по композита, гледам нямаш никви притеснителни аспекти. Само дето отвреме на време ще ви избиват чивиите, всеки ще иска да си дигне чукалата и да бега нанякъде, ама нормално е. Това е за да се разруши рутината.

*

Divna

« Отговор #217 -: Юни 10, 2010, 05:12:48 pm »
Танина, усещането при теб за силна кармичност идва от личните планети на съпруга ти (Слънце и Меркурий) които попадат в осмия ти дом. Там е и СЛВ на мъжа ти, който е в съвпад с твоя Сатурн. Неговият Сатурн е също в твоя 8 дом. Да не говорим, че твоето светило (Слънцето ти) е също в неговия осми дом. В синастрията аспектиран 8ми дом говори за силна кармичност. Усещането, че не случайно сте се срещнали и имате да извървите общ път е дошло още в самото начало от вашето запознанство. Ако в момента го попиташ защо е избрал точно теб сигурно няма да бъде в състояние да ти отговори смислено, защото те усеща като нещо, което е познавал от далечното минало, неустоимо подсъзнателно привличане (твоята Лилитка в съвпад с негово Слънце). Както се казва за добро или за зло ти си му "влязла под кожата".
Има моменти обаче, когато се чувстваш доста ограничена от него. Той обича да налага волята си. Да ти посочва пътя и да те ръководи. Силен характер е.

*

Divna

« Отговор #218 -: Юни 10, 2010, 06:11:17 pm »
Ами какво да ти кажа. Трудно е с мъж със Слънце във Везни особено в съвпад с Меркурий - няма надприказване. Все те са знаещите и все в тях е истината, а като добавим Марс и Венера в Скорпион - лесно не забравят и обичат да наказват. Явно не ти е леко. Дано да греша обаче.

*

tanina80

« Отговор #219 -: Юни 11, 2010, 10:08:35 am »
Здравейте и днес,
пускам една карта за статистиката, въпреки че не е точна опозиция - но в натала ми имам близо до опозиция луна-слънце (стрелец-близнаци) и имам един познат, който чувствам много близък, и който сякаш винаги ме разбира. Неговата Лилит е в съвпад с моето Слънце (което си мисля, че прави опозиция на Луната ми).Това е:
http://richon.snimka.bg/other/astro.508928.19167648.big

И още един композит за статистиката, на брат ми и приятелката му, карат се, ядосват се ... но постоянно вървят напред и ги свързва сякаш голяма любов. Забелязах, че имат съвпад венера-марс в композита. Другото, което е че доста често двамата ходят зад граница, даже в момента пак не са в България. Имат и някакви други аспекти странни ...
http://richon.snimka.bg/other/astro.508928.19167725.big
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 10:15:15 am от tanina80 »