Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211838 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re:Композит
« Отговор #260 -: Юни 14, 2010, 09:23:34 pm »
Дейзи, това ли е мъжът с когото имате син?Питам заради Юпитер и Меркурий в 5 дом- с хубави аспекти, но У5-Сатурн в 8 дом прави нешата мааалко тегави.

« Отговор #261 -: Юни 14, 2010, 09:31:51 pm »
    ;D Не, ама чакай и него да го постна, въпреки че е отписан отдавна - не знам час на раждане....Либовна история за 1 година, скитане по чужбини и спомен - 1 дете ...

П.П. Всъщност бягайки от първия - невъзможната си голяма любов, се нахендрих на тоя....
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 09:40:01 pm от daisyline »

*

Divna

« Отговор #262 -: Юни 14, 2010, 11:53:15 pm »
Малеее, колко карти сте успели да постнете  ;D. Не мога да ви насмогна  ;).

Уран, в комбина Луната продължава да е „обстрелвана” от Плутон и Уран, а и У10 (Меркурий) вече взима участие, но поне Луна тук излиза на светло в 7 дом. Няма да има скрито-покрито, нещата ще са ясни, кой какво прави и как го прави.
Управителите на 4 и 5 са в съвпад помежду си и с АЦ, което не ми говори за прекратяване на брак, въпреки многото показатели, които видях до тук (силно наранена Луна от тежки планети, Сатурн в падение и в двете карти и т.н.) Явно ви е минавало през главата да се разделяте. Дано да греша.
Хирон в партньорска карта говори къде и върху какво двойката трябва да работи най-много.

Дейзи, благодаря ти! Ама и аз още търся и ровя в астрологията и още многоооооо има да уча. Давам го на някакъв процент интуиция, още някакъв процент знания, практика и много, много страст към астрологията. Ако ме питаш обаче за себе си и за близките си почти нищичко не мога да кажа. Не знам дали и с вас е така, но за моята си карта съм определено сляпа.

Та синастрията с твоя любим говори за много страст (Луна опозиция Марс), пък и като се има предвид в кои знаци е и кои домове засяга ... работата наистина е сериозна. Между управителите на осмите домове (негов Сатурн/твой Меркурий) също има динамика (в квадратура са). Управителят на негов 5 дом (Нептун) е в аспект с управителя на твой 8 (Сатурн). Както и от където да се погледне все се вижда, че има много страст, голяма тръпка ... да не пропусна и хубавия тригон между Венера/Марс. Между вас има дълбоки чувства (Венера тригон Плутон).
Очертава се като една много продължителна връзка (огледален съвпад Луна/Сатурн). Има хармония м/у слънцата ви – когато сте заедно вибрирате на една честота. Показвате нежност един към друг (Венера секстил Венера) и добри и топли чувства (Венера тригон Юпитер).
За мен това е определено една силна кармична връзка. С тоя точен съвпад на СЛВ и Селена в/у ИЦ  да не може човек да ви разбере защо не сте още заедно, като синастрията ви „крещи” за семейни отношения. Главните оси като цяло са силно застъпени в синастрията, което само по себе си ще рече, че връзката е изключително динамична от емоционална гледна точка.

Ей Дейзи, направо страдам заради вас. То вашата любов си е направо за роман. Любовта ви е събрала, с голяма любов започва връзката – управителя на АЦ (Меркурий) в 5 дом в точен съвпад с У5 дом ( Юпитер). Такова нещо рядко се вижда. Разцветът на връзката МЦ е в Телец. Венера в 4 дом – мислено е да се живее заедно, но още от началото се е знаело, че най-вероятно всичко ще остане един мираж (зле аспектирана Венера). Слънцето, ядрото на връзката хич не е в добра позиция. Управител е на 12 дом и се намира в 6 и не прави никакви мажорни аспекти.
Краят на връзката ИЦ е с управител Плутон, който се намира в 1 дом и е много добре аспектиран. Не знам Дейзи, но все си мисля, че може би ще имате щастието да сте заедно. Плутон е силен по знак, а ретроградността му дава забавяне. Знаеш значението на Плутон. Той действа бавно, но сигурно, винаги стига до края. Нептун на върха на ИЦ, всъщност може да покаже след време сбъднати мечти (добре аспектиран е) ...  знае ли човек?

Комбина не съм го разглеждала защото сте нямали общо съжителство.

