Здравей Гост

Композит

• 1213 Отговора
  • 211693 Прегледи
*

CACC

• *
  • 107
Re:Композит
« Отговор #380 -: Август 15, 2010, 09:54:42 pm »
САСС, Нептун на К7 дава илюзия за обкръжението ви. Представили сте си, че хората около вас биха могли да ви помогнат. Но нито в композита, нито в комбина има показатели за онаследяване, за дарение и всичко придобито без собствен труд и усилия. За съжаление реалността е такава (дано да греша). Сатурн е управител на 8ми дом /онаследяване/и в двете карти. Също в двете карти той е в квадратура със Слънце, което означава, че нещата в този аспект не търпят промяна.
Ако съумеете да приемете това и продължите напред без да имате очаквания, в бъдеще домът ви ще се превърне в едно приятно кътче, в което ще има много любов и взаимно разбиране. Луна и Венера ще се преобразуват, ще станат по-практични и методични, по-малко чувствителни. Бракът ви няма да бъде така податлив на чужди влияния както е в момента.
Имате бъдеще, но това бъдеще зависи от решението и на двама ви.
Желая ви много късмет, дълъг и щастлив семеен живот!
Мерси много,дано всичко да се оправи.Страхотна си!

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #381 -: Август 15, 2010, 09:56:03 pm »
Някои астролози конюнкцията не я броят за аспект, предполагам и заради това се е изказала така.  :rolleyes:

Мисля, че според Птолемей съвпадът не се броеше за аспект.
Последователите на античната астрология не го броят за аспект, но бисерът е от "модерен" астролог. Освен това в античната /класическа/ астрология аспектите се гледат по знак без оглед на това каква е орбисата.
Абе да ви кажа, от време на време попадам на очевидно безумни твърдения от страна на някои професионални астролози.

Е, тогава кво си говорим, не разбрах.  :-\ Важното е да се посмеем на астролозите. Щото ние сме богини.  :-[

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #382 -: Август 15, 2010, 09:56:24 pm »
САСС, родителите му не са длъжни да ви предоставят апартамент. Това го казвам от позицията на "пострадал" от подобно решение. Всяко зло за добро!
Не се трови заради подобни идиотщини.
Така е Uran,но да не бяха го казвали докато бях бременна,може би не бих се омъжвала ако знаех че ще стане така,а може би бих,но факт е че излъгаха

*

Uran

• 6041
« Отговор #383 -: Август 15, 2010, 10:00:04 pm »
САСС, родителите му не са длъжни да ви предоставят апартамент. Това го казвам от позицията на "пострадал" от подобно решение. Всяко зло за добро!
Така е Uran,но да не бяха го казвали докато бях бременна,може би не бих се омъжвала ако знаех че ще стане така,а може би бих,но факт е че излъгаха
Понякога точно такъв натиск те кара да търсиш решения и те вземат, че бъдат много по-хубави от всичките ти позитивни очаквания.(Личен опит) :blink: :blink:

*

CACC

• *
  • 107
« Отговор #384 -: Август 15, 2010, 10:01:24 pm »
Понякога точно такъв натиск те кара да търсиш решения и те вземат, че бъдат много по-хубави от всичките ти позитивни очаквания.(Личен опит) :blink: :blink:
дай Боже!

*

Uran

• 6041
« Отговор #385 -: Август 15, 2010, 10:15:11 pm »
Да ви питам: Ако в композитен 8 дом има стелиум от планети, които се явяват У1, У10 и У11, това за развод ли говори?

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #386 -: Август 15, 2010, 10:18:45 pm »
Да ви питам: Ако в композитен 8 дом има стелиум от планети, които се явяват У1, У10 и У11, това за развод ли говори?

В композит не търся евентуални разводи, а в натала.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #387 -: Август 15, 2010, 10:20:56 pm »

Не!!!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Uran

• 6041
« Отговор #388 -: Август 15, 2010, 10:21:02 pm »

Мерси Скарлет!
В такъв случай натовареният 8 дом със секс, наследства, проблеми с данъчни.....? :blink:

*

Divna

« Отговор #389 -: Август 15, 2010, 10:25:47 pm »

Как ще приключат отношенията трябва да гледаш 4ти дом/края на връзката/ и планетите в него.
Акцентиран осми дом говори за двойка, която е с дълбоки вътрешни устои /зависи разбира се как са поставени планетите и какви аспекти получават/. 8ми дом е свързан с кармата, така, че ако има изпитания, то те може да бъдат понякога доста разтърсващи, т.е. трансформацията може да е тежка. Но пак повтарям, всичко зависи от цялостния облик на картата.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #390 -: Август 15, 2010, 10:30:13 pm »

Мерси Скарлет!
В такъв случай натовареният 8 дом със секс, наследства, проблеми с данъчни.....? :blink:

По-скоро секс.  ;) Композита не се тълкува съвсем като натала. Данъчни, наследства....това се вижда все в натала.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #391 -: Август 16, 2010, 12:15:06 am »
И според мен си влияят, когато се намират заедно в един знак.
Може би идеята на някои антични астролози е, че планетите, намирайки се в един знак, не се виждат една друга. Де да знам и аз по какви съображения са приели така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #392 -: Август 16, 2010, 11:46:48 am »
Според вас в композитна карта, както тази, натоварения втори дом какво означава - че двамата изкарват заедно пари или имат общ бизнес? А Луна и Юпитер в 7ми могат ли да бъдат предпоставка за повече от съвместен бизнес, например за съвитлество?
Опозициъата Луна  - Марс говори за сексуално привличане, но пък опозицията Луна - Сатурн си е доста тевък аспект, доколкото знам в една синастрия, но се питам дали и в композита е така ?