*

Divna

« Отговор #263 -: Юни 15, 2010, 12:31:18 am »
Дейзи, явно твоята Луна и СЛВ правят кармичните си връзки в чужбина, тъй като са в 9 дом. А и ловят много здраво Сатурна на партньора.
Комбина с бащата на детето ти няма да го разглеждам, защото не знаеш точния час на мъжа и смятам, че няма да бъде показателен.

*

tanina80

« Отговор #264 -: Юни 15, 2010, 12:50:42 am »
Аз да си кажа - днес забравих композита и взех да се ровя в ... не съм сигурна как се казва - соларно и лунарно завръщане ... там, където гледаш дните след като си се родил. Примерно аз нали съм на 30май1980 - 23:10, прибавям 30дена(тази година станах на 30) и след това пиш 29.06.1980г - 23:10 в Зет и зяпам какво ми се пада за тази година. Незнам дали така е правилно, защото асцендента се променя ... и планетите сменят домовете си ...
Но ми направи впечатление, че ми изникват някакви тау-квадрати, бисекстили, правоъгълници, кети..., а на мъжа ми като направя същото и ... нищо, ни бисекстил, ни тау квадрат. Само съвпади и всички наредени на асцендента. Странно.
И в тази връзка искам да попитам - човек, който в натала си има Плутон в 12-ти дом, като му правя солар по този начин т.е. пиша дата с толкова дни по-голяма от датата на раждане, с колкото години искам да са минали ... и .. този плутон взема, че се премества в 11-ти дом. Така ли трябва да се гледа?
И другото е - има ли някой, който има така като мен - силно аспектиран осми дом, управител на асцендента пак в осми, комбин с партньора - още толкова планети пак в осми дом ... И отгоре на всичко сега по солар имам някакъв марс в съвпад с натален сатурн, а марс е управителя на осми дом, а сатурн ми е управителя на хороскопа .... И един тау квадрат нептун-венера-сатурн (естествено, то в мойта карта, къде ли няма сатурн), който ще се разпадне, евентуално като стана на 33години... тези неща има ли ги писани някъде, кое какво значи...

*

holanda

« Отговор #265 -: Юни 15, 2010, 12:55:43 am »
има ги..в началото на темата  :rolleyes:

*

Divna

« Отговор #266 -: Юни 15, 2010, 07:35:15 am »
Небесна,  този АЦ в Козирог говори за доста отговорно отношение още от самото начало на връзката. Но Сатурн е във втори дом, в инсептираните Риби. Не му е било много конфортно.  Тази позиция определено е водела до притеснения относно финансиите. Имали сте вероятно противоречия в какво да се инвестира. Страх да не би да се вложат пари за неща които не са от първостепенно значение. Всичко това е водело до противоречия помежду ви. Имайки предвид, че и композитно Слънце е там, изглежда ми, че много се е въртяло около пари, за пари и всичко свързано с пари. Възможно е да сте имали и парични проблеми. Като гледам позицията на Луната и аспектите към нея – на теб явно ти е писнало. Ти проблеми относно парите не си имала-тази овенска Луна не поставя в култ парите, но за разлика от това Марс е в практичната Дева, където стотинката на две цепи... мъжа ти много ги е мислил.
Разцвета на връзката (МЦ) е с управител Скорпион. Плутон е в 8 дом – силен, в естествения си дом. За добро или за лошо чувствата са били доста интензивни. Плутон добре си върши работата там.
Нептун обаче в 10 дом най-вероятно ви е сложил в началото, както обичам да казвам „розовите очила”  Аспектът Нептун каре Венера е  коварен, а при вас карето е точно. В случая са замесени и важни домове 10 (разцвета на връзката) и 4 (краят на връзката) - Нептун е в 10 дом, а У4 е Венера. Илюзията, че си открил истинската любов след години рухва и носи болка. Нептун е в квадратура също с Меркурий – много неща не са били ясни, може и лъжи да е имало.
Краят на връзката ИЦ е във Везни. Венера в 1 дом – добра позиция, но в съвпад с Меркурий, който е в критичен въздушен градус (подсилва лъжите), затворен от 8ми дом, и в каре с Юпитер, който е в 4 дом...
Действието на Юпитер го знаем. Той може да е бенефик, но и малефик. Тук в случая не е помогнал. Първо Юпитер е управител на 12 дом и се намира в 4 (края на връзката). Второ Юпитер прави твърди аспекти с У8, У6, У4 във втори дом. Както и да го въртя и суча, все ми изглежда, че сте имали доста финансови противоречия.
Като гледам с годините, не сте успели да промените много неща. Всичко си е останало по старому (композитна и комбинна карти почти идентични). Само Луната е променила местонахождението си (от най-ниската точка в композита се е изкачила на върха на комбина).
Между другото Небесна, ти ли взе решението да се разделите?

« Последна редакция: Юни 15, 2010, 07:50:33 am от Divna »

« Отговор #267 -: Юни 15, 2010, 08:32:01 am »
Малеее, колко карти сте успели да постнете  ;D. Не мога да ви насмогна  ;).
Комбина не съм го разглеждала защото сте нямали общо съжителство.

:58: Живяли сме Дивна - 2 години в Германия. И имаме много спомени заедно там. За това сега, където и да погледне вижда моя образ...и сега констатира, че е било грешка да се разделяме.

*

Nebesna

« Отговор #268 -: Юни 15, 2010, 08:33:00 am »
Небесна,  този АЦ в Козирог говори за доста отговорно отношение още от самото начало на връзката. Но Сатурн е във втори дом, в инсептираните Риби. Не му е било много конфортно.  Тази позиция определено е водела до притеснения относно финансиите. Имали сте вероятно противоречия в какво да се инвестира. Страх да не би да се вложат пари за неща които не са от първостепенно значение. Всичко това е водело до противоречия помежду ви. Имайки предвид, че и композитно Слънце е там, изглежда ми, че много се е въртяло около пари, за пари и всичко свързано с пари. Възможно е да сте имали и парични проблеми. Като гледам позицията на Луната и аспектите към нея – на теб явно ти е писнало. Ти проблеми относно парите не си имала-тази овенска Луна не поставя в култ парите, но за разлика от това Марс е в практичната Дева, където стотинката на две цепи... мъжа ти много ги е мислил.
Разцвета на връзката (МЦ) е с управител Скорпион. Плутон е в 8 дом – силен, в естествения си дом. За добро или за лошо чувствата са били доста интензивни. Плутон добре си върши работата там.
Нептун обаче в 10 дом най-вероятно ви е сложил в началото, както обичам да казвам „розовите очила”  Аспектът Нептун каре Венера е  коварен, а при вас карето е точно. В случая са замесени и важни домове 10 (разцвета на връзката) и 4 (краят на връзката) - Нептун е в 10 дом, а У4 е Венера. Илюзията, че си открил истинската любов след години рухва и носи болка. Нептун е в квадратура също с Меркурий – много неща не са били ясни, може и лъжи да е имало.
Краят на връзката ИЦ е във Везни. Венера в 1 дом – добра позиция, но в съвпад с Меркурий, който е в критичен въздушен градус (подсилва лъжите), затворен от 8ми дом, и в каре с Юпитер, който е в 4 дом...
Действието на Юпитер го знаем. Той може да е бенефик, но и малефик. Тук в случая не е помогнал. Първо Юпитер е управител на 12 дом и се намира в 4 (края на връзката). Второ Юпитер прави твърди аспекти с У8, У6, У4 във втори дом. Както и да го въртя и суча, все ми изглежда, че сте имали доста финансови противоречия.
Като гледам с годините, не сте успели да промените много неща. Всичко си е останало по старому (композитна и комбинна карти почти идентични). Само Луната е променила местонахождението си (от най-ниската точка в композита се е изкачила на върха на комбина).
Между другото Небесна, ти ли взе решението да се разделите?

Аз взех решението за развода. А за финансовите проблеми си абсолютно права. Той не беше предприемчив, караше ни да живеем в постоянни икономии и вечно дебнеше да не се прекара или пък се оплакваше. Скандалите и разправиите ми омръзнаха и постепенно охладнях към него. Откакто го напуснах, по-добре си управлявам финансите и не живея в лишения. А между другото, той вече е богат наследник с няколко жилища и в момента получава пари от наеми. Сега вече е спокоен и доволен, но е късно. На мен ми е скършено и не го искам.

*

Nebesna

« Отговор #269 -: Юни 15, 2010, 08:40:54 am »
Браво, Дивна, много добре напипа слабото място на връзката.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #270 -: Юни 15, 2010, 08:50:31 am »
Дивна, ти направо ме удивляваш. Страхотни интерпретации.....
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

tanina80

« Отговор #271 -: Юни 15, 2010, 09:47:27 am »
Супер, и мен ме накефи с тези попадения.