Моля за мнение по върпоса :)  :-[

« Отговор #393 -: Август 16, 2010, 06:50:53 pm »
   По моите скромни познания, /всъщност и аз като Аурора помня само това, което ми харесва и изнася, другото моментално го забравям/ композитната карта по домификация се тълкува като натална карта. И изхождайки от презумцията, че това е обща енергийна карта на двата индивида, от където следва да тълкуваме, че мъжките планети сочат мъжа, а женските - жената. Но не винаги е така.
   В случая с опозицията Марс-Луна - означава, че в един момент може да има отприщване на агресия на единия партньор към другия. Описва мъжа - като побойник, грубиян или тиранин, не е задължително да е на физическо ниво, може и на ментално такова да е. А Луна-Сатурн опозиция - да се прояви като желание от страна на единия да подчини другия на волята си и да го контролира.
  Луна и Юпитер в 7 - всички качества на Луната - да бъдат силно раздути. Един вид голяма емоционалност във връзката и ако има някакъв проблем във връзката, то това да се окаже - криворазбрана гордост.

*

Nebesna

« Отговор #394 -: Август 16, 2010, 07:21:47 pm »
Аз си спомням един такъв случай с наш лекар преди 20-на години и никога не мога да го забравя. Бил ходил при някакъв астролог, който му казал, че ще се разведе и дори кога. Минало време и той се развел...и като ме срещна един ми се оплака, че така му е повлиял на вижданията и психиката, че на практика не му е дал възможност за никакъв компромис и избор. За което той много съжаляваше, че го е послушал.

Глупости говори тоя! не му вярвам. Има ли любов, никой не може да ме накара зорлян да се разведа. Този май си търси оправдания някакви...вероятно съжалява и иска да припише вината за собствените си грешки другиму. Ай, че ме е яд на такива мухльовци, дето не могат да поемат отговорност.

*

Nebesna

« Отговор #395 -: Август 16, 2010, 07:35:26 pm »

Мисля, че според Птолемей съвпадът не се броеше за аспект.

Аспекта е просто обмен на енергиите на две планети,а да се каже че две планети в съвпад не си влияят е абсурд,а спрямо античната е парадокс това да се твърди,защото дори в един знак те си влияят,а за да си влияят следва,че имат някаква връзка  :rolleyes:

Аз продължавам да си наричам съвпада аспект, което в буквален превод означава ъгъл. От гледна точка на науката геометрия, това е ъгъл равен на 0 градуса или така наречения "изправен" ъгъл, така че е грешно да причисляваме съвпада към аспектите. А колкото до това дали планетите се "виждат" или "не се виждат", според мен всички те си влияят в различна степен... иначе нямаше да коментираме изобщо някои минорни аспекти.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #396 -: Август 16, 2010, 07:38:47 pm »
Аз си спомням един такъв случай с наш лекар преди 20-на години и никога не мога да го забравя. Бил ходил при някакъв астролог, който му казал, че ще се разведе и дори кога. Минало време и той се развел...и като ме срещна един ми се оплака, че така му е повлиял на вижданията и психиката, че на практика не му е дал възможност за никакъв компромис и избор. За което той много съжаляваше, че го е послушал.

Глупости говори тоя! не му вярвам. Има ли любов, никой не може да ме накара зорлян да се разведа. Този май си търси оправдания някакви...вероятно съжалява и иска да припише вината за собствените си грешки другиму. Ай, че ме е яд на такива мухльовци, дето не могат да поемат отговорност.

:clap: :clap: и търсят вината у другите!!!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #397 -: Август 16, 2010, 07:40:24 pm »
Само да вметна, че изправеният ъгъл е с мярка 180 градуса.

« Отговор #398 -: Август 16, 2010, 07:47:24 pm »
Само да вметна, че изправеният ъгъл е с мярка 180 градуса.

За това се казва - ефекта на сплескването. Като се изтърве единия ъгъл /представи си опънат ластик и като му пуснеш единия край кво се получава/. Един вид съвпад, но с много по-силно въздействие. Но приемам че е валидно - само за изключително точните опозиции.

*

Инти

• 2068
« Отговор #399 -: Август 17, 2010, 10:04:42 pm »
При синастрията със сестра ми и в композита забелязвам много силни фактори. Просто е било закодирано да бъдем сестри.

В моята натална карта има Меркурий съвпад южен възел, а Меркурий управлява 4 дом в Дева, а сестра ми е зодия Дева.

При сестра ми в натала има налице Меркурий тригон Юпитер, а последния е в съвпад с моя южен възел.

Композита ни обаче е разбивач с пълни трети и четвърти дом.