*

missKapriz

« Отговор #272 -: Юни 15, 2010, 09:52:09 am »
Дивна,аз грам не разбирам от Синастрия,но си е цяло удоволствие да те чета.Поздравления и за астрологичните ти познания и за писателската ти дарба!Днес явно ми е ден за реабилитация на форума ;)-попадам все на изключително съдържателни постове :88:

*

tool

« Отговор #273 -: Юни 15, 2010, 10:50:56 am »
Аз даже и записки си водя ..    Благодаря, Дивна!   :88:

*

tanina80

« Отговор #274 -: Юни 15, 2010, 01:07:37 pm »
Наистина в началото на темата имало доста интересна информация. Благодарско на всички вас, които са я споделили. Аз досега се рових в нашия композит и намерих доста истини. Примерно от съвпада на Венера със Сатурн в Дева - наистина отношенията ни са по скоро приятелски, дълготрайни (не е връзка за един-два дена), само не намерих интерпретация за това, че и северният ни възел е в съвпад с Венера и Сатурн. Друго интересно е, че Нептун в първи дом квадратира този стелиум Венера-Сатурн-Възел , и е описано, че определено има някаква заблуда в това какви са отношенията ни. Факти от реалността - той казва, че всичко ни е наред на връзката, и не вижда примерно, че аз се чувствам нещастна от нещо, от липсата на споделеност, чувства, романтика ... и така. А то било от съвпада на сатурн и венера - може би наистина се обичаме, но не можем да почувстваме, това което трябва.
http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_671gw_01_02_tan_tan_z_v.34917.15422.gif&res=100&va=&cid=70yfilexQqlVS-u1232964413
Интересно ми е при какъв транзит върху този Нептун в първи дом, нещата ще се видат такива каквито са? А не постоянно да сме в някаква заблуда относно връзката ни.

*

holanda

« Отговор #275 -: Юни 15, 2010, 02:26:45 pm »
ехеее,като гледам,това лято няма да ми дойде реда,но все пак да се пробвам...

какво ще кажете за този композит..каква е дилемата на Марса?

*

tanina80

« Отговор #276 -: Юни 15, 2010, 02:48:54 pm »
Не че има някакво значение към днешна дата, но - ако някой има желание да покоментира  по моя композит, ще ми бъде полезно от себепознавателно гледище.

;D незнам защо, ама това много ми напомня нашия композит - на мен и съпруга ми. То не беше Сатурн в съвпад с Венера в девети дом, както и квадратурата на Планета в първи дом, към този Сатурн-Венера съвпад (при нас Нептун, при вас Уран), но това, което виждам аз е прекалено много тау-квадрати към този стелиум в съзвездието Рак. При нас поне има съвпад Луна-Марс в хармонични аспекти със съвпад Слънце-Меркурий-Юпитер. Незнам, с тези тау-квадрати, в които участва и Уран в първи дом ... доста неразбирателства и неочаквани действия, изблици (Уран) До тук бях  :blink:.

*

tanina80

« Отговор #277 -: Юни 15, 2010, 03:06:43 pm »
какво ще кажете за този композит..каква е дилемата на Марса?

Ми да предположа - дилемата на Марса е да прекъсне връзката или да не.  :blink:

По интересното от този тау-квадрат ми се стори съвпада уран-луна в 12-ти дом - това ми изглежда като подсъзнателно моментално сексуално привличане, но нетрайно, непредсказуемо ... нещо, което не носи удовлетворение на луната и отделно тази опозиция с Юпитера ( в дома на партньорите...) и квадратурата от Марса ... Има като, че ли много голямо физическо, сексуално привличане, но и голямо напрежение. Незнам обаче какво означава това че "избива" точно в 9/10 дом ( близо до МС).

Охооо имате и Нептун в Стрелец в първи дом, колко познато  ;D. Определено единият от вас дълбоко се заблуждава за връзката ви. Или ти го въртиш на малкия си пръст и той не рабира, и мисли, че всичко е наред или обратно. Определено този Нептун там, май значи, че всичко е една илюзия в тази връзка.
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 03:12:27 pm от tanina80 »

*

holanda

« Отговор #278 -: Юни 15, 2010, 03:15:24 pm »
може би защото хората са на разстояние един от друг ;D..а аз обмислям варианти дали да прекъсна потенциалните отношения,тъй като все още не знам коя съм,къде съм и какво ще правя с живота си.Но се нуждая от препоръки и мение по композита
Може ли да се каже,че това е връзка с голям потенциал или не... :blink:

*

tanina80

« Отговор #279 -: Юни 15, 2010, 03:21:52 pm »
Последно се обаждам - според мен е нетрайна- прекалено много марсовска и уранска енергия. Друго, което четох за Нептун в стрелец, първи дом - май има вероятност наистина да се отиде в чужбина (но при нас лично, не е вярно, и ние имаме Нептун в първи дом, но все на единия му се ходи, а на другия не...засега)